Отговори
# 600
  • София
Ленито, много благодаря за съвета. Ще го следвам стриктно и дано всичко е наред.  Hug Hug Hug

Мирта, благодаря и на теб и дано нещата се развият добре!!!

# 601

Криси навърши 6 месеца на 19 април,колко бързо мина времето.

Сигурна ли си ?  Laughing
ooooh!
Преди бях,вече не! hahaha

# 602
  • София
Момичета, има ли някоя от вас, която като мен дава каша с шише? Просто това ядене с лъжица не ни се получава и това е то...

# 603
Ние вчера бяхме на консултация. Имаме един зъб и половина и ни дадоха четка за зъби. Всеки ден трябва да ги мия  Joy. Казаха ми да му давам филия с маргарин или пастет, да се учел да дъвче  Shocked. Той още пюретата не е свикнал, тия за филии ми говорят. Ще си го карам както си знам, за всичко си има време.

ЕлБиЕн, аз понякога му слагам каша в млякото вечер, но е добре да се учи да яде с лъжичка. Сутрин си му я правя гъста и си хапва. Ако ти е трудно, може да я направиш по-редичка и пак да пробваш с лъжицата, като свикне ще я правиш по-гъста.
Иначе при нас продават много хубави каши. Сега съм взела пълнозърнеста. Но има пълнозърнеста с банан, със сливи, с бисквита и грозде, с ябълка.

Мислех да започна да му варя супичка и да слагам сухар вътре, ама гледам сухарите, които предлагат, ами и те с някакви Е-та  Tired. Хляб без Е-та също не съм виждала. Освен да си направя домашен, ама толкова разправия заради един сухар........

# 604
  • София
Само с водичка ли се мият зъбчетата? Какво ли представлява четката. Ама тия холандци много бързат май!?

Пробвам и с по-рядка, успяваме да изядем нещо, но като цяло си стои гладен, ако не го кърмя след това...

Аз взех на Милупа ориз с банан и много се изненадах от ефекта в памперса, все едно е ял броколи!?

# 605
Зъбките започват да се мият от пробиването на първите такива. В началото е само с вода и четка. Има различни четки. Като пробият горните обаче вече става задължително, защото те са в много по-малък контакт със слюнка и има много по-голяма вероятност от кариеси. До тук е теорията. Практиката - моето бебе заспива на гърда. Как по дяволите ще му измия зъбите вечер? Да го събудя и после да го приспивам 100 часа? Добре, че още нямаме зъби  Mr. Green.

# 606
Шаманката, много ти благодаря за съвета! Винаги така полезни! Пробвах веднага и имаше успех, вече не боли докато суче.

И аз знам, че трябва да свикват с лъжичка да ядат, ама така ме изкушава да й сложа кашата в млякото... Ние нали тепърва започваме и явно още не знае какво да прави с това нещо в устата си, затова или започва да се плези, или започва да кара моторетка (както каза биги веднъж)  Laughing Редичка, гъстичка все не ни е по вкуса.
Вие какви каши давате - млечни или безмлечни? Чета че млечните били по-вкусни, дали затова да не й харесва оризовата!?  Thinking
Утре мисля да пробвам с картоф, дано имам по-голям успех.

ей ме Simple Smile ... уволних Фейса Simple Smile
Да знаеш само какво изпускаш...  Laughing

Криско, много напред с материала. Браво на него!  Hug

хехе това с филията с маргарин много ме разсмя.  Whistling

# 607
Здравейте момичета!
Нашата четка е гумена и се слага на пръста.Нямаме зъби още.
След малко ще излизам да си купя пасатор и почвам да правя пюрета сама.Слагам каквото си искам,сварявам ,разбивам с пасатора и готово.Нещо ми омръзна да ходя ,да търся пюрета,да ги чета отзад и да гоня промоции. Че взех и да не довиждам нещо отблизо.
Чета ви,но нещо нямам муза за писане.В таково настроение съм,че всичко ми омръзна.
Нещо бабата много ме уморява,май ще е по-лесно още едно дете да отгледаш,отколкото да гледаш стар човек.
Иначе Криско всеки ден с нови номера.Преди малко без малко да тупне долу от леглото,уж го гледам ама той е много бърз.Ама и аз не се давам още,големи рефлекси вадя. Laughing
Хубав ден на всички!   bouquet

# 608
big mamma на мен също ми е по-лесно да правя домашни пюрета, отколкото да предлагам готови, да чета какво съдържат, да разреждам, да се чудя ще яде ли, няма ли да яде. Всеки ден му готвя зеленчуково и плодове пюре и това ми отнема 10 мин. А разликата в цената е огромна.
За бабата съм сигурна, че е трудно, но няма как.
elil трябваше и днес да останеш, хаха.

# 609
Истинска четка си е, само че по-мъничка. Пастата за зъби също е истинска, с флоурид и за възраст от 0-6 години.

Аз пък ако правя домашни пюрета се изчерпвам с морков и картоф. Просто друго не ми идва на главата какво да сложа. Дайте да слагаме рецепти на домашни пюрета, за всички ще е полезно и приятно  Hug.

# 610
  • София
Днес предложих на Калоян броколи смесено с оризова каша - все едно му дадох да яде пясък, крещя и ми се кара, нищо не хапна, но може би му се спеше. Като не яде домашните пюрета се разочаровам много повече, отколкото когато ми откаже купени такива. Явно го приемам лично.  Laughing Laughing Laughing Аз чета тук http://papa-bebe.com/piuretabebevita.html за пюретата и кашите и си избирам, поне има съдържанието, макар че сигурно най-новите не мога да ги открия описани. Отказах се от Хип, защото имат захар, макар и био. Че то от сега ако започнем със захарта и четките за зъби няма да ни спасят.

Биг мама, към децата просто сме по-толерантни и това е разбираемо. Много ти съчувствам. Старай се да го приемаш философски, доколкото можеш. Все пак си най-яката мъжка мама!!! Иначе можеш по всяко време да ни се оплакваш, стига това да ти помага.  Hug Hug Hug

Ние сме с нисък хемоглобин - 109. Не знам колко са референтните стойности. Някой да знае? Ще приемаме малтофер 3 месеца.

Аз за пореден път сънувах Ройс, по точно сънувах, че аз съм Ройс. Това е ново дори и за мен  newsm78 newsm78 newsm78.

# 611
Цитат
elil трябваше и днес да останеш, хаха.
   newsm78 Какво имаше днес?Стана ми интересно. Embarassed

За пюрета мисля да правя цвекло с картоф няколко дена,преди нещо цвеклото не можах да го смачкам гладко,но.... вече си имам пасатор.  Sunglasses
После  и морков ще върви и грах след време към цвеклото.Мисля да варя и чушки с картоф и моркоф и така,рецепти не ми трябват,просто си го представям какво обичам като комбинация и ще правя на Криси.

Цитат
Все пак си най-яката мъжка мама!!!
И аз мислех така,но се надцених,уви.Приемам нещата много философски,такъв съм си философ  Mr. Green,но понякога търпение не ми стига.

# 612
  • София
Биг мама, напълно разбираемо е!!!  Hug Hug Hug

# 613
ЕлБиЕн, доколкото знам всяка лаборатория си има свой реф. ст-ти. На нашите изследвания хемоглобина е от 105-130.
От ФБ:
"6 - 12 месеца 107 - 131 "
Според мен сте в нормата, но ... не съм док.

Аз за сега съм правила пюре само от моркови и ябълки, такива имах домашни. Иначе много ми се иска да си правя сама пюретата, макар че нз Мис Каприз дали ще ги яде. И аз със сигурност ще се почувствам обидена ако не ги хареса.  Crossing Arms
Нещо и идея си нямам кое с кое върви, затова и аз ще се радвам да споделите рецепти.  Praynig
Наскоро попаднах на тези рецепти

# 614
  • Варна
Aз рецепти не ползвам, комбинирам каквото съм намерила хубаво. Днес беше картоф-алабаш-морков-цвекло и копър връхчета. Вчера беше картоф-карфиол-морковче и резен глава целина. Броколи,червен печен пипер също,но основата ми е картоф. Само спанака го направих с ориз. Ако е нов зеленчук-слагам по малко в комбинация с вече ядено. Утре мисля да пробвам селъри.
Прибавям месото-купено. От няколко дни сме и със сухар-така въведох глутена.

Общи условия

Активация на акаунт