Къде в Пловдив???-24

• 78 726
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Значи там не може да се плаща с евро?

# 316
  • Пловдив
Значи там не може да се плаща с евро?

взимат само на някои места на гаден курс

# 317
Мерси, Elfita,от тук  ще взимам форинти тогава

# 318
  • Пловдив
Гаргамелка, благодаря ти!   bouquet

# 319
Миленка,сещам се и за една фирма,която оборудва физкултурни салони-офиса и е на Пещерско с/у ТЕТ-а.....,ако имате път натам,може да провериш те какви маси за тенис предлагат.

# 320
  • Пловдив
Мерси, Любче, значи и там ще проверим  Hug Hug Hug Hug

# 321
Миленка,сещам се и за една фирма,която оборудва физкултурни салони-офиса и е на Пещерско с/у ТЕТ-а.....,ако имате път натам,може да провериш те какви маси за тенис предлагат.

само да провери по телефона преди това, защото е излишно да си причинява общуването на живо с тези хора
аз на няколко години забравям колко са им противни клиентите, които отиват там с цялото си нахалство да им дават парите си и се обърквам да влезна, но всеки път без изключение ме посрещат една жена и дядо, които единствени думи са "няма" и последващо тъпо празно изражение на лицата. не е да е лично отношение, защото за шест години съм влизала 3 пъти и не е възможно да ме помнят... просто това им е поведението.

а не е като да търся картини на рембранд, чинове търся, каквито те произвеждат и да няма търсените от мен, хич да не е могат да се напънат да предложат нещо. обмислям да си боядисам косата в червено, белким ме вземат за директорка на училище и ми обърнат внимание.

# 322
  • Москва
Момичета, знаете ли в Унгария дали може да се пазрува с евро или  само с форинти и от къде в Пловдив мога да купя? Какъв е курсът?

Ако там имаш удобен банкомат (в смисъл с минамални или никакви такси) можеш и на място да си теглиш парите в местна валута.

# 323
Момичета, знаете ли в Унгария дали може да се пазрува с евро или  само с форинти и от къде в Пловдив мога да купя? Какъв е курсът?

Ако там имаш удобен банкомат (в смисъл с минамални или никакви такси) можеш и на място да си теглиш парите в местна валута.

Когато се тегли в брой от банкомат в парична единица, различна от тази в която е сметката/съответно дебитна или кредитна карта/ освен неизгодния курс на обмен има и % комисионна, която не е за подценяване.
Плащане с карта на постерминал навсякъде  ДА, но теглене на пари - само ако няма друга алтернатива! Peace

# 324
  • Москва

Когато се тегли в брой от банкомат в парична единица, различна от тази в която е сметката/съответно дебитна или кредитна карта/ освен неизгодния курс на обмен има и % комисионна, която не е за подценяване.
Плащане с карта на постерминал навсякъде  ДА, но теглене на пари - само ако няма друга алтернатива! Peace

Аз лично използвам българската си карта в чужбина на банкомата на банката, от която е.Нямам никакви комисионни от ТОЗИ банкомат (от другите имам). Когато плащам чрез постерминал имам минимална такса от 0,2 лева. Курсът ми излиза по-изгоден,отколкото в някое бюро,а в банка не мога да обменям и проверявам,защото няма от коя да взема цветна валута.

# 325
Благодаря ви за разясненията,момичета!Аз пък мога да плащам с моята дебитна навсякъде без комисионна,но от съображения за сигурност избягвам да я ползвам. Ще купувам форинти,реших, не съм ходила от години там и не съм наясно  разплащането в каква валута е възможно вече.

# 326
  • Пловдив
Тегленето от дебитна карта не е неизгодно. При кредитните е много по-зле, защото там комисионите са високи. Ние сменяхме в чейндж бюра в центъра на Будапеща и курсът там беше по-изгоден отколкото ако си купиш форинтите от България. Да не говорим, че купуваха и левове и тогава е още по-добре, защото избягваш обръщането в евро. Това е инфо от края на май.

# 327
cleare ,мерси, а чейндж бюрата там имат ли комисионна?

# 328
  • Пловдив
Аз такива ,по-необичайни валути, ги купувам от 1 чейнджбюро на центъра. Мога да дам координати на лични, ако някой иска. Май месец нямаха форинти, бяха им свършили заради многото екскурзии покрай почивните дни. Купих ги от София , от www.tavex.bg. Не съм сменяла пари в Будапеща и не мога да дам съвет.

# 329
  • Пловдив

Плащане с карта на постерминал навсякъде  ДА, но теглене на пари - само ако няма друга алтернатива! Peace

Аз лично използвам българската си карта в чужбина на банкомата на банката, от която е.Нямам никакви комисионни от ТОЗИ банкомат (от другите имам). Когато плащам чрез постерминал имам минимална такса от 0,2 лева. Курсът ми излиза по-изгоден,отколкото в някое бюро,а в банка не мога да обменям и проверявам,защото няма от коя да взема цветна валута.

Peace

Зависи от банката-издател на картата. На банка ДСК примерно теглене от дебитна карта е 2лв. в Унгария от техен банкомат (нали е OTP), което е съвсем прилично.
На малко места може да се плаща с евро (хотел, сувенири по Ваци - другаде май не видях). В Пловдив форинти преди месец не можах да намеря.

Защо те плаши плащането с карта? Досега не съм чувала някой да са му източили картата през ПОС, за разлика от случаите на ползван АТМ. Всъщност това си е най-удобният начин за разплащане в чужбина, особено при цветните валути, и е без никаква такса. За съжаление не може да се плаща с карта навсякъде, дори в някои от ресторантите по Ваци.

meri 68, такса превалутиране мисля има само за кредитните карти, не и при дебитни, т.е. я има и ако плащаш на ПОС. Моята кредитна едната е така (на Райфайзен), а другата (на ПИБ) е без такса, независимо от вида на валутата. На дебитна нямам такса на нито една.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 11:08 от jul

Общи условия

Активация на акаунт