Отговори
# 570
Lara8,разбирам те напълно. Laughing Ние пък правим парно ( в къща сме) И сега прекарват тръбите и спокойно си виждам от едната стая в другата и долу на пода...ама шанс,нали всичко правим за наше удобство и за бебоците живот и здраве. Ще мине и това. Мисли си някакви други работи и не се задълбочавай.Кочината е неизбежна,аз се прежалих вече! Mr. Green Hug

Мен най-ме притеснява да не навредим на бебчо с този ремонт. Все пак се вдига прахоляк и т.н. Гледам да излизам на двора, но понякога ми се налага и да влизам, просто е неизбежно.

# 571
Добро утро момичета!
Съжалявам,но нямам време да приготвя и сервирам закуската,нека следващата ранобудна мама го направи вместо мен.
Минавам да ви се похваля,че тръгвам за Русе,мъжа ми ще е там за през деня и ще слезе от кораба за няколко часа да с видим....нямам търпение вече....Леле като някаква ученичка преди първа среща се чувствам Simple Smile
Хайде лек и приятен ден от мен Simple Smile

# 572
# 573
Добро утро момичета Simple Smile!!!!!!!
Аз не съм писала от месеци, но от време на време следя написаното!!!
Аз се интересувам дали има близко живеещи декемврийски мами около мен (живея в близост на пазара на Красно село, преместих се наскоро) , защото от известно време си стоя вкъщи и вече полудявам, а не ми се виси непрекъснато във виртуалното пространството. В момента не познавам бременни и не мога да разговарям с никой на тази тема освен мъжа ми.
Много ще се радвам, ако някоя от вас живее на близо и иска да се срещнем Simple Smile

Хубав и изпълнен с приятни усещания ден !!

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 09:43 от vesnabg

# 574
  • Русе
Тази микробиология май само аз не съм я правила...Иначе аз имах приятелка с такива подобни/за дрождите говоря/и с някакви свещички се оправи си спомням!

Не си само ти...аз и цитонамазка нямам CryВиж кръв и урина имам вече 3 пъти.Надявам се,че доки си знае работата.

# 575
Аз имам само 1 цитонамазка и то в началото на бременността,щото ми пуснаха пакета изследвания по ЗК.Мисля ,че е времее да си правя втора,но докторката нищо не казва.Да не би да нямаме повече включена по ЗК и тя за това да мълчи,хем съм й казала когато трябва каквито трябва изследвания да ми казва да си правя , макар и на частно.
Някой наясно ли е имаме ли право на втора цитонамазка по ЗК и в кой период ?

# 576
Здравейте,
излишно се притеснявате. Цитонамазка се пуска само веднъж в първия триместър. По принцип е добре да се прави веднъж годишно, аз дори и в началото на бременността не съм си правила цитонамазка, тъй като от последната ми нямаше изминали 6 месеца и затова го прескочих това изследване.

# 577
  • София
Цитонамазката по време на бременност е опасна за вашето бебе!!! Аз съм се разписала, че не желая да ми се взима цитонамазка. Бъркането в шийката на матката (както е редно да се направи) може само да създаде инфекция или да предизивка аборт.

# 578
Да разбирам ли тогава ,че цитонамаска и микробиология за 2 различни изследвания ?  Embarassed  ooooh!

# 579
  • София
Да разбирам ли тогава ,че цитонамаска и микробиология за 2 различни изследвания ?  Embarassed  ooooh!

Аз не знам какво е микробиология, но знам какво е вагинален секрет. С едни малки пластмасови щипци отваря и си забърсва от секрета във влагалището. С това определят каква е влагалищната среда - бактерии, гъбички и прочие.  До скоро и аз им виках цитонамазка на всички "бъркания".

# 580
 Laughing  Laughing Емии аз съм си зле с изследванията,не ми се е налагало да ги мисля.Когато си правя профилактичен преглед -отивам в Турция и те си знаят хората кво правят Simple Smile И въобще даже не питам. Значии...сега ми трябва изследване на влагалищния секрет.Сега се сещам ,че първия път ми правиха и това изследване,веднъж с пласмасовите клечици с тампонче на върха си взе малко,а цитонамазката беше с този "приятния" метален уред,с който си мислех ,че иска да ми изтръгне всички органи.

# 581
KiaraTiara,незнам далие вредно за бебо,но мен като ме приемаха в майчин дом задължително ми направиха цитонамазка и ми взеха влагалищен секрет.но за едно сте прави никак не е приятно някой да ти бърника там "долу" сега.
доколкото моя доки ми обясни,цитонамазка се взема в началото на бременността и е само една,по изключение при прием в болнично заведение се прави още една.
Kiss,това подуване на глезените може да е от неудобна поза по време на сън,ухапване от комар,албумин в урината или от прекаляване с вода.
момичетата са прави при всеки удобен случай вдигай краката на нивото на таза и по често почивай.натоварването става извънредно след 6месец.
аз да се похваля откакто си сложих колана за бременни се чувствам отново свежа и мога д аходя по дълго,освен ако не ми издържат краката Hug

# 582
Tionabg, би ли споделила снимка или линк какво представлява този колан? Simple Smile

# 583
моя док ми обясни, че цитонамазка се взима в началото на бременността,ако има 1 година минала назад, т.е. цитонамазка се прави веднъж годишно, след 1 месец ме приеха в болница с  кървене и там доктора искаше да ми прави още една цитонамазка като ме прие и аз не се съгласих, казах, че не искам, а той ми вика кактака не искам Shocked, ми ей така... , че моя доктор ми е направил всички изследвания и недадох да ме бъркат, че такива страхотии съм чувала за местната болница, че ми настръхнаха косите

# 584
И аз отказах цитонамазката,но и самата лекрка ми каза,че не е хубаво да ми бърка сега...
Малко ме успокоихте за тези гъбички,дано се махнат ,защото знам че са  много упорити махат се и пак се появяват,ще видим доки вторник като види изследванията какво ще каже... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт