Виена 4

• 114 506
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз купих билети за Шонбрун (и не само) онлайн. Останах повече от доволна от решението си като видях каква чутовна опашка се виеше пред касата. Ходихме в началото на април - не знам дали това време минава за силен туристически сезон.
Освен това, дори и да се подредиш на опашка за билети, няма да влезеш веднага след закупуването им. Билетът може да важи за вход след някой друг час и да трябва да чакате още.

# 601
  • Варна
Аз купих билети за Шонбрун (и не само) онлайн. Останах повече от доволна от решението си като видях каква чутовна опашка се виеше пред касата. Ходихме в началото на април - не знам дали това време минава за силен туристически сезон.
Освен това, дори и да се подредиш на опашка за билети, няма да влезеш веднага след закупуването им. Билетът може да важи за вход след някой друг час и да трябва да чакате още.

Ние към 9ч заранта бяхме в Шонбрун.Имаше 5-6 човека опашка,стана бързо и след няколко минути ни беше влизането.Към 13ч бяхме готови ,е тогава вече опашката беше почти извън двора дори. Simple Smile

# 602
Другата хитрост е да си купите Сиси тикет от Хофбург, не се налага да чакате на опашката за билети в Шьонбрун Wink

# 603
  • Linz
Странно, и ние бяхме в Шонбрун в началото на април, нямаше никаква опашка.

В Меркур във Виена продават един вегански салам, обожавам го.
Днес купих такъв от Меркур в Инсбрук и преядох.
И Виена си е Виена, но в Тирол е приказка, също си заслужава да се види.
Аз следя темата, защото още не сме решили точно, но сигурно ще пътуваме през Виена към България.

# 604
Ако купя онлайн билети за Шонбрун, не мога да ползвам отстъпка от Виена кард, която смятам да вземем. Правилно ли съм разбрала? Много е писано, но аз не мога да преценя как да комбинирам картите за транспорта. Двама възрастни и дете на 11г. Пристигаме към 14,30ч.  в четвъртък и след като се настаним примирно след 16ч, не мога да измисля какво да правим. За петък съм предвидила Шонбрун. После до вторник, когато тръгваме сутринта, нито съм наясно как да подредя програмата, нито какви карти за транспорт да взема. Искам да видим Хофбург, може би Белведере, за Албертина се чудя, Природонаучния музей, Ринга, Пратер и разходки.Моля, дайте акъл, че моя явно не ми стига Laughing

# 605
  • София
Здравейте. Преди две седмици бях за ден във Виена. Благодаря още веднъж за информацията с паркирането. Заради времето променихме плановете и ходихме в събота. Наистина паркирането през уикенда е безплатно. Паркирахме пред Парламента, даже едни полицаи видяха, че сме туристи и казаха ,че е идеално за разходка оттам. Докато в БГ сте се пържили в адски жеги там беше едва 15 градуса и умряхме от студ. За втори път съм във Виена и на  слънце не съм я виждала. А толкова ми се искаше да се разходя сред градини и цветя. Привечер даже заваля проливен дъжд. Но, както се казва - трети път за щастие!

# 606
  • София
Ако купя онлайн билети за Шонбрун, не мога да ползвам отстъпка от Виена кард, която смятам да вземем. Правилно ли съм разбрала?

Да, така е, но пред отстъпките аз предпочетох да ползваме по-пълноценно времето си във Виена. Толкова бях чела в темите тук за дългите опашки и за чакането с часове, че не ми се рискуваше. И наистина - опашките, които видях, бяха наистина огромни.
Освен това, можеш да вземеш онлайн комбиниран билет не само за двореца, но и за някоя от другите атракции в Шонбрун и пак ще получиш отстъпка от единичните цени.

# 607
  • СОФИЯ
Другата хитрост е да си купите Сиси тикет от Хофбург, не се налага да чакате на опашката за билети в Шьонбрун Wink

Аз също препоръчвам, особено ако е първо посещение във Виена.
Ако се държи на всичко в Шонбрун - различно

# 608
Да попитам ялите Свински джоланчета на Пратера - колко голямо е едно и горе-долу колко струва!? newsm78 Grinning
(в сайта не можах да ги намеря в менюто, пък едни познати някакви легенди ми разказват, че били огромни - като за 4-ма!? newsm78)

Някой посещавал ли е KUNST HAUS WIEN - музея - дали си заслужава за се разгледа от вътре или да се задоволим само с външния изглед на Hundertwasser House !? http://www.kunsthauswien.com/en/museum/hundertwasser-architecture
Разбрах, че дори тоалетните били някаква атракция - посещавали ли сте ги!?

Последно: тази топлоелектрическа централа - Heating Plant Spittelau - това ли е завода за боклук!? Няма ли друг завод, все ми се струва, че съм гледала някакви снимки с друга архитектура!? newsm78 Ще ми се да посетя точно завода, а не централата! Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 10:20 от ssiillvvyy

# 609
KUNST HAUS WIEN си струва, да, но все пак зависи кой какво харесва. Аз на Пратера, например, не съм ходила, и не ме привлича идеята  Wink Тоалетните са криви, в стила на сградата. Някакви неземни изненади няма, все пак - тоалетна чинич, мивка, такива работи, ама криви.

Заводът не е ЗА отпадъци, а за преработка на отпадъци и да, това е сградата, проектирана от Хундертвасер.

# 610
KUNST HAUS WIEN си струва, да, но все пак зависи кой какво харесва. Аз на Пратера, например, не съм ходила, и не ме привлича идеята  Wink Тоалетните са криви, в стила на сградата. Някакви неземни изненади няма, все пак - тоалетна чинич, мивка, такива работи, ама криви.

Заводът не е ЗА отпадъци, а за преработка на отпадъци и да, това е сградата, проектирана от Хундертвасер.

Почитателка съм на Хундертвасер,нещата му са изчанчени и с удоволствие ги посещавам,за разлика от Пратера,където само Виенското колело си струва заради панорамата.

# 611
  • София
Да попитам ялите Свински джоланчета на Пратера - колко голямо е едно и горе-долу колко струва!? newsm78 Grinning
(в сайта не можах да ги намеря в менюто, пък едни познати някакви легенди ми разказват, че били огромни - като за 4-ма!? newsm78)

Последно: тази топлоелектрическа централа - Heating Plant Spittelau - това ли е завода за боклук!? Няма ли друг завод, все ми се струва, че съм гледала някакви снимки с друга архитектура!? newsm78 Ще ми се да посетя точно завода, а не централата! Simple Smile

Цената на свинските джоланчета е 16,30 Еuro за килограм.  Simple Smile Едно джоланче тежи около килограм.

http://www.schweizerhaus.at/1024/karten.asp?kartart=SPEI&spr … =0&kartseit=6

Заводът “Шпителау” е смес от завод за горене на боклуци, топло- и електроцентрала.

Скрит текст:
Много я обичам таз Виена, там е сърцето ми вече толкова години...  Heart Eyes Толкова е аристократична, уредена, чиста, град от класа.  Peace Хубавото си е хубаво, не случайно и през 2012 година е най-добрия град за живеене в Европа и втори в света след Мелбърн.  Grinning

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 12:25 от bibi_2

# 612
Реших да резервирам билети предварително за Шонбрун, но моля посъветвайте ме,  кой тур да избера.  Ще сме с едно дете на 13години, като за Шонбрун сме отделили един ден, но заедно със зоологическата градина.
https://tickets.imperial-austria.at/amepheas/inet/ia.html?eLngId=1

# 613
  • СОФИЯ

Почитателка съм на Хундертвасер,нещата му са изчанчени и с удоволствие ги посещавам,за разлика от Пратера,където само Виенското колело си струва заради панорамата.

Ето, потвърждение за "различни" усещания. Не го понесох добре още първия път  Grinning, "кривите къщи" имам предвид. Кръстницата на дъщеря ми обаче полудя още на пръв поглед  Laughing И двете мн харесваме Виена  Laughing

# 614

Ето, потвърждение за "различни" усещания. Не го понесох добре още първия път  Grinning, "кривите къщи" имам предвид. Кръстницата на дъщеря ми обаче полудя още на пръв поглед  Laughing И двете мн харесваме Виена  Laughing

newsm53 То като погледна санираните комплекси-"копие" на Хундертвасер Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт