Последните пет книги, които прочетох # 2

• 187 812
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Нора Робъртс - Далече на север 9|10
Джейн Ан Кренц - Среднощни тайни 10|10
Джудит Макнот - Гордост 10|10
Джоана Линдзи - Скандал и още нещо 8|10
Джейн Остин - Гордост и предразсъдъци 10|10

# 211
1. "1984" на Джеймс Оруел - много тежка книга, филмът не можах да го изгледам, но ме полазиха тръпки защото си спомням какво беше преди 20 години и колко е "сладка" абсолютната ВЛАСТ. 9/10

2. "Цар Плъх" на Джемс Клавел - апотеоз на силата на човешкия дух, естесвения подбор или както искате да наричате способноста да се оцелявам при критични условия. 10/10

3. Роксолаан - Павло Заграбени - споделям мнението на Chili, и само ще добавя, че има преработено издание със същата фабула "Харем", на Колин Фалконър /орязана версия без цитатите от Корала и поетите, но на тяхно място са сложени цитати от туристически пътеводители за Истанбул Simple Smile 7/10

4. "Пражкото гробище" - Умберто Еко - друга досат тежка книга - накратко основи на антисемитизма в центрана и западан Европа, бурни времена на обединяване на нации /Гарибалди, Мазини и др./ 7/10

5. "Петдесет нюанса сиво" - една лятна боза с доста "резлив" вкус за тези които са чели "Историта на О" 3/10 

# 212
7/10 10/10 5/10 6/10 10/10

Страхотни са двете книги, на които давам 10/10. Първа среща с Нора Робъртс...и последна. Не ми допадна. "Кръчмата на Калахан" ми беше много приятна, ще започна да чета повече фантастика, общо взето там съм много "боса". "Майката тигрица" не ме впечатли с нищо.

# 213
....
3. Роксолаан - Павло Заграбени - споделям мнението на Chili, и само ще добавя, че има преработено издание със същата фабула "Харем", на Колин Фалконър /орязана версия без цитатите от Корала и поетите, но на тяхно място са сложени цитати от туристически пътеводители за Истанбул Simple Smile 7/10
......
Верно ли Joy Joy може би трябваше да попрочета за вариантите, преди да се хвърля на първото издание Thinking Ама наистина ми дойдоха в повече мъдростите Sick
А за Колин Фолкнър...много и се чудя...не ми се ще да си разваля представата за тази жена...доколкото разбрах ,там тя е представена като зла вещица, неспираща се пред нищо за да постигне целите си....може би след време, че мие още прясна в главата....ама пък съм любопитна ooooh! Ако си я чела (или някой друг я е чел) моля да споделиш Praynig

# 214
  • София
"Харем" е книга, която мен лично много ме впечатли и я четох с най-голямо удоволствие  Grinning
Що се отнася до въпроса до колко отговаря на историческата истина и дали образът на Хурем от романа се доближава до истинската Хурем, кой би могъл днес да каже?  Wink
Нищо чудно да е била такава, каквато я описват в книгата - безскрупулна и използваща слабостта на един мъж към нея. "Златки" винаги е имало и ще има на този свят   Joy
Между другото не мога да не споделя тоталното си разочарование от филма "Великолепният век". Чаках го с такова нетърпение, а то се оказа поредната турска боза  Sick

# 215
"Харем" е книга, която мен лично много ме впечатли и я четох с най-голямо удоволствие  Grinning
Що се отнася до въпроса до колко отговаря на историческата истина и дали образът на Хурем от романа се доближава до истинската Хурем, кой би могъл днес да каже?  Wink
Нищо чудно да е била такава, каквато я описват в книгата - безскрупулна и използваща слабостта на един мъж към нея. "Златки" винаги е имало и ще има на този свят   Joy
Между другото не мога да не споделя тоталното си разочарование от филма "Великолепният век". Чаках го с такова нетърпение, а то се оказа поредната турска боза  Sick
Ооо аз в никакъв случай не търся историческата истина, особено в тази история....все пак става дума за Харем...най - недостъпното място в Империята....просто не мога да преглътна две крайности в толкова кратък период от време...
Между другото аз така и не разбрах тя обичала ли го е изобщо или през цялото врме се е борила за себе си и след това за децата си... newsm78
И извинявам се за спама....аз също споделям мнението ти за Филма.... bowuu

# 216
  • София
Е, това дали го е обичала или не - само тя си е знаела  Wink

# 217
Тя накрая си казва и си показва колко го е обичала...

... "Златки" винаги е имало и ще има на този свят   Joy
hahaha

# 218
  • Габрово
Дж. Оруел - Още въздух
Ама много го харесвам този Оруел.  Crazy Книга за носталгията по миналото, написана по неговия си начин.  Heart Eyes И се дразня защо няколко негови неща не са издавани в България, сега понеже искам да прочета всичко трябва да се тормозя да чета компютъра.  Sad

Таркуин Хол - Случая с изчезналата прислужница
Това го четох не по желание, а защото ми се наложи, но книгата беше приятна. За пръв път чета детективски роман, не съм сигурна доколко този жанр ми допада. Но ако не друго - интересни са всички описания на живота в Индия, на това как се случват нещата там.  Simple Smile

Ф. С. Фицджералд - Нежна е нощта
Книгите, които не съм успяла да дочета се броят на пръсти. Тази е една от тях. Стигнах до средата, а още не бях разбрала каква точно е основната идея на цялото нещо.  Tired

Трилогията "50 нюанса сиво"
Това започнах да го чета, защото исках да видя за какво е целият шум. Ами... Същото "Здрач", но за възрастни. И хапането е заменено с пошляпване.  Laughing Авторката - с невъобразимо беден речник. Любовната история на героите - като от филмче на "Дисни", но с червена точка 18+. Ако трябва да сравнявам "Здрач" и това - "Здрач" е за Пулицър.  Laughing Днес приключих третата книга и затова съм афектирана - как можах да си загубя времето с това.  Laughing Първата книга си я прочетох чинно, беше ми интересно какво става нататък, почнах втората, която ме отегчи преди средата, и започнах просто да скролвам и да чета отгоре-отгоре, колкото да видя накъде ще отиде историята. Третата книга цялата я прочетох по този начин.  Laughing Има идея в цялото нещо, не е само секс, но авторката просто не се е справила.

И сега чета Стайнбек - Гроздовете на гнева, но съм още в началото и нямам какво да коментирам.  bowuu

# 219
„Земята под нейните нозе” Салман Рушди 8,5/10
„Последна любов” Уилиам Уортън 9/10
„По слънчевата страна на улицата” Дина Рубина 8,5/10
„Големият дрешник” Ромен Гари 7/10
„След багера” Джак Харт 8,5/10

Този път оценките ми се струват малко безсмислени – във всички книги има доста различно и доста общо и всички много ми харесаха!

# 220
  • Wonderland
``Безпощадно``  Садра Браун 10/10
``Дивата котка``  Хедър Греъм 9/10
``Завинаги негова`` Колийн Фолкнър 7/10
``Френска коприна`` Сандра Браун 10/10
``Пламъци`` Садра Браун 9/10

# 221
  • Ямбол
   "Мечът на Атила" - Майкъл Къртис Форд 7

"Картел" - Пол Лу Сюлицър 7

" Тай-пан" - Джеймс Клавел 8

"Сестра" - Розамънд Лъптън 5

Тихомир Димитров  - 33 любовни истории 7

# 222

Избрани разкази на Фицджералд от поредица "Класика" - 9 (в сравнение с романите му "Нежна е нощта" и "Великият Гетсби" разказите му са ми малко по-ниско в класацията) 
Ъруин Шоу - "Луси Краун" - 10!
"Когато Господ беше заек" - 8
""Гордост" - У. Уортън - 10!
Сега - "Погребете ме зад перваза" - дотук (до средата съм) давам 8 или 9.

# 223
„Мечтателката от Остенде” Ерик-Еманюел Шмит 7/10
„Чужденецът” Албер Камю 9/10
„Дневникът на един луд старец” Джуничаро Танидзаки 8/10
„В наше време” (разкази) Ърнест Хемингуей 8,5/10
„Мъже без жени” (разкази) Ърнест Хемингуей 7,5/10

# 224
"Талисманът"-Стивън Кинг 8/10
"Черният дом"-Стивън Кинг 7/10
"Смърт край Нил"-Агата Кристи 10/10
"Цар Плъх"-Джеймс Клавел 10/10
"Изгубеният символ"-Дан Браун 9/10