ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 578
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Добър вечер!

Взех си последния болничен, утре ще го нося на работа. Наталче, към 16:30 и ще съм там, нашата сграда е до езерото и ще се огледам за теб Simple Smile

Кан Кан, аз съм доволна от педиатъра. Всичко ми обясни без да я питам, направо си изрецитира какво да правя, ако нещо се случи. Мисля, че е редно да ти обясни най-малко каква първа помощ да окажеш (или напротив - кога нищо да не правиш), докато чакаш преглед. За отпуските - досега винаги си е вдигала телефона; казала ми е, че мога да й звъня и в извънработно време, ако нещо ме притеснява; каза само, че пътува в чужбина понякога и ако не е в България, няма да ми вдигне, но и на мен ми връчи списък с телефоните на същият този медицински център.

Аз ви пожелавам лека нощ!   bouquet

# 526
Аз нямам мобилния на педи-то  Crossing Arms
За спешни случаи ми обясни, че мога да заведа детето в клиниката им, където имало дежурен педиатър. Което е добре, иначе трябва да се ходи в спешното на държавната болница, където е лудница  Whistling но да не се налага  Praynig

# 527
naiema, успокои ме като ми каза, че и ти си използвала подобен препарат за пъпчето. Иначе днес като махнах превръзката и видях, че пъпчето си е с оформени стени, а по средата е хванало коричка, промих внимателно със спирт и отстраних засъхналата кръв, не прокърви отново, което ме успокоява засега, пръскам и аз с неомицин, дано да заздравее бързо, лекарката каза да не се притеснявам, само да промивам със спирт и да слагам АБ и всичко ще е наред, дано  Praynig
форест, не дей така, не съжалявай за нищо, ще се възстановиш, имай търпение. При мен възстановяването след секциото беше кошмарно, все още си имам неразположения, а и погледни от добрата страна - ако решиш можеш скоро да си имаш още едно бебче  Hug
за завиването - бамбина с каквото и да я завия се отвива сама, не търпи нищо върху нея, да не говорим, че си маха сама единия чорап (аморето - бащата, същите номера прави на сън, ако е заспал на дивана с дрехите), иначе гледам да я завивам с памучно, тънко одеалце или бархетна пеленка.
за личната лекарна на малката - засега съм доволна, каза ми, ако стане нещо по сред нощ да отидем в спешния център към поликлиниката, иначе тя дойде на посещение вкъщи по време на отпуската й, нямаше проблем.

Предпожения за теми:
Септември дойде от колики юлчетата да оттърве Simple Smile
Ден след ден расте юлското дете
Радост най-голяма е юлското дете да каже "мама" (това за по-късно)
Упорита и добра е юлска мама през нощта
Вдъхновение за мама е бебешката юлска изненада

# 528
  • София
Добър вечер!

Взех си последния болничен, утре ще го нося на работа. Наталче, към 16:30 и ще съм там, нашата сграда е до езерото и ще се огледам за теб Simple Smile

Утре ни се очертава пак ден с много задължения,но ще гледам по това време да съм там ако успея да го вместя в графика Wink

# 529
Здравейте и от мен,не съм писала скоро,но ви чета на бързо кога мога,обикновенно нощем по това време.
При нас вечер е студено и завивавам с одеалце и Влади спинка с камизолка с дълго ръкавче.Памперси сменям и нощем,но може да започна да пропускам,ако не са наакани.А в последно време не ака така често както по рано,сега е 1 път на ден,а от 2 дни не е акал въобще! Много му къркори стомахчето,доста плачка,има газове,но не и ако. Дали е така,защото сме на АМ и много малко кърма(почти нищо не изцеждам в последно време)?! Аз преварявам водата за АМ на  12 часа и я съхранявам в термос,шишетата стерилизирам 2 пъти на ден в електрически на Авент.Днес се замислих, дали не е вредно да използвам термос за водата  за АМ,не видях никоя от вас да ползва термос,да не би да не трябва така?!?
МЦ още нямам,не съм бременна,ще дойде надявам се скоро.
 Утре т.е. днес Влади става на 2 месеца,да ни е жив и здрав!!!
Лека и спокойна нощ на всички мами и бебчета!!!

# 530
Добро утро  Hug За мен е много добро  Mr. Green

Ето по едно кафенце

sedavla , честита втора месечинка   bouquet и на всички други празнуващи днес!

Мойто момченце тази нощ спа от 22ч до 6,30ч и аз съм много доволна и наспана  newsm68
Не знам дали вече ще спре да се събужда нощем или е било еднократно  newsm78

Явно вчера сме го поизморили-среща се с много хора, гушкаха го, играхме на активната гимнастика. Обаче още от 16ч започна да киселее, което обикновено става към 18ч. И от тогава почти не е спал, поревава, помрънква и така. Вечерта към 19,30 заспа.....на повивалника  Mr. Green Събуди се в часа за баня и яде настървено. Следователно банята позакъсня и беше към 21ч. След това се наака и заспа  hahaha /реших да не го сменям, за да не го разбудя/ та чак до 6.30  Mr. Green Аз естествено се събудих в 5ч като по часовник, за да се храним, ама той спи. Шаваше де, ама спи. Беше слязал почти до другия край на леглото от ритане Mr. Green
Хапна в 6,30 и пак заспа хубаво, та .... май досега, че го чувам вече да се обажда  Mr. Green
Аз съм доволна-изпих си кафето на спокойствие и си направих сутрешния тоалет  newsm44

Пожелавам на всички такива нощи  Hug

Лек ден засега от нас!

# 531
Добро утро!
Ади, завиждам ти благородно за спането. Моята принцеска през деня почти не спи-само навън в количката, а през нощта се събужда на 3ч. А аз имам нужда от почивка според кардиолога, но няма как. Много ми е мъчно, че май ще се наложи да приключим с кърменето, заради високото ми кръвно. Вчера при д-ра беше 160/100, вкъщи е 130-140/90. Явно лекарството не ми влияе. Даде ми 1 седмица още и ако продължава така започвам да се лекувам и спирам кърменето.
С тези лохии ми писна вече-вера нямаше нищо, днес пак има.
За завиването-ние спим на отворена тераса, завивам с тънка памучна пелена, а иначе е по тънко боди с дълъг ръкав и ританки.
Честито на всички,които имат месеченки днес  bouquet

# 532
Добро утро Grinning

Ади, мерси за кафенцето, аз сега си пия моето с вас.

Честита втора месечинка на  Влади на мама sedavla и на Димитър на мама eka !

sedavla, поглеждайки на първа страничка, кои бебчета имат месечинки днес теб май не те видях newsm78

Моята бебка през деня почти не спи, но пък за сметка на това нощно време си поспива по 7-8 часа, което за мен е доста добре.
За завиването -  до скоро спеше по боди с къс ръкав и памучна пеленка, която веднага изритваше, сега ми се струва по-хладно и понеже се отвива спинка по боди, а отгоре слагам ританки.

sedavla, аз също държа водата за АМ в термос, преварявам по веднъж на ден и ползвам тази на Горна Баня с розов етикет.Нашите шишета са стъклени, нямам стерилизатор и затова ги преварявам  по веднъж на ден, а след всяко хранене ги мия и попарвам с вряла вода.

nut_ella, дано скоро напълно да се оправи пъпчето на малката ти бамбина!

smyrfieta, дано и при теб нещата се наредят и го овладеете това кръвно, ако пък се наложи да спреш кърмата не е нещо фатално, нали за това хората са измислили АМ, на което ние за съжаление сме от раждането.

Хубав ден  Hug

# 533
Привет, момичета Grinning Ние вчера станахме на два месеца Grinning

Нутелка, дано скоро всичко отшуми покрай пъпчето и да няма притеснения Hug
Форест, не се връщай назад, не съжалявай. Ще се въстановиш, лено не се става мама.
Смърфиета, дано овладеете положението с кръвното. И с АМ се отглеждат деца. Важното е всички да сте здрави Grinning

За завиването -  от няколко дни я завивам с тънко одеалце, защото нощите стават студени. Спи с едно гащеризонче, което наподобява чувалче, но е с крачоли. Отвива се непрекъснато, затова ще слагам чувалче от есента.

Вода в термос държа. Ползвам Девин розова и не преварявам, само я затоплям до необходимата температура.

Ние бяхме в Кюстендил няколко дни и си изкарахме много добре. Чак завидях на тамошните майки за условията, в които си разхождат децата. Тротоарите са идеални, в центъра чисто, тихо и с пешеходна зона.
От вчера сме пак на село, в неделя се прибираме в София, на 8.09 заминаваме на река Струма в село Пастух. Наели сме вила с приятели с деца. Бащите ще ловят риба, майките ще гледат децата Wink

От няколко дни момата се сдоби с колики. Засега с Инфакол, гушкане и възглавничката с костилки овладяваме положението. Кризите са следобедно време, през нощта спинка, като се буди за хапване.

Хубав ден и от мен Hug

# 534
Добро утро и от мен.
  :food010:javascript:void(0);
Ади, твоето бебе е за пример Simple Smile пожелавам си и на мен да ми се случи да спя по толкова (или поне по малко повече от 3 часа) .
Лек ден на всички!!!

# 535
Здравейте мили мами, редовно ви чета,но почти нямам време да пиша. Никол вече не спи изобщо през деня. Задремва за 10 мин и се буди с рев, според мен има уплах и ще трябва да и леем куршум. Мислех ,че ще ни се размине с коликите, но уви.От няколко дни плаче много привечер ,но поне нощем спинка. Заспива след баня към 21-22ч, понякога става към 3х да папка, а понякога се буди чаак в 6ч....

термос-използвам, в него държа вряла изварена вода, и когато дойде време за хапване смесвам с бебешка вода до желаната температура и готово.
завивка използвам тънка пелена ,но чак когато беба заспи,защото не търпи нищо върху себе си, напоследък я завивам с чаршав. Спи с тънка пижамка или боди с дълъг ръкав и чорапки. В големите жеги само с боди с къс ръкав.
Акаме само по веднъж на ден с напъни и понякога с плач...вече сме само на АМ.
Хълцаме поне по 3 пъти на ден, но и водата не ни помага....

Целувки на всички ви, ставам ,че Никол не спира да мрънка, вече се заглежда и иска внимание и все някои да се занимава с нея. smile3533

# 536
привет

снощи беше адската вечер...а днес цяла сутрин до сега е така... Cry Cry Cry.вече се побърквам...  Sadявно ще си го караме така положнието, единствено се моля да минава времето по-бързо, че да пораснем и сами да си минават тези колики... Sad
съжалявам , ама нямам настроение да пиша повече или да коментирам...

# 537
  • София
Стискам палци коликите при всички да отминат скоро Hug Ние като че ли нямаме или поне не са силни. Rolling Eyes
За вода-ние си точим от Горна Баня,такава ползвам,за навън я топля да стане вряла и в термобокс,и когато стане време за ядене само сипвам нужното количество в шишето в което яде Peace
За завиване-вкъщи я завивам с олекотена завивка,но в повечето случаи се отвива,а навън само вечер с тънка пелена или ако духа слагам и поларено одеалце,ама ние стоим навън до към 21-22ч и затова нака Peace
Ние в неделя ще правим погача,та днес пазарувахме и се прибрахме по обяд.Нещо тези дни много се изморих с това ходене на горе на долу Rolling Eyes
И от днес официално каката ни е отписана от детската градина която посещаваше,надявам се да ни приемат в някоя по наблизо  Praynig
 Heart Eyes

# 538
Привет мамчета  bouquet  bouquet  bouquet
Да се включа набързо докато малчо спинка Mr. Greenче в последно време през деня не спи и иска само да се гушкаме и разхождаме из къщи Laughing иначе сме добре,папкаме и растем,е ще видим колко като отидем на консултация на 8.09  Mr. Green та така:
Добре дошли на новите мами Hug  bouquet Hug
Честити месечинки на всички празнуващи бебчета newsm51 smile3525 newsm51
За лигавенето и при нас го има и аз си мисля,че може да е от зъбките Thinking
Ади за фонтанелата и нашата пулсира но мисля че е нормално newsm78
За памперсите през нощта-сменям при всяко хранене,че ме е страх да не се подсече Rolling Eyes
За звиването-завивам го с една бархетна пеленка,не че стои завит Joyведнага я изритва,иначе е облечен с бод с късо ръкавче и ако е по-хладно слагам ританки,но тогава пък не го завивам Laughing
За педото-много съм доволна Simple Smileвинаги си вдига телефона,ако не веднага после тя ми звъни,дори когато беше в отпуска,когато имам въпроси винаги ми отговаря подробно.Посъветваме да си взема бележник в който да си записвам въпросите които имам и съответно нейните отговори Опааа спирам да пиша,че бубулечо ме вика hahaha
Като мога пак ще намина,иначе гледам поне да ви прочитам,слънчев и усмихнат ден на всички  bouquet  bouquet  bouquet
п.с. Честито на всички именници и рожденици бъдете живи,здрави и много щастливи newsm51 smile3525 newsm51

# 539
Здравейте, момичета   bouquet

Почерпете се за нашата втора месечинка:

sedavla Честита и на вас!  Hug

Ние днес бяхме на консултация - Митака е качил 1400 и е 6200, и е пораснал с 6 сантиметра. Вече е голям човек Heart Eyes.  Отложиха ни ваксините за другия месец, заради хриптенето, което има. Докторката обясни, че може да направи реакция и е по-добре хриптенето да премине, та ще чакаме другия месец. Обясни, че хриптенето е нормално, вродено и с времето трябва да премине, дано да е скоро, че почвам да се притеснявам. Дадени и направление за ортопед, та се чудех къде да го водя. Док каза, че освен в Горна баня, имало и някакъв център при Пирогов. Някой чувал ли е за него. Замислям се дали да не го водя там, че е по-близо, че мъжът ми нещо се е хванал сериозно в работа и вечер не се прибира по-рано от 8, а сутрин излиза към 9, та може да се наложи и сама да го водя.

За завиването- завивам с чаршаф като напоследък го слагам от две, че е по-хладно. В по-топлите вечери спеше по боди с къс ръкав и без крачоли, като сатана на-хладно с боди с дълъг ръкав, а напоследък му обличам и ританки. Той често се отвива, като го видя го завивам, но понякога го оставям така, зависи как дали на мен ми е студено.

за памперсите- сменям преди всяко хранене. Много му е чувствителна кожата и ако го оставя малко по-дълго веднага се зачервява, та не смея да го оствям, за да не се подсече. Вече два пъти при по-топлото време се подсича.

nut_ella Дано пъпчето на бамината се оправи по-бързо  Praynig

smyrfieta - важно е ти да си добре, за да е добре и бебо, пък щом се налага да даваш АМ, ще даваш. Все пак си дала един много добър старт.

forest_veil какво ти е? И аз все още имам разни болежки и неразположения, даже мисля, че единия конец не ми е излязъл целия, че нещо ме наболява. Имам болки в кръста, боли ме и матката от време на време. Този месец съм си запланувала и един преглед, пък да видим дали ще стигна и до там...  Thinking

franseto Дано бързо ви преминат коликите  Hug

Момичета, вашите мъже помагат ли ви? Че моят нещо от както тръгна на работа, с нищо не ми помага, даже и ми се сърди, че не съм измила чиниите или не съм изчистила. Преди това много ми помагаше, а сега все едно е забравил какво е по цял ден с бебето.  newsm78 А онзи ден сутринта му казах да държи бебето за малко, за да свърша нещо, а той ми заяви, че имал свой нужди - да се оправя за работа и да тръгва. Малеее побеснях ви казвам  #2gunfire  #Cussing out , а аз нямам вече свой нужди, нали съм майка...  #Crazy   doh

Оплаках се и аз  Cry , хайде до скоро!  wavey

Общи условия

Активация на акаунт