ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 563
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
здравейте мами да попитам за спиране на кърмата докторката ми изписа достинекс за два дни по едно хапче,понеже ми е много слаба кърмата и по добре да минем само на ам,искам да попитам някой пил ли е тези хапчета,кога спя кърмата от тях веднага или след няколко дми,изцеждах те ли се?

# 541
  • София
Честит празник на всички, които днес стават на два месеца  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 smile3525 smile3525
Eka, и моят мъж не ми помага особено. И понякога ми е доста болно от това. Да не говорим, че постоянно работи, включително и събота, а вечер се прибира към 8. Тогава и къпем бебето и то после заспива. Почти не го вижда буден, освен събота следобед и неделя. Понякога, когато гледам другите двойки да разхождат заедно бебоците си, ми става леко криво, защото аз все сама го правя. Знам, че иска да е повече време с нас, но нищо не прави по въпроса. Силно се надявам млкия като порастне, баща му да има повече време за него... newsm17 Единственото хубаво е, че поне не се сърди като не е изчистено или сготвено. Аз хич не обичам да готвя, а и не умея. Готви майка ми или купуваме храна за вкъщи.
А що се отнася за коликите, давам му и аз Инфакол. Забелязвам, че от известно време поотшумяха, но онзи ден след ваксината, май се върнаха. Пак беше неспокоен, свиваше се. Дали според вас има връзка между ваксината и неспокойството в бебетата?
Имам и една чуденка днес.  newsm78 На бебока му сълзи едното оченце от сутринта. Излизат му и секрети като мокри гурелчета непрекъснато от едната страна, а от другата се стича сълзичка. Дали нещо се е одрал или може да е нещо по-сериозно?

# 542
  • гр.София
Здравейте, много отдавна не съм писла а в темичките, но много редовно ви чета и намирам отговори на много мои си въпроси, но сега вече трябва да си питам сериозно специалистите, защото започвам да се отчайвам. Въпроса ми е към ЛЛЛ, моля ви да разясните по-добре и подробно тези периоди на бум на растежа, защотото моето детенце мина един такъв скок, който не ми се отрази толкова на нервите, но сега е много по-сериозно, иска постоянно да я гушкам и да я храня, започнах да се притеснявам , чв кърмата ми не е достатъчно, или започва да се променя.ДА кажа че  сега е абсолютно и само на кърма и искам да е така още доста време. Бела иска на всеки час да яде, ака само по веднъж на ден, а виждам , че товари стомахчето, защото много се напъва.Когато дойде момента да освободи, пълни буквално два памперса.Моля да ми дадете повече инфо за тези периоди, защото въпреки , че гледам да съм спокойна, има моменти когато започвам да се притеснявам и да си мислч, да взема допълнително изкуствено мляко. Кърма имам, много бързо се регулира при мен, нямам нужда от подплънки , Бела като яде си папка добре,когато не е ж този период си търси да яде на 3 часа, има си спокоен сън, и всички показатели за добре хранено бебе, но сега е нещо страшно, започнаха пак да ми се разраняват зърната от толкова ядене. Благодаря ви и съжалявам за неясното обяснение.

# 543
  • София
Влизам само да се похваля, че Симона снощи заспа в 23:00ч и тази сутрин се събуди в 8  dance Все така да ми е  newsm53

# 544
Здравейте  newsm51
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ[/color]

Да са живи и здрави бебоците, да радват мами и татковци, много да папкат и мнооого да слушкат!
Franseto и аз изживях на скоро един такъв период.Мислех, че ще се побъркам и често си поплаквах.Дано скоро отмине при вас, че е много гадно, напълно те разбирам   bouquet
Не си спомням дали писах за памперсите , но аз през нощта не сменям, защото той вече не ака нощно време или ака мнооого рядко и то вече е станало 5-6 сутринта.А и честно казано наплаших се от периода, когато го приспивах по час и половина и сега след хранене гледам само как по-бързо да го оригна и да заспива, че е лудница иначе.
Can Can не е приятна тази ситуация с таткото на детенцето.Дано наистина успява да намери повече време за вас двамата  Hug За оченцето-пробвай да почистваш с физиологичен разтвор и тампонче, ако не мине до утре се обади на доки, дано да мине по-бързо.На моя Дани едното му оченце гурелясва още от родилното, ЛЛ изписа капки, но за сега не му ги давам.Чистя с физиологичен и горе-долу минава.Ако стане по-зле ще ги купя.
Eka стягай го твоя мъж  Hug Не е хубаво така.И ти си човек и ти имаш нужда от 30 мин за себе си.Като сме майки да не сме роботи?То вярно, че натам сме тръгнали, ама....
Мъжа е от 8 до 17:00 на работа, прибира се в 18:00, взима го, за да мога да изчистя и сготвя, хапваме за 20 мин макс и после къпя,храня и т.н.Спя по 4-5 часа на денонощие и се скапвам.За това, когато дойде събота връчвам бебето на баща му и хич не ме интересува.Казала съм им - ако искат бебето да има психически здрава майка да си опичат акъла и да помагат, че  ....  fight
petya_ тихичко ти завидях!!! .Все така да ти е бонбонката, а нашите бебоци да се засрамят и да последват примера на Симонка!  Hug  newsm51
Нашия бебо днес много спи.И довечера ще има караоке за двама  hahaha той ще пее и аз с него  hahaha Явно като захладнее и му  е по-добре.
А мен такова странно главоболие ме тресе от 3 дни насам.Сякаш ми изтръпва врата и ми обхваща главата отзад.Чудя се от безсъние ли е, какво става не знам ... Май ще се ходи на лекар скоро.
Момичета, как се борите с комарите? Ние скоро ще слагаме дограма и комарници, ама до тогава????? Оставете мен, ама да не изпонахапят малчо.Понякога сън не ме хваща като се сетя, по цели нощи ги гоня из стаята Sad
Отивам да готвя, че трябва да се яде скоро   bouquet

# 545
Пете, браво на Симонка! Дано все така да си поспива вече  Heart Eyes

Цвети, ние борим комарите с гривнички против комари. На бебето може да си сложиш на количката или до кошарката, а на по - големи деца на ръчичката / крачето.

Can Can, опитай да промиваш окото със сребърна вода. Мисля, че ще ти помогне.

ека, и ние хриптим така. Четох, че е нормално и се израства. Матей издава този звук само докато е буден. При спане не хърка. Ваксините си ги бихме.
Цитат
Хронично шумно дишане се среща у някои малки бебета. При единия вид кърмачето издава хъркащ шум, образуван в задната част на носа му. Това е подобно на хъркането на възрастен човек, само че бебето го прави, когато е будно. Причина за това е по всяка вероятност неумението на бебето да контролира мекото си небце. С възрастта то изчезва.
По-често срещаният вид хронично шумно дишане се причинява в ларинкса. Епиглотисът (месестото образувание над гласните връзки) е толкова мек и отпуснат у някои бебета, че се всмуква надолу и вибрира. Това предизвиква шумен, тракащ, хъркащ звук при вдишване, който лекарите наричат стридор. Той е такъв, като че ли бебето се задушава, но детето може да диша по този начин неограничено дълго. В повечето случаи стридорът се явява при тежко дишане и обикновено изчезва, когато бебето е спокойно или спи. Може да е по-добре, ако лежи по корем. Трябва да се съветвате с лекар, но лечение не е необходимо, нито пък помага. Стридорът изчезва с растежа.
Шумното дишане, което се появява изведнъж с голяма сила у по-голямо бебе или у дете в ранната възраст, означава нещо съвсем различно от хроническата разновидност. То може да се дължи на круп, на астма или на друга инфекция и изисква незабавна медицинска помощ. Всяко бебе с шумно дишане от който и да е вид трябва да бъде прегледано от лекар.

# 546
Привет  Hug
Честити месечинки на всички   bouquet
Кан Кан, много добре те разбирам за мъжа ти  Sad Hug и мен ми е гадно като се разхождам все сама из парка (ама поне моя е в чужбина, но пък и той работи до късно, така че пак не очаквам да се разхождаме заедно  Rolling Eyes)
Пете, ха дано е все така поспалива  Praynig Hug
Иначе и на моята все юмручето ѝ е в устата  ooooh! , а залагалка неиска....

Момичета, да ви питам на вас започна ли ви косопада? При мен още не е страшно, но започна  Sad... казаха ми че каквото и да правя спасение няма

Днес бях в Токуда на преглед - Софи е вече 5780  Mr. Green Док каза че била малко над нормата   Blush

# 547
Здравейте  Hug
Добре дошли на новите мами!
Четох,четох,но твърде малко запомних.Все пак се включвам по някои от темите
Смяна на пелените -нощем не сменям,но и Калоян като че ли нощем пишка по-малко.
Завиване - бебик спи до мен и го завивам с моята завивка(в случая тънко поларено одеалце).Обличам го с боди с къс ръкав,чорапи не слагам.Ританки и чорапи по принцип трудно се задържат на неговите крака-докато е буден непрестанно рита и "кара колело"
жълтеницата - Калоян вчера стана на 2 месеца,но все още леко жълтее.Докато бяхме в Русе му взеха кръв да му изследват билирубина беше 89  при норма около 20... Давам му един сироп,който педито му изписа.но мисля да го спирам до ден-два
помощта на таткото - абе помага,ама само ако му кажа каво да прави-сам рядко ще се сети да направи нещо.Сутрин ако не му кажа да направи кафе ще се мотае и ще чака аз да накърмя Калоян,да стана и аз да приготвя закуската
Да се отчета и аз след консултацията - вече сме 61 см и тежим 4900 Simple SmileПри цялото повръщане е качил над килограм за втория месец!Днес му купих няколко гигантски лигавника,дано има полза от тях,че иначе го преобличам кажи-речи на всеки час,не мога да го оставя мокър до кръста
Пете,браво на Симонка,дано все така да си спинка нощем!  Praynig
Форест-че ,какво ти е?Шевовете ли те болят още?
Джен продължава да липсва,какво ли става?  newsm78
Накрая се сетих още нещо - за тези,които не наглеждат Фб групата -ето едно масажче,което е споделила Елица .На нас с Коки много ни хареса!

# 548
Ека, МокаКуин, предстои ми обстоен преглед при АГ другата седмица. Много вътрешни конци паднаха. Надявам се по-скоро да се оправя...Но не е само това, за другото утре ще разбера  Crazy Просто 20-25 дена ме боляха зверски ребрата - при мърдане, дори при дишане. Това с конците и утрешната ми грижа...И си мисля, че така стана, защото ми предизвикаха съвсем неоснователно раждането. Ще ми мине..освен физическата и психическата травма.

# 549
Момичета, отново напомням: Крайният срок за колажа е 6ти септември, след 3  дни! Снимките се качват в албумчето ни в снимка.бг, подалбум "за колаж".

# 550
Здравейте!
Как се казва албумчето ни? Не мога нещо да се ориентирам къде да кача снимката.

# 551
  • София
Добро утро на всички!
Цвети, Найема, благодаря за съветити. Вчера след разходката го изкъпахме малечко и му почистихме оченцето със физиологичен разтвор. Тази сутрин гледам, че сълзенето го няма, а оченцето е чисто  newsm44 Благодаря ви  newsm10 Сега като се замисля, сигурно е от мръсотията в парка - нашият парк го  освежават повече от половин година. Нали харчат общински пари и се мотат страшно дълго - алеите са в прахоляк и е доста неприятно.
Сега ще можем спокойно да се отправим към морето. Дано и там всичко е наред.
За комарите - аз лично си бях купила преди време от аптека една джаджа, която се слага в контакта и едни таблетки към нея. Има невероятен ефект и не е скъпо при това. Горрещо препоръчвам.

# 552
Дообро утро

naiema, какви са тези гривнички?За първи път чувам  newsm78 От къде се купуват?
Can Can за машинките на Райд ли става въпрос?Тези с таблетките за контактите?
Ако става въпрос за тях и ние вкъщи имаме.Купихме си, защото не се издържа, а педи каза, че можело и не пречело, пък и имам познати, които са го включвали при малки бебета и били много доволни.Да ама това така мирише, че аз не го търпя, какво остава за детето и спряхме да го включваме.Та сега търся алтернатива.Страх ме е да диша тия изпарения и това си е!
Аз тази нощ почти не съм спала   Tired Спах от 11:00 до 01:30, после бебо стана, яде и пак заспа.И тъъкмо и аз да си легна и започна хленченето заради коликите.И не толкова рев, колкото проплакване от време на време.После стана в 04:30 , пак яде, повръща, преобличахме се и пак мрънкането заради коликите  Tired Нямат ли край тези колики????? Писва ми вече..... Детето по цяла нощ не спи, а през деня е нервен, защото му се спи .... абееее .... ooooh!
И като знам, че със зъбите ще е още по-зле .... тия хора трябва да увеличат многократно майчинството, щото това, през което минаваме не е човешко.
Обаче дечицата са ни тооолкова сладки  Heart Eyes
Отивам да закуся преди да съм припаднала  hahaha
Хубав ден от мен  Two Hearts

# 553
Привет

денят започна рано рано с рев и то какъв... вчера взехме една възглавничка за коликите и днес като наду гайдата и рекохме да я пробваме ама , Ц. Дадохме си инфакола и уж като за минута се успокои и айде пак... та тогава на мъжо му дойде гениалната идея, че просто може да е много гладна и с тоя инфакол само да си мисли че почва яденето и за това да се успокоява , а после нищо. А за това се сетихме, защото скоро време не сме я чули да и къркори коремчето така зверски както преди, а пък се къса да реве. Викам си, с тоя глупав режим на 3 часа детосе опитвам да я сложа, само я оставям да гладува... (макар, че не го спшазвам много де, но все пак) и си я сложих на гърдата. Мънъчка си зацока и после си заспа !!! При което аз хем се зарадвах, че май му разгадахме кода на тоя рев , хем ми стана гузно, че съм я тормозила така... явно пак сме в някакъв етап на скок в растежа, защото иска на час и половина.. а може просто да мие намаляла кърмата.... решила съм за следващото ядене да се изцедя и да й го дам от шишето, просто за да се уверя че има достатъчно ( макар,че тя като се наяде сама се бута от зърното, което ме навежда на мисълта че й стига и се е наяла).

Благодаря ви момичета за подкрепата... наистина имам нужда от такава !!!  Hug

За комарите... не ми се коментира.. с мъжо купихме материалите за комарниците на новата дограма в деня в който се роди малката и още си седят така на терасата....  Naughty Обаче понеже сега сме взели материалите за вграденият гардероб, който очаквам от сумаси време... май комарниците ще чакат още... че то комари мног не влизат при нас, ама мухите.... са истинска напаст !!! Иначе и ние имаме на Райд таблетките за контакт, но и аз се притеснявам да диша малката тези изпарения !!!

Ох избегах да нахраня малката, ама май малко избъзах сега с яденето и повърна... Blush Ей голяма съм паника....

Айде ние излизаме , докато слушка малката.. после може ак да ви погледна, че забравих какво друго щях да коментирам Wink

Слънчев ден на всички !!!!

# 554
  • София
Здравейте!

Честити месечинки на навършилите ги тези дни!  Hug

Наталче, вчера нещо не те видях в Бизнес парка, може да сме се разминали.  Hug

Пете, тайничко ти завиждам за съня на Симонка Simple Smile Моята Йоанна прави понякога така, но са единични случаи, дано при теб се задържи тенденцията и си спинкате сладко цяла нощ!

Форест, дано се оправиш скоро. А тази болка в ребрата как се е появила от раждането (извинявай за въпроса, любопитно ми е просто  newsm78)

За помощта на таткото: помага, и то доста, и не се цупи, ако не е изчистено (а за готвенето - аз не умея много-много и не си правя експерименти по принцип). Но и аз съм от самотно разхождащите се в парка - много до късно работи, а понякога и в събота и неделя и си излизам сама в повечето случаи. Скучно малко, ама какво да се прави.

За комарите
- нищо специално не правим и не съм забелязала да има. Мен обикновено ме нахапват цялата, та ако имаше, поне едно ухапано щях да имам, ама Ц (за щастие).

Аз отивам да напъхам беборана в слинга, преди да се е събудила, че да имам поне още 30 минути тишина и спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт