ЮНСКИ ЮНАЧЕТА. Тема 114.

• 45 991
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро!  Grinning

Как сте в това дъждовно утро? Аз едва си отворих очите тази сутрин, закарахме децата на градина, довлякох се на работа и сега се разсъмва с кафенце. Добре че кафето ни е без пари в офиса, както и водата, и чаят, и сладките... Абе облагодетелствана съм от тази гледна точка  Wink

Коледен каледнар купих готов от Джъмбо миналата година. Поставям на каката задачка (например "Дрешките сгъни и в джобчето на календара надникни"), след което получава наградката. Павел все още не разбира тези задачки, затова той наготово си получава дребните изненади.

Иначе за другите календари ги снимаха в градината. Не съм им правила отделни, снимаха ги заедно. Предпочитам двамата да са ми на един календар. На 19.12 Дядо Коледа ще ходи в градината им да им носи подаръци и сега трябва да измисля и за там подарък.

Гити, честит офис! Да ви докара много пари и щастие вкъщи!

# 556
Мецанке, ми прав си е човекът. Wink

Иви, Белла, благодаря, че споделихте за консултацията - ще трябва да се обадя за час. Макар че, ако ще е само теглене и мерене, хич не ми се ще да го водя да чакаме редом с болните дечица.

Славена,
и аз си спомних за другата случка с ключовете - явно Боби си има афинитет към "заключващи" белички. Laughing

Анджи,
пак притеснения - хайде, с Новата година да дойдат и по-спокойни дни и нощи за теб! А за изненадките - може пък и да му е интересно - примерно, ти да избереш няколко, които ти се струват подходящи за този ден, с любими за него неща, и той да си го изтегли - може пък и да има ефект - няма как да разбереш, докато не опиташ. Wink И аз мислех, че хич няма да обърне внимание, но например вчера, едно от листчетата беше "Да си построим голям замък със строителя" - седнахме на пода, правихме си къщички, влакчета, замък, е - и абстракции разни Mr. Green, и тази сутрин се събужда и ми носи строителя пак да се занимаваме. В неделя имаше "Да си направим пица" и понеже много му харесва домашна пица, после ми носи кутийката и си търси на кое листче пишело за пицата "с маслинки, шунка и топено си'енце". Laughing

Момичета, да попитам - какви приказки/стихчета им четете? Напоследък ми е все по-трудно да му намирам такива, които хем да са разбираеми за него, хем да не са твърде абстрактни, объркващи и жестоки, да речем. И преди го обсъждахме, но мисля, че и сега няма да е излишно. WinkПримерно, в "Дядо и ряпа" и героите са лесно разпознаваеми и запомнящи се, картинките - също, а и в самата история мишката си е мишка, дядото си е дядо, дружно изваждат ряпата и си я хапват. Ама как да му чета за кръвожаден вълк, който изял бабата жива, пък после "добрият" ловец го убил, разпорил му корема и от там - хоп, излязла цяла-целеничка бабата? Thinking Историите на Франклин ми допадат, какво друго? Какво ще кажете - да споделим за приказки, които според нас са подходящи за тази им възраст?

# 557
Като сте се заприказвали за белички, да не пропусна да похваля и Алекс: по време на полета към Лондон му се допишка. отидахме в тоалетната и докато си мия ръцете малкия взе, че облиза тоалетната  Sick Той има афинитет към близането, ама това беше върхът! Снощи се разбесня и започна да ме хапе. Обясних му какво е наказание и му показах, как ще го наказвам в ъгъла с вдигнати ръще, ако продължи да хапе. А колко забавно му беше в ъгъла....голям смях се смя...и даже си го облиза  newsm78 Обмислям да му сложа скоч на устата.... а с баба му едвам се сдържахме да не се изкикотим докато водеше диалог с ъгъла! Е как да го накажеш, то за него си беше цяло приключение, а после като му кажех да отива там....се ухилваше и си заставаше с най-голямо удоволствие! Изкапахме от смях!

# 558
Момичета, здравейте!!!

Включвам се първо със закъснели поздрави към всички именници вчера! С много здраве и гордост да си носят името!

И много се радвам да видя тук момичета, които отдавна не бяха писали!

За книжките веднага ще се включа, защото ние много четем. И според мен Франклин е много подходящ. Отделно, силно препоръчвам една поредица "Приказки незабравими в рими" . Има издания на малки книжлета с хартиени корици, по една приказка в книжка, а нашите са едни "луксозни" с твърди корици 2 тома: "Болен здрав носи" и "Дядовата ръкавичка". На издателство "Златното пате", във всяко томче има по 5-6 приказки. И приказките, и картинките са супер, а най-хубавото е, че като са в рими децата много лесно ги запомнят наизуст. Боби непрекъснато декламира по нещо от тези приказки. За съжаление изданието с твърди корици много трудно се намира - аз вече не знам колко пъти го купувам за подарък и всеки път все по-трудно го намирам. Другото, което Боби много харесва е една книжка "Приказки и картинки" от мое време останала на един руснак - Сутеев. Старото издание (от 1970 напр.) е в 1 книжка с твърди корици, но разбрах, че напоследък има и ново издание пак на малки книжлета с меки корици.

И във връзка с това, което казва Аморе, наскоро Боби получи за подарък една много симпатична книжка с приказки от Шарл Перо, искам да цитирам 1 изречение от "Синята брада": "След малко започнала да различава по пода петна от съсирена кръв, а като вдигнала глава, зърнала телата на няколко мъртви жени, провесени в редица край стените."... Готино, а? Иначе баща му на Боби се интересува от психотерапия и наскоро чете един много сериозен труд за това колко са важни в някакъв момент от развитието на децата именно класическите, нередактирани приказки от типа на Хензел и Гретел. Така че аз си попромених мнението и мисля да му чета такива приказки, но не баш на тази възраст.

Поли, внимавай със сладките в офиса, че аз така на първата си работа без да се усетя качих за нула време няколко кила  Simple Smile. Иначе на въпроса ти какво работя - аз съм адвокат, но основните ми доходи са от едни консултирания по проекти за правна реформа. т.е. когато някой международен донор финансира в някоя държава проект за реформа на някой отрасъл от правото, могат да ме наемат, за да им напиша заданието или за да направя оценка на това колко добре се е справил с проекта изпълнителят. Което значи, че работата е предимно в развиващи се, а не в развити държави. Това, разбира се, има своето очарование.

Анджи, дано скоро останат зад гърба ви тези боледувания!

the1, мисля си, че съм сравнително хладнокръвна, но ако видя Боби да облизва ръба на обществена тоалетна чиния сигурно ще изперкам!

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 11:50 от Sv.

# 559
Аморе - "Под гъбката" - завалял дъжд и идвали едно след друго животните да се скрият, а гъбката порастнала от дъжда и ги приютила всичките, "Дядовата ръкавичка", "Къщичка в гората" - аналогични,  Трите мечки също не е толкова кръвожадна, Грозното патенце също става донякъде,  имаме едни поредици - Животните в гората, на село, в океана, също една за животните в австралия - в стихчета са.

http://www.book.store.bg/search?srchstr=%E4%FF%E4%EE+%E8%E2%E0%E … store=2&sin=1

http://www.book.store.bg/p51625/knizhka-s-dryzhka-zhivotnite-v-avstralia.html

сега му купувам книжки на английски, четем ги изречение по изречение на английски и български и учим думички. Има много хубави истории - за едно мече, което толкова обичало мед, че поискало да стане пчеличка, но видяло колко много работят те, за мишлето, което дръпнало котето за опашката и после се гонят, за кученце, което искало да стане детектив и търси из къщата изгубен кокал, за пингвинче, което искало да отиде на по-топло място и отива на тропически остров, за бухалче, което се жалва, че през нощта всички спят и си няма приятели, но после се оглежда и се сприятелява с паяче, светулки и т.н. Simple Smile))) много приятни, леки и определено детски истории намирам в книжките на английски, затова сега повече се оглеждам за тях.

Иначе ние нямаме Червената шапчица по тези причини, но пък имаме Трите прасенца, Котарака в чизми, Палечка, Момичето и дванайсетте месеца и още някакви, които засега игнорираме.
На Хензел и Гретел мисля тотален игнор да и дам.

Ето и едно клипче по темата Simple Smile))
http://www.youtube.com/watch?v=uYKfXvL4aX8

Св. сега прочетох, интересно ви стана за Хензел и Гретел и причините да си промениш мнението, напиши повече, когато имаш време.

не мога да пропусна и това да ви пусна  Twisted Evil
http://www.youtube.com/watch?v=jqwmSlTU0sU

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 16:39 от .Krem

# 560
Е това със съсирената кръв и труповете направо ме уби, чак ме побиха тръпки. Не знам за вас, но от както съм родила или по-точно от както забременях всяко много си промених вкуса към филми (тъй като съм киноман) вече не мога да гледам филми с насилие...да не говорим за ужаси
Книжки ние имаме ужасно много и различни, но кой ги слуша е друг въпрос, но ще ги споделя: цялата поредица Франклин+играчката Simple Smile "Във вълшебната гора"-много са интересни и в рима, имам едни които са дебели доста има български народни приказки, от Шарл Перо, Ангерсен.....и за който се сетите от известните детски писатели, 365 приказки за лека нощ, косе босе, трите прасенца, дядо и ряпа, живата вода, житената питка, книжки с животни, книжки с цветове и стихчета в рима с тях, буквите, и много много други. Да не забравя и стихчетата- забравих как се казва но дебеличка, "Работна мецана"- любима ми е, "Лакомото мече"
Гого днес е по-добре. Аморе ще пробвам и аз с този календар. За сега откривам,че му е много интересно да рисува с боички, слагам малко вода в капака и постилам кашон отгоре лист амбалажна хартия и му слагам принадлежностите, важното е че не излиза от листа (блоковия).
Милена и аз ако го видя да направи това ще полудея сигурно  #Crazy

# 561
  • около Варна
Привет от нас! Искам да благодаря на тези момичета, които стиснаха палци за нас  bouquet Не ни се размина и болницата де, но няма да помрачавам светлия коледен дух в темата.

Книжки, извън посочените класически, имаме много от тези с твърди страници с различни кратки стихотворни приказки. Децата много бързо ги запаметяват. Аморе, като влезеш в книжарница има толкова богат избор, разглеждаш и откриваш много интересни неща. На мен ми иде да си тръгна с една торба книжки, нооооо не ги подаряват за жалост Simple Smile

# 562
  • София
Марти пък книжки не дава да му чета, започва да дърпа и да иска сам да чете.  Rolling Eyes С Габи на неговата възраст постоянно четяхме точно такива книжки в рими, пък и не само и ги обожаваше. Но децата са различни. Вечер, ако тръгна да чета или разказвам, а не само да загася лапмата, няма заспиване.  Confused

Видях аз на Ани хубавия календар във фейса, за такова нещо време нямам.  Laughing И без това програмата ми е запълнена със сладки 6 седмици преди Коледа.

# 563
  • София
Здравейте, ето ме и мен с кашлящо дете. Сополи някакви мъчат Моника, а и двата последни кътника, аз предписах каквото си знам, а днес доктора ми писа 6 за предписаното и ѝ даде два дни срок да се излекува.
Говорихме за имуностимуланти и той смята, че на Моника няма смисъл да ѝ давам нещо допълнително като има предвид колко боледува. Та за сега ще се въздържим явно от тези неща.

Книжки имаме различни от тези с дебелите корици, имаме и една поредица, от която имаме повтарящи се и Моника много обича да легнем и да си разгърнем еднакви книжки  Grinning Аз чета и тя повтаря. Имаме и една от моето детство "сърдитко" със стихчета и нея много обичаме да си четем. В забавачката всеки ден им четат също.

# 564
  • Once there was a Hushpuppy...
wiwi - много съжалявам, че се е стигнало да болница.Вече да се оправяте, идват празници и край на боледуванията Praynig Това последното важи за вички малки дечица, не само за нашите прекрасни юнчета, а го пожелавам на всички мъничета Hug

Петя - да ти се оплача, провалих се със щолените Confused Не знам ти дали спазваш точно рецептата, но аз я спазвах съвсем и станаха 3 огромни. Тестото ми се получи перфектно, нооо с печенето се оаках....не трябваше на веднъж да ги печа и толкова големи.....станаха глетави по препоръката от рецептата да се пече на вентилатор, изгорих ги отдолу - иииии, в кофата/ 5часа труд Sad и многото материали/
За мен остава да се наслаждавам на твоите творения, както и на другите можещи във форума Blush

За книжките исках да кажа, че при нас от скоро се е появило желание да я държи сам и да разлиства говорейки си нещо. Мисля, че имитира четене newsm78 Много ми е забавно да го гледам от вратата на стаята/тайно/ и да подслушвам какви си ги говори Joy

Аморе - втрещих се от тези писания в детска книжка....

# 565
  • София
mamamecana, е не можа ли да ми се обадиш? Аз правя половин доза и ми излизат два големи. Ако си направила цяла е трябвало да ги печеш на два пъти и да ти станат 4бр. Друг път ще звъниш и няма да се отказваш. Хайде сега да вземеш да спретнеш поне едни меденки.  Laughing

wiwi, важното е, че вече сте добре!

# 566
Wiwi бързо възстановяване и дано вече да се свършва с болежките за всички нас и нашите семейства.
И аз само се възхищавам на творенията на Петя. Не мога да правя такива страхотни сладки. Отстрани ми изглежда лесно и прекрасно, но аз мога само да ги консумирам, а да ги правя не ме бива. Даже тайничко се облизвам като и гледам творенията и наистина трябва да имам железни нерви за този майсторлък.
За книжките - моя от две-три седмици си знае преди сън да му чета приказки - било следобеден или вечерен сън. Сега следобед кара баба си да му чете. Четем всякакви и не се съобразявам толкова по какъв начин ще са написани. Забелязала съм, че той гледа нещата около нас под друг ъгъл и не се стряска. Даже съм забелязала това и във филмите. Гледали сме заедно филми на ужасите. Ние си направихме експеримент дали ще го стреснат, но той взе че гледа съвсем спокойно и даже си заспа. Мисля че още фантазията му не се е развила дотолкова. Така е и при четеното - не обръща толкова внимание на написаното, колкото на начина на четене и тона. А картинките в тях си ги коментира както си иска. Ето например в "Пепеляшка" където принца танцува с нея - за него това са мама и тати. Laughing В "Снежанка" също накрая като я цунка за да се събуди - пак мама и тати. А в една приказка "Мулан" има един беззъб китаец и това било не баба Нина, а дядо Нина, след което ние с баща му  Joy .
Иначе вчера, като ходих да му плащам таксата за яслата и видях, че тържеството ще бъде на 20.12. , но без родителите. И нашият е искал самолет или мотор от дядо Коледа. Така, че трябва сега да развързваме кесията и за там. Rolling Eyes
От известно време се е научил да говори повече и по- разбираемо и не му спира устата. Даже и през нощта както си спи и "Мамо, дядо Коледа доди!" Явно си сънува човека нещо и си бълнува.
Много ми е хубаво да го гледам как става човек.  Grinning

# 567
  • Once there was a Hushpuppy...
Оххх, Петя, Петя - много съм смотана, даже и не питам - права си и мъжа ми каза същото Embarassed
И той, дето уж по-малко разбира от мен за печене ми се скара че съм пекла с вентилатор...той прави една питка на Бояна/мисля така се казваше/ и му се получава страхотна. Ама аз съм си диване....нищо, ако пак ми дойде ентусиазъм за нещо ще се сетя да те питам с удоволствие Wink

Нашия Дядо Коледа ще бъде в яслата на 14.12 - разрешиха ми да дам фотоапарат вътре Simple Smile Но, подаръците които ще им донесе ще останат за яслата, така го гласувахме още на родителската среща.Ние ги платихме още миналият месец и ни казаха да не носим допълнителни, че ще стане трудно/кое за къде е, за в къщи ли, не ли/

# 568
Виви  Hug дано през новата година адашчетата да боледуват по-малко, много добре те разбирам и знам какво преживяваш. И Гого е изпил толкова много АБ, аз през целия си живот не съм пила толкова...
мамамецана хайде да не си сама в "оакването" и аз се провалих с едни сладки за шприц не можах да отцеля колко меко да е тестото, та накрая станаха на топчета и така ги опекох, станаха вкусни и Гого много ги хареса Simple Smile Мисля да правя малко меденки и джинджифилови сладки.....но време май все няма Sad
Аниии стига плете пиши малко Simple Smile

# 569
Емито ще я спра от ясла,не ми се ще за празниците да е болна.Нашето тържество ще е на 21 и тогава ще отиде,няколко дена преди това.Вътре ще има професинална камера и ще са облечени като снежинки.С нетърпение чакам да я зърна #Crazy.
Мале,снощи бях на дискотека не съм била,от сто години,беше страхотно.
Първо ходихме да хапнем, на механа и да подгреем.Учудих се как издържах до 3,00сутринта Peace
А довечера чакам гости Rolling Eyes

Непременно ще правя меденки и др. сладки,имам мерак да ги украся с глазура,пък ще видим какви ще ги станат newsm78

Общи условия

Активация на акаунт