Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 45 986
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
  • София
 Не е точно така, хората които са тръгнали за един хляб и едно мляко примерно преди си ползваха пликчето с дръжки/безплатното/ за торбичка. Дори и хора с повече покупки си ги разпределяха в по няколко безплатни пликчета, вместо да си купят едно голямо. Сега вече не става.

# 721
Става.И го правят.Всеки ден го виждам.Хляб в ръката, защото той си е опакован и две кисели млека в пликчето, макар и без дръжка. Peace

# 722
Да и аз съм виждала,две каймички в торбичка без дръжки,и хляба в ръка,.
Моя близка преди седмица ми каза че са я накарали да плати и тези торбички в Карфур,защото си била сложила покупки( които са били опаковани) и недоволстваше че имала и плодове,но за тях не я накарали да плаща,а за другите я накарали,питах ,а защо ги сложи в торбичка ,да не ги носила в ръка до колата,ами с количката проблем ли е да ги закара,не можа да отговори.

# 723
  • София
 Важното е, че се почва от някъде и щом има роптаещи, значи има ефект. Да се надяваме, че ще доразвият идеята.

# 724
хахаха, ама точно от роптаещите не се постига нищо, това ти казвам.Тези, които роптаят са и тези, които си късат по 10 найлонки, па макар и без дръжки.Тези, които не роптаят си Плащат и си взимат пак по 10 найлонки.Имам статистиката на съседния нам магазин-дали са намалили потреблението на найлонови торбички.Ами-не са.Тези без дръжчици се късат за по един банан и по 2 кивита, след което си плащат някакви 20 ст към сметката за голяма найлонка.Нищо различно от преди, даже с настървение се късат тези без дръжчиците, свършали им много бързо.

# 725
И аз роптаех в началото, но вече не.
Свикнах. Нося си торбички. Ако не, си плащам.
За плодове, зеленчуци взимам от тези без дръжките. Даже и на касата се случва касиерката да ми сложи някой продукт в такова пликче.
Въобще не взимам повече, от колкото ми трябват. И без това се заривам с излишни.

# 726

не мога да разбера какъв е смисълът - хората смятат, че са прецакали системата като са се сетили да си взимат по 10 торбички без дръжки?! или си мислят, че единствената причина вече безплатните пликчета да са без дръжки е за да ги затрудняват да си носят покупките в тях?

# 727
По-скоро са движени от
"Шамар да е , аванта да е!"   
Laughing

# 728
аз мразя да плащам торбички в магазин като им оставам сума от 20 до 30 лв всеки ден.
Държа магазин и НЕ позволявам мой клиент да плаща торбички.

има Магазини които се възползват и препродават ТОРБИЧКИ от 2-3 ст на 0,10-0,15 ст.

# 729
аз мразя да плащам торбички в магазин като им оставам сума от 20 до 30 лв всеки ден.

има Магазини които се възползват и препродават ТОРБИЧКИ от 2-3 ст на 0,10-0,15 ст.

добре де, ама нали е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО? като собственици на магазини не сте ли законово задължени да искате пари на хората за торбички? или такъв закон изобщо няма, а по телевизията ни говорят някакви глупости?

# 730
Никой нищо не може да Ви каже , ако торбичките се дават като бонус за направен брой покупки или като рекламен материал, ако са с рекламен надпис на магазина!

# 731
  • Ямбол
...
...
Плачеш си за проверка.
И ние имаме магазин, но продаваме торбичките по задължение, не че много ще спечелим от тях. Пак зависи какви торбички, но вече навсякъде се продават, дори и в DM.
Хубаво е, когато се занимаваш с нещо, особено търговия, да познаваш добре законите и новите изисквания, ако искаш да се задържиш по-дълго, вместо да се хвалиш с незнанието си.

# 732
...
...
Плачеш си за проверка.
И ние имаме магазин, но продаваме торбичките по задължение, не че много ще спечелим от тях. Пак зависи какви торбички, но вече навсякъде се продават, дори и в DM.
Хубаво е, когато се занимаваш с нещо, особено търговия, да познаваш добре законите и новите изисквания, ако искаш да се задържиш по-дълго, вместо да се хвалиш с незнанието си.

Човек освен да се подчинява, би било добре и да чете законите отвреме на време. Ще го повторя пак. Никой нищо не може да Ви каже , ако торбичките се дават като бонус за направен брой покупки и най-вече ако се подаряват като рекламен материал, ако са с рекламен надпис на магазина!

# 733
  • Ямбол
Съгласна съм, ако са по-дебели от 15 микрона, но те са и по-скъпи и така търговецът или ще трябва да увеличи други цени, или да се лиши от някаква печалба, като второто към момента не е много добре, особено за малките магазини тип квартални.
Аз предпочитам клиентите ми да свикнат да си носят торбички(а те почти свикнаха вече), отколкото да калкулирам найлон в другите цени и да им го "подарявам".

# 734
Съгласна съм, ако са по-дебели от 15 микрона, но те са и по-скъпи и така търговецът или ще трябва да увеличи други цени, или да се лиши от някаква печалба, като второто към момента не е много добре, особено за малките магазини тип квартални.
Аз предпочитам клиентите ми да свикнат да си носят торбички(а те почти свикнаха вече), отколкото да калкулирам найлон в другите цени и да им го "подарявам".

При добро желание всеки собственик и на квартално магазинче може да си поръча да му правят торбички от оксо-разградимите полимери с рекламен надпис и това ще ги оскъпи само с няколко стотинки на 100 торбички. Така хем ще направите кеф на клиентите си, ако им ги давате като бонус или рекламен материал и като не им искате пари за торбичка, хем няма да замърсявате природата.

Общи условия

Активация на акаунт