Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 45 949
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
Еовин ако има такава тема - не съм я видяла.

# 16
  • Galaxy 13197853088
Наистина безобразие !
Вместо да вземат по левче за всяка найлонка, те още със стотинки се занимават.
Балъци ...

# 17
eli_kelli, не става въпрос за това кой какъв идиот е и как се отнася към околната среда, а за това, че найлоновите торбички са глобален екологичен проблем е се разграждат трудно. Проблемът не е толкова тясно синтезиран, както ти го виждаш.
Ето, виж тук за какво става въпрос:
"По данни на Министерството на околната среда и водите найлоновите торбички, които се купуват в България годишно са около 3 200 000 000. Всеки българин използва средно по 1 найлонова торбичка дневно. 80% от тях се използват еднократно. Ако завържем една за друга тези найлонови торбички и ги опънем като въже, то ще се равни на два пъти и половина разстоянието до Луната. Най-масовите полетиленови пликчета се разграждат за около 100-200 до 500г. и със сигурност ще живеят много по-дълго от нас."

# 18
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564337.0

Обсъждано на цели 31 страници...

# 19
  • Пловдив
Е да, но аз купувам по много плодове и зеленчуци и няма как да стане  Rolling Eyes

Когато е за много, не съм намерила начин да избегна найлончето. Но ако става въпрос за два-три плода по една бройка - или една торбичка, или всеки плод с етикетчето.

# 20
Нося си торбичка и не страдам.

Аз също .
Дразня се когато ми предлагат торбички за дреболии , като в аптеката , например .
Винаги отказвам . Peace

Торбичките трябва да са на много по-високи цени , за да се научат хората да си носят и да използват многократни .
Замърсяването е огромно .

# 21
  • Пловдив
По мои спомени, в средата на 80-те години на миналия век много често ме пращаха до магазина с мрежичка - не знам дали някой си ги спомня тези приспособления. И да е имало тогава найлончета, не са били много масови, поне около мен.

# 22
  • Бургас
Цитат
Торбичките трябва да са на много по-високи цени , за да се научат хората да си носят и да използват многократни .
Замърсяването е огромно

Абсолютно съм съгласна с това мнение  Peace
Само  по-високите цени ще накарат българинът да не ползва найлонките.

# 23
  И аз откачах в началото, обаче като поразмислих, видях, че е правилно. Взех си една ленена торба и си я нося в чантата.
  Даже още по-скъпи трябва да ги направят.

# 24
По мои спомени, в средата на 80-те години на миналия век много често ме пращаха до магазина с мрежичка - не знам дали някой си ги спомня тези приспособления.

Има различни цветове, перат се в пералнята, не заемат място.

Другият добър избор са торбичките от американ:

Разнообразието от цветове и размери е впечатляващо.

# 25
  От втория вид си взех аз, харесват ми повече, мрежите обаче са по-удобни, защото са разтегливи и може да се сложат повече неща. Освен това ми навяват ретро привкус, и мен са ме пращали като дете Laughing

# 26
Да ви кажа честно, освен бабите, които пазаруват с платнени торби за многократна употреба, около мен никой друг не съм забелязала да го прави....
Сега остава да кажете, че боклука си го изхвърлята с кофа и после си я качвате, а не в найлонов плик..... и ще се почуствам адски анти ЕКО......  ooooh! АМИ НЯМАМ ВРЕМЕ ЗА ТАКИВА НЕЩА.... ДА ПЕРА ТОРБИ И ДА СЕ ВРЪЩАМ ДА СИ ОСТАВЯМ КОФАТА....

# 27
По мои спомени, в средата на 80-те години на миналия век много често ме пращаха до магазина с мрежичка - не знам дали някой си ги спомня тези приспособления.

....с капещо пликче прясно мляко Laughing

Дано не въведат стотинки и за найлончетата за сиренето и месото...не виждам платняна алтернатива за тях newsm78

Другият добър избор са торбичките от американ
Разнообразието от цветове и размери е впечатляващо.
Откъде могат да се купят?

# 28
АМИ НЯМАМ ВРЕМЕ ЗА ТАКИВА НЕЩА.... ДА ПЕРА ТОРБИ

То щото пускането на пералнята отнема страшно много време...

# 29

....с капещо пликче прясно мляко Laughing

Дано не въведат стотинки и за найлончетата за сиренето и месото...не виждам платняна алтернатива за тях newsm78

ХА-ха ....добре казано.....

Общи условия

Активация на акаунт