Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 45 969
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Чакам да дойде момента, когато ще бъдат изцяло забранени. Нали упорито се говореше, че ще се забрани употребата на такива найлонови торбички?

Когато пазарувам в Метро, имам едни огромни техни торби. За по-дребните покупки си нося торбички от вкъщи. Ако ми се случи да забравя, си ги плащам. Все по-рядко ми се случва да забравям.

# 61
  • Куциндрел
Хубаво де, като се знае вредата от тези пликчета - защо изобщо се произвеждат?!
Защото носят големи печалби. Нещо като цигарите - хем са вредни, но не може да става и дума да се спре производството им.

# 62
  • София
Значи ни остава единствено да обявим бойкот.  Simple Smile Те, ако си мислят, че имаме нужда от тези пликчета... - да се окаже, че са на загуба като никой не ги купува и да си ги заврат на 1 специално място.  Mr. Green

# 63
  • Galaxy 13197853088
Хубаво де, като се знае вредата от тези пликчета - защо изобщо се произвеждат?!
Защото носят големи печалби. Нещо като цигарите - хем са вредни, но не може да става и дума да се спре производството им.
Грешиш.
Удобни са.
Друго няма.

# 64
  • Куциндрел
Значи ни остава единствено да обявим бойкот.  Simple Smile Те, ако си мислят, че имаме нужда от тези пликчета... - да се окаже, че са на загуба като никой не ги купува и да си ги заврат на 1 специално място.  Mr. Green
Такова нещо едва ли ще стане. Има доста хора, които винаги ще си купуват пликчета.

Искам да попитам - каква е разликата в торбичките от магазините и чувалите за смет? Не са ли и 2-те от нещо, което не се разгражда и трябва да се рециклира?

# 65

Искам да попитам - каква е разликата в торбичките от магазините и чувалите за смет? Не са ли и 2-те от нещо, което не се разгражда и трябва да се рециклира?

Чувалите за смет /както и торбичките, които са безплатни и които се предлагат при плодовете и зеленчуците/ са биоразградими. По-точно се разграждат за по-кратко време/ако се не лъжа, за около 2-3 години/, отколкото другите найлонови торбички, които се разграждат 100-тици години.

# 66
  • София

В количеството е разликата. Един чувал за смет събира отпадък от продукти, които са ти продадени в 25 малки торбички.

Амнайста тема на любителите на безплатни найлонки.

# 67
Торбичките на била и кауфланд са направени от биоразградими полимери, т.е. разграждат се, но пак се заплащат. Нямам против, веднъж купувам, после ги ползвам докато не се скъсат.

# 68
Е-ХЕ .....забавлявам се вече! Ние си спорим и ревем, а големите вериги си лапат паричките от торбичките и да ви кажа добре им е и мислят за ЕКОЛОГИЯТА!

Лапат от такива като теб .
От мен що не лапат ?

И това за голяма гордост ли го имаш , че не мислиш за екологията ?
Магазините си гледат печалбата , въпросът е ти дали имаш съзнание .
Никой насила не може да те накара да си купиш торба от тях .

# 69
  • Stuck in a moment
Аз дори искам да не взимам и тези при плодовете,
но освен да меря всеки плод по отделно и да му лепя
цената, друг изход не виждам  Rolling Eyes
Идеи ?

Мрежеста торбичка(като мрежите с картофи), в която хем на касата се вижда какво си купила, хем може да махаш после старата цена.

И аз съм ЗА платените торбички  Peace

# 70
  • на брега на морето
Да ви кажа честно, освен бабите, които пазаруват с платнени торби за многократна употреба, около мен никой друг не съм забелязала да го прави....

А иначе малките кифли умират да се разхождат с книжни "маркови" торби
от някой МОЛ, а не могат да пазаруват с такива  Thinking

Grinning Много трудно се превъзмогват комплексите.

# 71
Дали ще купя или не торбичка едва ли ще се отрази съществено на замърсяването, при положение, че 90% от стоките са пакетирани в найлон.
Има торбички, които в рамките на година се разпадат от само себе си, но са рядкост, а би било добре всички да са такива.

# 72
  • Кърджали
И аз да се присъединя към надяващите се тия кесийки да станат левчета.
Иначе, за мое съжаление, и аз ги ползвам. Просто обиколих целия град, ама не намерих платнени такива. То имам чувството, че тук ще дойдат след сто години... Та затова ползвам найлоновите.Ама пък чиннно чинно ще си ги плащам /както и правя ако пазарувам в някой хипермаркет/ . Хич не ги харесвам висящи по някое дърво, смятам че има по - удачна коледна украса ...

# 73
Някъде по чужбина бях гледала пликчета от картофи или нещо такова,
бяха еко и се разграждаха в природата, да правят вече само такива алтернативи
и да ги включат към цената на продуктите и ето въпроса е решен!
Хем авторката няма да се дразни, хем ще е еко!Да ама не искат, защото
найлоняка го продават и печелят, защото е евтин за производство.
Не мисля, че търговците им пука за опазването на природата,през о...я
работа им е, гледат печалбата само.

# 74
Не ми тежи, че ще платя 10-20 стотинки в повече, просто обожавам сърдитото им изражение, когато кажа: " Не, не желая фирмена торбичка. ", ако ми се стори, че не съм ги ядосала качествено, добавям: " Ще взема 2-3 обикновени, че са ми много покупките. " Hug
За всеки случай, да не би и тях да направят платени си приготвих и текстилна торбичка bowuu
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт