Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 46 026
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Много от нас са писали, не леж на тази кълка. Laughing
Какво значи провокация-най-малкото ти можеш да ме провокираш-питаш-отговарям.Оправдание Нямам за това, че съм се родила жена не с херкулесовска сила. Laughing

# 676
Попов, заповядай! Да ти метна адреса на лични, ако искаш?
Мъжът ми не е Херкулес, ама е мъж 2 метра и не може да пребори зацикленият капак на контейнера. Та не знам за теб.
Но можеш да наминеш по централните софийски улици и да опиташ.

# 677

оправдания или не.. заинтригувана съм от предложението на mipopov да дойде да поразчисти около контейнерите в любимата столица!

да посочваме ли конкретни адреси или ще се справиш и с цял район? в понеделник след обяд, ще се оглеждам за резултати...
Wink

# 678
А като сте писали и не Ви е отговорено, така ли оставихте всичко? Поискахте ли отговор? Един квартал до нашия даже бяха спрели да плащат такса смет по подобен проблем и веднага си направиха труда от Общината да им го оправят. Когато искате нещо, си го отстоявайте и настоявайте! Ако трябва всеки ден ще им звъните по телефона! Има и други начини, трябва малко фантазия. Представям си тогава, какво е през лятото в Най-добрия град за живеене... Какви ли миризми се носят?
За капаците няма да дойда, казах Ви начина, но за снега, да взема наистина да дойда, а?

Sourcherry, а твоя мъж като е два метра, поне сняг не може ли да чисти? Да ми помогне, не за друго. Ама да взема и на медиите да се обадя, да видят всички, как Софиянци си искат помощ от други градове да им се чисти снега?  Laughing

# 679

Ами да взема да се метна аз от Бургас ли да дойда да ви изчистя снега? Колко семейства си хвърляте там боклука? Толкова ли не можете да се организирате?

А капаците на контейнерите защо не ги затваряте? Сигурно за да не си цапате ръчичките, нали?

Защо все чакаме някой друг да ни свърши работата? Все гледаме да не се набутаме... Българина бил работлив... Дрън-дрън...
  Simple Smile много добре казано,но разни хора има за съжаление дори и в Бургас.
Ние от две години се опитваме да накараме съседите от панелките да си променят навиците и да не си изсипват печките до нашия блок,но какво да се прави хората така са правили с години,трудно ще променим навиците им Twisted Evil .Колкото до капаците на контейнерите - ами то няма време кога да се затварят все някой "брат "е надвесен вътре.В началото ми беше гадно да си метна боклука над главата на трудещия се ,но вече не ми прави впечатление.
А за кучетата разнасящи боклук имаме си ги в изобилие( почти не им се налага да ровят за храна ) за последните два месеца мъжа ми прави оборка под прозореца няколко пъти,и то найлонки ( торбички,тарелки ) направени импровезирани хранилки за кученцата от "стопаните им"
И още нещо последния път когато мъжа ми чисти един съсед от панелния блок дойде да му държи сметка къде живее и защо чисти Shocked

# 680
А като сте писали и не Ви е отговорено, така ли оставихте всичко? Поискахте ли отговор?

Поискахме, да, и не само Един отговор.То не е до отговор , а до това как изпълниха след това нещата...и пак жалби и пак отговори...Хората отдавна не лежат да чакат, масово се пускат жалби за какво ли не.Не знам защо си мислиш, че е обратното. ThinkingДори не е нужна фантазия, има си законови механизми.Съвсем друг е проблемът, ма с лаене кой какво Не е направил Тук и Там нещата не се променят, скъпи ми mipopov. Sunglasses
Всъщност, както писах изначално-при нас е Чисто.Не летят пликчета, не се носят миризми.Кварталът ни е "възпитан", градинките ни са за завиждане, в сравнение с много други, ринем си снега редовно, събираме шумата есента, косим си тревните площи , метем си площадките, защото те са наша отговорност.Коментирах Кофите, че са Кофти, ама те са такива за цялата страна-аз и да се жалвам-нов дизайн на кофа няма да се появи.И в случая, поради усложнената обстановка са труднодостъпни-не от нечий мързел, а от обстановката, съответно имаме доста кучета/които са съвсем отделна тема/ и да-те са гладни и влизат в кофата и изнасят.На пролет, като духне ураганния от Витоша, също с еносят неща-смея да твърдя, че са чак от съседен квартал, хахаха.Капаците на кофите са неизползваеми не заради наш мързел.Тежки, ако не са заяли-сам не можеш да го вдигаш и спускаш, или на места ги няма въобще, или са счупени.

# 681
  • Mediterraneo
Един квартал до нашия даже бяха спрели да плащат такса смет по подобен проблем и веднага си направиха труда от Общината да им го оправят.

Някак не мога да повярвам, като се има предвид какви овце сме; все ще е имало няколко семейства, които чинно са си плащали и едва ли точно заради неплащането са оправили някакъв проблем.

# 682

Sourcherry, а твоя мъж като е два метра, поне сняг не може ли да чисти? Да ми помогне, не за друго. Ама да взема и на медиите да се обадя, да видят всички, как Софиянци си искат помощ от други градове да им се чисти снега?  Laughing

Имаше една тема за това, чия отговорност е чистенето около блока, точно за снеговете, и как Масово по места се справят.Прочети малко там, и ще ти се изясни картинката.Старите жители/да не намесваме и да не бъркаме нещата с тема тип Сф срещу Придошлите!!!/Та-старите обитатели на жилищните сгради навремето, да го кажем-едни от първите-имаха изграден ред, закупени нужни пособия и на смени се чистеше без никой да мрънка.Пордязваха се рози, нови засаждения, чистеше се редовно, сняг се ринеше от ранни зори, като дойде сезон и завали-мъжете излизаха на смени.С пренаселването, с измирането на старите и идването на нови, новите спряха да излизат и да го правят това.Към днешна дата, тези действия ги извършваме наследниците на онези, които започнаха навремето така и облагородиха квартала.От новите/новозаселилите се, без да знам кореняци ли са, не са ли-говоря новозаселили се в блока ни, те може от съседен квартал да идват/ само една жена се включва.Е, случва се да не успеем да насмогнем , едно е да чистиш на себе си, друго е да чистиш на още 15 души тяхното. Grinning

Кво правим с жените, които Нямат мъж, който да им рине? Mr. Green

# 683
Аз съм пришълец в панелка в София, комшиите от блока поне 2 пъти организират акции за почистване на боклуците веещи се около въпросния. Аз не цапам, не си хвърлям боклуците където ми падне, въпреки, че кофите са на ..... Та съответно не виждам защо да участвам в подобни акции. Е хубаво де ама въпросните непришълци не мислят по тоя начин. Трябвало всички да чистят на мърлячите, звънят си в 8 сутрин при такива мероприятия и докато не им отвориш може да те побъркат. Коментара, когато ги отрежа естествено е за месторождението ми.

# 684
Sourcherry, а твоя мъж като е два метра, поне сняг не може ли да чисти? Да ми помогне, не за друго.

Защо? Толкова ли си нисък, че затъваш под преспите Confused?

# 685

А за кучетата разнасящи боклук имаме си ги в изобилие( почти не им се налага да ровят за храна ) за последните два месеца мъжа ми прави оборка под прозореца няколко пъти,и то найлонки ( торбички,тарелки ) направени импровезирани хранилки за кученцата от "стопаните им"
И още нещо последния път когато мъжа ми чисти един съсед от панелния блок дойде да му държи сметка къде живее и защо чисти Shocked

ей това наистина ме вбесява!! като видя тези импровизирани хранилки и леговища за бездомните кучета, организирани от загрижените ни и състрадателни съседи.. всеки път щом се опитаме да разрушим някое от тях, се намира някой, който да дойде и да ни вдигне скандал как може да не ни е грижа за горките кученца... направо полудявам вече, но няма и няма оправия по този въпрос..

извинявам се офф-а.. Simple Smile

# 686
  • София
Хахаха, преди години в мазето на мъжа ми се бяха заселили котка с котенца след като някой беше счупил прозореца. Оправят го мъжа ми и баща му, след няколко дни пак счупено стъкло и котката вътре. Пак се нагъзурчват да го оправят и при тях спира една жена, явно не схванала какво точно правят. Та се ожалвала милата “Оф, леле, намерихме дом за котенцата, ама ги изхвърлиха и НЯКОЙ е ЗАПУШИЛ прозореца. Отново го счупихме, сега гледам пак е затворен. Какви хора има    Naughty“.

JMM, присетих се за тази история покрай безкрайната наглост на мъжа ти да чисти.  hahaha

# 687
Мдам, Пък аз, докато си ринех около блока един Мъж с лек диалект ме попита цялата ли улица смятам за изчистя и то назидателно, чак виновна се почувствах, че него го мързи, пък за мен е ОК. Laughing

# 688
  • Варна
Какво общо има диалекта, че си го написала? newsm78 

# 689
  • Mediterraneo
Какво общо има диалекта, че си го написала? newsm78 

Е, вероятно да подчертаем разликата между "кореняк софиянец" и пришълец от прованса  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт