Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 46 158
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Ами в такъв случай - едно голямо браво на пловдивчани.

# 661
Jizzlobber, контейнерите при нас са ок. Имаме си чудесни и здрави контейнери за общ боклук, както и за разделен такъв. При добро желание могат да се ползват, такова липсва. Кучета нямаме. И опира не до живущите толкова, колкото до придошлите, които мърлят, хвърлят и не пазят. Защото редовно има чистачи, както и хората с боклукчийският камион, които с метли обират боклуците, но проблемът си остава.

# 662
  • гр. София
Не са виновни само кучетата. Те в големите високи контейнери не могат да се качат.
Вземете например баничарниците и изобщо будките за закуски. Всяка баница или кифла ти я завиват в хартийка и после ти я поставят в найлонова торбичка (от онези тънките, прозрачните). Изяждаш си баничката, хвърлях в кошче хартийката и торбичката. Духва вятър и найлончето понеже е съвсем лекичко полита на воля. Какъв е смисълът закуските да се дават с найлончета? Ма лицето Хикс щяло да си намазни пръстите. Ужас! От мазни пръсти се умира! Нали затова се дава салфетка/хартия със закуската. Пък и не познавам човек без пакетче хартиени кърпички в джоба/чантата.
И това е само един пример.
Снимките, които показах на предната страница СА от България. Дали някоя от вас конкретно е виждала или не такива "пейзажи" не променя факта, че те съществуват.

# 663
  • Варна
Може да се окаже че вредното влияние което ще окаже лицето Х при изпирането на мазните петна от дрехите си е по-голямо от това, което ще причини хвръкналата торбичка. Thinking

# 664
Jizzlobber, контейнерите при нас са ок. Имаме си чудесни и здрави контейнери за общ боклук, както и за разделен такъв. При добро желание могат да се ползват, такова липсва. Кучета нямаме. И опира не до живущите толкова, колкото до придошлите, които мърлят, хвърлят и не пазят. Защото редовно има чистачи, както и хората с боклукчийският камион, които с метли обират боклуците, но проблемът си остава.

Те и нашите са чудесни и здрави, защо реши обратното.И се ползват.Защо реши, че не се ползват.Кучета обаче имаме, вие, ако нямате-блазе ви.Влизат вътре с един скок.И си вадят.

# 665
  • гр. София
Може да се окаже че вредното влияние което ще окаже лицето Х при изпирането на мазните петна от дрехите си е по-голямо от това, което ще причини хвръкналата торбичка. Thinking

Производтството на пластмаси и найлони е изключително замърсяваща промишленост. Та това още изначало вреди повече. После идва и употребата на тези продукти.

# 666
Те и нашите са чудесни и здрави, защо реши обратното.

Защото:

Нито кофите ни са кофи, нито нищо.

# 667

нашите контейнери примерно в момента са почти недостъпни, блокирани от преспи мръсен сняг... съответно хората си хвърлят всичко в малките кофи по улиците или просто наоколо около контейнерите.. в резултат на това в момента има много повече хвърчащи найлончета, отколкото през който и да е друг сезон..

# 668
аааа, е да.Друго съм имала предвид, а именно-това, че стоят отворени например-капаците им са тежки и не е удобно да се отварят и затварят всеки път...че да не влизат кучета и да не вдига вятъра най-горния слой.И да не се препълват с куп отгоре също...Също така, да не са наслагани ей така на улицата просто, а да са под навесчета например....

# 669
  • София
Според мен кучетата имат най-малък принос в замърсяването на околната среда с найлонови пликчета. Все още не съм виждала куче, което да се навре в контейнер и да си рови вътре. Поне, откакто смениха кофите с големите общински контейнери.
Проблемът е липса на култура за разделно събиране на отпадъци, липсата на преработвателни съоръжения за обработката му и не на последно място - продажбата на найлонови пликчета.

# 670

нашите контейнери примерно в момента са почти недостъпни, блокирани от преспи мръсен сняг... съответно хората си хвърлят всичко в малките кофи по улиците или просто наоколо около контейнерите.. в резултат на това в момента има много повече хвърчащи найлончета, отколкото през който и да е друг сезон..

Ами да взема да се метна аз от Бургас ли да дойда да ви изчистя снега? Колко семейства си хвърляте там боклука? Толкова ли не можете да се организирате?

А капаците на контейнерите защо не ги затваряте? Сигурно за да не си цапате ръчичките, нали?

Защо все чакаме някой друг да ни свърши работата? Все гледаме да не се набутаме... Българина бил работлив... Дрън-дрън...

# 671

извинявай, mipopov, но след като мине почистващата техника на столична община и избута всичкия мръсен сняг от улицата, така че образува една преспа висока около метър пред контейнера, точно пред която има огромна локва, през която минават непрекъснато коли и хвърлят още по-мръсна вода, няма да съм аз тази, която ще отиде да я почисти... и всичко това се развива на място, което официално е озаглавено "синя зона" и плащаме по цяла година пари за удоволствието!
ще питам и съседите дали има желаещи, но май ще се наложи наистина ти да дойдеш!
Simple Smile

# 672
А капаците на контейнерите защо не ги затваряте? Сигурно за да не си цапате ръчичките, нали?

Хайде сега метни се от Бургас и ела да отвориш капак на метален контейнер, моля те!
Не знам какви са тези капаци, но често ако са плътно отворени няма сила, с която да мога да отворя капака. Имам предвид контейнерите с обли капаци, които като блокират по осите на капака и няма отваряне. Тогава се разхождам по улицата с чувала с боклук, за да изхвърля боклука си в първият отворен контейнер.
И за преспите - живея на централна улица, по която минават снегорини. Тези снегорини затрупват контейнерите с изринатия сняг и откъм шосе или тротоар са почти недосегаеми. Газя в метър сняг и лед, за да си изхвърля общия и разделен боклук.

# 673

Капаците са незатваряеми по подразбиране-заяли, счупени, ръждясали, а и доста тежки.Аз съм жена, с една ръка държа боклука, с другата трябва да вдигна капака-не успявам, съжалявам, че са толкова големи и тежки за мен специално.С придружител ли предлагаш да ходя-да ми оптваря и затваря капака? Crazy

# 674
Ето, че след малка провокация от моя страна  Wink,  сами си отговорихте на въпроса защо е така... Българина, когато няма желание, винаги ще намери причини и оправдания.  Thinking

А да ви питам, колко писма сте написали до Общината или до Титан за проблема? При нас беше достатъчно дори на шофьора на колата, която носи контейнерите да кажа и се смениха още на третия ден.
А колкото до предложението да дойда. Няма проблем, само адресите си кажете! В понеделник ще съм в София и мисля, че ще имам около два часа по обяд свободни Rolling Eyes, след като няма кой друг да Ви помогне...

Общи условия

Активация на акаунт