Пазаруване от UK чрез Габко

• 11 002
  • 35
  •   1
Отговори
Този пост е единствено с цел да предупредя пазаруващите от английски сайтове и използващи услугите на Габко. Преди година бях много доволна от въпросната фирма, докато не се случи проблем с изчезнала пратка. Поръчката ми не беше на висока стойност, но можеше и да е. Проблема се получи по време на преместването им стария в новия офис. Поръчката ми беше от спортдирект и поради някаква причина първоначално не беше доставена и след куп писма и обаждания пратката според сайта и според ди ейч ел е доставена на адреса и приета от Елионор. В много кратни си разговори с Ани И Веселин ми настояваха, че проблема е в ди йич ел и там да се оправям. Ок! Направих го, докато не ми изпратиха подписа при приемането на пратката. /Първоначално Веселин каза-като видим подписа, тогава ще решим какво да правим/. Ани твърдеше и ми предложи от мое име и от името на още няколко такива пратки да се обади по телефона и да уреди изпращането или съответно компенсация.  Накрая Ани твърдеше, че едва е открила къде точно в склад на Ди ейч ел се намира пратка, че аз трябва да отида да си я получа?! В същото това, време ди ейч ел ми пращат подписа! Говоря с Веселин, който твърди, че те не са длъжни да ми издирват пратката и да се обаждат по телефони и няма да го направят. Единия казва, че се е обаждал, другия точно обратното. Веселин тогава твърдеше, че Елинор там няма! Наскоро след дълга почивка реших отново въпреки всичко да ползвам услугите им. Какво се случи- получавам мейл, с който ме озадачи килограмите които има да получавам. Отидох приех си приготвените пратки и когато се прибрах и проверих нещата ми бяха дали един голям кашон с чужда стока!!! Не един път съм чела и чувала от познати, че са получавали чужди неща. Те отричат, че такова нещо се случва при тях! Но факт- стока за около 200 лири/от разпродажби нови маратонки, раници и тн./ Веднага писах на приятелка, която знам, че пазарува от същия сайт дали има пратка с номер/който виждах на кашона/. Отговора беше положителен. Първоначално казах, че ще върна кашона. Но след това, реших, че след като е практика при тях да дават грешни кашони и вероятно с моя се е случило същото, да изискам да възстановят моя загубен кашон. Няколко седмици мълчание, докато накрая ние по между си се предадохме нещата. Нея я лъжат, че съм некоректна и не си вдигам телефона. На мен никой не ми се обажда, докато вече не и бях предала всичко около месец по-късно. Въпросната дама им пише мейл, с който им обяснява ситуацията, а те и отговарят, че не е трябвало така да постъпва а да ги остави те да се разправят с мен и да ми изкарат всичко през носа. Който има "уши"-да "слуша" Който не-негова си работа. Дори когато си ощетен са готови/по какъв начин не знам/ да ти го изкарат "през носа" Поздравления! Така се работи тук!

# 1
Кофти история. Като цяло са коректни, ако всичко е ОК. И аз съм получавала чужда пратка от спортса, но още на другия ден я върнах, можеше и да не я върна. Но в случая проблема беше в спортса, просто в моя кашон бяха сложили нещата И на другото момиче (почти еднакви имена), но съм получавала и абсолютно чужди неща - името си беше на друг на самия кашон. Явно имат повечко работа, но това не ги оправдава, че не доглеждат. Може би сега с тези ID-та ще са им по-точни нещата, не знам, не ги използвам вече Simple Smile

# 2
чудя се как може да получиш чужд кашон, освен ако те не ти го пращат с куриер? Нали гледам какво получавам на място при тях... те не кашонират.

# 3
  • София
аз получих чужда пратка на място в офиса - просто и двете бяха от АСОС и бяха залепени една за друга, на втората липсваше името на получателя - добре, че знаех, че едва ли са натоварили втората ми поръчка от АСОС, понеже беше получена в деня на тръгване на камиона от Англия, та отворих втория плик и го върнах. Ако имах повече от една пратки, изобщо нямаше и да ми хрумне. Мисля, че затова са добавили ИД номер след името - за да избегнат дублирането на имена

# 4
Поръчките бяха от един и същи сайт и бяха два кашона + чували. Не ми бяха малки поръчките за да взема да ги отварям там и да проверявам. Да очаквах по-малко кг/както се и оказа/, но не знаех сайта как са разпределили поръчката и самите кашони колко тежат и тн.  Да може да се каже-коректни са докато няма проблем, ако има проблем-просто ......

# 5
На мен лично ми го донесоха в къщи самите Габко, и си беше с друго име, имах 2 или 3 кашона общо, не помня вече. Дори аз не обърнах внимание, чак като си заминаха и тръгнах да разопаковам, видях просто неща, които не съм поръчвала и се загледах в името. Е, нямаше общо с моето, просто в случая си беше чисто тяхна грешка. Върнаха се, взеха го, приспаднаха ми цената за кг и така.

# 6
Здравейте, аз също съм потърпевша от лъжите и немърливостта на Габко. И дали някой от вас не е получил по погрешка часовници Cavalli?

# 7
Здравейте, аз също съм потърпевша от лъжите и немърливостта на Габко. И дали някой от вас не е получил по погрешка часовници Cavalli?
Ако е минало време не чакай някой да ти ги върне.  Още в началото когато почнах да поръчвам при тях не ни пристигна една играчка от ибей. Но нея никога не сме я търсили/ в смисъл издирвали подробно/ защото беше на ниска стойност и не си заслужаваше главоболието.

# 8
  • Пловдив
Аз имам същия проблем в момента с тази фирма (Габко) . Поръчах от ebay две неща от един и същи продавач, но в различно време. Първата пратка ми пристигна, но втората още я няма. Има си тракинг номер според който пратката е доставена и приета на 10.08. Писах на Габко няколко пъти и те все ми отговарят да изчакам и следващия курс. не знам вече колко курса трябва да изчакам. Сега имат един курс, който пристига на 07.09, ако и там я няма ще се разправям сериозно. Те трябва да носят отговорност за пратките и когато има загубена пратка поради тяхна вина , да възстановяват сумата. То иначе къде ще му излезе края  #2gunfire

# 9
  • София
Съжалявам, че така се е получило, попаднала си в 5% процента лоша статистика Wink) Аз съм страшно доволна, вече имам над 400 пратки получени с тях само две липси, за които си взех париет от Paypal!

# 10
  • София
чудя се как може да получиш чужд кашон, освен ако те не ти го пращат с куриер? Нали гледам какво получавам на място при тях... те не кашонират.

Точно така, и аз винаги си гледам!

# 11
  • София
Чудя се коректно ли е пусната тази тема, преди време имаше много голям натиск от модератори да не им правим реклама! А сега се плюе и никой не се намесва. Ще пиша на Гъбко, за да могат поне да се зашитат!

# 12
  • Пловдив
Съжалявам, че така се е получило, попаднала си в 5% процента лоша статистика Wink) Аз съм страшно доволна, вече имам над 400 пратки получени с тях само две липси, за които си взех париет от Paypal!

И как точно да си взема парите от paypal, след като продавача има тракинг номер, че нещата са получени? А и какво означава 5% лоша статистика?! Това само в България го има, "овцете" да се премиряват с "лоша статистика". Габко трябва да носят отговорност и съответно последствията. Аз съм им се доверила , плащам си за това и съответно имам право да изисквам от тях те да се грижат за пратките. Ако хората си търсеха правата, Габко щяха да се отнасят малко по-сериозно към нещата.

# 13
  • Пловдив
Чудя се коректно ли е пусната тази тема, преди време имаше много голям натиск от модератори да не им правим реклама! А сега се плюе и никой не се намесва. Ще пиша на Гъбко, за да могат поне да се зашитат!

А и ако не си беше взела парите от Paypal, едва ли щеше да говориш така. Дано не ти се случи отново да ти изгубят пратка и то за висока стойност. Тогава може пак да си говорим.

# 14
  • София
Цитат
А и какво означава 5% лоша статистика?! Това само в България го има, "овцете" да се премиряват с "лоша статистика".

Ако искаш да ме наречеш ОВЦА, кажи ми го направо. Когато работят хора, винаги стават грешки, повярвай ми при Г. грешките са в пъти по-малко отколкото при Български пощи, защо не си ги ползвате? Та повече от 30 % от пратките ми се КРАДЯХА! Пробвала ли си да си потърсиш правата или да проследиш нещо? Цената, която Гъбко дават е спехотворна за прекрасното и коректно отношение което вече много време получавам от тях!

И честно направо ги съжалявам, като гледам с какво отношение и интриги трябва да се занимават.... Sick

Общи условия

Активация на акаунт