Санторини

• 156 872
  • 826
  •   1
Отговори
# 30
  Параход, както виждам, си академик по гръцките острови. Дай още някоя идейка. Имайки предвид скъпотията на Санторини, няма да изкараме цялата отпуска там. На кой друг остров си струва да отидем? Знам, че всеки е уникален по своему , но все пак?

# 31
  • зад парка
Сори, Параход, едно мнение и от мене, и ще бягам : писах вече по-горе - ходихме на Парос! след това. Други варианти са : Сирос, Тинос, Милос!, Миконос

# 32
Сори, Параход, едно мнение и от мене, и ще бягам : писах вече по-горе - ходихме на Парос! след това. Други варианти са : Сирос, Тинос, Милос!, Миконос

ИнаДот,  bouquet

# 33
Сирос! Сирос!  Heart Eyes
Евтин и ходят само гърци! За десет дена видяхме един-единствен австралиец, японски туристи въобще нямаше Simple Smile

Тинос - подобно, но не толкова живописен.

Милос? Ина, като завърнеш пак насам - искам инфо Simple Smile И кюфтаците ще пробвам, макар да не съм по готвенето, особено през лятото.

Миконос - скъпо, младежко. Много хубави ресторанти. Скъпо - повтарям. Ма не е лошо за 2-3 дни. Август - не става. Септември - може. Между другото ние като бяхме на Сирос Миконос го минахме на дневни разходки, 1.5 часа е с бързия ферибот (тоя, дето не качва коли).

Eй тука съм захванала едно албумче с архивни снимки от пътувания, но не съм доникъде, мързи ме да качвам. Сирос и Миконос обаче може да се видят вътре. Санторини го няма, щото кой да обработи 2 CD-та със снимки Simple Smile

# 34
  • зад парка
На Милос не съм ходила, но сестра ми почива години наред там и ми е разказвала все хубави неща; гледала съм и стрхотни снимки.

# 35
  • Белгия
Пак се размечтах за гръцките острови, а тази година не са ми в плановете... Завиждам най-благородно на всеки, който планира пътуване натам Simple Smile

На въпроса колко дни минимум да се остане в Санторини, аз бих казала 4 - 5 нощувки. Трябва малко време,  след като се разгледа всичко, когато просто се любуваш на пейзажите и се радваш на магията наоколо. 

За който може да си го позволи, хотел Nr.1 в света за 2011 според tripadvisor.com:
http://www.anastasisapartments.com/

# 36
  • София
Санторини ми е мечта отдавна.
Продължавам да храня надежди за догодина, тъй като имаме 20 годишнина от сватбата с милото /ужас кога отлетя това време/.
Даже съм си избрала и хотелчето.

http://www.marizan.gr/villas_en.html

Успех във вашето септемврийско пътуване и да споделиш после.
А съветите на Параход си ги добавям в онзи наръчник. Тя си знае кой. Simple Smile
Параход   bouquet Страшна както винаги.

# 37
  • София

с такива фериботи се стига до там

червения плаж и пак

черния плаж

магаретата които видяхме по път за вулкана
а на връщане се качихме с този отвесен лифт

приятна екскурзия на всички, които са се запътили натам, определено това е място,
на което може да се видят много красиви и впечатляващи гледки
но за мен не става за плаж, така че който е тръгнал да ходи там на море
не е избрал подходящото място

# 38
Благодаря за рецептата  Heart Eyes

Ние пристигнахме на пристанище Athinios / с круизен кораб/ , разгледахме Ия и слязохме с лифта в Тира.
Имаше и вариант да се спуснем с магаре до долу, но не се възползвахме  Laughing, имаше си магарета.

На който му се гледат снимки от гръцки острови, имам тук
от Корфу, Лефкада, Кефалоня, Закинтос, Скиатос, Крит, Санторини, Миконос, Родос, Патмос, ....
може пък нещо да ви хареса  Sunglasses

# 39
Начи, Скорпи, с тоя албум от Кефалония въобще не си права!  Wink

# 40

Simple Smile Дано успея да открадна 4-5 дена преди учебната година, че тогава ми започва въртележката #Crazy Та ще чакам вашите отзиви за други острови, нещо ми се върти като Пакси и Антипакси,
но има фериботи до Пакси само през ден  Laughing

# 41
леле, Скорпи, страшни снимки!   bouquet
и много! някои са като пощенски картички  Heart Eyes

може пък нещо да ви хареса  Sunglasses

всичко ми харесва!  Wink

# 42
Как можа ве Скорп?
п.п. Хоби ли ти е фотографията, че има перфектни кадри?

# 43
   Е,ето ме на Санторини. Специални блатодарности на InaDot, Isa, Параход за информацията. Пистигнахме вчера. На първо четене съм омагьосана. Ще пиша повече по-късно.
   Накратко-нямахме проблеми с пътуването (превозваме и колата). Настаняване-отлично на смешни пари(очаквах да ми отрежат главата). Снощи се зашеметих от гледки и до ресторанти не ми беше,та не знам там как ще е. Магарета и друг добитък не забелязах никъде.
   Сега ще препрочета постовете ви и тръгвам да събирам спомени!

# 44
  • Варна
Здравейте, изчетох темата, но тъй като само веднъж сме ходили в Гърция, Ви моля за помощ. Търсим вариант за тридневна почивка ( със самолет), подарък ще ни е и ни трябват два варианта- по-скъп, луксозен и един по-среден ценови. За съжаление трябва всичко сами да организираме и съм в затруднение. Има ли директни полети БГ- Санторини, защото само с прикачване намирам? Къде бихте препоръчали да отседнем за толкова кратко време? Края на май достатъчно топло ли е? Разбрах от темата , че Иа е скъпото място, моля препоръчайте ни хотел там или друго населено място, да е с басейн, изглед, романтично, хубава кухня. Ще чакам насоките Ви!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт