Санторини

• 156 932
  • 826
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, малко по малко се подготвяме за отпуските и съответно обмисляме Санторини - то всъщност ще бъде с агенция, но все пак да си доизясня някои неща. Хотелът е този http://www.levante.gr/ За началото на май...евентуално.
Мислим, че екскурзията до вулкана спокойно може да я пропуснем/гледахме снимки и никак не сме впечатлени/ и деня се очертава свободен. Детето иска плаж, аз - обиколки наоколо. Кое и съответно къде е за предпочитане - предвид локацията на хотела и сезона?

Desito,  екскурзията с ваучер на Грабо ли имаш предвид. ТА "Ана Травел"? Питам защото и аз съм се насочила към нея, но не намирам много отзиви за туроператора и затова още не съм купила ваучерите.

# 736
Направо я пропускай! Това са ми най-малоумно  похарчените пари за дневна екскурзия в Гърция😀 Единственият плюс за мен е, че видях старото пристанище, но до там може и сам да си слезеш, без плаване до вулкана.

# 737
  • Пловдив
Здравейте, малко по малко се подготвяме за отпуските и съответно обмисляме Санторини - то всъщност ще бъде с агенция, но все пак да си доизясня някои неща. Хотелът е този http://www.levante.gr/ За началото на май...евентуално.
Мислим, че екскурзията до вулкана спокойно може да я пропуснем/гледахме снимки и никак не сме впечатлени/ и деня се очертава свободен. Детето иска плаж, аз - обиколки наоколо. Кое и съответно къде е за предпочитане - предвид локацията на хотела и сезона?

Desito,  екскурзията с ваучер на Грабо ли имаш предвид. ТА "Ана Травел"? Питам защото и аз съм се насочила към нея, но не намирам много отзиви за туроператора и затова още не съм купила ваучерите.
Аз бях октомври миналата година на тази екскурзия и останах много доволна. Хотела е много красив, бяхме на всички допълнителни екскурзии. Това ми беше третата екскурзия на гръцки остров с тази фирма и с екскурзоводката Веси и отново ще пътувам с тях. Плажа пред хотела е с камъчета, в Санторини не е за плаж все пак...

# 738

Аз бях октомври миналата година на тази екскурзия и останах много доволна. Хотела е много красив, бяхме на всички допълнителни екскурзии. Това ми беше третата екскурзия на гръцки остров с тази фирма и с екскурзоводката Веси и отново ще пътувам с тях. Плажа пред хотела е с камъчета, в Санторини не е за плаж все пак...

Много благодаря за бързия отговор, още утре ще купя ваучерите. Simple Smile Плажа и камъчетата не са ми проблем, едва ли ще плажувам, искам да разгледам възможно най-много местенца на острова.

# 739
Здравейте, миналогодишният ми план за Парос-Наксос-Санторини се провали, просто бебето беше още много малко, за да го оставя на баба му да го гледа, обаче тази година вече сме решили, че ще се ходи, само че трябваше да променим малко плана.
Сега датите ни са 24 Август 3 Септември. Букнала съм хотели в Парос и Наксос, за Санторини още не съм решила дали да спим във Тира или Периса/Камари.
Сега гледам самолетните билети.
Решихме да пътуваме от Солун. Намерих паркинг за колата - 40 евро за 11 дни, на мен ми се струва нормална цена, включва и безплатен трансфер до летището.
Искам да попитам ако някой има наблюдения над цените на самолетните билети - в момента до Парос директен полет е 139 евро за двама /без чекиран багаж/ за 24 Август. Има ли вероятност да паднат цените да чакам или направо да купувам билетите?
За връщането от Санторини до Солун е около 100 евро самолетния билет за 3 Септември пак без багажа.
Пропуснах да кажа как сме разпределили времето - 3 дни на Парос, хотелът е на Хриси Акти, 3 дни на Наксос, хотелът е на Агиос Прокопиес и 4 дни на Санторини, където искаме да посетим вулкана, може да се разходим с лодка по плажовете. Има няколко музея на Санторини, може и тях да разгледаме и ако остане време да идем до някое островче наблизо.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 10:28 от anbibian

# 740
Конкретно на въпроса ти не мога да отговоря, защото до Парос никога не съм се интересувала. Но мога да ти кажа за моите билети. Резервирах ги преди месец полета ни е от София до Санторини през Атина за 16.05-20.05. Платих 253 евро /без багаж/или около 560лв., в момента същият полет е 348евро. Това не означава, че няма да има по-нататък по-добра цена кой знае.

# 741
560 лв. ми се струва добре за твоя полет, всеки път като проверя билети София - Санторини са минимум 800 лв. В прочем до Парос има полет през Атина и от София, но или връщането или отиването беше с над 8 часов престой на летището в Атина през нощта, което мен не ме устройва и се отказах от този вариант.

# 742
Пак съм аз с моите въпроси и чуденки за пътуването  Crazy
Сега се чудим дали да путъваме края на август /24-08-03,09/
Или средата до края на Септември /19.09-30.09/
Притеснявам се, че август ще умрем от жега и навсякде ще има много хора, а септември може да умрем от студ. Гледах миналогодишните температури и 25 градуса в края на септември не ми се виждат много подходящи за плаж  newsm78

# 743
септември изобщо не е студено
а на Санторини плажа не му е силата, не планирай около него

# 744
Мъжът ми клони към септември, даже иска да купуваме самолетните билети, сега са около 230 лв. отиване и връщане от Солун.
Ще имаме 1 ден повече и се чудя къде да го вместя Парос - Наксос - Санторини 3+4+4 или 4+3+4  newsm78
Или 3+3+5 Видях, че на Санторини се предлагат турове до 3 съседни острова целодневни
Някой ходил ли е на тур на Санторини с агенция и на разходка с корабче, но не от тези, където се катери вулкана, а от онези коити са 5 часа около островът и с барбекю на борда?

Параход вие бяхте ходили на Наксос на Плака и Алики, те повече ли ти харесаха от Агиос Прокопиос?

# 745
Агиос Прокопиос е прекрасен плаж, много плитък, фин пясък, прекрасна вода, но си е гъч и туристическо. Плака е огромен и има и утилизирани зони, и свободни с километри, а Алики е напълно див и с малко труден достъп. Така че да, повече ми харесаха, защото това са моите предпочитания, но за друг може да е друго.

# 746
Агиос Прокопиос е прекрасен плаж, много плитък, фин пясък, прекрасна вода, но си е гъч и туристическо. Плака е огромен и има и утилизирани зони, и свободни с километри, а Алики е напълно див и с малко труден достъп. Така че да, повече ми харесаха, защото това са моите предпочитания, но за друг може да е друго.

От снимките ми се стори, че Плака е с дюни?
Как беше времето по време на вашия престой на Наксос? Беше ли прекалено горещо денем за разходки?

# 747
Аз съм готова  Heart Eyes Самолетните билети са купени, хотела е резервиран /Камари/ и остава всички да сме живи и здрави и да дочакам Септември  Crazy
На островът има доста винарни, искам да посетя поне една за дегустация и за сега съм се спряла на тази
https://www.santowines.gr/en
Не знам дали е същата, в която водят туристите от организираните екскурзии, но в Трип адвайзър е най-популярната. Някой посещавал ли е я е или някоя друга, която може да препоръча на острова?

# 748
Туристите ги водят в музея на виното в повечето случаи. Обаче и аз съм фен на виното и благодаря че сподели линка, ше си я разгледам с кеф ..

# 749
Аз имам няколко малко по-странични впроса от Санторини, но пак свързани с пътуването, ще съм благодарна, ако някой ми отговори може и на лични.
Букнала съм допълнителен куфар за полетите, пише до 20 кг, обаче никъде не можах да разбера има ли някакво ограничение в размерите на куфара.
Другото, което ме тревожи е ограничението за пренос на батерии. Не съм сигурна дали правилно съм разбрала всичко, но май нямам право да ги пренасям в чекирания багаж, само в ръчния и то има някакви допълнителни условия как да ги пакетирам, обаче аз нищо не разбрах  Embarassed Някой наясно ли е с това, ще нося фотоапарат с 2 допълнителни батерии в ръчния си багаж, да не стане проблем на летището  newsm78
Също при купуването на билетите фамилията ми, която е с тире, се изписа слято. Надявам се да не направят проблем и за това, но сайтът им въобще не ми прие тирето.

Интересува ме и пивоварната, аз съм голям любител на крафт бирите. Не знам дали ще отидем да разгледаме, но се надявам да може да си купя от всички видове бира от местните супермаркети за дегустация в хотела след края на уморителните пътешествия вечрено време  Laughing Някой успял ли е да ги посети? Има ли там тур и дегостация или само магазинче, от сайта им въобще не можах да се ориентирам.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 01:30 от anbibian

Общи условия

Активация на акаунт