Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 627
Не, Дон Домат, не е законодателен проблем, а злоупотреба с права.
Слънчева, след твоя пост съм категорично против и чужбинските застрахователи.

Каското ни скоро изтича, договорът за лизинг също. Мъж ми настоява да направим ново Каско след като прехвърлим собствеността на колата, не за друго, а за да не дойдат застрахователите да ни откраднат колата...  Close

# 46
 • Мнения: 61
Най- важното за мен е ако сте решили да направите за Вас или за Вашето дете застраховка Живот, да поискате да Ви направят индивидуална оферта и да поискате да видите този  пакет, който Ви се предлага. Застраховката Живот представлява двустранен договор , по силата, на който имате общи условия. Като професионалист в тази област, мога да споделя , че няма такава възможност да си вземете парите , когато решите. Предсрочното прекратяване на договор минава през т.нар. откупна стойност.Ако клиента има нужда от средства , се предлага  Кредит Живот. Мога дълго да  пиша по тази тема. Смисъл в застраховките има , и много смислено е да спестяване и да имаме покритие върху нашия  живот. Не се доверявайте на брокери-обърнете се към Животозастрахователното Дружество. За всички въпроси и консултации може да ми пишете на лични.

# 47
 • Мнения: 2 404
Преди време една досадница от Alicо (сега май са Metlife) ми похаби 1 час в офиса да ми обяснява глупости от типа, че е по-добре да си дам парите при тях, отколкото да ги държа в банка. 400 евро на години според нея не били пари и хората не ги усещали.  ooooh!  Накрая й казах да напусне, а тя за капак на нахалството си, ми поиска да й дам номерата на мои близки, колеги и познати, за да ми предложи на тях. Тогава я изгоних. 


Az бих и сритала задника на мацката още след третото изречение. Ти не си го направила и тя е решила, че има още мегдан за действие.

По темата - смислъл има, но на този етап не в полза на престрашилия се да се "застрахова".

# 48
 • Мнения: 0
Здравейте,аз съм консултант към ЗАД "Алианц България Живот",мога да ви помогна ако се интересувате или имате някакви въпроси относно застраховките Живот

# 49
 • Мнения: 2 510
Аз имам там застраховка живот. Надявам се да не я използвам до края.
Може ли срока да се съкрати с увеличение на месечните вноски. Може ли върху същата да сключиш друга с по-голяма сума за същия период или по-кратък, по-дълъг.

# 50
 • Мнения: 18 901
При застраховката Живот със спестовен характер си получавате парите с натрупане след изтичането /не е задължително да умреш   Laughing/, приспадаш едни хубави суми от данъци + предимствата на застраховката.
При застраховката за кредит - Теа13 го е обяснила в поста по-долу.
П.П. Ако не виждаш никакви ползи за теб лично, не сключвай застраховка! Не е задължителна!
Peace
Ние имаме застраховки със съпруга ми, със спестовен характер, от тези, при които се приспада данък и могат да се изтеглят по всяко време.
Свидетел съм на изплащания на обезщетения /по работа и от близки/- бързо и лесно, на хора, при които е било налице основание затова. Плащани са бивали и имуществени и други застраховки.
Има разлика и между самите застрахователи. Аз няма да пиша от кого съм доволна, да не звучи като реклама. И не се каня да споря. 
Получавала съм си също веднага това, което ми се дължи по друг тип з-ка, както и мой застраховател по ГО е плащал веднага, без кандърми, ожулена врата. Брат ми си прави доброволно каско и е много доволен- получава си дължимото. 
Никой никого не кара на сила. Скепцизмът на българина е ясен. Всеки има право да си го ползва.

Снежа, принципно може, виж си договора. По нашите договори можем да удължим срок, да променим вноска, да си изтеглим набраната до момента сума. Не е пред мен сега договора, мога довечера да погледна и да ти кажа в моя какво пише.

# 51
 • Мнения: 3
Аз имам там застраховка живот. Надявам се да не я използвам до края.
Може ли срока да се съкрати с увеличение на месечните вноски. Може ли върху същата да сключиш друга с по-голяма сума за същия период или по-кратък, по-дълъг.

 Shocked Това не е кредит на изплащане. Идеята на застаховките живот е да бъдат за максимално дълъг срок и ако искате само да си изтеглите парите обратно, значи не сте схванали основната идея. Абсолютно всичко, за което питате е описано в полицата, но ако имате добър застрахователен консултант, тези неща трябва да ви ясни от самото начало. Що се касае до втория въпрос: може, да Simple Smile

При компаниите, за които работя аз застраховката може да се откупи след 2-рата година, ако всички вноски са платени за този срок. При Алианс е по-различно.

# 52
 • Мнения: 2 510
vaiolina, аз горе-долу за такаво го сключих.
Теглих кредит за 8 години и реших, че ако се случи нещо с мен с изход смърт да може застраховката да покрие част от кредита, а другата да се нулира с влог или продажба на второстепенно нещо. Затова питам дали мога да направя нещо по-изгодно - например да намаля годините на 8 с увеличение на вноската. Като не може - не може.

# 53
 • Мнения: 3
Защо да ги намаляваш на 8, нали кредита ти е за 8 години  Thinking

Само искам да вметна, че покрай кредитите, които налазиха от последните години у нас, за жалост този вид застраховки се опорочиха много. Банките работят с определени компании и при не дай си Боже фатален край, ползващо лице е банката и никой друг! Обясняват ти как ще ти направят застраховка живот с инвестиционен характер и звучи все едно някой финансист от Уолстрийт ще ви управлява парите, но не ти казват, къде инвестират и че ако инвестицията спечели- печели банката, а ако загуби - губиш ти. Ще си позволя и един съвет - за застраховки живот бягайте от български компании. Днес ги има, утре - не! Това са дългосрочни застраховки и трябва да се правят в компании, които са доказали с десетки години, че нито войни, нито криза може да ги събори. Така знаете, че след 20 гоини ще получите това, което сте дали и отгоре.

# 54
 • Мнения: 2 408
По темата -мой познат има засртаховка живот- вкарвал е по 300 лв намесец-грубо в продължение на няколко години и сега иска да си изтегли парите ,който не са малко ,но му обяснили ,че има спад на акцийте ,и тн, и не може да му ги изплатят всичките -а половината,дори не може да си вземе парите ,който вкарал-пък да не говорим за плюса който трябва да получи-това е голяма компания-Алианц!,

# 55
 • Мнения: 2 510
Защо да ги намаляваш на 8, нали кредита ти е за 8 години  Thinking

Защото кредита ми е за 8, а застраховката за 10, при което кредита и застраховката нямат нищо общо.
Кредитът го теглих от банка, като използвах преференциите на предприятието в което работя. Дали такива кредите са застраховани и по какъв начин не зная. Застраховката си я направих аз за собствено успокоение т.е. не ми е известно как ще бъде погасяван кредита ми, но ако се наложи да бъде погасен от сина ми то той да използва парите от застраховката на която е записан като получаващо лице при моята смърт.

# 56
 • Мнения: 3
Защо да ги намаляваш на 8, нали кредита ти е за 8 години  Thinking

Защото кредита ми е за 8, а застраховката за 10, при което кредита и застраховката нямат нищо общо.
Кредитът го теглих от банка, като използвах преференциите на предприятието в което работя. Дали такива кредите са застраховани и по какъв начин не зная. Застраховката си я направих аз за собствено успокоение т.е. не ми е известно как ще бъде погасяван кредита ми, но ако се наложи да бъде погасен от сина ми то той да използва парите от застраховката на която е записан като получаващо лице при моята смърт.
 


Сега вече разбрах  Grinning Това е най-добрият вариант - имаш си застраховка живот и при наличие на кредит при смърт, твоето получаващо лице го погасява. Застраховката може да бъде намалена, но за период от две години не знам дали си заслужава, защото крайната сума ще падне в този случай и излиза нерентебилно да плащаш повече за по-ниска защита. Не смея нищо друго да казвам, защото тук вече опира до смятане и т.н. Консултант за тая работа нямаш ли си?  Simple Smile

# 57
 • Мнения: 2 510
Консултант за тая работа нямаш ли си?  Simple Smile
Аз такива дребни сметки не съм си правила.
Просто реших, че ако може датите да се изравнят приблизително, то когато ми отпадне кредита ще мога да си получа и застраховката и да си купя нещо / например кола/.
За увеличаване на месечната сума попитах защото разбрах, че колкото и да се опитвам да спестя нещо то винаги намирам "място" на парите когато са на влог.

# 58
 • Мнения: 361
по едно време ме бяха подлудили разни застрахователни агенти- звънят и предлагат да си направя застраховка "живот"- колко добре щяло да е за семейството ми като умра и т.н. предаваха си телефонния ми номер един на друг, беше някаква лудница, защото не се съобразяваха с часовете за почивка, случвало се е късно вечер или рано сутрин, все едно никога не спят тези хора. по едно време на мъжа ми му писна и се изпокара последователно с всички звънящи агентки Simple Smile и сега вече са ни класифицирали като безнадежден случай. общо взето съм на принципа, че парите ми трябват сега, а не като умра и затова пари за подобно нещо не давам, колкото и евтино да е.
на всичкото отгоре се убедих, че няма никакъв смисъл да се сключват застраховки, когато дъщеря ми си счупи ръката в час по физическо в училище. нали уж всяка година застраховат децата задължително срещу подобни инциденти? е, не признаха нито злополуката, нито че е станала в училище, нито че застраховката важи за подобни неща...
а има и друго- сега парите, които се трупат в застраховката може да изглеждат големи. как ще е след 5 или 10 години никой не знае. навремето и ние имахме сключени застраховки от родителите, които имахме право да ползваме като навършим 18г. е, аз с моята успях да си купя някакво яке през далечната 1994, а сестра ми 3 години след това нищо не успя да си купи, защото деноминацията на парите й изяде сумата от застраховката. а родителите ми бяха внасяли всеки месец някаква сума.....
така че, отговорът и на въпроса за смисъла от застраховките, поне в българия е, че няма смисъл 

# 59
 • Мнения: 241
Както каза героя на Дани Девито в един филм:
— Ако умра, някой друг да харчи моите пари.  Защо да се застраховам?

Някои видове застраховки са полезни, но дългосрочните са обречена кауза (инфлация, фалит, кризи, тъпи закони...). Отделно, че има изрази от вида: "... дъждовете не са виновни — житото не умее да плува..." (истинско изказване на застраховател, отказал да плати застраховка на зърнопроизводител, чието жито е унищожено от големи дъждове).

Общи условия

Активация на акаунт