Рилски манастир и 100-те национални обекта

• 2 611
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Gone with the wind
Това, което мен най-ме потресе в Рилския манастир (това от много години де, че ние ходим там поне 1-2 пъти годишно, като се чудим какво да правим например) е фактът, че продават светена вода в църквата. Не в църковния магазин, не в дюкянчето на Хрельовата кула или магазинчетата около манастирския комплекс, а в църквата!
Иначе печат са ни слагали (преди 1-2 години) и без да посещаваме/плащаме за музея. В крайна сметка съм била там толкова много пъти, музея съм го посещавала поне 3-4, не вярвам да видя нещо ново и различно от това, което са били изложили предната година. Явно нещата съвсем са се комерсиализирали там  Confused.

# 16
jul:
"Здравейте,
относно високите цени в Рилската обител. Опитахме да направим разговор с управителите на манастира за промяна на ситуацията и местонахождението на печата. Уви без успех. Ето защо печатът от Стобските пирамиди има еквивалентно значение. Може да поставите него.

С уважение,
админ"

Става дума за новите книжки.

Цитатът е от тук: http://100nto.org/forum/447-28--/1422----.html

И аз съм възмутена от такова поведение.
Ние влезнахме да разгледаме, аз съм ходила много пъти, но мъжът ми и децата не бяха влизали.

Аз преди време бях писала на БТС относно Бачковския манастир. Пътят от шосето към него, осеян със сергии,  Sick, нетърпимо е.

# 17
  • София
Те сергиите в Бачковския манастир ние като ходихме преди две години бяха и вътре в двора на манастира. Толкова ме възмутиха, че направо си тръгнахме.
Това търгашество по манастирите не го приемам и това си е.
Троянския манастир е също твърде комерсиализиран.
Единствено и аз съм с отлични впечатления от Гложенския манастир. Като влизахме в музея ни казаха да оставим колкото пари преценим и човека ни дръпна една лекция с най-подробни обяснения за всичко. Ето така се прави според мен.
А в Троянския манастир ми казаха дай там 2 лв ли беше и само ми махнаха с ръка към стаята и ми заявиха - Ей там се е крил Левски и лелята си наби камшика и изчезна, нали беше взела парите.

# 18
Здравейте!Аз пък искам да благодаря на хората от Рилския манастир и по специално на Виктория Миладинова.
Обадих се в Рилския манастир на телефоните,които са дадени да попитам дали могат да ми четат една 40-дневна Литургия и колко пари дължа.Отговор 10 лева.Чак да не повярваш.Тук при нас искат на 1 х 2 лв,т.е 80 лв.След като изпратих пари,получих и квитанция за внесената сума и до кога ще продължат да се четат.
От сърце искам да благодаря за отзивчивостта!

# 19
  • София
В книжката пише "Рилски манастир", а не "Музей на Рилски манастир". Аз също ходих, не платих 8 лв. за вход и съответно нямам печат. В Бачковския манастир печатът беше в магазинчето и всеки си слага сам - безплатно.  Peace

# 20
Ние тези книжки ги използваме като ориентир къде какво има да се види. Събирахме в началото печати много ентусиазирано, но след като получих от централата в София едни пик..ви значки Mr. Green ми се отщя!
А иначе Кръстова гора е върхът на комерсиализацията! За да стигнеш кръста стъпваш на стъпало, което е....каса!!!! Повече няма да отида!

# 21
Ние тези книжки ги използваме като ориентир къде какво има да се види. Събирахме в началото печати много ентусиазирано, но след като получих от централата в София едни пик..ви значки Mr. Green ми се отщя!
А иначе Кръстова гора е върхът на комерсиализацията! За да стигнеш кръста стъпваш на стъпало, което е....каса!!!! Повече няма да отида!
А аз се бях запътила натам и само си мислех колко съм пропуснала!

# 22
Най - любимото нещо по тези уж святи места са сергиите с гащи. Пълна простотия!!!  Close

# 23
  • Пловдив
jul:
"Здравейте,
относно високите цени в Рилската обител. Опитахме да направим разговор с управителите на манастира за промяна на ситуацията и местонахождението на печата. Уви без успех. Ето защо печатът от Стобските пирамиди има еквивалентно значение. Може да поставите него.

С уважение,
админ"

Става дума за новите книжки.

Цитатът е от тук: http://100nto.org/forum/447-28--/1422----.html

И аз съм възмутена от такова поведение.
Ние влезнахме да разгледаме, аз съм ходила много пъти, но мъжът ми и децата не бяха влизали.

Аз преди време бях писала на БТС относно Бачковския манастир. Пътят от шосето към него, осеян със сергии,  Sick, нетърпимо е.

Люлин, за съжаление явно нещата наистина опират до арменски поп. Поредният случай, в който виждаш, че нещо не е наред, но също и че няма да се оправи...

# 24
А аз се бях запътила натам и само си мислех колко съм пропуснала!
Ако ходите си носете празни бутилки за светената вода, защото там и това струва пари! Дори празните пластмасови бутилки си имат цена.....

Общи условия

Активация на акаунт