В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 108
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Добрич
Цвети, моите съболезнования за баба ти!  Hug
Хаберлеа, много ми хареса разказчето ти. Има защо да го изпринтиш и да го пазиш за спомен на Оги!  Hug П.П. Белослава беше едно от избраните имена от нас , ако имахме момиче.  Wink
Чин, виж колко ти е послушен Нико: детето само си направи режим и намали храненията, нали искаше да си регулира наддаването.  Wink
Зизу, честита ви годишнина! Да сте много щастливи и много влюбени още дълги, дълги години!  Wink  bouquet

# 436
Влизам и аз да почерпя.
Днес с ММ имаме годишнини: 3 години откакто се познаваме, 2 откакто сме женени и 1 година откакто решихме да си имаме дете.

Честит празник на всички именници!

Цвети, моите съболезнования!

kadrokosa, благодаря!

# 437
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,мами!
Честит имен ден на всички празнуващи!
Цвети , моите съболезнования за баба ти!  Sad
Ани , да отговоря и аз - винаги съм си знаела,че ще имам момче и ще е с българското име Борис,да,ама не,никога не съм предполага,че ще се омъжа за чужденец,в държава далеч от Бг,въпреки всичко пак исках да е Борис,но това име има превод на гръцки-означава "можеш" и някак ми звучеше странно,следващия вариант беше да го кръстя на моята прекрасна мама - Яна,след като споделих с ММ, той ме подкрепи,каза,че знае какво означава майка ми за мен и така  Grinning и ние още от корема му викаме Яни-калпазани  Grinning

# 438
Честит имен ден на всички празнуващи днес.
Августа21 моето дете Пламена е кръстена на баща си,но не защото е модерно.Доколкото знам по стара българска традиция първото дете се кръщава на свекъра,но тъй като моят е починал,когато съпруга ми е бил дете,реших за поощрение и за мъничко радост да кръстим детето на мъжа ми.Въпреки,че много хора казват,че се наследява някаква карма,но аз не вярвам на тези неща.
Ако е рекъл Господ да имаме второ ще го кръстя на родителите ми,някак си ми е гузно пред тях.

# 439
Хеберлеа, и на мен много ми хареса разказа ти   bouquet

Зизуна, честито. Много скоро след вземането на решение за дете си забременяла Simple Smile

Къдрокоске, да, но на месец и нещо ядеше повече  Thinking
Сега ако не ме кара да го нося през всяка мин., в коятое буден... ще е злато

# 440
Сядам набързо,чееее се местим и няма да ви казвам какво ми е в момента на главата.Майка ми Николинка(Вачее Wink) идва да гледа Матеята докато ние пренасяме.А и утре съм 4 часа на изпит и ми е нема такава лудница. #Crazy
Честито на всички именяци.Да са ви живи ,здрави.
Зизу,честита годишнина.
Цвети,съжалявам за бабчето ти Sad.И моята е стара-на 84 години.Дано ни радва още малко време. Praynig
За името-май съм казвала.Първо мислех ,че ще имам момче(отивало ми да съм свекърва каза майка ми),но се оказа девойка.За момчето бяхме се спряли на Матео.След това почнахме да мислим женски имена.Исках Георгия на баща ми ,но той като чу и отсече,че това е мъжко име и дотам беше.Аз много исках Ения,защото я очаквах бебка и около Еньовден,но познатите ми (на които сглупих да споделя)казаха ,че е много странно име и ще ни се смеели хората.И така на 8.06 още нямахме име.Вечерта с ММ си казахме -така и така бяхме решили първо за Матео,но защо да не е Матея.Означава Божи Дар.И 2 часа след като го решихме тръгнах към болницата да раждам 2 седмици преди термин.Явно и на госпожицата и е харесало името,защото само това е чакала да тръгне да излиза.
Момичета може да нямам време и нет тези дни така че ,ако не се включвам да не ме мислите.Хубав ден от мен. Hug

# 441
Силвия, че какво му е на Ения? Аз се казвам Елена, а на галено близките ми ми казват Ени, Еничка.. понякога дори забравям, че се казвам Елена, толкова рядко ми казват на цяло име. Празнувам имен ден и на св.св. Константин и Елена, и на Еньовден, защото съм кръстена на вуйчо си.
Всеки случай и Матея е прекрасно име Simple Smile
Стиснати палци за утре.

Тъй като сме почнали с имената, как ви наричат половинките ви, съответно как се обръщате вие към тях?

Aз никога не съм харесвала прекалено лигавите обръщения, никога не се пречупих да кажа "мило", "слънце"... към Слав се обръщам най-често със "Славче", "Шуше", а имаше един период, в който му казвах : "батко".
Той се обръща към мен със "Смешке" или "какичко". Това Смешке  е много странно за всички около нас, точно това породи и любопитството ми вие как се обръщате към мъжете си. 

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 13:57 от chin

# 442
Привет момичета- кокичета!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ, ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО РАДОСТ ЗА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ!  Hug
съболезнования ,цвети! Hug
Нямам ного време да пиша ,защото стягам багаж и ще попътуваме по моя край отново, но този път за по - кратко!септември съм си харесала за по- дълго гостуване- тогава е мнвого спокойно и хубаво по морето!
Ще гледам да ви чета , но едва ли ще мога да пиша.... за сега прегръдки и много хубави дни! Hug

# 443
  • Sofia
Здравейте!
На мен нещо хич не ми се пише.....

Зизуна, честита ви годишнина! Много да се обичате, мъж ти и след 50 години да ти прави такива романтични изненади, каквито си описвала тук Simple Smile

Приемете и от мен мъничка почерпка за вчерашната ни годишнина, свърши детството на нашия брак  Laughing

Цвети, съжалявам за баба ти! Sad Hug

Много хубави истории за именцата! Дарка, аз сигурно бих оставила Борис, точно заради значението.

Максим се казва дядо ми, страхотен е, но самото име най-вече ни харесва, другото е "страничен ефект". По принцип не приемам да се кръщава на някого от семейството. Имах и един съученик Максим - готин и умен, така че това име го свързвам с хубави неща, значението му е хубаво и се надявам малчо също да е добър, готин, умен и най-най.  Wink
За каката пак така си бях харесала името - на една съученичка, дори не я познавах, но имаше страхотна коса (тези подробности съм ги пропускала, като съм предлагала името за оценка на мъжа ми  Crazy), като на Къдрокоска. Mr. Green Освен това името въпреки значението си, което също е хубаво, ми звучи сериозно като за голям човек. И за финал намерих някаква връзка, че името на мъж ми е производно на това на дъщеря ми, та едва ли не е кръстена на него. Wink
Други имена за момиче си бяхме избрали:
Юлия - винаги ми е харесвало, но тази бременност сестра ми каза (потвърдено от майка ми), че всички Юлии, които познават, били злобни и гадни хора, та името завинаги отпадна от класацията ми  Sad, не бих рискувала детето ми да стане злобар заради името.  Crazy
Ида - от "Цветята на малката Ида" - много нежно детенце си представям.
За момче всички останали варианти бяха компромисни. Мъж ми сто пъти предлагаше Борис, но щеше да е на мен, а и не ми харесва толкова.Аз пък исках и Антон, но той не го харесва...

# 444
  • София
Августа21 моето дете Пламена е кръстена на баща си,но не защото е модерно.Доколкото знам по стара българска традиция първото дете се кръщава на свекъра,но тъй като моят е починал,когато съпруга ми е бил дете,реших за поощрение и за мъничко радост да кръстим детето на мъжа ми.Въпреки,че много хора казват,че се наследява някаква карма,но аз не вярвам на тези неща.
И моето така,че и свекър ми е Георги...но това за традицията и кармата не знаех,но и аз не вярвам в такива неща, а и да има нещо вярно и свекър ми и мъж ми са свестни хора с добър път в живота.

Цвети,царство небесно на баба ти, да почива в мир! Моите съболезнования Flowers Rose Flowers Rose

Чин,като се замисля на моя му казвам-приятелю и той побеснява Mr. Green или го наричам Гоше-пак се ядосва,но и аз по лигавите-мило,пиленце,котенце,маценце и от сорта не си падам,както и той. А към мен той се обръща по име .
А за храненията на малчо да споделя,до преди няма и месец Жожо си ги беше намалил да са 5 по 120мл, но сега пак започна да яде по 6,с голяма нощна пауза-яде в 22 и после в 6.

Шунка,Зизу честити годишнини  bouquet

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 14:22 от magnet_for_happiness

# 445
Чин, в интерес на истината, когато Йоана се хили много аз също й викам Смешке. Дори не се бях сещала, че ти беше писала преди време как ти казва Слав. Така че си имаш адашка в лицето на Йо.
А пък не знам от къде на Марти бях почнала да му викам по едно време Зайо - беше свързано с едно клипче, което сестра ми записа с племеницата за мен. Там тя й вика зайо помахай на леля. После с малката го гледахме (тогава тя беше на 3г.) и постоянно повтаряше - виж мама вика Зайо. Тогава се смяхме голям смях и аз почнах в къщи като стане нещо смешно -  мама вика Зайо, просто защото обожавам това дете и постоянно си напомнях за нея с тавика нейни изрази. И до ден днешен така си и остана на Марти да му викам Зай (че по-кратко), ама и той почна да ми отговаря така - кажи Зай. Всичките ни познати вече ме майтапят с това Зай и сигурно така ще си останем с тези имена.

ПП. Забравих да напиша иначе за Марти съм Деско бейби. Идва от мейла ми, който е нещо подобно. Всичките му колеги така ми викат - Деско бейби идва  Joy

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 14:38 от deskatta

# 446
Уф заспа..какво му става от 2 дни не знам...трудно заспива и спи по малко. Постигнах вчера някакъв успех с каучуковия биберон, но времемен. Май бебетата както си свикнат така карат. Каката в началото и тя по малко поемаше, но аз не настоявах че съм против бибероните по принцип (мъжо има изкривена захапка от биберон). После съвсем не искаше. Но този път решех да давам, че с тез пристрастени кърмачета на моменти ми идва в повече. А и не смея да излезна, все когато не трябва почва да мрънка или пищи... Ще видим сега как ще сме.

Силве и на мен Ения много ми харесва - сещам се за певицата която особено навремето много харесвах. И Матея е  много нежно - и е знаково че само това е чакала!

Шунка
- Максим е много красиво име - радвам се че напоследък се завръща!  

къдрокоса - на мен пък Борис беше едно от любимите имена, но не влизаше в списъка на Явор. А Вихрен е толкова рядко име и едновременно с това не някаква модна измишльотина. Запомнящо се. Винаги се сещам за един от любимите планински върхове на мъж ми. Някой път трябва да ги срещнем малките наборчета  - може и заедно да им направим рожденните дни!  Simple Smile

Чин – ние не сме много оригинални със скъпия... Обикновено го наричам по име (но аз си му харесвам името) или “котьо”. Едно време и “слънчо” май му казвах – той много си го хареса и даже взе така да си подписва емайлите. Странно е че мен по име много рядко ме нарича. Обикновено се обръща с “мило”

# 447
  • Sofia
И ние сме на "коте".

Шунка[/b] - Максим е много красиво име - радвам се че напоследък се завръща! 
По този повод нашият доктор коментира, че за 20 г. практика нямал нито една Димана, а само тази година били 4-5.  Crazy

# 448
Шунка  - май има връщане към хубавите български имена... да знаеш, че и твоето ми харесва  Wink Честита годишнина!  bouquet

Аз всички галени имена май съм оставила за дечицата...как ли не наричам Бела - котенце, пиленце, патенце, зайче...всички животинки май изброявам  Grinning Даже "любов моя" се хващам че я наричам често. Ами само като я зърна и сърцето ми почва да тупти като на влюбен  Heart Eyes Постепенно започвам да се влюбвам и в малчо, макар той да ми е такава мишчица. Понякога когато го кърмя и съм го гушнала си представям как след време когато ще е вече млад мъж (който не ми дава да го гушкам повече) ще си спомням точно тези моменти...и ми се иска да запомня всеки детайл - колко пухкава е косичката, гънчицата на ухото, мекотата на кожата, звука от преглъщането, топлината на тялото...всичко

Да не забравя да честитя годишнината и на Зуза - нека с годините да растат както цифричките - така и любовта ви Зузу!

# 449
  • Sofia
Ох, тази мекичка кожичка толкова бързо се забравя! Хем ми е още мекичка дъщеричката, но като усетих бебето какво пухче беше, щях да се размажа. Аз още не мога да си го представя като голям, но умирам от кеф, като ме гледа с кръгли очички или се усмихва сякаш съм най-прекрасното същество на земята... ужасно мъчно и гузно ми става, че съм му се нервирала за ревовете преди това. Има и една много сладка, но и много много жална и обидена муцунка, като почва да плаче. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт