В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 874
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро и от мен.
Ваче, и как беше?  Hug
Ани, снощи купих от памперсите на ДМ - бейбилав, за които беше писала. Харесват ми на пръв поглед. Йоана снощи спа с такъв и май ми харесват де.
Ани2, благодаря за кафето.
Чин, благодаря ти отново за милите думи, а и на всички момичета.
Чин, познато ми е това със сънено дете. Лошото е, че като изтърват момента на заспиване става мноооого зле. А теб не те е хванала депресията, спокойно. Просто ти трябва малко повече свободно време, което Нико е решил да не ти дава.
Йоана пък усилено се опитва да се завърти по корем. Ама едно заливане пада едно бутане, но снощи успя. Да ама вече не иска да спи по гръб, заспива на една страна, освен ако не се сети да се обръща по корем, та в краен случай май пак аз приспивам.

# 481
  • Добрич
Добро утро и от мен!
Хаберлеа, забравих вчера да ти благодаря за предложението да срещнем наборите и да направим общ РД - с най-голямо удоволствие!  Hug Аз и без това съм замислила ходене с децата на връх Вихрен, та догодина живот и здраве може да осъществим предложението.  Wink Hug
Мейдънли, честита ви кола! Безаварийно!   bouquet Стана ми забавно с 4-те ваксини.  Wink  Hug
Ани2, мерси за кафето.  Hug Все ще пиша и все забравям - Не се видяхме с Айла, защото мен спряха да ме болят зърната, а и след консултацията за втория месец Вихрен си наддаде добре, та май намам нужда от консулт на този етап, пък и ми беше неудобно да настоявам, защото хората все пак са на почивка. Благодаря ти отново за грижите, които полагаш за нас.  Heart Eyes Hug
Ваче, Саша е опасна девойка.  Laughing
Деси,  Hug!
Августа, не мога да помогна.  Sad Дано момичетата от София дадат препоръка.  Peace
И ние сме в отбора с пропуски в акането. Вчера за първи път не ака, дано днес я свърши тази работа.  Simple Smile
Хубав ден!

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 10:33 от kadrokosa

# 482
Деси, радвам се че ти харесват памперсите. На мен от начало ми се сториха дебелички. Но по ми е важно че не съдържат латекс например.

Ники също от няколко дни се мъчи да се обърне по коремче. Обръща се само на дясно.

Чин, дано Слав да си ползва отпуската по рационално и ти да можеш да се подготвиш за изпитите.
Ох, как ми се иска и моя мъж да може да си взема отпуски.  Rolling Eyes

# 483
  • Sofia
Ох, трети път пиша, 2 пъти натискам нещо и ми забива!  #Cussing out

Добро утро!!

Ани, много празници има около вас, страшна веселба пада Simple Smile Приятно изкарване на РДто!

Августа, звучи ужасно това с екземата, не мога обаче да помогна с нищо.. Пробвахте ли това Дексем, което рекамират против екземи?

Ваче, и аз това викам за тоя брак - колкото възпитание, толкова. Но имаме още доста трески за дялане...

Махнах памучето от ваксината, беше почнало да лепне, та съвсем се ошашках. Сутринта се беше запълнила дупчицата и хванала коричка, а белегът вече е равен, а не като топче.
Признавам, че не съм чела за ваксините, но ми се струва нередно да задържаш гной в себе си и да не трябва да се махне. Та за какво помага тая гной?  newsm78

Ана2, мен вече ужасно ме е срам да говоря за това... Sad Виждам, че езичето е много по-добре, плези го извън устните и го вдига по-високо, изобщо съвсем различно! Но след първите 1-2 кърмения, нещата са си горе-долу същите. При някои кърмения изпада в истерия (преди да е почнал), изобщо не иска да захапе и пада една ужасна борба, направо сякаш съм садист... Не мога да го накарам да си отвори хубаво устата "като за двоен хамбургер", отваря горе-долу толкова или мааалко повече. Ако все пак успее по-дълбоко да засуче, се дърпа и пуска всичко и пак само зърното захапва. Носа не иска да му се допира до гърдата, а поне 1 пръст разстояние остава. И за капак се изпъва през цялото време назад на дъга, пуска, реве, дърпа. Вече нямам сили да се боря с него, ще го оставям така да си се храни, гледам го напоследък, че по-добре наддава. Лявото зърно ми е по-добре, почти не боли, дясното малко повече, но свикнах вече. Може и от загноясването на БЦЖто да го е боляло повече и това ми е новата надежда да е по-спокоен сега.

# 484
  • София
Здравейте  Hug
Цвети, моите съболезнования за баба ти... Hug
Ние все пак имаме интернет в къщата на морето, където сме Rolling Eyes Да ви кажа, не бях идвала в Созопол от 7-8 години и е станало ужасно просто...разни строежи, централната улица тъпката със заведения, които не са оставили място да се ходи, снощи се разходихме и съжалих 100 пъти...детето се надиша с гадости и се блъскахме в разни чужденци...брр....
Иначе къщата, която сме взели е много яка, имаме си басейн и кухня и хол, абе все едно съм у нас, ама гледам моренцето Mr. Green Другите отидоха на плаж, аз чакам да нахрая Крис и да заспи следобедния си сън и ще скокна и аз до плажа, въпреки че има много вълни и духа и не е много приятно, ама за 1-2 часа ще ида, колкото да си топна краката в моренцето Mr. Green За сега Крис се държи добре и вчера много добре се държа и по пътя, спа почти през цялото време, само около 40 мин беше буден, дано и на връщане да е така Praynig
Крис също като не може да заспи става много нервен и това са най-гадните моменти, когато няма успокояване и реве ли реве...защо просто не заспиват не знам, рев докато се измори и чак тогава заспива и то ако го разхождам в количката.....ей сега преди малко тръмбовах двора, за да заспи Mr. Green
Целувки на всички бебоци и до скоро от мен Hug

# 485
онзи ден някоя мама ме беше питала какъв термометър използвам. Сега чак се сетих, за което се извинявам.
термометъра е Thermoval Hartmann с мек накрайник

# 486
Привет момичета , дребосът заспа и сядам да ви "видя" как сте Simple Smile
 Онзи ден си спретнах малко посещение на фризьор и маникюр под надслов " И мама е човек " , а Ива беше с мен в салона и много слушка , даже заспа сама и без цица или биберон, което много рядко и се е случвало...
 За името : ние искахме да не е кръстена на никого , за да няма сърдити. Те моята рода отдавна бяха казали , че нямат претенции за името , но за всеки случай...
 Исках кратко име, защото и презимето и фамилията и са дълги ( както и моите).Другото , което исках аз е името да е интернационално и да не е трудно за произнасяне. Така че аз се спрях на Ева , а като чу мъжа ми каза , че повече му харесва Ива. И точно за 30 секунди измислихме името. Аз си го харесвам , само незнам кога ще празнува имен ден - на Цветница или на Ивановден....Simple Smile

Иначе Ива  сега е по-спокойна, преминахме този период на неспокойствие и превиване. Незнам дали е съвпадение или не , но от няколко дни съм премахнала кравето мляко и  някои други дразнещи храни от менюто си и повръщането значително намаля - преди беше задължително по 2-3 пъти поне на  всяко ядене. Сега я контролирам и да не преяжда,макар че милото все иска да си цоца нещо ....Simple Smile дано да се нормализират напълно нещата. Аз съм твърдо решена да намеря причината за дискомфорта на детето , явно има нещо , което го мъчи.  Сякаш имам 2 деца - едното е слънчево  усмихнато и гука щастливо, а другото е пъшкащо и гънещо се на няколко ката и не иска нито на ръце , нито в кошара , никак....Сега установих, че обича да лежи по корем и май така ще я караме- тя ще спи аз ще я наблюдавам да не забучи носа... То и аз допреди да забременя само по корем спях...
 Иначе съм много щастлива , че нашия татко вече се престраши да се занимава сам с малката , оставям го да я гледа и си говорят  или и дрънка с дънкалките , да я занимава. Дори сам я води на разходка , което е голямо постижение...
ЗизуПоздравления за годишнината, и нашата предстои следващата седмица...
Цвети Моите съболезнования! Поне е доживяла жената да си ви види правнуците, сигурно е била много щастлива в последните си дни!  bouquet

Деска, по повод завъртането на бебетата,вие сте доста напред с материла:) Ива като беше съвсем мъничка , без проблем се завърташе - от на една страна на гръб, а сега е натежала и й е трудно... Понякога я слагам настрани и като иска да се обърне  почва едно пъшкане и  изнеряне, чак става червена.
Шунче,честита годишнина и на вас!!!
Изписах голям ферман, а исках още неща да пиша , ама после:)

# 487
Здравейте,
днес бяхме на консултация....малкият много е качил...първият месец качи 1.2 кг., а вторият -  1.5 кг. сега е 6660 гр. и висок 60 см... а все още сме далеч от 3-ия месец (на 3 седмици сме до него  Embarassed).....казаха ни на диета да го слагам....а как като сме само на кърма  newsm78
нощното хранене още не мога да го махна ...много плаче през нощта и така се успокоява, а чай и вода не приема..........та съм се видяла в чудо какво да правя....все още се храним 7 пъти на ден...държа го 10 мин. на гърда...мами, помагайте.....

# 488
m-g не се шашкай с тия диети - щом детето е само на кърма и само решава колко да яде, значи така му е добре. И моята мома беше с такива размери и татко и много се притесняваше да не е дебела, но тя беше много живо бебе а и бързо сама си направи диетата - след 6-7 месец почна по много малко да наддава и бързо влезе в нормите.  

# 489
Ох, детето спи и аз се уливам с писането , но да си продължа....  Mr. Green

Деси, страхотен разказ и по тоя повод искам да питам момичетата с трудни бременности - Мислите ли за второ дете ( ако това ви е първото естествено)? Аз , да си призная , макар че ми е трудничко нямам търпение да си имам още едно... Даже взех да си мисля дали да не съвсем скоро , че изобщо да не се връщам на работа след първата година....

хеберлеа и аз както вече писах бях много против  биберона.  А и Ива не го искаше.  На принципа проба - грешка  и купих няколко и наистина  най-много й харесва един на чико , който е изцяло само каучук. Все още не може да го задържа сама задълго, на за краткотрайно успокояване става. Варианта е да го даваш и да помагаш на бебчо да задържи в устата си.
m-g напълно те разбирам, не знам обаче какво да те посъветвам. Понеже и моята бебка много обича да яде, просто я махам от гърдата след определене време, иначе може да откара един час там. Но това е много относително , защото всяко бебе яде с различна скорост. Сега се теглех на кантара заедно с малката и по груби сметки излиза около 6 кг. а правим  2 месеца след 2 дни. И аз като Чин , не искам да отглеждам гибон Simple Smile , но детето изобщо не е дебеличко . Има си бузки и по няколко гънки на крачетата и това е , вече сме 60 см.

Ана 2Забравих да ти пиша че се видях с консултантката и  срещата ми беше много от полза. Най- вече защото видя как засуква Ива и знам кога е правилно ...

А и още един въпрос към майките - шофьорки - шофирате ли вече сами с бебетата? На предната или задната седалка ги слагате и какво правите ако се разреват, а вие в момента не можете да спрете???
Айде аз се махам преди да сте ме изгонили с хилядата ми поста Joy а тия дни ако малката реши пак да спи повечко ще ви разкажа за моето раждане. Нали бях последна и не съм ви разказала...

# 490

А и още един въпрос към майките - шофьорки - шофирате ли вече сами с бебетата? На предната или задната седалка ги слагате и какво правите ако се разреват, а вие в момента не можете да спрете???
Айде аз се махам преди да сте ме изгонили с хилядата ми поста Joy а тия дни ако малката реши пак да спи повечко ще ви разкажа за моето раждане. Нали бях последна и не съм ви разказала...
шофирам, но отбягвам. Именно защото реве и не зная какво да го правя. Полудявам, губя си мисълта, ставам неадекватна. Спирам където е удобно и докато не заспи не тръгвам!
Това ме кара да шофирам все по-малко и да ограничавам излизанията с кола, когато съм сама.

# 491
Здравейте, милички!

ДЕСИ,   bouquet

МЕЙДЪНЛИ, стархотна кола и аз искам такава, само че Пламен не е навит! Безаварийно каране!

ШУНЧЕ, как е Макси? Мажеш ли с Лансинох, много облекчава, и след това студени компреси (Дара от време на време суче ужасно плитко)

ВАЧЕ, не така, само позитивно, няма да ти спре кърмата, може да ти идва цикъл, при мен беше така, в лидл има ли още сутиени от нашите?

ЧИН, миличка, не можеш ли да отидеш за малко пак при мама?

ЦВЕТИ,  Hug

ЗВЕРЧЕ, ако направите разходка до Бургас, обади се!

АНИ2, и Дара напоследъке нервна newsm78

# 492
  • Добрич
m-g, и моят съвет е да оставиш детето да води, а не да го слагаш на диета. Има време, ще си регулира теглото, не се притеснявай.  Peace
Орикс, аз предимно с колата пък излизам. Количката не помня от кога не съм я ползвала. Все имам куп задачки и си трябва време докато обиколя. Мятам го в кошницата и хайде в колата и пак така го нося насам-натам. Возя го на седалката  до мен - да ми е пред очите и като писне да мога с едната ръка допълнително да го полюшвам. Когато стане неудържим, спирам и кърмя в колата. Peace

# 493
m-g, и нашият случай е като твоя, пък вчера на консултацията въобще не ми споемнаха за диета. иначе и нашият е с 1500 гр. отгоре втория месец. Даже аз питах за намаляване на храненето (на шега естествено, не бих го ограничавала, както е само на кърма) и те казаха - никаква нужда няма, детето е височко, не изглежда дебело изобщо. Според мен не е сега време да ги ограничаваме, особено както още е топличко и те с кърмата си поемат и нужната вода. И нощното хранене нямам намерение да му ограничавам, понеже се притеснявам да не почне да намалява кърмата. Снощи примерно е ял в 20:30, после в 1, после в 4:40, после към 8. Почти не прави паузи.
Орикс, аз шофирам с него чат-пат, но той пък в колата въобще не плаче, даже се успокоява и заспива. Слагам го на задната седалка, отпред мисля, че не е за предпочитане, особено с въздушни възглавници ако сте.
а, и Деска - прекрасен е разказът ти, много силна си била, на мен това ми беше кошмарът от 4тия месец, толкова страх брах.... възхищавам ти се! и най-вече на силната воля и психика да даваш кърма толкова дълго и упорито.
 Hug

# 494
  • софия
За имената при Дани беше по лесно защото исках да е кръстен на татко който почина , но знам че не било хубаво на умрял затова той се казваше Йордан и сина ми е Данаил, хубаво българско име.
Симона е на мама тя е Монка и прабаба Симеонка, баба Бог да я прости много се радваше а мама заслужава тя е единствения човек от който получавам помощ, радвам се че Тоно ме подкрепи и двата пъти да кръстим децата на моите родители
За обръщенията аз му казвам на ММ казвам му батенце или мило, и затова има случей в който са ни мислили  за брат и сестра  Simple Smileаз сьм мн. нисичка а той мн. висок.
За шофирането още не сьм се престашила да возя бебка сама Embarassed
Чинче не му се ядосвай на Слав ще се понаходи и ще му писне, мн. сьм се смяла как си го заключила. За погребението е утре ще взема децата с мен ще се простя с баба докато Тони ги гледа там някъде и после ще се върна а той ще остане да се занимава. Хич не ми се иска да ги водя по такива места но нямам избор и двете ми приятелки са на море, а те бяха вариант.
Анн2, Симонка и се зачерви около боцнатото на крачето колкото лешник, не от 5 валнтната а от др. ваксина, затова сме на антиалергични др. пьт
Ние излизаме на вън. Hug

Общи условия

Активация на акаунт