В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 888
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Лелее, Магнетче.... Confused Confused Confused Обади ли се на педиатърката? Вероятно Елдра е права. Саша никога не ми е реагирала на ваксини и аз нямам идея колко може да продължава това  Confused

Дадох му пак панадол, обадих й се разбира се,би трябвало утре вече да не вдига температура.
 А неговата стана 38 под мишницата...дано сега спадне бързо...

# 616
  • София
Хммм, след панадола ли стана 38  Rolling Eyes Пфуууу, егати ваксините, егати чудото  Tired

# 617
Ваче, аз си ям царевица - никакъв ефект не оказва на Явор, пробвай. Знаеш, че аз не съм привърженик на прекаленото ограничаване от всякакви храни - и алергии, и колики различните деца от различни неща получават.
За сокчетата и друг път съм казвала какво мисля, затова се притеснявам да повтарям - не искам да изглежда като налагане на мнение - но пък ти ме познаваш вече, мисля. Сокчетата предизвикват често колики именно защото храносмилателната система реагира на киселината, която съдържат. Полезното в плодовете е най-вече целулозата, а в сока остават преди всичко захари и плодова киселина. Вит. Ц се окислява за секунди (а ако сокът е и от сокоизстисквачка, допълнително). Със сегашните си разбирания въобще няма да наблягам на сока, а ще уча детето на хапване на плодове, веднага щом може, а щом захраня, ще настоявам за водата, че ми се струва, че твърде често малките деца свикват на сладки напитки, а пренебрегват пиенето на чиста вода.
Ако педиатърката има предвид заместване на хранене под захранване, то и след въвеждането на пюретата не се замества хранене веднага - нали се започва с лъжичка, даже много майки дълго време не заместват хранене, а и доста бебета не ядат кой знае какви големи количества твърди храни дълго време. Освен това плодовото пюре се води не за цяло, а за междинно хранене, доколкото помня. Питам, защото моята педиатърка казваше същото нещо преди години, а сега вече не предлага сокче - може би нея трябва да попитам защо си е променила мнението и какво е имала предвид, когато някога казваше, че сокът не е захранване.

За тиквата като първа храна - вижда ми е се добро като идея.
Магнет,  Hug, дано скоро свали температурата човече!!!
Ани, аз съм сигурна, че ще си играят заедно, не е толкова голяма разликата между децата - вярно, че не е като да е две години, но не е прекалено голяма.

# 618
  • София
Ана, благодаря за отговора.. Сега се сетих какво си писала. Според мен не е досадно, напротив!  Hug
За пюрето.. постепенно се замества млечно хранене, а със сока по принцип не. Може би това е имала предвид, той е добавка, не е храна. Аз като съм захранвала за седмица до 10 дни детето ядеше цялото количество пюре,т.е. максимално бързо заместих едно хранене.  А плодови не съм давала изобщо.. захранвах със зеленчукови. С две думи поредността беше такава сок, зеленчуково, каша, месно. Плодовото не помня къде да е било  newsm78 newsm78 newsm78, след зеленчуковото сигурно и точно като междинно. Саша не ги ядеше Crazy Помня киселчета някакви...  Сега пак така мисля. Може би ще изчакам със сока. Тя каза, ако предизвика колики да спирам. Аз дори май й казах, че ще задържа със сока  Grinning

За рибеното масло ако можеш да ми кажеш? Да го пия ли? Ще отива ли в кърмата?

# 619
Здравейте отново!
Стана ми любопитно за тези гимнастики за които пишете. До колкото знам не са ли за по-големи бебета(4-5м.). Вашите бебчета протягат ли вече ръчички към играчките? Питам защото  Криси само се заглежда. За сега най-интересните играчки за нея са ръчичките и  Grinning. Много е сладка.
 Има пееща играчка над кошарката и много и се радва. А аз така успявам да се приготвя сутрин. Отдавна съм навита да и взема такава гимнастика, но си мислех че е рано. Ако може да ми препоръчате марка?

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 16:48 от mama_viui

# 620
  • София
Хммм, след панадола ли стана 38  Rolling Eyes Пфуууу, егати ваксините, егати чудото  Tired
Не,не,преди него..но изчаквах...в 5 беше 37.8 ректално-дадох панадол и после вече към 14-не помня точно боцнах пак в дупето и беше 38, след час  и под мишницата стана 38 и дадох панадол...сега не е топъл както преди,но отново е ужасно кисел-то е мрънкане,плачене,киселеене...не го свърта никъде Sad а в нас е зверска жега, 31 градуса е в нащата стая и направо ми се реве,място не си намирам и аз,цялата лепна! не смея да пусна климатика, това нашето не е апартамент,това е инферно! #Cussing outмъжа ми е луд да купи изцяло южно жилище Sick

# 621
Идеално е да пиеш рибено масло, което ме подсеща, че аз все забравям да давам и на Румен, и сама да го пия - никакъв проблем за бебето няма, само е възможно, ако замразяваш кърма, след това, като я размразиш, да има по-странен вкус, заради ензимите.
Магнет, ние сме със СЗ жилище, но на последен етаж, та температурите са подобни, само екстрите на южното жилище нямаме  ooooh! Как е детенце сега?
mama_viui, твоето детенце е малко още, нормално е само да се заглежда, моето например е повече от месец по-голямо, затова си му е време за активна гимнастика. Между другото, обожава да му правя гимнастика Явор - той обича всички дейности, в които се обръща внимание.
Чинче, така съм се смяла с Нико и радиото - готов е за дискотеката Simple Smile

Нилата, не помня дали ти ме беше питала за столчето - нашето е евтинджос, на Бертони, Явор много харесва да се вози в него, не знам като безопасност дали е добър вариант  Confused Дано не се налага да проверяваме.
Ние бяхме до Кауфланд, дойде и сестра ми за радост на Румен. Снощи ме скъса от смях моят син - сложи си в леглото една катеричка и едно меченце, зави ги и каза "Заспаха и двете създания"  Mr. Green

# 622
Магнетче, как е Жожо? Чрез температурата се бори с болестта!

# 623
  • София
Магнетче давай си Панадол.
Опитай се да охладиш стаята. Не може ли да пъуснеш климатика и като охлади да върнеш бебето. Това, че в стаята е горещо утежнява нещата.

Ана, не замразявам кърма, та няма да има проблем с вкуса. Значи ще пия. А от каква възраст може да им се дава диретно на децата рибеното масло?
Голям сладур е Румен..".. двете създания"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 624
МАГНЕТЧЕ, как е Жожи? Дано вече сте се справили с Т Praynig

АНИ2, много сладък този батко, бе Heart Eyes

# 625
  • София
Благодаря,че се интересувате..ама и аз ви надух главите днес Sad

Сега/пу-пу да не чуе рогатия/ Жожо няма температура, сега ще дремне малко с татко си,после в 22 ще хапва и ще спинка пак...мисля и днес да пропусна банята заради температурата,само ще измия дупе и ръчички преди хапването после. Ще видя да не би пак да вдиге температура и в общи линии се надявам да нямаме проблеми през нощта Praynigи не само..

# 626
Браво , браво! Справя се момчето! Спокойна нощ ви пожелавам!  Heart Eyes

Мама виви, Нико все още не може да хваща , но протяга ръце. Има една любима играчка, която му закачам и започва да я удря (тя е мекичка) и му дрънчи. Точно сега й е времето на гимнастиката. Общо взето която и да вземеш, все ще ти се струва че има малко играчки. Избери една, на която да можеш да закачаш допълнителни.
А на който не му се дават пари за активни гимнастики може да си направи сам. Над леглото връзвате (опънати) цветни ленти и на тях с връвчици накачате различни налични играчки. Така разнообразието е много по голямо.

# 627
Магнетче, спокойна нощ. Не се притеснявай, темп.от ваксини са нещо нормално.
Ние вече спим и то от 8.50. Дано не се събуди преди 5, че да мога да поспя и аз.
Ани, аз никога не закачам играчки над леглото, в което спи. Никола е научен, че леглото е само за спане, а не за игра. Щом го сложа в него, значи е време за сън. Моят съвет е да слагате да си играят бебетата на всяко друго място, но не и в леглото, за да не се объркват, какво точно се иска от тях, лягайки там.
Лека и спокойна нощ, мамчета. Hug

# 628
Здравейте,майчета.
Включвам се набързо,че ми се спи.

Елдра добре дошла.много липсваше тук.Никола,има уникална прическа  Mr. Green
Магнет  ooooh! ... аз пускам климатика в стаята на бебето,но струята въобще не стига до кошарата.Някой път като забравя (при нас също стига до 30 градуса,че сме на последния етаж) Мартин не може да заспи,пускам и след 10мин се укротява и заспива.Даже спим на климатик,но отварям вратата на спалнята...нагласям го на 27 градуса и на най-ниската степен за духане.Радвам се,че Жожо е добре вече,пусти ваксини  Confused
Чин,имаш право да си горда.  Wink хубави са.
Мама Виви,Мартин още не протяга ръце или поне не съзнателно.Но в тази възраст 2-3 седмици та дори и 1 седмица е достатъчна разлика,за да има и разлика в поведението.Разликата м/ъ твоето и бебето на Ани е 20 дена....нормално е Нико да е напред.

Аз днес успях да отида на фризъор...ммм то било хубаво Simple Smile .. таткото си гледа сина и се справи супер,че мен ме нямаше точно 3ч...точно за яденето си дойдох.
Ани2 7 хранения за сегашната възраст добре ли е за денонощие?Мартин вече си прави плътно 3ч през деня,понякога дори подминава,а вечер имаме ядене към 9ч и после към 3ч.Пропуска осмото.
Момичета как сте с кг?Има ли други освен Чин,които ги свалиха всичките.Аз честно очаквах,че по-бързо ще стане.Качих 13,но две седмици след раждането бях свалила само 6.Т.е. бебето и бонусите с него  Laughing нито една тластинка не бееше свалена.И така зациклих на 62кг доста време.Започнах да внивам какво ям,не бих казала диета,но сериозно наблегнах на плодове и салати + ленено семе.Не смесвам и месо с картофи или ориз и не съм яла шоколад или сладолед или сякви такива...калории,нито джънк от около месец и малко.Е резултата днес установих е - 2кг.Е не е много ,но е някакво начало.Трудно е,но не мислете,че все пак ям само некалорични неща.Май по-важно е вечер да внимавам повече.
Така уж млако щях да пиша,а...
лека вечер,целувки на бебоците.
оооо забравих...честити месечинки,бебчовци,да сте живи и здрави.

# 629
Здравейте момичета!
Тази вечер се завърнахме от Априлци. Изкарахме си много хубаво.
Надявам се тези дни да мога да пиша по-често.
Теди също днес стана на 3 месеца, но нямам време да ви почерпя с нещо специално. smile3510
Да ми е жива и здрава, както и Сиана, Емо и Жожо. Желая им много щастие и да растат весели и засмени.
Лека нощ Hug

Общи условия

Активация на акаунт