В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 906
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Деска не слагам гел без да е нервен,а и Краси все още не е открил краката,но си представям колко е сладка малката Йо като си играе с крачета  Heart Eyes
Това моето дете днес трябва да го впиша за рекордьорче-спи от 8:15,а вече е 10:30 не правил друг път така,ама да видим какви ще ми ги сервира през останалата част от деня  Laughing

# 601
  • София
Ваче, след още 10 год. ще го вземеш талона!  Hug

Е мерси!!! Те дотогава ще въведат възрастови ограничения за шофиране и аз пак няма да се сдобия с жълтия талон. На един приятел пък му го върнали. Отишъл да си вземе талона след акт и те не му дали синия, а пак жълтия  Mr. Green Mr. Green Mr. Green без да искат.. Ето какви примерни шофьори бродят по пътищата  Sunglasses

За МАМ, аз наистина много ги харесвам. Много повече от Авент. Сравянвам ги по симпатия с Гербер. А залъгалките им колко са красиви не е истина.. Аз из нета ги гледам, разкошни.
Трябва микровеле за шишетата, ама аз ги стерилизирам самостоятелно. Всяко в купичка, няма води, уливане, чудеса.. много хитро са измислени.  Wink Това за капачката и гърдата е идея  Mr. Green

Деска, аз имам към помпата едно шише.. става яко пяна накрая. Ама не е от новите жълтите. Обаче тия МАМ-ските могат да се навият на авенстка помпа та съм много доволна  Wink

За захранването говорите. А моята педиатърка ми рече да давам сокче от ябълка  Rolling Eyes Каза, че няма витамини в кърмата и че мога да давам вече сокче. Аз смятам, да поизчакам да стане на 3 месеца Ралка и мога да дам от ябълка. Тя е добра за перисталтиката. Но все още нямам не ми се мисли за даване на такива работи. Тя каза, че това не е захранване. Пюре ми каза след 4,5 месеца. Аз гледам консервирате, а се оказа, че моята леля таз година нищо не е отглжедала. Само чисти картофи си поръчах от Копривщица. Смятам да ползвам един спанак замразен, миля е белгийски, ама не съм сигурна. На дозички е разделен е плика. Чушка червена ще намеря хубава от пазара и ще изпека и смеля. Броколо май има целогодишно. може тиквичка да взема сега още докато има. Моркови и те излизат есента. Надявам се да не са нитратни. Може да направя на пюренце и моркови.
Какво ще кажете за тиквата сместо картоф? Мернах нещо такова напозледък, май тук в темата беше. Леле, почваме да дъвчем и тази тема вече. Малките ламтурковци ще почнат да огладняват вече и за немлечни храни.  Crazy

За снимките.. аз имам много малко да не кажа никакви лични публични снимки. Аз, мъжът децата сме в закл. албуми, видни само от приятели. Обаче има снимки във фотогртафските форуми. Във всеки такъв форум изрично пише, че снимките са с автроски права. Един художник би следвало да го знае това, защото той също създава интелектуална собственост  Grinning

Ехааа, Елдричка!!! Чудесни деца имаш. Очите ми останаха във втората снимка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Добре, че се обозначи, че дсе бяхме притеснили вече.  Hug

Магнетче.. нищо му няма на Жожо. 37,3 е нищо работа. Повече няма да ти вдига Т и всичко ще е наред! Hug

Какво има в кремчето на Бочко? Лидокаинче има ли?

Айде ние излизаме с Малка Ралка, че мрънкотка за внимание  Wink

# 602
Здравейтееее Simple Smile

Елдра, много се радвам да те видя. Дечицата са прекрасни, а ти ни липсваш много  Hug Heart Eyes

Честити месечинки на Жожи, Емо и Сиана. Да растат щастливи и усмихнати Simple Smile

Къдрокоске, снимките ги има на страницата на Мода във фейсбук и в списанието МОДА. Тези, които ще излязат сега са му най-хубавите до сега според мен, правени са на езерцето в Панчарево и са много красиви, но още ги няма в интернет.

Моето лудо Ленче-Никола пак е във вихър. Успокоява се единствено от радиото- и то силно, и то ако е някоя песен със силен бас! Боли ме главата вече от радиото, но.. по-добре с радио, отколкото на ръце постоянно.

За Слав.. сърдя му се, че работи и няма време за нас, а не съм права, защото ако не работи, как ще живеем  Naughty
Въобще не съм сядала да чета, няма кога... ще видим утре дали ще успея да прочета нещо.

Съжалявам за бързото включване, дано по-късно успея да напиша всичко, което имах да ви казвам.
Хубав ден.

# 603
Привет!

Честито на ЖОЖО, СИС и ЕМО!

ЕЛДРА,  Hug, липсваш ми!

Дара ме вика....едвам смогвам да ви изчета......

# 604
Здравейте момичета,
тази сутрин нашият Борисчо е кротичък, та мама поспа малко повече, защото през нощта сме пак по команда в 12, в 3, в 7...и както го бях сложила малко на спалнята, докато си измия зъбите - връщам се - целият омазан в жълто, пелената, съответно и чаршафите, та и протектора отдолу...веселба Simple Smile
Чин, красиви снимки много и въобще, сигурно е страхотно да си имаш личен фотограф с такива качества!! Караш ли го много да те снима, и Нико? Аз бих нон стоп.
Елдра, какви юнаци, а и тази руса кукла!! Разкошни са! (малко завиждам и з аголямата ви нощна пауза Simple Smile
По повод шишетата - аз бях купила комплекта за новородено на авант, но ме посъветва педиатър да позлваме на доктор браун, понежзе били с клапа срещу колики. Та взех 2 малки от тях...но не ги ползвам кой знае колко понеже не давам вода много. Като почнат сокчетата ще ги ползвам сигурно, но това кога ли ще е....
айде да свърша малко задачки и пак ще пиша.
(да не забравя честити месечинки!! много здрави бебчета!! много бърза това време, момичета, гушкайте се много с бебчовците, че времето летиииии!!!)

# 605
hopeful,  Joy за жълтото, до болка ми е познато.
Не го карам, а и той май няма много желание да ни снима. На Нико е правил само снимката на аватара ми. Нали знаеш за краставичаря, дето краставици няма..е, при нас е същото, аз се срамувам, когато ме снима той, той пък вкъщи не снима. Въобще, всичките ми про снимки, които съм правила за списание или календар са на други фотографи и никога не съм работила с мъжа си  Wink

# 606
Здравейте! И аз повече сколасвам да чета вече, отколкото да пиша - личи си, че порасналото дете иска пораснало внимание Simple Smile
Ваче, а защо сокчето не е захранване според педиатърката  newsm78 Ти си вземи решение, разбира се, но знаеш колко скептична съм за витамините в сокчетата - и по-точно за вит. Ц, де. Ако искаш, погледни този материал за хранителните вещества в кърмата. Иначе захранване на 4.5 месеца на мен ми звучи приемливо, макар че аз ще захраня по-късно вероятно, но не по-късно от шести навършен.
Кити, аз още не съм купувала активна гимнастика, ама май няма и да взимам, че съм накачила сума неща в шезлонга, много бързо му омръзват и иска да го разнасям. Голяма клюкарка съм родила - иска постоянно да е с лице напред и се заглежда вече и по компа, и по телевизора. Румен до последно искаше да е обърнат към мен и да се гушка, а Явор с един любопитен поглед следи всичко...и се усмихва на всички, които му говорят или обръщат някакво внимание.
Елдра, прекрасни  Hug
Роси, радвам се, че се разписа.
А къде изчезнаха Дидолинката, нинка, Василиска...?
Чинче, талантлив е Слав, без съмнение...
Шунчони, дано си починеш малко  Hug А за голямото дете, аз имам подобна драма.
Магнет, абе нормално си е трети месец да почнат зъбите да дразнят - нали излизат месеци. Как сте днес? Ти оправи ли се?
Къдрокоске, благодаря за масата!
Честити месечинки на всички бебоци!

# 607
Привет, Дами! Simple Smile Аз много често чета и ви се радвам (а и често взимам полезна информация), но някак напоследък не мога да вляза в крак и да пиша своевременно адекватни неща - затова си трая...Simple Smile Embarassed

Ние сме добре, Калина си цока (кърмим се), макар че не наддава много-много, но това било нормално за едрите при раждане бебета - от 4450 кг и 51 см, колкото се роди, вчера беше 5500 кг и 63 см... Simple Smile Бяхме на море за две седмици, ходихме и на плаж с бебето - само първите два дни не я водих на плаж, а после, като видях, че може да се тегли количката по пясъка - и ходихме всеки ден до края.Simple Smile)) В морето се осмелих да топна само краченцата й. Бих я топнала и цялата, но мъжът ми не разреши!:)))  Иначе бебе Кали от повече от месец си спи цяла нощ - заспива между 22:30 и 00:00 часа и се събужда чак между 5-6-7 часа сутринта. Много по-лесно е да пътуваш където и да е с бебе, когато кърмиш.  Голямата щерка Гери я кърмих само един месец и после започнах с шишетата - всъщност шишетата са проблем при пътуване май... Разбира се, всяко нещо си има и плюсове и минуси.

За сокчетата.  Мъжът ми е  лекар и имаме много учебници. В един педиатричен, по който съм се водила и за голямата щерка, пише, да започне да се дава сок  още от края на първия месец. Пробвах - на 40 дни дадох ябълка. Пи само първия път. Следващите два дни давах морков и пак ябълка - не ги искаше. И се отказах. Сокът от ябълка тогав, когато пи, не й се отрази по никакъв начин - нямаше никакви различни реакции от нормалното. Simple Smile

За пюретата.  Много мои близки през годините стерилизираха пюренца - домашно приготвени, често с домашно произведени продукти... Това е чудесно, макар че аз не съм го правила за голямата щерка - мързеше ме (за мой срам сега) и й приготвях жълтъка в готово пюре+АМ, но тя изобщо не искаше да кусне пюре - затова й го давах, докато спи - с изрязан връх на биберон!:)))  Сега не знам как ще процедирам, но съм се чалнала на тема източни учения, йога, фън шуй и пр. и пр. Та там се твърди, че всяка храна, която е прясно сготвена, има силна и хубава енергия, т.е. е жива храна... Но, ако е била сготвена преди средно около 6 часа - то тя губела енергията си (има се предвид прана, чи и т.н., не става дума за калории)! Това моето е мания и граничи с видиотяване, но като ми е влязла тази мисъл в главата съм решила да започна да готвя повече зеленчуци за семейството и покрай това да заделям от готвените зеленчуци и за бебе Кали - когато му дойде времето... Дано успея! Лошото е, че и аз имам домашни зеленчуци (домати, краставици и тиквички) - и няма как да ги запазя, докато дойде време да ги хапва бебе. Та от тях ще стерилизирам.Simple Smile

Поздрави и прегръдки за всички! И цунки за бебешорчетата!  Hug Hug Hug

# 608
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,мами и бебчовци  Grinning
Честити месечинки на празнуващите   Hug
Аз ще взема това гелче на Бочко,но ще пробвам и ето този ,ако другия месец пътуваме до Бг
http://apteka.framar.bg/11001915/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B5% … %80-#.TmH6ymug7IU
Янис се плюнчи много,но не виждам да са му зачервени венците  newsm78
Кити,наистина не бързай да продаваш активната гимнастика,поне според мен де и Янис не се впечатляваше до преди няколко седмици,но сега се радва,удря играчките,смее се,а онзи ден както играеше даже и заспа (а може и да не му е чак толкова интересно  Mr. Green )

# 609
Здравейте!
Първо да честитя всички месечинки, че да не забравя после!

Зизу, и ние имаме подобна гимнастика. Но отдолу плата е същия. И много цапа. Аз постилам една пеленка и така слагам Ники на нея. Първия път го сложих направо и петите на чорапите му бяха зелени от ритане.  Rolling Eyes

И на мен ми е съвестно, че обръщам по малко внимание на баткото. Но той пък вече си е почти самостоятелен, иска да играем на някакви игри, които на мен не са ми интересни. Опитвам се да го науча да се заиграва сам. Скоро тръгва на градина, затъжил се е за приятелите си. Вечер му чета приказка както обикновено, излизаме на среща с приятелите му в парка, както обикновено. Гледам да не се чувства много изолиран, но то се получава по някога, няма как.

Къдрокоске, гледам че Борис е на възрастта на моя син. Наистина ли мислиш, че ще дойде време когато ще играят заедно. Аз все си мисля че във времето ще им се разминават интересите и най вероятно като станат големи ще са си подходящи да излизат заедно. То си зависи от децата де, ще ги видим.

Елдра, много са ти хубави децата! Страхотно семейство!

Аурора, защо да е вманиачаване. Аз също си мисля да опитам да захраня бебето на този принцип. Кърокоска беше пуснала линк, за захранване водено от бебето. А то е именно това - готвиш здравословно и даваш на бебето да опита буквално от твоята чиния.

Ох, пак ми заподскача!

# 610
  • София
Моето дете е още с температура 38 ректално,а вчера сутринта му биха проклетите ваксини! #Cussing out
Скапана държава с нейните изисквания!

# 611
Магнетче, температура може да дига до 48 след ваксината. Панадол или Депон му давай само ако има над 38 градуса. По половин мл. на всеки килограм. Т.е ако е 6 кг (например) 3 мл. панадол сироп за деца.

# 612
  • София
 Sad мерси Елдра, и педиатърката така каза...за кога да давам панадол.... нараво се измъчи това дете от вчера, сега горкия плака и яде Cry целия гори сякаш ...

# 613
Дай му. Със спринцовка. Ще го успокои. Ако продължава и след второто денонощие да прави температура, го заведи на лекар. Hug

# 614
  • София
Ваче, а защо сокчето не е захранване според педиатърката  newsm78 Ти си вземи решение, разбира се, но знаеш колко скептична съм за витамините в сокчетата - и по-точно за вит. Ц, де.
Вероятно, защото не се заменя цяло ядене. Сокчето се давам между храненята. Аз на Саша дадох сок дори още по-рано.  Wink Сега, обаче няма да давам преди 3 навършени. 4,5-5 м ми се виждат ОК за пюретата. Аз и преди съм казвала. Захранване след 6 м. ми идва пришорено. Много по- начесто се въвеждат храни. На Саша дадох пюре на 3 месеца, сега ще дам по-късно, ама няма да съм на горната граница.
Какво им е на сокчетата, освен коликите. Аз съм пропуснала... Според мен ябълката е чудесен плод. Пектина е страшно полезен. Ама това го казвам с уговорка, че ще дам прясно цеден сок от плод, а некупен сок.

Ана, мога ли да ям царевица? Купих днес една  млечна, разкошна.. и изядох половин. А искам още, много обичам  Wink
А, и понеже говоим за кърма. Ако си приемам рибеното масло, то ще отива ли в кърмата? Аз през бременността пиех, а а адски полезно за очите и мозъка.

Лелее, Магнетче.... Confused Confused Confused Обади ли се на педиатърката? Вероятно Елдра е права. Саша никога не ми е реагирала на ваксини и аз нямам идея колко може да продължава това  Confused

Общи условия

Активация на акаунт