Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Migeio, не се тревожи. От тук нататък децата лапат какви ли не боклуци като пролазят, но обикновено не се разболяват. Гадничко звучи точно колелото на количката да ближе, ама не се обвинявай-случват се такива неща. Hug  HugБаткото редовно и пипа играчките на Ева. Уж внимавам да са му чисти ръцете, ама не винаги са идеално и непосредствено педи допир измити. Rolling Eyes То  не може чак стерилност да се постигне. Wink

Аз днес въвеждам и тиква след като 5 дни бяхме на морков.Засега добре се приема, но повече от половин пюренце от 125 гр не изяжда.

# 226
  • София
Bub, в пюрето от круши на HIPP, както и в повечето им плодови пюрета пюрета има оризов грис или оризово нишесте, така че ти препоръчвам крушите на Gerber (100% плод). За разхлабване чудесна работа вършат и сините сливи Peace  
Като цяло аз съм фен на плодовите на Gerber - повечето от тях съдържат само плодове.
И моята мишка днес не е акала. Следобед дадох круши, да видим утре дали ще има попадение Wink

# 227
Лъки, е да - няма да става номера с чаршафа на долното ниво на леглото.
Мигио, то вече ти мина притеснението, ама и за друг път - по-добре да гледаме положително на нещата -  радвай се, че твоето юначе Бобо е пропълзяло цели 4 метра в търсене на приключения  Hug

"По прицип е добра идея, но ние ще го връщаме столчето и не е удачно."
Редрени, ако ти искаш да го смениш, защото ти се струва захабено, то и тя (собственичката на столчето) ще се радва да й го върнеш впоследствие с нов имидж - просто изберете заедно мушамата Simple Smile Ако пък просто така ти е хрумнало, и седалката си е чиста и незахабена, не го сменяй изобщо  Hug

Днес ни биха третия прием на противохепатитната ваксина - мъжки се държахме! Много се учудих, че се оказа, че Марио е наддал само 120 гр (сега е 7800 кг на 6 месеца) - направо не можах да го повярвам (ама и вие го видяхте в парка, че си е големичък), но пък сме пораснали с цели 3 см (сега сме 70 cm)! Обяснявам си го с пре-многото движение от негова страна през последния месец, защото иначе си яде доста (по 200-220). Лекарката каза, че е нормално и че ако е на 4 хранения, очертани от него, мога да давам по 220, а ако са 5 - да не е повече от 200. Каза ми и да въвеждам вече попара на закуска с обезсолено краве сирене колкото кибритена кутийка  - е мноооого ми е рано, няма да го правя това поне още месец. На вас казаха ли ви нещо такова - че е време за попара вече? Кога мислите да я давате тази попара?

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 23:41 от sirence

# 228
sirence и аз мисля,че е рано за попара.Аз смятам след 7-мия месец.А за наддаването не се тревожи и Ели за месец е наддала 150 гр.Като са шугички...  Grinning

# 229
  • София
Попара мисля да дам началото на 8-ми месец, сега като навърши 7 ще се пробваме с месото  chef

# 230
И аз смятам месото след 7-ми месец и вече по-късно попара

# 231
Ау, какво затишие! Laughing Явно всички сте нанякъде. Sunglasses
Като говорим за захранване, след зеленчуковите пюрета ли ще  въведете плодовите,или кашата е преди тях?

# 232
Момичета имам един въпрос към вас. Наближава рожденният ден на мъжът ми и съм в чуденка тази година какво да му взема. Няма да ви питам за идеи, всеки има различно виждане за нещата, но ще ви помоля да споделите, ако не е прекалено лично какво вие купихте за последния рожден ден на вашите половинки!!!

# 233
Привет, момичета!

Да ви се оплача - Дара все още не може да се изходи. На сутринта с много напъни успя съвсем мъничко, но определено не е кашесто Sad На обяд й дадох само 14 лъжички круша. Все още няма развитие  #Cussing out и продължава да си се напъва. Чудя се дали да не прибегна да й дам Лактулоза МИП?  newsm78 Нали е безвредна за бебета? Аз по принцип имам същия проблем от доста време и сега се замислям дали пък не рефлектира върху нея? Ама досега тя не е имала проблем с акането! Sad Моля ви дайте съвет за Лактулозата.

А като за капак на всичко - съм със запушен канал и гърдата ми е болезнено твърда  #2gunfire Направо нямам думи!!!! Супер криво ми е!

# 234
Сабрина1, отдавна при нас липсва моментът на изненадата. Laughing Все пак сме заедно вече 12-та година. Ще ти кажа какво павим ние, като наближи някой празник. Отиваме и двамата по магазините и просто си накупваме, каквото ни харесва, или от каквото имаме нужда и си го наричаме , че това е подарък за този повод. Wink Така ще е сигурно, че нещото ще се хареса и ще се ползва/носи с удоволствие.
Май не ти помогнах много. Laughing Иначе аз му правя понякога разни лакомства като изненада или украсявам вкъщи , за да се почувства празникът, или му пиша разни посланийца и ги слагам на различни места, та като ги намери да си ги прочете. Такива неща. Heart Eyes
Bub, оправяйте се бързо с Дара.

# 235
  • Видин
Няма проблем. Може и Дуфалак - върши чудеса, безвреден е и е чудесен за бебета  Peace

# 236
  • София
Момичета,

Относно еднокомпоненетните пюрета, вчера бях в Бейби планет и тъй като повдигнахте темата тези дни, реших да проверя как е положението там. Казаха, че поддуржат целия асортимент на марките пюрета, които зареждат. Огледах се и наистина беше така. За момент липсваше само любимата на всички тиква:) От гледна точка на цени обаче не знам как е положението, защото аз все още не съм започнала да захранвам и нямам наблюдения.

# 237
Bub_ и за всички които ще се сблъскат със запека(и при нас очаквам проблем,но още не съм захранила)
Цитат
Ако запекът е от 2 седмици и съвпада със захранването, тогава могат да се потърсят причините. След това спокойно може да се продължи както с оризова каша, така и с друг зеленчук. Няма нужда да се скача от храна на храна.

Причини за запек при захранване:

- стомахчето не е свикнало с твърдата храна, има нужда от време
- достигнато е голямо количество пюре прекалено бързо
- не се дават достатъчно течности (мляко, вода)
- пюрето не е било разредено в началото и е затормозило стомахчето

Как да се избегне запек при захранване:

- първата храна се дава 7-10 дни, следващата поне 5-7 и т.н.
- прави се гимнастика с крачетата (на тази възраст все още помага и е безобиден метод за справяне със запека)
- повече кърма преди/след пюрето (както и достатъчно мляко в рамките на деня)
- със захранването се предлага вода (не е задължително детето да пие)
- дават се 1-2 лъжички леко затоплена вода преди пюрето (подобрява перисталтиката)
- може да се влияе чрез кърмата (все пак детето е основно  на кърма)

Запек е налице когато:

- детето пропуска повече от 4-5 дни
- изхожда се трудно и твърдо
- коремчето е подуто и болезнено

Ако при вас не са налице тези признаци, значи няма нужда от притеснение и допълнителна намеса. Просто детето се изхожда по-рядко, с напредване на захранването (примерно след месец) нещата ще си дойдат на мястото.

Стомахчето е в период на адаптация, ще го израсте.
Пробвай чиста тиква поне 4-5 дни поред.
Елдата и кафявият ориз не са леки за стомахчето, удачни са след няколко въведени зеленчуци или след оризова каша.
сайта е този-  http://zahranvane.wordpress.com/category/%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%8 … 0%B5%D1%82%D0%BE/
Викааат ме.После пак.

# 238
Няма проблем. Може и Дуфалак - върши чудеса, безвреден е и е чудесен за бебета  Peace
Не смятам, че е добра идея да се дава на 6 месечно бебе, тъй като образува много газове, които са следствие на раздуване на храносмилателния тракт. Дори след секциото ме посъветваха да не ползвам, но опитах, и усетих на свой гръб.
 Буб, като безвредно средство срещу запека може да пробваш сутрин на гладно да дадеш "доволно" количество преварена приятно хладка към топла вода на Дара, и след 15- ина минутки да направиш масаж на коремчето, и да прибираш( сгъваш) и разгъваш крачетата към коремчето.

# 239
lilincho супер полезно,мерси за информасията Peace

Общи условия

Активация на акаунт