Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Аз си взех силиконов накрайник на Канпол за зъбките,които очакваме.Днес давах броколи  Sick-обърна ми се корема.Гадост!Ама Ели си го хапна без проблем.Знам,че е полезно ама много гадно мирише ууу  Sick .Аз не бих кусала ама щом хапва,ще й го давам-нека яде зеленчуци  Simple Smile

# 256
  • Пловдив
Бръмбазък, въпрос на вкус  Wink някои хора обичаме броколи  Mr. Green

# 257
  • Видин
Готовите пюрета от броколи наистина смърдят. Аз обичам домашно приготвените  Laughing
racholina, супер гнусен е, не съжалявай, че не можеш да намериш картоф. За столчето - глупости. Синът ми седна сам на 9 месеца, трябваше ли да е само на кърма дотогава  Mr. Green

# 258
Да се отчета и аз след консултацията на Бобо-9.100кг и 70см,биха му последният прием ваксини и сега спи дано няма реакции
 Sad .Продължаваме да се кърмим само,а захранване от 10.09 точно на  шест навършени месеца Peace

# 259
Браво за мерките на дечицата на Пенмар и Мигио   Hug Ние направо изостваме с нашите 7800 гр на същите 70 см като вашите бебоци, а се имахме за дебеланковци  Wink

Не заради това, но понеже попара не искам скоро (а може би и изобщо) да давам, а Марио определено си е гладен и не му стига и 220 мл млякото вече, тъй като харчи много енергия, обмислям да започна да давам безглутенова безмлечна каша в следобедното хранене, смесена с познато вече плодово пюре, и нашето си АМ на Хип розов. Вече сме се захранили с почти всички зеленчуци, и лекичко сме хапвали пилешко и пуешко. Някой да е против тая моя идея за въвеждането на каша? Wink Който е за, приемам предложения за каши от разбиращите! Simple Smile

Днес но взеха кръв - мъжки се държахме Simple Smile И с колекторчето се справихме добре  - сутринта, веднага след като се събуди му го поставих, и след 1-2 минутки го напълни!

Колко сме различни хората - аз броколи обожавам, и малкият също. Иначе не миришат приятно, наистина. А тази седмица ще гледам заедно с него и 6-годишната ми племенница, която днес опита от пюрето от броколи на бебето и заяви, че й е любимо. Добре, че имах в запасите едно на Бебивита за бъдещето - броколи с пуешко - и тя го излапа цялото на обяд  hahaha

Рачолина, спокойно си го храни на полу-легналото на столчето като за начало.
Имаме четка за зъби от комплекта три части на Бейбилав (който е подобен на вашия,  Маринелс), обаче още не ги ползваме, и аз не знам защо (имаме си изцяло показани два зъба, както знаете).

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 16:56 от sirence

# 260
Бръмбазък, въпрос на вкус  Wink някои хора обичаме броколи  Mr. Green
Естествено,че е въпрос на вкус.Исках да кажа,че няма значение дали аз обичам или не,важно е тя да си го хапва.Сега смятам да опитваме и пащърнак-да видим.

# 261
sirence  и аз си взех безмлечна безглутенова каша и мисля да я започвам тази седмица.Понеже не съм давала плодово пюре още,мисля няколко дни да давам на обяд зеленчуково,следобяд каша и след няколко дни към кашата ще прибавям вече плодовите пюренца  Simple Smile

# 262
Здравейте момичета,

да се отчета и аз след консултацията - 400гр и 1 см отгоре, т.е. - 6700 и 63 см, това на 6 месеца и една седмица, определено в сравнение с повечето от вас сме дребнички Simple Smile

Иначе захранвам от навършени 5 месеца, на обяд яде зеленчуково пюре, колкото поеме, обикновено около 100гр и после кърма. От седмица започнах и въпросната безмлечна безглутенова каша за следобедно хранене, давам пак 100-на грама и после кърма, смесвам я с плодове (круша или слива) понякога, че така нямаме запек Simple Smile

Общо взето добре се храни, за сега мисля да продължавам с тези две хранения като постепенно добавям месо, жълтък и глутен. За месните пюрета моята док препоръча поне по две седмици да се дава само един вид месо, не през 2-3-5 дни като зеленчуците.

За пюретата - давам само готови, признавам си, че нямам мераци да ги правя сама, сменям и марките, каквото ми хареса на момента, такова купувам - хип, гербер, бебевита, бейбилов, сънвал, сливи на гербер, май това е  Thinking Вие само една марка ли купувате?!?

# 263
racholina Аз купих картофът на Хип от магазинче на ъгъла на Патриарха и Цар Иван Асен, но Аманита е права - пюрето е ужасно, супер гъсто е, има вкус на картоф, ама доста престоял. По-добре да си свариш един-два картофа и да си го направиш сама.

Някакво мнение за рапичното олио, което се съдържа в повечето чужди марки пюрета Thinking

# 264
  • Видин
Ами с Габи си купих био рапично олио. Едва го намерих - чак в Лом  Shocked Rolling Eyes
Наскоро пък четох статия, че не било хубаво да се ползва. Иди та разбери  Close То всичко се променя всеки ден... Засега не съм добавяла в пюретата на малкия, защото не се сещам да видя дали все още става нещо от него  Embarassed За зехтин е рано, нали?  Rolling Eyes
Пюрета - заредила съм се с всякакви марки. Каквото ми харесва като състав и цена - това взимам. Главно месни купувам, тъй като тях не мога да си ги приготвя вкъщи. Зеленчуците и плодовете засега са домашно приготвени  Peace

# 265
Аз досега не съм купувала от готовите пюрета.Все аз й правя-докато имам продукти разбира се.

# 266
Здравейте момичета,

да се отчета и аз след консултацията - 400гр и 1 см отгоре, т.е. - 6700 и 63 см, това на 6 месеца и една седмица, определено в сравнение с повечето от вас сме дребнички Simple Smile

Иначе захранвам от навършени 5 месеца, на обяд яде зеленчуково пюре, колкото поеме, обикновено около 100гр и после кърма. От седмица започнах и въпросната безмлечна безглутенова каша за следобедно хранене, давам пак 100-на грама и после кърма, смесвам я с плодове (круша или слива) понякога, че така нямаме запек Simple Smile

Общо взето добре се храни, за сега мисля да продължавам с тези две хранения като постепенно добавям месо, жълтък и глутен. За месните пюрета моята док препоръча поне по две седмици да се дава само един вид месо, не през 2-3-5 дни като зеленчуците.

За пюретата - давам само готови, признавам си, че нямам мераци да ги правя сама, сменям и марките, каквото ми хареса на момента, такова купувам - хип, гербер, бебевита, бейбилов, сънвал, сливи на гербер, май това е  Thinking Вие само една марка ли купувате?!?

Не, и аз купувам разнообразни марки. Тя и докторката ни така ни посъветва, да мешаме марките Simple Smile Не се притеснявай и аз давам само купени пюрета. То може сега да е сезона на плодовете и зеленчуците,  ама знам ли ги къде и как са расли. А и все още се захранваме, т.е. хапваме помалко и няма смисъл да се развихрям за 50 грама Simple Smile

# 267
Здравейте мами,

Ние бяхме на ваканция в провинцията и само ви четях, че нета ми хич го нямаше. Още не сме започнали със захранването, но тези дни ще се впунем в това приключение. Донесохме си домашни картофи, тиквички, моркови и тиква, така че съм готова да започвам да правя пюренца.

Мислех си за пъщърнак, ама мъжо ме изгледа недоумяващо и препоръча да давам неща, които се консумират вкъщи. "Ти колко пъти си опитвала пъщърнак?", ме попита ."Ами николко" му отговорих, та се чудя дали наистина да давам нещо, което не се сервира вкъщи на масата. newsm78
И аз се питах същото, обаче миналия ден четох, че пъщърнака има регулиращо действие и може би е добре да е въведено и да се използва в случай на нужда  newsm78 Не че няма други пюрета с разхлабващо или стягащо действие...Аз ще решавам за него в движение.

sirence, ние днес смъкнахме матрака на кошарата на най-долното ниво, че му нямам много вяра на малкия ми разбойник  Crazy

За рапичното олио четох противоречиви мнения - от това, че е много подходящо за бебешки пюрета, до това, че е абсолютно несвойнствено за човешкия организъм и не се усвоява изобщо.
amanita, да, зехтина е след 8-ми месец.

Спокойна нощ на всички бебоци  Hug

# 268
И аз правя пюренца с домашни зеленчуци.Иначе,едва ли бих посмяла да си правя експерименти с неизвестно как произведени зеленчуци,купени от магазина.

# 269
  • Пловдив
Момичета, вие наистина ли вярвате, че пюретата в бурканчета са по-качествени? И на това, което пишат производителите на етикетите - био, органик и не знам още какво  Rolling Eyes Outta Joint

После как мислите да направите прехода от бурканчетата към общата храна на семейството?

Общи условия

Активация на акаунт