Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • София
racholina, не е чак пък кой знае каква трудност здравословното меню, не се стряскай(за педагогическото захранване). Тъй като наистина здравословно почти е невъзможно да има, та за това се има предвид да е прилично здравословно, със стремеж към такова. Да речем да не се храните с бургери, маргарини, чипсове, кроасани...(не че не си хапвам тайно от другите  Whistling )
jozyy, аз за рапичното олио съм чувала, че е екстра вариант, но пък рапицата и царевицата били най-голям процент от ГМОхраните, та не знам. Аз често сменям различните мазнини и за това дори да взема, то няма да се повтори следващата една година сигурно(демек ако има нещо вредно, няма да може да се натрупа в големи количества  Rolling Eyes такава ми е логиката за мазнините. А и за да съм сигурна, че съм улучила най-доброто, за това ги сменям постоянно  Laughing )
ена4, аз виждам доста логика в това, което е казал мъжа ти. Не намирам за особено належащо да вкарвам неща, които ние даже не сме опитвали. Обаче пък захранването на детето е чудесна причина да опитате и вие нещо ново  Wink . Например покрай първото дете, почнахме да купуваме неща, които до сега не сме яли и някои от тях ни харесаха. Но на Митко не му харесват. А пък знам, че за вкуса на детето има отражение и традиционното хранене в семейството. Ако през бременността  и по време на кърменето майката си е похапвала определени храни, има по-голяма вероятност детето да предпочита тях, пред непознати за майката или такива, които рядко консумира.

# 271
  • София
привет  wavey,

и ние сме в списъка на будещите се през час. Обаче съм сигурна, че не е, защото кърмата не му стига. Вчера се прибрахме късно от нашите и реших тогава да му дам пюрето, което му давам на обяд - беше към 7 и нещо вечерта. Хапна добре - около 50-60 грама, което си е доста за него, после цока, после го къпахме и пак цока. Е, пак се събуди 2-3 пъти до 12 часа и после го взех при мен и вече не знам колко пъти се будил, но поне още 3-4 до сутринта. Мисля, че е от зъбки, ние все още нямаме, но се очертават под венеца.
Научил се е напоследък да става в 7 часа и на мен хич не ми харесва, преди поне до 8 поспиваше. Сега се ококорва в 7 и аз ставам да го изпишкам. В тия горещини понякога се оказва, че това му е първото пишкане от вечерта, така че памперсът остава сух.
За тези, които се мъчат да взимат урина без колектор, да кажа: ако се махне памперса при ставане и се издържи, според мен ще хванете пишкането. Ако не, забелязала съм, че после след 20-30 минути пишкат пак, после след 30-40 минути и после ги разреждат. Аз ако мисля, че скоро му е ред да пишка, а той нещо няма желание да се напъва точно сега, му давам да пийне вода - работи безотказно, но вероятно ще ви трябва асистент - да даде водата и да държи контейнерчето.

Ние също вече много "говорим" - от два дена казва разни срички: ба, ма, мба, мба-мба, ба-ба, ма-ба, ба-ма, бам, бе, бе-бе и разни такива  Laughing. Аз само го дебна да му направя клипче и все не успявам. Баба му много хареса първите му думички Simple Smile.

Нашето захранване върви прилично - давала съм вече морков, картоф, пащърнак и днес тиквичка. И банан давах, докато бяхме на морето, че не ми се занимаваше с пюрета, а не исках съвсем да спирам със захранването. А и като се сяда на масата, така всички ядем, не ни гледа гладно. Иначе пюретата са на Хип, освен тиквичката днес, която беше домашна. Бях правила пюре преди от тиквички и бях го замразила на кубчета. Днес размразих едно кубче, добавих към него пюре от картофи и моркови, АМ и стана чудно, хареса му. Малко по малко увеличава количеството, което изяжда, започнахме с по 20-ина грама, сега достига до 50-60, преди да му писне. Колкото до пюрето на Хип от картоф, аз му добавих АМ, прекарах го през цедката и стана добре, иначе беше на буци  Peace.
Засега го храня в столчето за кола, че още не съм се наканила да почистя столчето за хранене, но утре вече ще го почистя.
Колкото до пащърнака, ние вкъщи го проядохме точно покрай захранването на каката, така че не виждам нищо лошо да се даде. Сега си го слагам в супи и въобще там, където слагам морков, слагам и пащърнак, когато имам. Елдата се опитахме да я проядем, но само таткото я харесва, той я харесва още откакто беше в Сибир, но аз не. А кашата от елда беше любима на Яна, но после не се научи да я яде цяла.
А тези, които дадохте корички, не ви ли притеснява захранването с глутен толкова рано?

Аз не се сдобих с ниблер, но днес дадох домашна краставица една ивичка и много му хареса да си я премята, сума време я смука. А нашият татко го пратих във Вис Виталис за ниблер, той ми се върна с... резервни мрежички за ниблер  Rolling Eyes.

Утре сме на последната доза Синфлорикс, ние продължаваме да ги слагаме през седмица двете. Миналата седмица сложихме Инфанрикса, мерихме се също - вече сме 6.710кг и 69см - съвсем фини  Laughing. Това е + 540 грама и + 4см от миналия месец, доволна съм. За туята - аз си я давам по схемата на д-р Михайлов и не знам дали нещо помага, но много леко ги понася Бобчи ваксините, няма температура или друго, да чукна на дърво. Не виждам нищо лошо да се дава, това не е някакъв медикамент, че да натоварва организма.

Аз с нетърпение чакам 1-ви, да започва градина каката, че нещо много ми идват. Малко ми е гризе съвестта, че напоследък не ни е много пълноценно общуването с Яна, но... Идея си нямам марис как се оправя в трите  Shocked. Ето днес, докато каката стане и закуси, на бебока така му се приспа, че ревеше със затворени очи. Ама като не може сам да заспива  Rolling Eyes. После спи два-три часа, ама не да спи непрекъснато, а веднъж се приспиваме, после има две междинни събуждания и аз каквото и да захвана или да задремя, бързо ме прекъсва. Каката иска да играе с мен, да рисуваме, тъкмо започна нещо, Бобо се събуди, тя се сърди и ме чака. После той става, будува час и нещо и му давам пюре. После преследвам каката с обяд и то стана три и половина, Бобо пак му се приспа и до четири и половина не можем да излезем на разходка. А той пък е нервен, когато излезем вечер и само го мъкна на ръце, въобще лудница някаква.
Как не може по никакъв начин да заспи, освен с мен - и количка, и кола не признава. Скоро няма пак да се навия да пътуваме надалече с него - голяма мъка е, сума време го приспивам на ръце, после на третия опит успявам да го сложа в кошницата, без да го събудя и после спи 50 минути и пак се ококорва.
Нашите столчета за кола са Чико, имаме едно с по-легнало положение, а после купихме и едно друго, което няма легнало. Тук четохте ли - било много по-безопасно возенето наобратно на посоката на движение и затова в Швеция само наобратно ги возели, дори и по-големите.

Лъки, не си спомням коя беше книгата с приоритетите, за която писах, бяха ни я назаем от градината, беше по повод нашата кака, пак си беше проявила характера нещо. Ще питам утре таткото дали помни заглавието.

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 03:41 от Betta

# 272
Здравейте мами!
Не съм се мяркала,ама все сме навън...

След малко ще водим Ванеса на лекар,защото имам много,много големи съмнения,че има ВАРИЦЕЛА...Излезнаха и мехурчета по гръбчето,гениталите,лицето,главата.....Бях споменала,че изкарах херпес Зостер наскоро и май аз съм я заразила.... Cry Лекарите ме уверяваха,че не е заразно,а аз като прочетох пищеще,че не е опасн за тези,които са карали варицела,а тези които не са,мога да ги заразя с нея....от един и същи вирус се причинявало...сега ще идем при личния,та да видим какво ще каже,но мисля че е това

# 273
ена4 правилно е казал мъжа ти  Peace ,пък и аз не смятам за нужно да бързам да въвеждам 10 зеленчука и 10 плода например.Има време цял живот да яде и опитва.
Betta и нашите дремки протичат по същия начин.Мъжът ми ме юрка,да не съм се оплаквала много много,че все съм спяла.Ами тя като ме вика през 15 мин,накрая ми писва,паркирам се до нея и се унасям Heart Eyes.Така работата остава до под кривата круша.
За колата- много често ни се налага да пътуваме дълго,а ако ни хване и трафик простооо лудвам.Последния път за 40-50 мин път трябваше да спирам 3 пъти и да я гушкам,чак се беше захласнала от рев и трепереше.Като  старите хора имам нужда от мента,глог и валериан в такива моменти.
за возенето наобратно на посоката на движение бях чела и си свалих тези неща,та да ги покажа на мъжо,сега хубаво ме подсети.
http://www.detski-sedalki.com/%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0% … D0%B5%D1%82%D0%BE

Момичета,които ще практикуват Захранване водено от бебето,какво сте избрали(или вече избрахте) за първа храна?
Аз клоня към авокадо,но понеже е хлъзгаво ще бера страх от задавяне.

# 274
Момичета, вие наистина ли вярвате, че пюретата в бурканчета са по-качествени? И на това, което пишат производителите на етикетите - био, органик и не знам още какво  Rolling Eyes Outta Joint

После как мислите да направите прехода от бурканчетата към общата храна на семейството?

Въобще не вярвам, че са по-качствени, но честно казано не се притеснявам за това, няма все био и домашно да яде, ние ядем от пазара, от там ще яде и тя! Според мен за преход не става въпрос, не всички пюрета са био, органик и т.н.  Peace Пък и аз честно си признавам, че не ползвам готови пюрета, защото са по-качествени, а защото не ми се занимава да правя аз Simple Smile

# 275
Момичета, вие наистина ли вярвате, че пюретата в бурканчета са по-качествени? И на това, което пишат производителите на етикетите - био, органик и не знам още какво  Rolling Eyes Outta Joint

После как мислите да направите прехода от бурканчетата към общата храна на семейството?

Въобще не вярвам, че са по-качствени, но честно казано не се притеснявам за това, няма все био и домашно да яде, ние ядем от пазара, от там ще яде и тя! Според мен за преход не става въпрос, не всички пюрета са био, органик и т.н.  Peace Пък и аз честно си признавам, че не ползвам готови пюрета, защото са по-качествени, а защото не ми се занимава да правя аз Simple Smile

newsm10 мога спокойно и аз да се подпиша под думите на звездаа

veset0
много неприятно,имаш стиснати палчета от мен

# 276
amanita, аз не смятам да отлагам захранването докато седне малкия, но се чудя дали да не го храня в шезлонга, а столчето само да си го гледам отстрани?
jozyy, предстои ни пътуване, а ми се щеше да захраня вече... Не си представям обаче някъде си, да пасирам картофчета и да бъркам пюренца... За това се интересувах от готовите картофени на Хип. Сега мисля да поотложа, докато се върнем.
Commelina, вече не вярвам в качеството на нищо Sad За съжаление  вече няма градина, от която да си взимаме сигурни зеленчуци, за това мисля да заложа на готовите пюрета. А и както правилно е отговорила zvezdaa нали рано или късно и малчо ще яде плод и зеленчук от пазара.
Mur, как изкарахте? Слуша ли маклкият?
veset0, аз това мислех да ти пиша, че може да изкара варицела малката Sad за съжаление няма как да го предотвратиш, като сте постоянно заедно! Нищо, дано я изкара леко, после няма да имаш грижи като я пуснеш на ясля/детска!
Хубав и успешен ден на всички мами и сладури/сладурани!

# 277
  • София
Цитат
четохте ли - било много по-безопасно возенето наобратно на посоката на движение и затова в Швеция само наобратно ги возели, дори и по-големите.

Всички производители на столчета изрично дават указания бебетата поне до 1 г. да се возят в посока обратна на движението. Не съм и помисляла да го возя по посока на движението. А доколкото знам до 1 г. е задължително да се возят обратно, така че....всички, които на го правят е редно да се подсетят за причините.

# 278
  • София
Здравейте момичета,
ние започнахме захранването с пюре на Гербер ранни моркови, но не и понесе на малката и получи обрив. Спряхме захранването за два дена, мина и и от вчера започнах с домашно направено пюре от картоф. Из форума четох как се прави пюре, че не бях правила до сега, баткото само с купувани съм го хранила. Не намерих обаче нищо за съхранението на домашно приготвените пюрета. На купешките на бурканчето си пише колко часа след отваряне са годни Simple Smile ами домашните Simple Smile Колко време след като съм го направила може да се консумира, може ли да се замразява във фризер?

Ето и снимка от първия ни опит с пюрето http://media.snimka.bg/9282/024818496.jpg

# 279
И както предполагах - Варицела...Дано леко я изкара.....А да питам мамите,чиито деца са изкарвали Варицела....забравих да питам доктора колко време трябва да си седим в къщи...Някой да има идея?Че ще е поне седмица съм сигурна.... newsm78

# 280

Cybex са въвели преграда отпред....точно за предпазване.... newsm78  гледах ги и на живо столчетата, може да се сваля преградата, но някак прекалено затиснато ми изглежда детето.... минимум на  9 месеца за да гледа напред детето.

# 281
  • София
Привет, момичета!

lilincho, Много добро клипче  newsm10

Да ви кажа, че нашият кош дори няма начин да се сложи, така че детето да гледа по посока на движението.

И на нас ни предстоят ваксини в четвъртък. Предполагам, че ще са две. С нашите отлагания досега сме били само 2 общо, след като ни изписаха. Свива ми се сърцето още отсега. Досега не са ни били и 2 наведнъж, ама няма как.

veset0 Hug

Май като гледам всички вече захранвате. Останаха ли още такива като мен, които нищичко друго не са давали освен мляко?

Слънчев ден Hug

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 11:40 от redreny2000

# 282
lo80, това сигурно ще ти е полезно:

ДОМАШНИ ПЮРЕТА

Преди всичко:
-Добро измиване на ръцете преди манипулиране с продуктите.
-Добро измиване на самите продукти.
-Използване на чисти съдове и чисто място за работа с тях.

За да съхраним максимума на витамини и минерали:
-Избягвайте накисването на продуктите преди приготвянето им.
-Приготвяйте плодовете и зеленчуците цели или нарязани на едри парчета.
- Използвайте малко количество вода и избягвайте да готвите прекалено дълго продуктите.
-Предпочитайте варенето в малко вода, на пара или в микровълновата печка.

Избягвайте да правите голямо количество пюре, т.к. то може да се съхранява лимитирано време в камерата, а към 9-тия месец бебето започва прогресивно да се храни като останалите членове на семейството.

Замразяване на пюретата:
- Излейте пюрето в индивидуални форми за лед, покрийте формата с целофан.
- Поставете формата в най-студената част на фризера до следващия ден.
- Изваждайте бързо кубчетата от формата и ги изсипете в пликове или херметични съдове за замразяване.
- Надпишете плика или съда с кубчетата със съдържанието на кубчетата пюре и датата-лимит на съхранение.

Съхранение:
Пюрета от зеленчуци и плодове- 2-3 дни в хладилника или 6-8 месеца във фризера.
Месо, риба, яйца- 1-2 дни в хладилника или 1-2 месеца във фризера.
Смес от месо и зеленчуци- 1-2 дни в хладилника или 1-2 месеца във фризера.

Никога не размразявайте пюретата на стайна температура за да се избегне развитието на бактерии. Никога не замразявайте повторно пюре, което вече е било замразявано.
Претопляйте замразеното количество пюре на бавен огън или в микровълновата.
Винаги проверявайте температурата на пюрето върху опакото на дланта преди да предложите на бебето.

racholina, предполагам, че за Вършец питаш, че сега бяхме при нашите  Wink Във Вършец прекарахме чудесно, бебо беше относително послушен. Беше ни много удобно за количката и с бебето, като цяло. Той се влюби в алеята с чинарите и такива усмивки и звуци издаваше като минавахме под дърветата, че другия път трябва да си опънем една палатка под тях, не ни трябва хотел  Joy  Пак ни се иска да отидем. Ако имаш някакви конкретни въпроси, питай. Аз пописах разни общи неща в темата при пътешествениците  Wink

# 283
  • София
Mur, злато си  Hug

# 284
Здравейте мами!
Не съм се мяркала,ама все сме навън...

След малко ще водим Ванеса на лекар,защото имам много,много големи съмнения,че има ВАРИЦЕЛА...Излезнаха и мехурчета по гръбчето,гениталите,лицето,главата.....Бях споменала,че изкарах херпес Зостер наскоро и май аз съм я заразила.... Cry Лекарите ме уверяваха,че не е заразно,а аз като прочетох пищеще,че не е опасн за тези,които са карали варицела,а тези които не са,мога да ги заразя с нея....от един и същи вирус се причинявало...сега ще идем при личния,та да видим какво ще каже,но мисля че е това

Shocked

Общи условия

Активация на акаунт