Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 704
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Противно на очакванията ми домашно приготвеното пюре от картоф никак, ама никак не се хареса на Малчо, нито преди кърменето, нито след него  Confused Утре мисля да пробвам с тиква, ако и нея не я ще, може би ще спра с опитите за захранване за няколко дни.

# 286

Май като гледам всички вече захранвате. Останаха ли още такива като мен, които нищичко друго не са давали освен мляко?

Слънчев ден Hug

Спокойно, redreny2000 и ние сме от вашия отбор. Още си пием само млекце и това е  Wink Не бързаме за никъде, пък и педиатърката също това ни посъветва, така че съм спокойна. Цял живот ще яде какво ли не, но млекцето на мама няма къде да намери  Laughing Е, случвало се е да поосмуче парчето плод от ръката ми, но това не се води за захранване, нали  Simple Smile

# 287
jozyy, аз не захранвам още, ама не е ли редно да се изчака след всеки плод/ зеленчук поне 2 дни преди въвеждането на нов? Иначе ако прояви реакция детето няма да разбереш от кое е... Аз отдавна се каня да питам това и други мами, които за по ден сменят пюретата...
Bub_, за сребърната вода да те питам- как я дозираше? Аз захвърлих вече Виброцил-а и ми се ще да я пробвам!
Да се похваля (отново), освен че си направих собственоръчно слинг, се сдобих и с готов Dee Dee слинг и съм много доволна с цели 2 Simple Smile Остава детето да им се изкефи и да се ползват Joy

# 288
Не виждам смисъл да дискутираме кое е по полезно или пък по безопасно, домашно приготвените или купените пюрета.
Предлагането въобще не зависи от това кой в какво вярва, истинските причини съмнявам се повечето момичета да ги кажат.
Винаги ще има и едните и другите, сега това са пюрета, после ще са теми "кухня или домашно".
Ще чуем "Кухнята осигурява разнообразие" "Предпочитам да отделя времето на семейството а не на готвенето", ще има и по оригинални, истината всеки си я знае и всеки си живее с нея. Дали това те прави повече или по малко майка всеки си решава сам, не виждам никакъв смисъл да го дискутираме, това не означава че не трябва, просто не води до изводи.

# 289
  • София
Момичета,

Сега се разтърсих за прибори за хранене и се натъкнах на ето това:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/images/B001DDXS6Q/ref=dp_imag … 624031&s=baby

Струва ми се доста интересно и практично. Ако някой има инфо за други такива неща, които са и иизпитани, да сподели, моля Laughing

# 290
  • София
Betta,  не ме притеснява глутена. Никола не поглъща големи количества, а 6-7 месеца си е приемлива възраст за глутен.
redreny2000, макар да сме от една отчетна, децата са  с разлика до месец, а освен това бебетата по различно време стават готови за захранване. / този съд, който си намерила, хич не схващам каква му е функцията. Нещо като паничка и чашка едновременно ли? и дупка за сламка ми се струва, че виждам.

От чисто любопитство питам - мартенките, които родихте преждевременно, кога избирате да захраните? Спрямо коригираната възраст, считано от раждането или по друг критерий?

# 291
Redreny, за трети път ще го пусна този линк, защото наистина ми е много полезен продуктът http://www.bebe-jou.com/product/show/52/Hot%20water%20plate.html

Взехме си резултатите - хемоглобин 113, което си е добре Simple Smile

Бихме всички рекорди - за предстоящото ни триседмично пребиваване в Гърция предварително изпратихе 49 кг бебешки багаж и провизии! Ужас!!! Мъжът ми каза това никога повече да не се повтаря  Rolling Eyes

Аз съм ЗА по-лесните и функционални решения, с уклон към здравословното (доколкото може да си го позволя) , разбира се - в смисъла на разговора - ЗА готовите качествени пюрета и добрата детска обществена кухня. Но това не изключва да си готвя, когато имам желание и да си правя пюрета, когато ми попаднат  качествени зеленчуци.

Опитахме днес кашата от елда на Хипп, с добавено пюре от круша - мисля, че му хареса.

Весето, да се оправяте  бързо и безболезнено Hug

Скреч, аз родих две седмици преди термин с планирано секцио, и започнахме лекичко захранването с пащърнак на 4 месеца и половина. Но аз кърмих само до 4 месеца на малкия, после ми спря кърмата и дойде цикъла. Мисля, че АМ беше вече спряло да му стига, и детето като цяло си беше готово. Но ти вероятно питаш за още по-подранилите мартенчета.

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 17:33 от sirence

# 292
  • Пловдив
Не виждам смисъл да дискутираме кое е по полезно или пък по безопасно, домашно приготвените или купените пюрета.
Предлагането въобще не зависи от това кой в какво вярва, истинските причини съмнявам се повечето момичета да ги кажат.
Винаги ще има и едните и другите, сега това са пюрета, после ще са теми "кухня или домашно".
Ще чуем "Кухнята осигурява разнообразие" "Предпочитам да отделя времето на семейството а не на готвенето", ще има и по оригинални, истината всеки си я знае и всеки си живее с нея. Дали това те прави повече или по малко майка всеки си решава сам, не виждам никакъв смисъл да го дискутираме, това не означава че не трябва, просто не води до изводи.
Сигурно си права (както повечето пъти Wink) само че ти и другите мами с по 2 и повече деца сте ги чували тия коментари по 100 пъти, а на мен ми е за първи път. Та затова си питам, интересно ми е.

Иначе и аз малко по малко взех да осъзнавам, че не е задължително само аз да съм права и само моят начин да е верният  Crazy  И че в повечето ситуации няма само един верен отговор  Hug

# 293
От чисто любопитство питам - мартенките, които родихте преждевременно, кога избирате да захраните? Спрямо коригираната възраст, считано от раждането или по друг критерий?
Аз родих февруари/по-рано от термин/ и захраних 2 дни, преди да навърши 6 месеца. Исках да имаме 6 пълни месеца изцяло на кърма. Може би си го бях втълпила от многото четене покрай въпроса с кърменето. Не мисля, че съм сбъркала.
Справих се с вземането на урина на беба. Party Не беше трудно, ама  така силно залепва този колектор, че милото се размрънка, като го отлепях после/а сравнително бързо се изчишка, не е стоял там с часове/. Кръвните изследвания са ок, но защо имаме 4-6 левкоцита в урината? Някой знае ли дали е притеснително това? newsm78
Весето, бързичко да се оправя малката. Praynig
Ние с мъжо днес имаме годишнина от сватбата. Обаче само се заяждаме от сутринта Twisted Evil То поне един букет да ми беше подарил Crossing Arms
Хайде , че ме викат.

# 294
Ена4, честита годишнина! Ето ти един букет, ако се брои   bouquet Wink

И ние имаме единични левкоцити в урината - говорих с педиатърката - каза, че е нормално. Колко ви е хемоглобина?

# 295
Момичета, вие наистина ли вярвате, че пюретата в бурканчета са по-качествени? И на това, което пишат производителите на етикетите - био, органик и не знам още какво  Rolling Eyes Outta Joint

После как мислите да направите прехода от бурканчетата към общата храна на семейството?

Със сигурност са минали през някакъв вид контрол и са подходящи за бебета. А тези зеленчуци от пазара не е ясно какви са и дали са годни за големи хора, камо ли за бебета. Да ни укрепне стомаха пък ще ядем после всичко.
Когато имам нещо домашно си и давам от него, ама е рядкост - живеем типичен градски мръсен живот Simple Smile Без нищо био в него, защо поне на малката на пюренцето да не го прочета Wink

А за това как ще премине от купени пюрета към общата храна на масата у дома хич не съм се замисляла. Не се вайкам от рано за неща които са далечни Simple Smile Като му дойде времето ще го видим Simple Smile

Ена4 - весел празник!!! Да си изкарате хубаво, наистина!

Весето - да пишеш после как сте! И както казват по турските сериали СКОРОШНО ОЗДРАВЯВАНЕ :*

# 296
Ена4, честита годишнина! Ето ти един букет, ако се брои   bouquet Wink
Laughing Laughing LaughingНаистина ме развесели. Благодаря ти, sirence! И благодаря на кукуминдрела. С 2 деца вечер не може да се излиза, затова хапнахме навън на обяд.
А хемоглобина ни е 125 newsm68 Дали е възможно левкоцитите да са заради мен? Започва ме някакъв летен вирус май. Tired Трябва багаж да стягам за морето, ама така ми е отпаднало. Sad Пратих мъжо да купи това-онова от аптеката, че да сме подсигурени за децата на почивката, в случай, че се наложи/пепел ми на езика Confused/
Хайде, милички, хубава вечер, ако не се появя пак. Tired

# 297
Момичета,

Сега се разтърсих за прибори за хранене и се натъкнах на ето това:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/images/B001DDXS6Q/ref=dp_imag … 624031&s=baby

Струва ми се доста интересно и практично. Ако някой има инфо за други такива неща, които са и иизпитани, да сподели, моля Laughing

Една приятелка ползва ето това чудо и казва че и е супер удобно
Силиконова лъжичка
Задната част е мека и я стиска да пуска по малко пюре или кажа и бебето си хапва
http://sladurite.com/product.php?ProductID=234

Аз пък имам това подобно на приборите които ти си показала
http://sladurite.com/product.php?ProductID=1640

# 298
  • София
Anelisa, аз все още не съм му давала и да близне нещо друго освен мляко. Но към средата на септември мисля да започвам.

skrech, това е купичка, която може да е с едно или две отделения. Дупчиците, които виждаш на първото капаче са, за да може съда да се слага в микровълнова. Върху това първо капаче се слагат лъжички, които се покриват с второ капаче, което е удобно при пътуване. Също така би трябвало да е удобно за хващане, поне така го рекламират.

sirence, спомням си, че беше споменала нещо такова. Аз и тях гледах днес.

Tasha, да подобно е на това, което ти ползваш.

Ето още едно интересно нещо, което видях днес, като разглеждах. Може да се стори интерестно на някои от вас:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/images/B002CRAUGS/ref=dp_othe … ;s=baby&img=0

Сега съм в чуденка какво да си поръчам. Това, което ви показах днес по-рано или това, което sirence препоръчва.
Каква стана тя, аз днес влязох в amazon, за да сравня цените с тези в БГ и на края съм в чуденка.

Спокойна вечер на всички Hug

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 23:28 от redreny2000

# 299
Цитат на Редрени: "Ето още едно интересно нещо, което видях днес, като разглеждах. Може да се стори интерестно на някои от вас:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/images/B002CRAUGS/ref=dp_othe … ;s=baby&img=0
"
Redreni, като гледам дупките, на мен ми се струва, че няма да прави достатъчно добре смляно пюрето, т.е., ще бъде по-едро смляно, отколкото е необходимо за началото на захранването. За напреднали и пораснали - може.

Тази чиния, която аз препоръчвам, не е подходаяща за пътуване, а за основна чиния (макар че и при пътуване би могла да се използва като се пълни с вряла вода от термос). Най-важното й предимство, е че няма нужда да ползваш микровълнова (и то понякога няколко пъти по време на едно хранене, а на водна баня изсипаната в чинията храна се сгрява и си остава топла за двадесетина минути. Ако случайно някой от вас реши да поръчва такава, моля да ми каже, че в зависимост от финансовите условия, бих си поръчала още една за по-натам.

Ена4, отличници сте с хемоглобина! И не ги мисли повече тези левкоцити  Hug

Общи условия

Активация на акаунт