Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 734
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, докато бебето е само на кърма знам, че е нормално да пълни памперса по-рядко. Как стои въпроса като се започне захранване? Малчо досега се отчиташе веднъж на 8дни, по-рядко на 3-4. Сега като започнахме пюретата не трябва ли да зачести? Колко дни е нормално да изчакам при положение, че сме започнали пюретата, но все още яде само по няколко лъжички на ден?

# 331
Здравейте,
чета ви много често , но рядко пиша, което ще гледам да променя  Embarassed
MurАз лично добавям по малко кърма в пюретата и до сега си ги хапва, аз си ги приготвям и й харесват. Само тиква с картофче предложих на ХИП и бебка категорично го отказва.
veset0 , много  е неприятно да гледаш как детенцето ти страда и да няма какво да направиш.Аз може би щях да й сложа ръкавички временно и въпреки жегата, че да не се чеша и разранява newsm78, дано всичко отмине много бързо  Wink

# 332
veset0, пак ще кажа за  кремчето, с което ги мажех и баткото и бебчо. Вирасут се казва и е специално за варицела, педи ми го изписа. Цената му е 27лв. Мажех ги веднъж дневно и нито баткото, нито бебето ги е сърбяло и не са се чешали Peace

Anelisa, честито ви зъбче и на вас  bouquet Ние сме с два броя комплект наведнъж избиха Grinning

Оня ден баткото изкара еднодневния вирус с повръщане и Т и от тази сутрин и Виктор го хвана Sad Досега два пъти повърна от сутринта, давам му Вомитусхил и дано бързо отмине Praynig

# 333
Bub взимаш ли от хомеопатичните за запушени канали-може да има ефект?
Mur в началото добавях АМ към всяко пюре,сега слагам само ако ми се стори много гъсто.
Мисля да започвам кашата вече?Взех си оризова на "Сънвал".Вие какви каши давате?

# 334
                                                Здравейте, момичета!
Чета си аз, но като реша, или по- точно имам време да пиша и.... все ми бягат нещата, което ме кара да си мисля, че не е чак толкова важно.

Може би защото ми е първо дете,ама такава мъка ми е,толкоз тежко ми е ,че страда така малката ми мишона.... Cry Cry Cry
veset0 , дали е първо или второ...., няма никакво значение! Еднакво боли и страда майчиното сърце за рожбата, когато не може да облекчи болката. Много прегръдки и целувки ви пращам Hug
Кураж и скорошно възстановяване!
 Да се наредим и ние в редиците на захранващите се. Днес дадох на Елица  2лъжички картоф с кърма. Хапна си, но без да изрази недоволство, или пък друго. Ще видя утре в какво благоразположение ще е момиченцето ми и ще продължим с картоф.
 От 2 седмици след консултацията изобщо не е наддала, а е смъкнала 200 грама, а и само се облизва когато си хапваме ние, та реши аз че и е време. Но да видим.
 Поспаланковците ми вече стават, и са гладнииии. Хайде до скоро!

# 335
  • София
Момичета,

Да се отчета след консултацията. За 20 дена сме качили 300 гр. и 3 см. Вече сме 7300 гр. и 66,5 см. Биха ни инфлорикс. Виктор се държа геройски, не плака много. Сега ще видим дали ще има реакции. По принцип днес цял ден е кисел, така че предполагам, че и вечерта ще е такъв.

Anelisa, Matza, честити ви зъбчета.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2011, 19:06 от redreny2000

# 336
Здравейте момичета,

Благодаря на тези, които споделиха за добавянето на мляко в пюрето за захранване. И аз сложих днес малко кърма, но и пюрирах по-добре от вчера, така че бебо похапна 3-4 лъжички, но сме далеч от удоволствие от яденето  Crossing Arms Сигурно проблема е в мен, защото като се каже 2-3-4 лъжички и очаквах да ги изяде за нула време, а то е едно назландисване, примляскване...Поне си отваря устата без проблем да набутам вътре каквото съм забъркала  Laughing

От 2 седмици след консултацията изобщо не е наддала, а е смъкнала 200 грама
И ние не сме наддали последните 2 седмици. Бяхме 7400 на консутацията и вчера като го мерих пак си беше толкова. Ама той не застава на едно място изобщо - или рита, или се мъчи да пълзи, или се върти ooooh!

Спокойна вечер на всички  Hug

# 337
  • София
привет,

нашата кака вече е на градина и днес използвах да си поспя с бебока. Като си понаваксам със съня, ще се захвана да наваксвам и с работата  Laughing.

За кошниците за кола не знам какво ме разбрахте, изобщо не съм споменавала, че някой ги слага по посока на движението, а само исках да наблегна на това, че и по-големи деца в столчета за кола ги слагат в посока, обратна на движението и че това се оказва в пъти по-безопасно.

Буб, относно твоите запушени канали се сетих какво ни съветваха в курса за бъдещи родители - ако таткото е съгласен, не може ли той да пробва да ги отпуши. Или пък някое друго бебе, което е по-ентусиазирано в сукането newsm78?

Относно памперсите, аз ползвам Хъджис и обикновено изхвърлям 3-5 броя почти сухи на ден, за повече от едно пишкане рядко ги оставям и това са тези, които не съм хванала на гърнето. Мразя да ми мирише на гел и химикали и ги сменям, без да чакам много-много. В скоро време мисля да ида да си купя многократни.

За захранването: вече сме пробвали морков, картоф, банан, пащърнак, тиквичка, а днес опитахме карфиол. Взе да му харесва на диването и едвам дочаква следващата лъжичка. Дърпа ми я и тъпче в устата Simple Smile. Докарахме го до около 80 грама на хапване - това за пюрето, което давам на обяд. Сутрин давам по малко банан - остъргвам с лъжичката и давам, изяжда по 2-3 сантиметра от банана Simple Smile. АМ не правя отделно, слагам направо в притопленото пюре с лъжичката, на око. С него си е по-вкусно и не пропускам да слагам. По-нататък в меСните пюрета няма да слагам, защото съм чела, че калцият пречел на усвояването на желязото. С каката го спазвах това и даже не я кърмех след месно пюре.

Сабрина, и при нас цялото семейство беше будно в 6 часа сутринта, луда работа  Laughing.

jozyy, не мога да съм полезна по въпроса ти, Бобче ми акаше по няколко пъти на ден, и преди да го захраня, и сега не пропуска ден, понякога и по два пъти. Само консистенцията се промени  Laughing.

Ето го и Бобо как приказва. И не спира бясно да рита, както си прави през повечето време Simple Smile.

# 338
  • Пловдив
Къде сте, момичета, всички ли сте по почивки, че никой не е писал цяла нощ и цяла сутрин  Whistling

Бетта, ще разкажеш ли малко по-подробно как действаш с изхождането на Бобо - колко често го издържаш, кога? Усещаш ли да ти дава някакви сигнали, като му се ходи? Нощем предлагаш ли му, помня, че беше писала, че изкарва цяла нощ сух. Като почне да седи, ще го слагаш ли на гърне или направо на тоалетната чиния?

# 339
  • Видин
Тук сме  Laughing Баткото ми е ученик от вчера и това е новото при нас. Бебо папка, спинка и слушка  Sunglasses

# 340
  • Кукуландия

На мен не ми се пише и само чета, редовно.  Mr. Green

# 341
Хайде и аз да се разпиша,че да раздвижа малко темата.
Честито зъбче на Калоян Heart Eyes
Бобо вече лази,а вашите бебчета лазят ли вече?
Малко телеграфен стил ама пиша от телефона,най-кофти е,че нямам "шт" Simple Smile и трябва да го избягвам в текста.
Буб,как сте с Дара?Hug
Аз стягам багажа и утре потегляме Simple Smile
Айде цунки на всички и хубаво време на matza83,Лъки,ena4,sirence,г-жа Стихийно бедствие,racholina и всички които заминават на почивка Simple Smile

# 342
Браво на Бобо! И весело изкарване и на вас, migeio_! Ще чакаме снимки от морските ви приключения Simple Smile  grinning039 

# 343
Здравейте и от мен!
Влизам уж да ви кажа, че всичко е ок тук на морето, ама не е така. Sad Условията са добри, времето е с нас, но Ева е ужасна. Twisted Evil Непрекъснато мрънка, омръзва и всичко, а вечер настава големият ад-рев до полуда. Cry Като стане време да се приспиваме и да лягаме и се започва едно дране... То не е и плач, то е чудо, ви казвам. На ръба на нервна криза съм. Събужда се да суче по 100 пъти, жега ли и е , какво-не мога да разбера. Изключвам да са зъби-то , ако бяха нямаше все така да е . И в Пловдив си реве, ама сега още повече. CloseИдва ми да хвана гората/  тъкмо има една наблизо/.
Няма да се оплаквам повече. Сещам се за Лилинчо, дето казваше, че има нужда от мента, глог и валерян след рев. Дайте и на мен!!!
Прегръдки от морето и ,Мигеио, весело изкарване. Hug

# 344
  • Видин
Браво на Бобо, че вече лази. Нашият батко пролази на 10 месеца  Joy Бебето не знам дали ще му бие рекорда, засега се мъчи полека назад да лази  Laughing
ена4, силни прегръдки и си мисли, че винаги може да е по-лошо. Знам колко е изнервящо да имаш нервно бебе. А аз имам бонус и нервен батко  hahaha Освен да стискаш зъби ... Няма ли климатик в стаята?

Общи условия

Активация на акаунт