Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 722
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
migeio честита ви половин годинка,да е жив и здрав Бобо!
Нашето захранване приключи-в смисъл Петя е опитала почти всички зеленчуци и сега обедното и хранене е заместено с около 120 130гр. зеленчуково пюре.Режима на хранене ни е горе долу следния:6ч.130гр мляко 9.30 или 10ч.-плодово пюре-130гр. 12,30 или 13ч. зеленчуково 17 или 17.30(зависи от обедното хранене)каша 130 -140гр понякога в кашата добавям и плодово пюре  21.30 или 22ч.-150гр. мляко.Със спането режима е по труден,но когато детето покаже че му се спи го слагам понякога и по 3 пъти на ден (имам в предвид не само сутрин и след обяд,но и понякога надвечер)Другата седмица мисля да опитаме и месни пюрета за целта съм си купила със заешко и пуешко месо.
Имам въпрос към мамите на АМ -когато бебето навърши 6 м. трябва да се мине към следващото мляко в случая ние сме на АПТАМИЛ 1 и трябва да вземем АПТАМИЛ 2 та трябва ли новото мляко да се замества постепенно лъжичка по лъжичка докато се стигне до определения грамаж или може направо с новото мляко?
Приятна почивка , слънчево време и хубави мигове на sirence i migeio! sun

# 481
Атанасова, и ние имаме сгъваема кошара. Удобна е и за игра, и заспане. Носим си я навсякъде. Peace
А за празнуването на рожден ден-на 1 годинка мисля, че е рано за детско парти. Още не се сещат и нямат приятели, с които да щуреят. Става най-добре с гости -деца на 3 годинки вече. По-рано си е бебешка работа и ще празнуваме с роднини в тесен кръг. На баткото винаги сме били навън-нямам нерви да събирам гости за вечеря , а някои роднини са и с деца-олелията е пълна Crazy

# 482
Tasha, как преценяваш размера, като няма дължина, а само месеци. На нас някой дрехи са ни 3-6 месеца, други 6-9. Вчера даже за учудване успях да му облека едно боди 0-3 месеца, което ми беше останало отпреди в чантата.

Ами аз още от новородено му купувам от там дрешки и той си върви в нормите. Сега е почти на 6 м., но все още са му добре дрешките 3 -6 м. За есента съм купила дрешки 6 - 9 м.
Като мерки Алекс преди около 2 седмици беше  6040 гр. и 65 см.
Може би пробно трябва да купиш нещо за да видиш дали ви пасва размера

# 483
don4o71 аз и преди съм споделяла,че понеже в началото се налагаше да сменям млеката ме караха да ги сменям лъжичка по лъжичка,но тук други мами споделиха,че ще го сменят от раз. Според мен плавния преход е по-добрия,заради различния състав на млякото и свикването на стомахчето.

Таша-точно това имам предвид,благодаря за линка ще ги погледна

За спането с родителите - не знам аз как ще процедирам,но категорично не искам да има драми около отделянето. Точно така постъпиха и родителите ми - оставиха го когато сам реши,тогава да се премести и той го направи на 11 год.Но той започна да спи с тях на 5 годинки,понеже се преместихме в къща и го беше страх от новото широко пространство - преди това се бутахме 5 човека в 2 стай...

За падането - Гала отново е пуснала рубриката в сряда за бебета и вчера даваха как бебето на Деси Банова от такова падане си е счупило ключицата,така че много трябва да внимаваме и да гледаме ето така  Shocked

За рождения ден- мислим на годинката да я кръстим и след това ще има парти в един ресторант,където сме на абонамент  hahaha На баща й годинката,абитуриентския бал и сватбата бяха там,така че ако не ни мине котка път и това събитие ще е там.

За количките - днес беше легнала,но постоянно се надигаше и я сложих полу-седнала. Много й хареса да разглежда

За пещерите Анастасия беше в Бачо Киро и нямаше проблем.единственото неудобно беше стъпалата до там - някъде 50тина,а ние бяхме без кенгуру. В последната зала е малко хлъзгаво,но иначе не е нещо трудно за влизане с бебе. За Съева дупка - много по-красива е,но и по трудна. Аз бях бременна като влизахме и ми беше много притеснено да не се хлъзна,така че там може би ще ви е трудно с бебе. Доста по-студена е от Бачо Киро(12градуса). В другите не съм била...

Някой качвал ли се е на връх Богдан newsm78 Обмисляме идеята утре да отидем до Копривщица и да се качим,но се чудя с малката дали ще можем,а и аз самата съм малко кашкавал турист...

# 484
  • Кукуландия
На кое казвате буйки?

luba_rizova, много благодаря за информацията!   bouquet Ако се наложи някой да остане с бебчо най-вероятно ще е майка ми, защото и тя ще е с нас. Аз такова обикаляне съм замислила за 4 дена, че от сега се измарям като гледам списъка  Joy

И ние сме със сгъваема кошара, все още си спи в нея. Само се чудя долното ниво, на което е ципът, дали е само за игра или става и за спане... дори и да става за спане ми се вижда прекалено дълбоко... не си се представям да го вадя от там по няколко пъти нощем  Tired

Като ви гледам как смело захранвате (по-скоро нахранвате) и замествате хранения... Аз пък, от друга страна, съм решена да не замествам нито едно хранене поне до навършване на годинката.  Peace

За празнуването на 1вия рожден ден - мисля, че ще е най-добре в семеен кръг да го отбележим.

Еее три пъти (вече 4) се опитвам да публикувам и все ми изписва, че има нов отговор  Mr. Green

marinels, благодаря и на теб за информацията!   bouquet

Ще вземем кенгуруто, таткото ще трябва да го носи  Sunglasses

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 16:32 от Uinen

# 485
Uinen, долното ниво го дават за след 6 месечна възраст и за спане ставало.
 Буйките са обувчици, които са с мек матирал ушити, без твърдо ходило, има ги във Вис Виталис, може да ги видиш, в кутийки са, пише буйки(и аз скоро ги открих)  Grinning

# 486
p.atanassova Пропуснала съм те. Виктор спи в такава и му е много добре и аз също съм много доволна.  Peace И каката спеше в такава. Uinen за спане става, без проблем а за постоянното вдигане е малко неприятно, но то е такова и от другата кошара  Peace  аз само1-вия път го оставям пак в кошарата. Като се събуди към 3-4ч го взимам при мен и остава до сутринта.  Peace

redreny2000 това е защото не си отговарят съвсем на размерите които са написани. В Некст си отговарят даже са леко уголемени  Peace

mama Barba
Цитат
обърнал е човекът деня на нощ. Моят прави същия номер понякога.
това никак не ми харесва.  Confused дано да си влезе в релси. Сега говорих с една моя приятелка тя има 3 деца. и каза че момента в който кърмените бебета са готови да се откажат от нощното хранене е около 8-10м. ако се изпусне този момент следващия е 1г и 2-4м. Ако и този момент се изпусне до към 1г. и 8-10м. Ще видим как ще е при нас.  newsm78

Вие направо ме разбивате с това дълго съвместно спане  newsm78 В стаята на каката сме сложили по голямо легло и от време на време някой от нас спи при нея. Но в повечето случаи само докато заспи сме при нея, четем приказки и след това се чушкаме докато заспи. След това ставаме и си отиваме в нашето легло. Тя естествено знае. Мисля и с Виктор така да процедираме. Аз не мога да се наспя когато той спи до мен, а е малък. Представям си ако е голям  Tired Макар че май момчетата са по капризни от момичетата  newsm78

Докато не ходи то това дето му се слага на краката не е съвсем обувка. На нас ни бяха подарили едни такива и сме ги слагали всичко на всичко 2 пъти. От каката имам едни буйки от агнешка кожа та сигурно тях ще ползвам. той има по голям крак от нея  Whistling
Uinen това са обувки без твърда подметка  Peace

# 487
Сега говорих с една моя приятелка тя има 3 деца. и каза че момента в който кърмените бебета са готови да се откажат от нощното хранене е около 8-10м. ако се изпусне този момент следващия е 1г и 2-4м. Ако и този момент се изпусне до към 1г. и 8-10м. Ще видим как ще е при нас.  newsm78
Това, според мен, е твърде условно казано. Всяко дете е различно. Откакто се върнахме от морето мъжо е взел инициативата/не знам защо, може би вече ме съжалява, че почти не мигнах там/ да дава на Ева вода, като се разбуди и наистина-2 вечери се кърмим чак в 6 сутринта. Shocked Люшкали са се 3-4 пъти през нощта, но не е имало драми. Знаех си аз, че се събужа не от глад. Но , ако ме подуши и няма да мине с вода. Mr. Green Затова тати е при нея. Аз само при спешен случай. Wink

# 488
Ама и вие сте едни - спелеолози ли ще ги правите малчовците Wink Аз тази страст никак не я разбирам, ама щом ви влече Wink

Редрени, благодаря, добре сме тук - много папаме, много акаме и много спинкаме Simple Smile Доволна съм, имам време и за почивка. Само крачката му потопяваме, иначе не смея. То и аз не се къпя много-много - трудно ми е отначало влизането във водата, все ми изглежда твърде студена ...

Атанасова, изчакай ИКЕА на 20 септември в София, и си вземи най-евтината дървена кошара - с пръчки от всички страни - тя ще е с размерите на преносимите кошари. Друго си е дървено легълце за основно. Ние сега тук сме с преносимата на долното ниво - хубавото е, че не го мислиш за тупванията на главата, защото е меко отвсякъде, но дори и тези от най-хубавия плат (не шушкав) издават звук при всяко въртене на детето - будя се на най-малкото му преместване на позата. Имаче сме доволни - има си своите предимства. Не се сещам обаче как биха могли да се изперат след време.

Дончо, писах го това, ама тогава явно не те интересувало - постепенно се въвежда двойката мляко, иначе може да не го хареса детето, а и желязото e доста повече.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 22:22 от sirence

# 489
ena4,браво на таткото и моят вижда колко ми е трудно с това безкрайно нощно кърмене,но едва ли ще поеме инициативата
sirence аз днес го топнах целия,даже постояхме 10-на минути във водата и след това веднага го изплакнах на душовете,тъй като морето е 3 пъти по-солено от нашето
Bub къде си

# 490
За дрешките не Некст- и на мен ми се струват уголемени! Иначе и в момента носим размер от 6-9 месеца от различни марки. Simple Smile
И ние чакаме ИКЕА-та Simple Smile Една приятелка работи там и каза, че вече са наредили страхотни неща за малчовците. Ние обаче ще пропуснем откриването... Сигурно ще има много народ Sad
Ей,  smile3548, и за нас да се топнете по веднъж! Целувки на моренцето!

# 491
ena4 А когато се будеше нощем всичко ли си изяждаше или само малко и заспива. Питам  защото Вики всичко си изяжда  newsm78 и то и 2-та пъти.  newsm78 А за това че са различни децата естествено че е така, тя сподели нейния опит с 3-те деца  Peace и каза че и при тримата е било така.
 Ти ме беше питала дали не му е била студена водата в морето  Mr. Green явно не, много му харесваше  Joy и само там искаше или в пясъка. А вчера едно друго момченце което е 1м, по голямо не искало да стъпи във водата и даже в пясъка и му сложили чорапки  Laughing деца всякакви  Hug

Добре де тези дето са на АМ поемат повече желязо от него а тези на кърма  newsm78 от къде си го набавят при все че се води да имат след 6-тия месец физиологична анемия  newsm78

охх нещо щях да питам  newsm78 newsm78 newsm78

# 492
mama_vessy, тези на кърма, ще си набавят желязото като почнат да папкат месце Simple Smile Преди точно заради желязото сравнително рано са включвали четвъртинка/половинка и т.н. яйчен жълтък. Сега не знам за кога се отлага тази екстра  Confused Вие кога мислите да захраните с жълтъче?

# 493
За млякото и аз бях питала преди няколко дни..Смених го от раз и за моя радост нямах проблеми...Ванеса го хареса...

За кошарите,ние сме с дървена,ама сега   искам да и взема сгъваема,за да я слагам да си играе в нея през деня...Някой ако има идея,нека сподели...Искам да е на по-приемлива цена,защото е само за игра...Дайте предложения

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 21:36 от veset0

# 494
  • София
Tasha, mama_vessy, racholina, благодаря за отговорите за next Hug

Общи условия

Активация на акаунт