Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 715
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Привет,

ние се завърнахме от малка почивка - около 1200 км преход за три дни, но малката е герой, мрънка само, ако е пълен памперса или е гладна. Разхождахме я по разни чукари, никакъв проблем, като има кой да я държи на ръчички живота е прекрасен  Laughing Иначе и в количката й харесва, след 5-ти месец започнах да я слагам полуседнала, а вече си стои седнала и разглежда с интерес.
Прави ми впечатление, че когато сме на почивка някъде си ляга най-късно в 8 и ни оставя на спокойствие да пием по едно. По този повод, наложи се първата вечер да спим тримата на едно легло, е нямаше такъв ужас, въобще не можа да спи, и постоянно беше отгоре ми, на сутринта бяхме парцали. На следващата вечер я сложихме в коша от количката и до сутринта не й чухме гласа. Така че ми е много странно като чета точно обратното при вас.

Забелязвам, че от седмица започна да стои сама и на леглото и то по доста време - около 5 минутки и си играе с разни играчки, не съм я насилвала, нито съм я подпирала с възглавници, че все забравям, явно просто й дойде времето. Като се измори се килва на една страна и чака да я вдигна.

Вече само под душа я къпем, голяма радост, посяга към водата, смее се, и на нас ни е по-лесно, че с това корито все надупени седим в банята  Mr. Green

Още много глупости мога да изпиша, но ще стане твърде дълго Simple Smile Лека вечер   bouquet

# 496
migeio честита ви половин годинка,да е жив и здрав Бобо!
Нашето захранване приключи-в смисъл Петя е опитала почти всички зеленчуци и сега обедното и хранене е заместено с около 120 130гр. зеленчуково пюре.Режима на хранене ни е горе долу следния:6ч.130гр мляко 9.30 или 10ч.-плодово пюре-130гр. 12,30 или 13ч. зеленчуково 17 или 17.30(зависи от обедното хранене)каша 130 -140гр понякога в кашата добавям и плодово пюре  21.30 или 22ч.-150гр. мляко.Със спането режима е по труден,но когато детето покаже че му се спи го слагам понякога и по 3 пъти на ден (имам в предвид не само сутрин и след обяд,но и понякога надвечер)Другата седмица мисля да опитаме и месни пюрета за целта съм си купила със заешко и пуешко месо.
Имам въпрос към мамите на АМ -когато бебето навърши 6 м. трябва да се мине към следващото мляко в случая ние сме на АПТАМИЛ 1 и трябва да вземем АПТАМИЛ 2 та трябва ли новото мляко да се замества постепенно лъжичка по лъжичка докато се стигне до определения грамаж или може направо с новото мляко?
Приятна почивка , слънчево време и хубави мигове на sirence i migeio! sun

Не е нужно постепенно, направо си даваш двойка.

А да питам, така ли ви е казала педиатърката да е режима на хранене. Не останаха ли много малко млечни хранения така ?

Моята педи каза, че сега на тази консултация вече ще говорим за заместване на обедно хранене и за въвеждане на каши в менюто. Така че не съм много наясно. Аз си давам зеленчуково пюре, ама по моя инициатива и досега не съм давала цяло бурканче.

# 497
  • София
Аз редовно ви надничам и мислено си коментирам, та не знам сега как ще наваксам да се изкажа по всички въпроси  Mr. Green

На Никола акото му започна да вони отвратително и мислех пак да му спра всички храни(които са в нищожни количества), но се сетих, че снахата каза, че на племенничката ми като й никне зъбче, щом замирише акото на мърша  Mr. Green значи е съвсем пред избиване(зъбчето  Rolling Eyes ). А на Никола всеки миг ще му се появи второто зъбче. Вие забелязвали ли сте такава зависимост? Бях свикнала да е приятно, свежичко, а това сега е  Sick
 Днес го чаках моя хубавец 2 часа да се изпишка в колектора и той не се изпишка, ами взе, че заспа и го чаках още един час да поспи, та след това още 20 минути, докато се изпика. Егати стискането! Това никога не е било, но нали трябва да ми е гадно... Бях заедно с Митко в болницата и на него така му беше писнало да чака, че само защото ми е добричък ме изтърпя без да ме направи луда.

redreny2000, за идеята на педиатърката ти да даваш силноразредени пюрета. Мисля, че с това може да постигнеш вкарване на храна в детето, а не захранване(демек ще го излъжеш да го хапне, няма да го научиш да го яде. Като лекарство по-скоро - важното е да е вътре). Нямам подобни проблеми, но може би бих предпочела да започна с друго, щом не харесва определено пюре. Или още не е готов, което пък си е нормално. Съвсем искрено казвам, че бих предпочела Никола да можех да го удържа още незахранен, но той просто краде от масата ми. Не виждам защо се кахъриш, като детето заслужава поздравления - щом не е готов, отказва. По-зле щеше да е да не е готов и да приема храна. Да видиш тогава чудо(с храносмилателни проблеми,алергии и прочие).
котенце 1, ако има диария, може да започнеш възможно по-често да кърмиш, че да не се обезводни и ако си започнала захранване, да помислиш да го поспреш малко.
sirence, може една кана за филтриране на водата да ти свърши работа. За варовите вода върши работа.
hichkova, ти пък! Те едва се учат да сядат, как ще се закрепят на гърне, без да се катурнат?
Commelina, обувки ще избера възможно най-меки. Примерно гумирани отдолу чорапи или някакви съвсем мекички обувки. Има едни като цвички, но не знам къде се продават. / Слагам Никола седнал в Количката, но на изправена позиция си позволявам само ако трябва да го накарам да мълчи докато сготвя  Whistling . Иначе малко полегнал го държа.
luba_rizova, в първата ми отчетна моя Митко беше най-нисък, най-слаб на килограми, най-бавно започваше да прави определени неща и т.н. Даже понякога не исках да споделям мерките му, защото се притеснявах, че ще ме обвинят, че не се грижа достатъчно за него  ooooh! Все някое дете трябва да е най-малко/голямо нали (и се сещам за един лаф. Установили, че при сблъсък на влакове, последния вагон страда най-много. За това решили да не слагат последен вагон  Simple Smile )
Магинка, наскоро за теб се сетих и за майка ти  Grinning . Къде сиии?

За отделянето в друго легло - разбира се, смятам че е индивидуално за всяко дете. Митко сам  реши да се премести на 3годинки. Друго детенце, което познавам - на 2 годинки. Преди малко прочетох в друга тема за едно дете на 3г и няколко месеца, което също казало, че иска да спи в негово легло. Моя много близка е на 12 години и спи с майка си, без да има намерение да се премества другаде, но това няма нищо общо със съвместен сън като бебе. Тя дори не е спала с родителите си първите години, а след това е започнала.

Стигам до там, че на някои им се затриват постовете и за това ще пусна, щото и на мен ми се е случвало. Много е гадно!  Twisted Evil

Сега да си продължа  Mr. Green :

Забравих да кажа, че педиатърката ме разпитва за захранването и обясних, че в момента яде съвсем нищожни количества, но много видове храна. Тя попита дали имам заместено хранене. Викам "Неее, на светлинни години сме. Съвсем по мъничко се храни". Тя помълча малко и вика :"Добре" Изпуснах се и казах, че захранвам както съм захранила баткото, а после се сетих, че по онова време още ме беше шубе и я лъжех как захранвам  Rolling Eyes

Uinen, успявам да сготвя, защото се налага, но не готвя всеки ден. Иначе предпочитам да върша сто други неща, разбира се. Даже понеже ги забравям, съм си сложила тефтер на бюрото и поглеждам. Ето в момента една от записките ми е, че трябва да си дочета книгата, като ми се отвори прозорче(а то няма да се отвори, ако аз не си го отворя). Къщна работа винаги има, все оправям и все неоправено седи. Чудна работа, като почна от единия край апартамента, докато стигна до другия, то в първия пак станало кочина  Tired
p.atanassova,  в същото легло в момента спи голямото ми дете. Тясно му е, но още не махаме шкафовете с малкото легло, защото няма къде да ги сложим  Rolling Eyes Сега щръкват ту рака, ту крак... добре, че ме подсети, сега ще си запиша, че трябва в най-скоро време да оправим юношеската част.
sirence, твърдото ако НЕ е нормално дори след захранването. По-гъсто или такова, което да може да се оформи(ако нямаше памперс), но меко, да но твърдо си е по-скоро запек.

Еййй, какво се получи! Направо съм отличник по четене и писане  bowuu

Последна редакция: сб, 10 сеп 2011, 00:52 от skrech

# 498
Я какъв лаф моабет сте си спретнали  Laughing
Ивана е вече с 5 зъба  #Crazy ,голям зор беше.Противно на всичко, най-малко я боля при пробиването.
Лъки добре завърнала се!Радвам се,че сте оправили режима.Нашия е почти същия.Само,че ако Ади става от втората дрямка към 18,не се ли преуморява до 11?На Ивана и падат батериите най-късно в 10,но пък се излюпва сутрин към 8-8.30.
eya В Чикаго съм,най-българския град  Grinning
Commelina ще се купуват буйки,няма как.Това за навън,тя тепърва ще се изправя и ще седи на крачетата си.За вкъщи обаче трябва да изнамеря от тези чорапки с гумено покритие,понеже всичко е с паркет и ще има двойни и тройни аксели,предчувствам  Party
Седнала не точно,но полу-седнала я слагам отдавна.Тя лежи по гръб само когато спи,в количката няма шанс да седи и една минута ако не зяпа.
И ние сме на тиквички.
За да не му пазите толкова тишина на бебока,можеш да му пуснеш някакъв шум(по-тихичък) в неговата стая,който да служи за фон и така да не се заслушва във всичко останало.
Ние правим ко-слипинг,ама ми е кеф  Heart Eyes Така ще е поне докато суче нощем.С това захранване дето сме почнали,няма изгледи(и не е препоръчително) да се отреже храненето в малките часове.За дневните дажби мляко да не говорим.
Uinen и аз така се уфлянквам с манджите  Grinning и къщната работа.
mama_vessy мисля,че използването на микровълнова печка е недопустимо  Naughty Само ще кажа,че никой уважаващ себе си ресторант няма такова чудо в кухнята.Даже не говорим за вредното влияние.
За желязототова което се получава от майчината кърма се усвоява в пъти повече от всяко друго.Изкуствено добавеното(вкл в АМ) се усвоява еда 10тина %,то и за това е в големи количества там.(според една теория разрушава и прави стените на кръвоносните съдове крехки,но това си е теория)Даже има специални витамини без желязо.Иначе бебетата го усвояват най-добре когато поемат хемово и нехемово желязо(от месо и от зеленчуци)+задължителния витамин Ц.Калция пречи на усвояването.
migeio_ яко ти завидях  Mr. Green
ena4 добра инициатива от страна на таткото  Peace Моя не е склонен на такива саможертви,ама ако Ивана продължава да се буди както до сега по 2-3 пъти,няма да се оплаквам.Свикнах вече.

# 499
Момичета, а какво означава заместено хранене? Моят суче около час - два преди или след хранене с пюре, значи ли че сьм заместила хранене? Интересно ми е. Ето например днес как е ял :
   7 - суче
   9 - суче
   10 - оризова каша с парче пьпеш 50 грама
   13 - суче
   14 часа - пюре от картоф и чушка с кьрма 40 грама
   17,30 - суче
   20 часа - оризова каша с парче круша 150 грама
   22 часа - суче
   1 часа - пак го кьрмих; и така още един-два пьти през нощта
А сок почти не пие. И вода малко. Вашите бебета пият ли?

# 500
Ехооооооооо, и ние се захранваме вече  smile3534 Днес дадох тиква. Ади отваря устата и пита за още  Laughing
Ето малко снимки от морето, на който му се гледа
За отделянето в друго легло както и за всяко друго нещо си зависи от детето. Моя батко си е спял винаги в отделно легло, като си заспиваше сам. На 1.4 г. го преместихме в отделна стая и оттогава се приспива с някой от нас. Вече (на 2 г. е) четем приказка, гасим лампата и стоим при него докато заспи. Понякога се буди през нощта и някой от нас ляга пак при него, но като цяло си спи сам. Но моя племенник напр. на 3.5 г. си спи още с майка му и няма сила, която да го изкара от нейното легло.
lilincho, много енергия има явно Ади  Twisted Evil Съвсем спокойно си изкарва от 18 до 23 часа без никакви следи от умора. Оставя ли я да спи след 18 часа и няма заспиване пак до 2-3 и затова отдавна не спазвам правилото "бебе не се буди". Снощи пробвах да я сложа в 22 часа - въобще не пожела да легне, да не говорим да заспи  Laughing Но новото при нея е, че вече като се събуди през деня си играе в леглото сама, ако не е гладна. Също като заспи като я пренасям дори да отвори очи и да усети, че я местя, не протестира - продължава да спи. Явно се успокои най-накрая, че няма да изчезна някъде  Mr. Green
Uinen, не само че не успявам да сготвя и изчистя всеки ден, а даже не се и опитвам. Всеки ден подреждам ежедневната неразбория, която се получава, пускам миялна (прибирам предната по шкафовете) и пералня (прибирам изгладеното). Оттам нататък, ако съм в кондиция правя по нещо, каквото се налага - готвене, проскане, гладене, прахосмукачка, миене (редувам баня, тоалетна, тераси, подове, стълбища и т.н.), но често не съм с това недоспиване вечер. Майка ми когато идва върши много неща, та тогава преизпълняваме плана даже  Laughing Имало е дни, когато сме сготвили супа, основно и десерт, направили сме хляб, подредено, пусната прахосмукачка, измити мивки, тераси, стълби, изгладено, но то зависи от децата - ако се улучи да спят повече или баткото да се заиграе сам. Иначе сега докато бяхме на почивка майка ми като идвала да полива цветята и да храни рибите пак се постарала жената и като се прибрахме ни изненада с изчистена цялата къща  Hug Стигнах чак до миене на хладилника вчера като бяха отметнати ежедневните задължения, ама то все има какво да се прави...
За размразяването в микровълнувата. Аз бях чела че не бива там да се размразява бебешка храна  newsm78 Ха сега де кое е вярно  Shocked
mama_vessy, много добре си спомняш. За нищо най-добре да не я ползваш за бебето, пък ако може и за цялото семейство  Peace
За първата годинка на баткото я празнувахме вкъщи с близки роднини и приятели. Събра се и една банда дечица и беше много весело. Тук има снимки. Определено останах много доволна и на Ади живот и здраве пак вкъщи ще я направя.
marinels, много вкусна изглежда тортата. Изкуши ме да ровя сега по шкафовете за нещо сладичко  Laughing
Ена4, как я дава таткото водата на Ева? Ади продължава да отказва шишета и сме с лъжичка и ще се разбуди със сигурност, ако пробвам така да й дам  newsm78 А иначе и при нас няма как да ми се размине кърменето, ако съм наоколо, а таткото се съмнявам, че ще се ентусиазира да става. На морето на няколко пъти се изуми как Ади само като ме види и почва да мрънка  Shocked Махам се и спира, когато и да се върна почва веднага...

# 501
Ена4, как я дава таткото водата на Ева? Ади продължава да отказва шишета и сме с лъжичка и ще се разбуди със сигурност, ако пробвам така да й дам  newsm78 А иначе и при нас няма как да ми се размине кърменето, ако съм наоколо, а таткото се съмнявам, че ще се ентусиазира да става. На морето на няколко пъти се изуми как Ади само като ме види и почва да мрънка  Shocked Махам се и спира, когато и да се върна почва веднага...
Преди време я научих да пие от шише с биберон/към 5-я месец/.Не виждам защо да не, след като вече е голяма и няма да се отбие от мен.
И, ако ме питате защо съм будна рано-рано/от 6 часа/, да ви кажа, че е от болка. Гърдите ще ми гръмнат, а Ева спи ли спи. ShockedСтанах да питам баща и защо не ме е събудил към 6, а той  пак ме погледна недоумяващо:"Е, нали те оставям да се настпиш. Ако искаш ще те викам пак вечер да си я кърмиш." Laughing То угодия няма на мене, ама докато свикнат гърдите да не кърмят вечер, ще се будя от болка.Тази нощ даже не е ставала и за вода, само към 5 сутринта. Как я омагьосва тати-не знам. newsm78 Точно като Лъки сме-като ме зърне и започва мрънкане, а като я гушна и веднага търси да захапе. Mr. Green Та да отговоря и на Мама веси:вечер суче повече за успокоение, не изяжда всичко. Дано свикне наистина да не хяпва нощем-ще бъде голямо облекчение. И дано да не е само някакъв период. Звучи ми като затишие пред буря. Thinking

# 502
Момичета,пак да ви помоля да ме посъветвате каква СГЪВАЕМА кошара за игра да си вземем,но да не е от квадратните и да е на приемлива цена newsm78
Ето на това се спрях за сега...Някой ако има отзиви за марката,нека сподели...http://www.slunce-bg.com/product/412/koshari-za-spane-i-igra-mon … dreambox-new.html

Последна редакция: сб, 10 сеп 2011, 10:49 от veset0

# 503
Lilincho, цели 5 зъба! Shocked  Hug Честито!

Скреч, мерси за идеята за каната с филтър - ще ги видя колко струват тук, ако не - за другия път. Днес ще пробам на Мур идеята със замразяването. А за  твърдото ако - аз знам, че щом е всеки ден, не е запек, но ще питам лекарката, щом казваш. Иначе по време на захранването с картофа и моркова ние така бяхме - всеки ден, но твърдо.
После тиквата ни регулира.

Ена4, дано вече малката е облекчила гърдите  Hug

Maми, кажете какво да правя - вече почти всеки ден сме на шест хранения - страшно бързо огладнява - на по-малко от три часа. Яде по 220мл, а на обяд цяло пюре от 190гр.  На следобедното давам плодово пюре с добавка АМ, за да достигне 200мл. Кашата от елда не я хареса - с нея в плодовото следобедно хранене очаквах да се засища, но не я иска.

# 504
sirence радвай се,че Марио има апетит Hug от опит с каката знам колко трудно се гледа злоядо дете.

# 505
Благодаря, Мигио за успокоението  Hug Явно ще дочакам премерването на теглото в края на месеца, и тогава ще взимам решения за промени в храненето... Може пък просто енергия повечко да му е необходима на малкия Simple Smile
Мигио, ние какво - от един гръцки плаж на другия си пишем, а Wink

# 506
Благодаря на всички, които мо помогнаха с мнението си по моите въпроси. Още не съм го решила категорично дали да се откажа от сегашното и да купиме ново, но ще го обмислим с татакото и ще го решим. Хайде лек ден от мен

# 507
Здравейте, момичета!  Hug

Не съм влизала от около седмица и виждам, че доста се изписали. Като имам време ще се опитам да наваксам Wink

Мигейо  Hug Heart Eyes много хубави снимки си качила - големи сладурковци са и двамата!!! Хайде като се приберете можем да заформим една срещичка Wink

За съжаление не мога да пиша сега, че Дара се обажда и днес е доста раздразнителна и не мога да я приспя, та ще се опитам по-късно да се включа и да пиша повече Wink

# 508
  • София
Привет, момичета!

Относно каните с филтър гласувам ЗА с две ръце. Откакто се е родил Виктор ползваме вода само от такава кана. Когато пътуваме си я носим с нас. Нашата е с филтър Брита, като освен товае и с опция да преварява водата. Ние също пием от нея вода и вече не купуваме минерална за радост на мъжа ми, който вече не мъкне бутилки:)

skretch, често казано след 3-ия ден бях готова да спра да захранвам именно с довода, че Виктор явно не е готов. И на мен щеше да ми е песен така. Но пък доста момичета споменаха, че в началото е така. Освен това как ще се научи да преглъща храна, след като не му предлагам. Аз не разреждам пюрето чак толкова много, то пак си е кашичка, но малко по-редичка. И определено не е от вкуса, след като не ми отказа морков от шише. Днес пак нямаше много голям интерес, даже не знам и колко е изял, но ми се стори, че започна да преглъща по малко, а не само да избутва. Довчера или избутваше веднага, или си го задържаше в устата за известно време и след малко хоп навън:) Другата седмица мисля за предлжа въпросната любима на всички бебета тиква. Ще си я приготвям вкъщи. Тъкмо и аз ще хапна:) Ако наситина няма някакъв прогрес до края на другата седмица, може да се замисля да поизчакаме още малко.

Благодаря все пак на всички, които се включиха по темата, защото нещата отстрани изглеждат по един начин, а като започнеш...

Хубав ден на всички Hug

# 509
 smile3540
скоро не съм се вясвала, ама все сме навън, все нещо имам да правя...
Има ли някой от софийските мами и бебета, които да ходят на плуване? Марти е супер енергичен, направо ми спира тока, та ми се ще да се пробваме да ходим на плуване, но никаква идейка си нямам къде има читав басейн

Общи условия

Активация на акаунт