Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 775
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
redreny2000, избутването на храната с езиче е защитен рефлекс и показател за липса на готовност за захранване. Вероятно момичетата, които са споменали, че в началото е така, също са започнали захранване преди бебето да е било готово за това. Не че това са фатални неща, но коментирам, за да те подсетя да обърнеш внимание, че вероятно положението е зле, но в твоите очи, а то може да си е съвсем наред  Simple Smile .

# 511
  • София
skretch, благодаря за изказанто мнение! Радвам се, когато някой коментира, защото така събирам информация и се надявам, че накрая вземам най-доброто решение за детето си Hug

# 512
Здравейте,мацки!Едва ли на някой му е домъчняло за мен,ама аз нали съм си нахална-пак ви се навирам Simple SmileПоследните дни не ми остана ред да следя писанията,а вие доста сте напреднали.Сега има да чета...Както и да е!Ето,че вече е 11-ти и ние ставаме на половин годинка  Simple Smile.Спретнала съм скромно парти  Grinning
Иначе Елица последните дни е много крива,все хленчи  Thinking
Храним се 5 пъти като обедното ни хранене е зеленчуково пюре,а следобедното-каша смесена с плодово пюре.
Айде да попрочета и да паркирам.Пожелавам на всички ви да спите понеее до 9 сутринта и да сте свежички.До скоро! Hug

# 513
redreny на Алекс му давам каша от около 20 дена
Първите дни след 2 - 3 лъжици започваше да се сърди да стиска устата
Избутваше лъжичката с езиче
Мислех че не е готов да яде още, но упорито предлагах всеки ден, колкото поиска
И така ден след ден той пожелаваше повече и повече
От седмица на сам си хапва около 100 - 120 каша и то с апетити
Отваря устата и се сърди ако не му дам бързо

Ще започвам и зеленчуковите пюрета тези дни и ще видим как ще потръгне с тях  Wink

# 514
Идвам да почерпя:) На този ден миналата година с моето мило си казахме "ДА". Една година мина от нашата сватба Simple Smile

# 515
Честито, Весето!Още дълги години да сте щастливи и да си направите поне още едно сладурче! Mr. Green

# 516
Честито, Весето Simple Smile На следващата годишнина, живи-здрави - да е на път четвърти малък член на семейството  Hug

Трето зъбче ни изби Simple Smile Може и затова да папкаме толкова!

Водата с новата кана преварена е много по-добре. Прекарвам я през едни хартиени филтри за кафе, и част от нея запазвам за топличка, а друга част отива във фризера за 24 часа, както Мур предложи. А когато ми е свършила, давам от детските бутилчици минерална. Занимавка, ама няма как. Явно ще е добре за друг път Брита кана да си купим - така ми препоръчаха мами от гръцката тема. Водата на Мигио не я намерих в тукашните супермаркети.

За готовността за захранване - иска си учене, не може да стане веднага, независимо на каква възраст е бебето, и дори да е дало признаци за готовност. Ако някоя мама ми каже, че дори вече седеммесечно бебе, неизбутващо с езиче, веднага започне да си хапва няколкото лъжички от пюретата като едногодишно детенце, целенасочено и чистичко - е няма да повярвам.

# 517
Здравейте момичета!

Аз ви хвърлям редовно по едно очо, ама не ми се пише, че все сме навън.

А сега на конкретната ми питанка – при нас положението с нощния сън е много зле. Дали се буди на всеки час или два (най-много) и започва да плаче. В резултат на това трябва да стана да и дам водичка, да я поставя в по-нормално положение, защото или е по корем, или е забутана в някой ъгъл на леглото. И това е вече втори месец … Sad

И започвам да се питам защо така се буди – зъби ли са, не се насища вече само с кърмата ли … тя се впечатлява много и дори често издава едни такива възклицания, та чак прилича на превъзбуда понякога, та се чудя дали пък не трупа много емоции през деня, и да не може да се отпусне през нощта.

Днес си мисля да й взема Дормикид и някакво чайче на Хип с маточина за нормализиране на съня. До сега все си мислех, че ще отмине, но вече нямам сили, а и детенцето не се наспива и почива добре.

Та, приемам вашите мнения и препоръки   bouquet

# 518
  • София
Tasha, sirence, Благодаря и на вас за споделеното мнение и опит Hug От утре сме на тиква. Стига толкова моркови. Та да видим дали ще има някаква разлика:)

veset0, честита ви годишнина! Да сте живи и здрави и с всеки изминал ден да се обичате все повече и повече!!!

# 519
Благодаря Ви,мами! В момента ми иде да се гръмна  newsm45 newsm45 smile3518 Днес,по случай нашата годишнина,милото и то се разболя от варицела....така се молехме да се размине,но уви,баба Шарка хич не си поплюва...Минаха точно 2 седмици от както Ванеса се разболя и сега баща и още 2 седмици... Sad

# 520
Весето, честита годишнина! Да сте живи и здрави и безкрайно щастливи!          
Сега да се отчета с малко закъснение... Моята педиатърка каза да направя оризова вода и да намаля кърменето, за да не дриска... Тази жена направо ме разби- нали ще се обезводни детето, както Скреч каза... Добре, че си имам свои разбирания а имам и вас, за да помагате! Малкия се буди доста често през нощта, но явно ни мъчат зъбките...
За ориза да кажа-сварих го и го намачках хубаво, което ми отне страшно много време и усилия, добавих кърма и му дасох на малкия. Направо си облиза пръстите в буквалния смисъл на думата-заедно с кашата и пръстите, но много му хареса. На следващите два дни пак правих, но по-голямо количество. Вчера пропуснах, а днес за следобедна закуска мисля да дам бананова каша на Слънчо. И живот и здраве като се приберем ще започна да приготвям зеленчукови пюрета. Да кажа, че и той избутва кашата навън, но все пак похапна. Разстройството не се оправи. Намаля малко, но като го топнем директно в морето и после задължително дриска. Явно е от водата...
Пожелавам ви приятен следобед!!!

# 521
Весето, това е доста неприятно... Пожелавам ви бързо оздравяване и да мине леко!!!
Аз варицела карах на 18 години и беше много гадно...

Оздравявайте бързо!!!  bouquet

# 522
Бишкотка - И моето бебче имаше такъв период на често будене нощем, като преди това не го е правил. При нас помогна захранването. Оказа се, че детето било гладно, не го засищало само млякото. Сега си хапва в 6,30 - 7,00ч. АМ; 9,30 - 10,00ч. АМ+ сокче; 12.30 - 13,00ч. зеленчуково пюре + АМ; 15,30 ч. сокче или плодово пюре; 17,30ч. каша; 21,00ч. АМ. Другото, което също пречи на бебчето ми да спи спокойно е, когато му е топло. Дано да съм ти помогнала! Успех, защото знам какво е да не можеш да се наспиш!

# 523
котенце , Ванеса също имаше разтройство и и давах  Хидрасект или Интерол . Интерола 1/2 пакетче , а Хидрасект цяло...

# 524
Привет,
Весето - честитооооо,да си се обичате като в онзи ден още 100 години.Много внимавайте със състоянието на таткото,мъжат на личната ми лекарка изкара шарка и положението беше повече от трагично -огромни гнойни пъпки навсякъде,много висока температура,имаше пъпки дори и по хранопровода. По принцип се пие червено вино,за да ти избият пъпките,но при него от виното ставаше непоносимо=чак физиономията му се беше променила.

Бишкота - ако ще даваш Дормикинд,давай го както е в листовката,защото аз давах само по 1 вечер и нямаше никакъв ефект,явно трябва наистина по 4 да се дава,за да действа

Сиренце - за пюрето Анастасия беше от децата,който с първата лъжица захапа усилено,но тя показваше много преди това признаците,може би защото още от първия месец и давах Вигантолетен разтворен в лъжичка и тя беше свикнала с нея преди да я използва за хранене,но не съм имала проблем с пюретата. Е,разбира се показва какво харесва като вкус и какво не,примерно картоф не обича,но пащърнак обожава...

brambazak чакаме снимки от партито  Hug

Общи условия

Активация на акаунт