Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 793
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
При нас не е точно разстройство. Консистенцията е малко по-рядка от нормално, просто зачестиха изхожданията. В София ходеше по веднъж на ден-два, а сега са по 2-3 пъти на ден. Детето иначе е жизнено, не е отпаднал или омърлушен.

# 526
veset0, честита годишнина и бързо оздравяване на всички вкъщи  Hug

Разстройството не се оправи. Намаля малко, но като го топнем директно в морето и после задължително дриска. Явно е от водата...
А дали не му е студено от водата и затова така да реагира? Разтройство може да се получи и при настинка.

# 527
Какво би се случило, ако мъжете забременяваха?

- Отпускът по майчинство ще продължава две години... с пълно заплащане.

- Ще има лек за стрии.

- Естественото раждане ще остане в историята.

- Сутрешното гадене ще се класира като здравен проблем №1 на нацията.

- Всички методи за контрол на раждаемостта ще бъдат 100% ефективни.

- Децата ще бъдат държани в болницата, докато се научат да ходят на гърне.

- Мъжете биха станали нетърпеливи да говорят за ангажименти и отговорности.

- Няма да са на мнение, че близнаците са тоооолкова сладки.

- Куфарчетата ще започнат да се използват като чанти за памперси.

- Дрехите за бъдещи бащи ще станат модна линия.

- Мъжете ще остават в леглото по време на цялата си бременност.

- Ресторантите ще включват сладолед и туршии като основни предястия.

- Жените ще управляват света.

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 528
При нас не е точно разстройство. Консистенцията е малко по-рядка от нормално, просто зачестиха изхожданията. В София ходеше по веднъж на ден-два, а сега са по 2-3 пъти на ден. Детето иначе е жизнено, не е отпаднал или омърлушен.
Така беше и при нас! Не беше разтройство,много зачестиха изхожданията...

# 529
veset0 честит ви празник и бързо оздравяване.
Моето парти отиде по дяволите-не се състоя и вместо да отбележим половината си годинка скучахме,като за световно.За капак Елица беше повече от сърдито,кисело бебе... newsm11 newsm11

# 530
Ето ме, синът ми ми потроши лаптопа и едва ви изчетох.
Весето, честита Ви годишнина. Да се обичате още дълго време. Гледай позитивно на болеста - две седмици ще минат, мъжът ти ще си е вкъщи.
За готовността за захранване - иска си учене, не може да стане веднага, независимо на каква възраст е бебето, и дори да е дало признаци за готовност. Ако някоя мама ми каже, че дори вече седеммесечно бебе, неизбутващо с езиче, веднага започне да си хапва няколкото лъжички от пюретата като едногодишно детенце, целенасочено и чистичко - е няма да повярвам.
Е, сиренце, аз ще ти кажа - И Александър, и София, започнаха захранването с широко отворена уста и мляскане, и преглъщане. Е, изтичаше малко, ама то от вълнение. А като се сетя на Александър какъв блювоч му бях сътворила - картоф сварен, разреден с вода и смлян в блендера - е, имаше консистенция и вкус на лепило, ама си хапна детето с кеф. По-скоро си мисля, че това на всяка цена да се набута в устата на детето цяло пюре, от там идва проблема.
Редрени, аз на твое място бих спряла за малко и почнала след 1 седмица пак.
Простете ми, но аз не разбирам наистина този стремеж - да се захрани, да се дава все повече и повече храна. Може би и затова аз си мисля, че децата ми ядат - давам им по малко и всичко се облизва. Не бързам с попари, меса, жълтъци, козе мляко и сирене.
София е опитала доста неща - опитала - картоф, сладък картоф, сладка царевица, морков, тиква, спанак, броколи, авокадо. От плодовете - ябълка, банан, манго, праскова, боровинки, круша, смокиня. Още оризова каша съм давала и солета, която аз съм правила специално за нея - без сол. Цока си на поискване, просто сутрин и към 5 часа и предлагам малко твърда храна.
За първия рожден ден - мисля, да го отпразнуваме в тесен семеен кръг - баба и дядо, леля и чичо, те си имат едно дете, второто се очаква октомври, така, че пак ще е пълна къща. Тя нищо не разбира, предпочитам след това да отидем някъде за два-три дни само ние, четиримата, отколкото да събера 100 човека и след това да си чистя къщата 5 дни.
За домашната работа - всичко успявам да направя - и прахосмукачка да пусна, и да наготвя - обикновено готвя ядене за два дни, на следващия ден готвя друго, пак за два дни и после редуваме два дни от това, което съм сготвила предните дни. Един път в седмицата ядем скара и събота и неделя е свободна програма - обикновенно мъжът ми готви тези дни. Не гладя, но на ден пера поне по 2-3 перални. И да искам да не успявам, няма как, никой не ми помага и просто няма начин да не се свърши нещо - ако не днес, то утре. С децата излизаме всеки ден, това е нещо, което не пропускам. Ако някой ми предложи помощ - няма да откажа, ама никой не се натиска.
Хайде, спирам, че стана дълго, дълго.
Редактирам се, за да напиша мерките и теглилките. В петък и биха 2 ваксини, и там сестрата ни измери - 9.980 и 71 см. Гигант някакъв отглеждам, язък за всичките хубави рокли, които и бях купила, обличала ги е 1/0 пъти.
За водата - ми шише нямам, онзи ден и дадох от чаша, пие девойката, ама леко се задавя.
За къпането под душ - къпала съм я няколко пъти, но принципно я къпя във малка ваничка, първо тя, после брат и (под секрет, къпя я 2 пъти в седмицата, че голям мързел ме наляга, иначе и мия гъза на всяко преобуване).

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 08:36 от katilias

# 531
  • София
veset0, мила, дано я изкара възможно най-леко. Много ви се събраи на вас!

katilias то нашето в случая си спада към опитването. Аз не мога на сила да му отворя устата, колкото успее да изяде, толкова.
И двете теории - за готовността на детето и затова, че все пак трябва да се научи - ми се струват вярни. Именно затова не капитулирах на 3-тия ден. Ще видя как ще са нещата тази седмица с тиквата и ще преценя. А и защото и съвети получавам, не знам защо доста хора си мислят, че Виктор не иска пюрето, защото не съм го била подправила. Аз обаче не съм поодръжник на тази теория.
Да ви кажа често учудвам се на спокойствието си. Аз по принцип съм си доста припрян човек, а когато трябва да правя нещо с детето, не знам откъде го намирам това търпение. Ето сега с това захранване, той се мръщи, храним се по сумати и време, а аз му пея, разсмивам го и той, както се мръщи, се хикоти. Явно и аз съм се превърнала в едно дете и обръщам всичко на игра Laughing

# 532
За мамите, които ползват сгъваемите кошари, може ли да ми препоръчате марка. Или поне да ми дадете насоки какво да гледам. Стават ли поне до 3 годинки на детето?

Голямо мислене пата  ooooh!

# 533
  • Карлово
veset0 браво избутали сте цяла година да сте живи и здрави Simple Smile

за падането - ние преди няколко дни щяхме да паднем под масата Sad хванах го навреме само се търкулна като мече и не успя да се удари Sad но много се уплаши и се разплака
за спането заедно - не мисля че е толкова голям проблем те сами се отделят децата но много иска да им се говори в това се убедих

за обувките - не мисля че е необходимо още тук има един ортопед и той съветва да не се избързва да се слага обувка а да върви детето така само с чорапче докато хубаво не си стъпи на крачето т.е. да проходи добре след това трябва да се вземи вече обувка която да е твърда отзад за да не се изкривявало крачето

за рожденния ден - още е много рано не съм мислила само знам че преди да навърши детето 1 година трябва да се кръсти , а рожденния ден знам че ще е незабравим както и да го направим

а сега да дам малък отчет за нас Simple Smile
вече сме 70 см и тежим 9500 Simple Smile голям мъж да тежи си на мястото  Grinning
обаче нещо не ни се яде пюреее и не знам какво ще правим , каквото вкарам това  изкарва и той  Laughing първият път като му дадох беше ужас едни колики ни хванаха направо се уплаших и изненадах защото с баткото нямах този проблем , вторият път не беше така
някои мами като чета из сайтовете въвеждат два видя пюрета едновременно и плодови и зеленчукови ,като сутрин дават плодово а следобед дават зеленчуково  newsm78
вашите режими какви са може ли да споделите

# 534
Katilias, Notova - какви са тези вашите близо десеткилограмови сладури  Hug Живи-здрави да са!

Катилиас, Маринелс, радвам се, че вашите дечица са се проявили подобаващо при захранването Hug  
Но има и нещо друго: да не забравяме, че нагласата и гледната точка на майката е много важна: това същото, което Редрени (определяща себе си като "припряна") нарича трудно захранване, в очите на Катилиас, (която определено е спокойна натура) би могло да изглежда естествено, т.е. много субективно "зависи" има. Но със сигурност съм "за", че има по-готови и никак готови бебета, и че с възрастта готовността се увеличава. Но лично аз, за моето си дете, определям като напълно правилен момента на започване на захранването - макар и ранен: на 4 месеца и половина. Така имахме време постепенно да стигнем до изместването на обедното хранене с цяло пюре чак след месец захранване. При мен така или иначе кърма имаше до навършени четири месеца, а какво ли щях да го правя сега с този глад, ако само АМ можеше още да пие - трябваше да пие по литър и трист на ден Wink

ВесетО, варицелата да ви е проблемът! Не се ядосвай, ще мине!  и аз съм я изкарала на 25! Hug

Бръмбазък, и ти за какво се нервираш - провалено парти за половин годинка - та кой прави такова Wink  Важното е детенцето да е живо и здраво, и за годинката тържеството да се получи хубаво  Hug
П.Атанасова, нашата кошара е Бертони - това сгъване и разгъване не е много лесно, може би на по-хубавите марки е по-добре механизмът.
Нотова, както казах, на обяд сме изцяло на зеленчуково (и понякога вече пилешко или пуешко), а следобяд малко бурканче плодово 125 гр,  с добавка около 100мл АМ след това в бутилчица отделно.

# 535
  • Кукуландия
ena4, браво на твоя мъж, че те отменя нощем! Аз не мога да си мечтая за подобно нещо - на мен ми се кара (последно миналата нощ), че не съм му създала още режим и се кърмим и нощем и съответно той не може да се наспи. А аз че не съм се наспивала откакто се е родил не го интересува кой знае колко.  Tired
Рядко оставям малкият да спи до мен в леглото, защото на сутринта всичко ме боли по простата причина, че не стига мястото. Таткото все спи по средата на леглото, бебето и то се бута в мен и аз не мога да легна като хората, да не говорим, че ако малчо е по средата трябва да съм нащрек да не докосне таткото, че той се стряска и се кара Tired За съжаление не мога да се отпусна и да легна да спя през деня с малкия... тогава все гледам да свърша нещо.
лилинчо, аз сега се уча да се уфлянквам с манджите и къщната работа Simple Smile след като никой не оценява, нито помага, започнах да се опитвам да се щадя, въпреки че малко трудно ми се отдава. Честити ви 5 зъба! Вие водите класацията  Mr. Green

Значи това са буйките... имах подозрения, но не бях сигурна. Интересното е, че имам един и същи размер от Англия и от Турция и чужбинските са буйки, а тукашните са си обувки с твърда подметка.
А, и да ви се похваля, поръчах му такива /кафяви/ за зимата - изглеждат ми много топли!

Като казваче, че в 8-9 месец детето е готово да се откаже от нощното кърмене... как точно (ще) го спирате?

Лъки, наистина работата край няма!  Crazy

весето, честита годишнина на патерица! Да се обичате и уважавате до края!

Нашата първа годишнина от сватбата беше миналата седмица, не я отпразнувахме, но не ми се говори и за това. Сляпа ли бях преди три години не знам.  Tired

Забравих какво щях да пиша... тази нощ малчо беше "лош" и още ми се затварят очите, въпреки силното кафе.

Хубав ден на всички!!!

# 536
Понеже бях споменала за българската ИКЕА, ето че ние, българите, и тук ударихме на камък -   http://dnes.dir.bg/news/ikea-9464222?nt=4

# 537
  • Пловдив
Писах, писах и накрая всичко се изтри  #2gunfire.
Здравейте и от нас!  Simple Smile Не съм писала отдавна, но редовно ви чета. Hug
Весето[/b, честита годишнина! Пожелавам ви дълги години любов и разбирателство!   bouquet Дано мъжът ти скоро се пребори с варицелата и да я изкара леко  Praynig .
атанасова, най-добре разгледай повече модели кошари преди да се спреш на някоя. Във Вис Виталис има много голям избор. Цените варират от 100 до 300 лв. Всички са с размер 60/120 см и стават за деца до 3 години. Продават се без матрак. Можеш да се спреш на дунапренен или постоянен. Долното ниво е с цип и позволява на детето само да си ляга като стане на определена възраст. Повечето от моделите са в комплект с повивалник, който обаче вече със сигурност ще ви е къс  Wink. Нашата кошара е Бертони - пасна ни идеално и цветово, и като цена. Успех в избора  Flutter .
Нотова, за сега на обяд си хапваме зеленчуково пюре, а другото хранене е кърма и АМ. Опитвали сме оризова и елдена каша и пюренце от нектарини.
На Дара и харесва пробването на нови храни, но няма да бързаме.
Имам проблеми със смукането на пръст  Thinking. Искам да премахна вредния навик, но не знам как. Нека мамите с повече дечица да споделят опит.
Интересен ми е  един въпрос. Към мамите, живеещи в чужбина - вие на какъв език говорите на децата си?

# 538
Сиренце, благодаря за включването. Ще чакам още отзиви. Гледах едни на Чиполино, но пише за не повече от 86 см. и 14 кг. Това значи ли, че не става поне до 3 годишна възраст? До каква възраст вие смятате да ги ползвате?

# 539
Благодаря, Сънфлауър   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт