Отговори
# 450
Саманта Упс   - аз не виждам логика да ползваш отпуска преди да използваш двете години майчинство...може да го направиш ако така идскаш. Да могат да те предизвестят и да те съкратят, ако се върнеш на работа , всички мами с деца до 3 годинки се освобождават след разрешение на ИТ /но в интерес на истината ИТ дава разрешения/. Това с отработването на един или няколко дена също не виждам смисъл, заплатите се индексират с коефицент,  ако е имало изменение та всякакви такива хватки не ги разбирам.
Ще се опитам да ти обясня защо не виждам смисъла за отпуската, надявам се да ме разбереш /а и друг ако се интересува/,  че съм малко хаотична.
Отпуск за отглеждане на дете до две годинки /ООДДГ/, се получава не 12 месеца, а до навършване на детето на 2 годинки. т.е. ако ти сега излезеш  2 месеца в полагаем отпуск, след това ще получиш  обещетение само 10 месеца. Ако си излезеш направо  в ООДДГ ще си получиш обещетение  за 12 месеца, а след това  полагаемия ти  отпуск не се губи и се индексира ако има изменение на заплатите. Дори да решат да те съкратят ще ти го изплатят. За  за майките не важи правилото, че отпуска трябва да се ползва през текущата година / изменението което приеха миналата година/. За работодателя няма значение ти как ще процедираш в общи линии - той отпуска си го дължи , а обещетението се плаща от държавата. Единственната логика намирам в това, че  отпускът е платен на реалната заплата, а   ООДДГ  - е доста по-малка сумата.

За мамите които ще се връщат на работа: Могат да се върнат и примерно след 6 месеца, да решат, че два месеца искат да си гледат мъника, няма смисъл отново да ползвате отпуска / освен ако искате повече парички/ можете да подадете молба за отпуск за отглеждане на детето до 2 годинки, след това пак да се върнете на работа. Малко е гадно към работодателя , но така или иначе вие ако сте решили да ползвате , дали е отпуск или обещетение пак няма да сте наработа. Искам да обясня, че заразлика от обещетението до 410 дни за бременност и раждане, този отпуск може да се прекратява и възобновява.

# 451
  • Варна,морето,сините вълни...
Привет и от нас!
Бобинка,честит рожден ден!Да си много здрава,весела,щастлива!и GK има днес рожден ден (е Фейса видях)и на нея всичко най-най!Нещо и тя не е писала многоооо отдавна newsm78
Благодаря ви за пожеланията за нашата месечинка!Нека всички дечица са най-вече здравички !
Да се отчетем от консултацията: 73см(+3) и 8900(+250гр). Имаме 2 долни зъба само,и май ни мъчат горни,че много крива и не яде като хората.За уменията,аз я уча и повтарям,сега много харесваме книжки с животни.Прави боц,чао,дава целувка,дава 5,показва колко голяма ще порасне и къде е лампичката. Срички казваме ма-ма,та-та и т.н. последната ни любима дума е "додо" и прави разни муцунки ooooh! Лази много бързо вече,изправя се като докопа упора,ходим хванати за ръце,но бързо се уморява и се пуска да си поседне на дупето Simple Smile Успешно ползваме и гърненце,като я хвана в подходящите моменти след храна и сън  Simple Smile
Умее и да хапе,скуби и щипи...Петьо на Веси-барабеси горкия винаги е потърпевш като го набара моята мацка Embarassed Напада го и му краде играчките,но той душичка не й отвръща Heart Eyes
МИрче,честито лелче.....късмет и лека бременност на сестричка ти!
Не съм,радвам се че сте добре  Hug
Илка,кърмим се сутрин и вечер само.Вода пие от шише,чашка с накрайник и от обикновенна чашка "лочи" Joy Често предлагам,в това топло време,а и вече не е само кърмаче.
Хайде хубав следобед от мен,че дребното преоткри "Америка",сиреч :скрина и чекмеджетата  hahaha
П.П. Довечера ще отразя един фризьор и маникюр и заради вас  hahaha newsm03
Зарат,както винаги изчерпателна и полезна...Благодарим  bouquet

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 15:42 от titka.banditka

# 452
  • София
Bobinka - честит рожден ден! Бъди много щастлива и обичана!

Илка - Георги вода не пие. Играе си със шишето и дъвче биберона като го мести на левите и десни кътници. По случайност може и да му попадне вода в устата, но обикновено е по блузата.
 Не мога да кажа, че е изцяло на кърма, но след обедното и вечерното ядене/което като обедното обикновено/ си цока стабилно. Така се приспи.

При нас утре откриват детска кухня. Май ще се възползвам от нея, та да си похапва Гоги и различни от моите манджички.

Ифома - днес ти преведох скромна сумичка /но от сърце/. Дано нещата при вас скоро се разрешат и всички да сте заедно и щастливи.

Люлинки, искате ли гости, а? В петък по обед (че е "най-удобното" време  hahaha) ще се замъкна до вас, тъй ша знайте. Краси, Мирче, Еми, Наде, (щях и Бърди да кажа, ама тя избЕга) идИм! Кажете къде да се довлека и ще съм там. Хайде да се видим!!!!  Hug  bouquet
И аз може да се включа с Гого. Само кажете къде.

# 453
Привет мами и от мен

За зъбките имаме 8

Честити поводи на всички рожд дни месечинки и тн. да не изброявам че да не изпусна някой Blush

и ние пробвахме кухня взех само веднъж че нямах възможност за домашно и нещо хич не се хареса само че и днес не яде добре newsm78 може и да няма апетит щото и друго зъбче напира Party

Зарат багодаря за инфото много полезно  bouquet

Ние също с ходенето сме доникъде, има желание прави крачки/хваната обезателно/ но и доста сплита краката а и като види нещо интересно пред нея и се забърза напред с тумбака а краката немогат да наваксат Joy
 и на мен ми е интересно за прохождането мамите с по големи деечица да сподеят
иначе лазененто го владеее супер

за уменията : дава чао но когато е на кеф, знае за лампичката и даже и давам да светка и гаси и тя много се забавлява, нанизва  едни рингчета на една играчка, срички знае доста  най употребяваната дума е "тате' и по предназначение казва "не не не ене ' когато се тръшка и пищи
много се забавлява да играе с нейни дрешки размята размята говори им нещо  hahaha
мойта мома я измериха 77 см а и аз си я мерих вкъщи на кг не дръпва особенно

иска ми се да дам цяло яйце та се чудя как четох някъде назад май няко0й беше писал че дава палачинки та се чудя ама те нали са пържени???

хубав ден Heart Eyes

# 454
  • София
брасто, защо не застроиш супичка или не направиш кекс?

# 455
Зарат  Hug, страшна си, много ти благодаря! Защо го обмислям тоя вариант си се сетила накрая  Wink

Бобче прочетох и за твоите проблеми, прегръщам те  Hug

Хейли, тука съм аз, обаче съм с баткото и не ставаме за бебешки срещи.

# 456
Здравейте,  newsm59 на Бобинка, много любов и щастие!
Честита месечинка на малката Бандитка   bouquet
На голямата Бандитка, приятен фризьор и маникюр
Днес не можахме на да излезем с Вики на разходка и то горкото пощуря, изпотрепа се 3,4 пъти , огриза де що намери мебели, отваря всеки достъпен за нея шкаф, даже сега виси от проходилката и иска да влезе в единия шкаф на бюрото директно  Shocked
Лека вечер.

# 457
  • София
Моето пак е качило половин кило, а дори не яде  ooooh! Как го прави - не знам  newsm78 Не иска да яде от кухнята и това е! Ще я спирам. Днес я мериха и +500 г и + 3 см (9800 г и 76 см).
И сега спи трети сън - ама кое време е, пак няма да заспи до 23 ч.  smile3511
Заспа пак на кенгурото докато я прибирах да се къпем и да вечеря. Как и е удобно в тази поза - не знам!

Аз няма да мога да се включа в петък за съжаление  Weary Нищо, следващият път.

# 458
Здравейте!

Аримче, Саманта,  Hug Hug . Дано скоро се организираме Party

В петък, към 11ч. на метростанция ЛЮЛИН.

Илка, Симеон пие водичка, но рядко си иска. Ако е чиста вода може и 100мл да не изпие, но днес му направих чайче на Хип храносмилателен и си го изцока до капка - над 150мл Crazy . И после към 50мл вода.

Моя дивак още не спи, добре, че е баща му да ми помага да се гледат, че аз готвих, да не си помислихте, че съм си почивала Mr. Green

И сега - голяма новина при нас Mr. Green Симеон днес проходи smile3501 newsm44 newsm68 newsm68 . Както си се разхождаме, аз минах пред него и се възползвах от момента - пуснах го, направих стъпка назад - той дойде, после още една и така Mr. Green . Пробвахме го това упражнение 4-5 пъти. Страх го е много, но ще свикне Whistling

Аримче,
радвай се, че Евичка наддава, спомни си как се тревожеше в началото, че е много слабичка Heart Eyes

# 459
Аримче, страшни мерки. Доста по-голяма от Нико,хихи.

Ох, днес мина последното парти. И слава богу, че вече ми се мързелува.
Беше супер весело, със съученици на Мила. Измислих им дейности, забавляваха се.

Нико е нетърпим вечер...Как ще я караме, не знам.
Всяка вечер се събужда. Аз вече по навик около 3.30 се разсънвам.  Tired

Не съм, ами то няма лошо. Аз мисля скоро омлет точно да предложа на Нико,
с малко сирене и зеленчук.
На консултация ми казаха, на година да мина на прясно мляко.
Честно казано, малко рано ми се вижда. newsm78
Бих му давала в някакво ядене, ама изцяло да заменя АМ?

# 460
Здравейте
 Честит рожден ден на Бобинка   bouquet много здраве, късмет и само щастливи моменти да те спохождат
Честита месечинка на малката принцеска на Титка.  Hug Танче извинявай, днес не успях да ви видя с малката , говорих по тела  ,а  и ти изчезна много бързо.
Честит рожден ден и на GK   bouquet
Ей днес много поводи за празници само така да е винаги
Аз тези дни не съм много в кондиция, отбивам малкия и е някакъв ад.  ooooh! Вечер ми се буди почти през час голямо залъгване пада и гушкане докато заспи и така цяла нощ . И през деня си наруши режима , спеше от 2 до 4 и после заспиваше към 9 а сега спи по 40 мин. най -много към 13 , после заспива към 17-18 и после иска да играем до 12-1 ама не пита мама дали и се играе  Sad изобщо голям зор. Не знам как ще я караме  Thinking
Tini Честито ти християнче и тук да ви е живо и здраво. Страхотни снимки , браво
за анкетата- имаме 2 зъба отдолу

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 22:29 от tzzzvety

# 461
Цвети, това, което описваш е много неприятно и по всичко личи, че малечко не е готов за отбиване Peace . А и точно в жегите не е най-доброто време.
А защо така пришпорено отбиваш, ако не е тайна?

Мила, дано скор се наредят нещата, това безсъние е убийствено Tired .

За това аз отивам да спя Mr. Green

# 462
  • Сливен
браво на мони,честити първи крачки,
красе и на теб ти свърши рахата  Crazy

# 463
Охо, Хайли, честито прохождане!  Heart Eyes

# 464
  • София
Хейли, честито ви прохождане  smile3501 Бързак е твоят синковец, а и отдавна си стои стабилно на краченцата  newsm10

Ох Цвети, дожаля ми за детенцето ти...

Общи условия

Активация на акаунт