Отговори
# 435
Привет, момичета и от мен, преди да сте ме забравили!
Бобинка честит рожден ден и тук, да си жива и здрава и винаги усмихната!
Честити месечинки днес, да растат здрави и винаги усмихнати деца!
Признавам си, че не съм чела подробно, но просто нямам време. А и малкият като ме види на компа веднага иска и той и неми позволява да чета, камо ли да пиша...
Ние също се присъединяваме към отбора на беззъбите, двете долни зъбчета се виждат, но не излизат, можете да си представите какво е... тази нощ сигурно 20 пъти се буди.  #Crazy Иначе малкия маха за чао, вдига ръка за здрасти (малко изглежда като поздрава на Хитлер  Crazy ) дава "пет", дава "боц", танцува на мелодиите от играчките, близва те като му кажеш да те целуне  Laughing Пристъпва като го държа и за двете ръце, не се изправя сам и така и не се научи да лази, а на мен толкова ми се искаше... Дърдори доста, но само "мама" използва по предназначение. Онзи ден бяхме на консултация и вече сме 78,5см и 9,600кг.
Искам да попитам мамите с епидурална упойка боли ли ви мястото на убождането? Че мен доста ме наболва напоследък и се чудя дали да се притеснявам, все пак си е гръбнака...
Хайде лек ден, че пак ме викат, надявам се скоро пак да мога да пиша   bouquet

# 436
  • Варна
Привет на всички Hug Hug
Ние сме с 4 зъба,два долни и два горни Laughing
Бобинкачестит рожден ден!!
Аз тъкмно влязох да кажа ,че има парички(ураааа) ,обаче,виждам,че Ноел ме изпреварила..Simple Smile
Ние сме добре ,всеки ден ходим на една мнооого голяма детска площадка  , играем си с  децата ,които са около 30 Crazy,става нещо невероятно..играчки колко искаш и всякакви:колела ,колички,тротинетки,топки,влакчета и т.н.става голяма лудница  Party Party
И ние напредваме с материала,както се казва,Павел пляска с ръчички ,показва колко голям ще стане ,вдига си ръцете нагоре Laughing,дава "боц" Hug,това е май.. newsm78
Сега се учим да махаме с ръчичка за довиждане:)
Последно като бяхме на консултация беше с мерки-73 см и 10600 кг Grinning,вървим хванати за ръчика,обаче ако го оставя сам да прави крачки,не иска ,или го е страх..сяда на пода Grinning
Тини, честито християнче!!Видях снимките във ФБ,невероятно красиви сте !
Лек ден ,момичета !Аз отивам да чистя

# 437
Здравей народе! Използвам докато малкия спи, че иначе не мога се домогна  Mr. Green
Да се отчета в отчетната  hahaha 11 100 (+1 кг) и 75,5см(+ 3,5см) Това за 2 месеца.. Ама ми се вижда много, цяло кило..Май си отглеждам прасенце,ама то на мама се е метнало сигурно Simple Smile
Имам един въпрос към тези, които вече не кърмят дават ли АМ, кога и какво количество.. Че малкия ми дава сигнали от известно време, че може да мине на 4 хапвания, ама не ми се иска да махам млякото сутрин и вечер поне до годинката,че и малко след това и направо съм в чуденка..
По въпроса за уменията, уча го на разни неща но не го насилвам когато сам реши тогава, не ми е цел в живота всеки случай! Дава боц, показва колко голям ще порастне, брави бибиииип на нослето на някой, като пеем "хей, ръчички" мята ръцете и ги мие  Heart Eyes (което много сладко му се получава), понякога когато е на кеф казва как ръмжи мечо, като чуе музика и танцува(силно казано, но започва да скача като пружинка и мята ръце), маха за чао (с 2-те ръце Mr. Green), пляска с ръчички и като му кажа туп туп ръчички и той ги тупа една в друга свити на юмручета(дано се разбра). С вървенето сме до никъде..Т.е. не точно но той човека си мисли,че може и ме бута и иска сам.. До тук добре обаче като направи 3-4 нормални крачки и почва буквално да бяга, като изтребител е не можеш го хвана, при което става доста нестабилен и тръгва да пада - ПО ОЧИ  Joy Изобщо не знам как да му обясня, че трябва бавно да го раздава.. И така по цял ден тичам след него, вече и паяка неще и не мога да го оставя за секунда, защото веднага е намерил къде да се изправи и хуква.. Добре си беше като го беше страх да се пусне, сега мен ме е страх  #Crazy
Колко време долу горе отнема прохождането..Знам,че си е до дете ама мамите с по-големи дечица нека споделят опит ако имат спомени Simple Smile
Зъб 1.. Ама май още един напира, че не спим  Crossing Arms
Мирче, честита бременност на сестричката ти Simple Smile Кога се очаква радостното събитие?
Не съм (като стана въпрос) стигна ли до преглед или не можа? Как са чаветата, само гледай да не лепнеш нещо ти..Пази се!
Честити месечинки днес!   bouquet
Айде отивам да свърша малко домакинска работа, че само по това време ми е възможно.. baby_neutral
П.С. Забравих да честитя християнчетата на Тини, Рени Во и мисля Ради Вальо.. Дано не бъркам! Да са живи и здрави и бог да ги закриля Simple Smile
Оххх, качих снимка за колажа, но не е надписана и не знам каааааак

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 10:20 от nechovechka

# 438
Лина, аз раждах с епидурална, но не ме боли мястото. Първият път раждах със спинална упойка и после дълго време ме болеше мястото на убождането и ме боцкаше там едно такова, схващаше ми се от време на време. После отшумя. Сега с епидуралната нямам проблеми.

# 439
  • София
Добро утро/добър ден от нас!
Ние сме раннобудни, още в 7:30 бяхме вече на крак, но докато стигна до компютър и форум обед си стана. Сега съм им сложила на чаветата да им се сготви обяда, днес са на патешко, и се чудя дали да не излезем малко. Снощи такава игра направиха сладурите, най-вече Йоси де, че Ида нещо я мързи и си рина в пясъка. Но дребния сигурно 100 пъти се спусна по пързалката. Слагам го на стълбичките и той си се качва сам, припълзява до улея и се суска надолу с главата, а аз го хващам в последния момент за тирантите на гащеризона  hahaha Бяхме страшна атракция. Имаше разни баби дето ох-каха и ах-каха, как съ мго оставяло само това дете да се качва, да се пързаля, едната даже реши, че трябва тя да го пуска да се пързаля и трябваше 3-4 пъти да й обясня, че той иска сам да се качи и това му е играта, а тя "Ама той каза, че иска да го пързулна"  ooooh! Накрая не издържах. Тя ми вика "Ама аз го питах дали иска да го списна и той каза "Да!", а аз я срязах "Е, явно с вас е по-разговорлив, отколкото с мен!"  ooooh! Но пък хич не ще да ходи. По-лесно и бързо му е да си пълзи и само се нерви като го изправям да ходи. Ох, а сега се опитва да прескочи през облегалката на дивана  ooooh!

Исках да ви питам няколко неща:
1. Пият ли вода вашите (кърмени) дечица? По колко и от какво?
2. Има ли още кърмачета, които са почти изцяло на кърма?

Тичам, че ще падне!

# 440
Извинявам се, че мернах набързо какво сте писали, бързам, но трябва да пусна едно въпросче сигурно и други се интересуват, специално към  Зарат ако види (видях че тя ви е писала):

Майчетата който ще ползват втора година обезщетение за отглеждане на дете  - това обстоятелство е ваше задължение да го декларирате на работодателя / счетоводителя/ с обр. №3 - от сайта на НОЙ + копие на акт за раждане. Дата от която настъпва събитието е дата на термина / не на раждането  / но годината е 2011 - т.е. гледайте преди тази дата да сте входирали с входящ номер документите. Ако не сте го декларирали и работодател не Ви подсети може да прекрати договора поради неявяване на работа.  Ако ще давате децата на ясла по-късно... сега входирайте  декларацията, а след това в 3 /ТРИ/ дневен срок с обр.12 подавате промяна на обстоятелства.
Възможно ли е сега като изтече 1-та година майчинство, да "се върнем" на работа, само за да използваме отпуската която се е била натрупала до момента и после да се продължи майчинството до 2-те години?
Има ли някакъв риск? (че ми споменаха че можело да ме съкратят така)
И преди се говореше, че за работодателя това е добре, да се изразходи натрупаната отпуска, още ли е така?
Преди 3 години имах една приятелка, която работодателят даже я накара да направи така.
Сега чувам и други варианти - че трябва да отида на работа поне за 1 ден, ако искам да си ползвам отпуската...

И за другото важно нещо  Mr. Green педикюра - цяла бременност се канех да си рисувам калинки като на Ради, ама ето сега имам вече възможност и то главно защото баткото много ги харесва  Laughing Маникюр нямам, от както одрах баткото веднъж като беше тръгнал да пада от леглото като бебе и аз да го хвана в последния момент за крачето.

За анкетата писах и аз 8, баткото имаше по-малко на тази възраст. Ние сме забати, но не ходи.

# 441
  • София
Ох, Тани, то и при нас не е ясно дали няма тичешком да се върнем от уикенда, защото Мая не сме я оставяли досега, нямаме си тук баби и сме на самоотглеждане мама, татко и аз  Laughing Затова я помолихме бабата няколко дни по-рано да дойде, че да си свикнат - а тя така или иначе ще идва да я гледа след годинката, да тренира Wink
Та ще сме си с единия крак на педала за София  Laughing

Лина, опитвам се да се сетя каква ми беше упойката, ама съм изфирясала нещо - със секцио раждах, значи каквато там се слага. Но не ме боли, не знам дали да не те види лекар все пак.

Не съм, как сте у вас, как си ти най-вече?

Илка, аз също пускам Мая да се пързаля сама, да се катери и да пълзи по улея до пързалката - ама не съм се сещала за по корем  Joy много весело звучи, ще пробваме  Joy

Вчера купих на Мая една книжка с животни, малка, на всяка страница с по едно животинче и я уча за кучето къде е и че казва бау-бау и за пръв път имаше проблясък  Laughing Като я питам къде е бау-бау, ходи да ми донесе книжката и ми я дава, казва нещо като "буйеее" и чака да й отворя на кучето да си лепне ръката отгоре  Laughing Сладураната ми и тя най-сетне на нещо нормално да се научи, а не само да кашля след дядо си и да друса дупе на музика  Laughing

# 442
  • Русе
Кой каза че имало парички ,аз нямам не е ли рано още  newsm78
Лина мен не ме боли мястото ,защо не отидеш на лекар за по сигурно

# 443
Хайде дами за добър ден да ви черпя по един леден коктейл послучай остаряването ми с една година   най хубавия си подарък получих тази сутрин.Моето сладко момченцe ме цунка по бузката за първи път с истинска целувка,досега само ме гушкаше

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 11:34 от bobinka 85

# 444
Бобинка, Честит Рожден Ден, бъди много щастлива и обичана! newsm51
Честити месечинки на празнуващите днес дечица!
Илка, моето дете е още основно на кърма. Той никога не е бил много ящен, но от една седмица, от както ми вдигна температура всъщност, отказва съвсем твърда храна. Вода аз давам с твърдата храна обикновено, за да си я прокарва, ама не много.
Тини, честито християнче! Дано сте изгонили всички болести и Алекс да ти е много здравичък.
Arim, честита ти радост, дано всичко мине добре и да се сдобиеш с още едно страхотно племенниче. Мен няма скоро да ме огрее да съм леля. Wink Аз съм единствено дете, а пък мъжа ми има сестра, ама тя наскоро се разведе и няма никакви изгледи скоро да си помисли за дете.
И аз съм се занемарила, действам с епилатора за около 10 минути веднъж на няколко седмици и това е. Лак не помня от кога не са виждали ръцете ми Sad, но пък ноктите на краката ми са винаги лакирани. А преди постоянно си ходех с лак на ръцете, даже беше в тон с дрехите, ама сега нещо нямам време за себе си.
Днес ми е последния ден отпуска вкъщи с Ники и ми е малко тъжно. От утре тръгва на градина и аз на работа.  се започна голямото тичане, градината е на около 20 минути пеша от нас, и аз трябва да бързам след работа да го прибирам и да мятам краци по баира, ама нищо, тъкмо малко ще влезна във форма.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 11:47 от flufffy

# 445
Привет, ранобудници и къснобудници (ако има от вторите)!  Laughing

Честити месечинки на дечицата!

Бобинка, честит рожден ден!  bdbaloni Бъди жива и здрава, много обичана и щастлива мама, жена! Simple Smile

Тъй, да взема да си кажа и аз.

Илка, Ники пие доста вода, като аз му предлагам периодично през целия ден. Задължително предлагам по време на ядене (на твърдата храна), за да преглътне. Като вземе да беснее повече ожаднява исам си иска. Изпива по около 200 мл за ден (туй приблизително де). Давам му с чаша с мек накрайник.

Може да се каже, че ние сме почти изцяло на кърма. От вчера му смених реда на храненията (първо давам твърда храна, псоле - кърма). Реших да не му предлагам на обед да цока и той се сети чак към 15 часа. Реално вчера бяхме с едно цокане по-малко. Да видим днес. На мен ми е малко криво обаче така, като пропуснем кърмене. Чудя се как ще стане работата с отбиването (хем се уморих, хем пък искам той да си цока).  newsm78

Тани, в сайта е отбелязано, че ще ги преведат на 1во число. Затова Ноел каза, че имаме, ама ще имаме утре по сметките. Simple Smile  Peace

Аз съм най-добре значи откъм поддържане - ни педикюр съм си правила, ни маникюр, ни вежди скубя.  Mr. Green Ноктите винаги съм ги рязала, че не понасям тоз ми ти маникюр - нищо не мога свърша и все трябва да го мисля да не го счупя, да не обеля лака, да не си обърна нокътя (че веднъж за малко така щеше да стане. Бях пробвала да си пускам.). И така, но епилаторът ми е пръв приятел. Аз тия неща ги върша вечер, ако успея да се вредя по-рано в банята, че къпането ми е киснене в банята по час някъде - много обичам.   bath

Добре че рано-рано успях да поизчистя и измия тук, че сега съм рахат!  Flutter И в тази връзка, да ви кажа още един трик за лесно приспиване на калпазанче вкъщи. Ако сте си у вас през деня и диването не ще да спи - на столчето за хранене и вие си вършите работата. Аз оставям кухненаската работа за накрая. Ники е уморен и му се спи и докато аз мия чинии, подреждам нещо в кухнята, готвя и той така приятно се унася и за минути е задрямал и го местя в леглото. Пробвайте, ако не сте.  Peace Вече няколко пъти се получава, та да видим.

откъм умения - зверчето "тича" напред, ама не ме пуска от двете ръце. Полека изкачва стълби (пак хванат за мен), изправя се вече и по стените и вратите и блъска по вратата да излезе (как ли пък ще стане така...  hahaha), дава "пет", "боц" и маха с ръка само, ако е на кеф. Клати главата (като онези кученца за кола), когато е съгласен, ама той е съгласен с всичко и каквото и да го питаш, казва "да".  Mr. Green Вчера се научи как да си слага капачката на бурканчето и само отваряше и затваряше буркана, докато яде.

Зъбите ни са вече четири!  Party Днес напипах и втория горен резец преден. Тъй че сме вече в семейство бобри.  newsm53

И последно, че цял ден няма да ви стигне да четете:

Люлинки, искате ли гости, а? В петък по обед (че е "най-удобното" време  hahaha) ще се замъкна до вас, тъй ша знайте. Краси, Мирче, Еми, Наде, (щях и Бърди да кажа, ама тя избЕга) идИм! Кажете къде да се довлека и ще съм там. Хайде да се видим!!!!  Hug  bouquet

Аре, стига ви толкоз, че изписах света!  smile3534

П.П. Забравих! Бърди, със спинална упойка си била (ако си била будна) при секциото. Simple Smile И аз бях с такава и за сега нямам оплаквания (пу-пу). Имаше много добър анестезиолог в болницата!  Peace

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 12:19 от Anik_bg

# 446
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Георги вече е добре, див както обикновено, бебето и аз също сме ок!  Peace

Бобинка, ЧРД!  newsm59
 Честити месечинки на имащите!   bouquet
 Аримче, супер, честита радост, лека и безаварийна на сестричката ти!   bouquet
 Тини, честито християнче!  Hug

Илка, Стоян не пие вода, предлагам от време на време с чашка с накрайник, интересно му е, смуче, но след 1-2 глътки започва просто да я плюе. Иначе осцилококцинума си го пийва с кеф, ама е сладък, айрян съм му давала няколко пъти и също го пие.
 За кърмата - все още е почти изцяло на кърма, няма заместено хранене и количеството др храна която яде са символични. Понякога хапва и повечко, но в общия случай на ден да яде макс 150-200гр.
 Днес пък се самозахрани с омлет! Бях правила на Георги, а той си го занесъл в стаята и го оставил на масата и докато аз говоря с мъжо по телефона Стоян отишъл в стаята и подпукал омлета. Дано не го заболи коремчето, иначе много се смях, онзи ден така си хапна мусака при свеки, бърка в чинията и си взима картофчета. Много е смешен, като седнем на масата и обикаля като гладно сираче около нея, само дебне какво да докопа. Е, ако му е сервирано на него, нещата са по-различни, тогава хапва 1-2 парченца и не ще повече - калпазанин малък!  Grinning

Умения няма - само пляска от време на време с ръце, опитите ми да го занимавам се посрещат с пълен игнор, нито го интересува кое е кучето и как вика, нито кравата, нито котето, като му покажа нещо единственият резултат е евентуалното му олигавяне. не маха и не казва чао и здрасти, не знае колко голям ще порасне, нито на колко годинки ще стане.
 Затова пък онзи ден сам се покатери на леглото, как успя не ми е ясно, пъна се, гъна се, дърпа се и накрая се покатери, за мое щастие успя само веднъж, следващите пъти бяха неуспешни, щото иначе не знам какво щях да правя.  Crazy
 За ходенето - прави от дъжд на вятър по 1-2 самостоятелни крачки, но и той много се засилва и следващите се превръщат в плонж към пода по нос!
 Нищо не говори, поне не смислено, напоследък като недоволства казва  нещо като блъ-бъблъ - бъблъ и това е.  Mr. Green

Миии, май това е за сега от нас, ааа да на лекар естествено не успях да ида, ако всичко е наред - утре.

# 447
Здравейте от още една неподдържаща се майка  Mr. Green Само за епилатор намирам време, лаковете ми сигурно вече са за изхвърляне, а като ида някой ден на фризьор, той сигурно ще се уплаши  Mr. Green
Светлозар от 1 месец е с 8 зъба - засега други не щат да излязат
И той е от тръшкащите се . Но аз повечето пъти не му обръщам внимание - той си изкара яда и му мине  Mr. Green Само гледам да не си удари някъде главата, че като се тръшка се мята назад.
Днес го пробвах да го водя само за 1 ръка. Той обаче взе да се върти  смешно в кръг и да търси другата ми ръка  hahaha
А най -голямото му "постижение" е една хитрост. Когато го храня, а той не иска и въпреки протестите му аз настоявам, започва да заспива - очите му се затварят, клюмва глава и направо заспива на столчето. Да ама като взема да прибирам храната ококорва очи, изкарва най-широката си усмивка - абе свеж като репичка  Joy Има ли и други хитреещи дребосъци?
И е много любвеобилен - гушка се много и ме целува /засега само мен/ - по бузата, а отскоро и по носа . Е някой път има и фалове, като забрави, че вече са му израснали зъби  Mr. Green

Много целувки на празнуващите днес  месечинковци - да растат весели и засмени
и на bobinka честито порастване /не остаряване/ - да получаваш занапред много целувки и прегръдки от любимите ти хора[

# 448
И Ева се тръшка много и дори посяга да се бие.  Shocked Crazy

Не съм, радвам се, че сте добре.

Флъфи, и Моника тръгна по това време на ясла. Ева, обаче, ще почне по-късно. Нея засега дори не са я приели.

ВОДА пие Ева от шише. Просто й го давам и за нея това е игра -  да го вдига нагоре, да дъвче биберона и така глътва по някоя и друга глътка. Вечер я кърмя като и за приспиване понякога. При нас кърмата вече не е основно хранене, тя е за между другото.

Саманта, мисля, че НЕ Е възможно. Втората годинка можеш да я ползваш веднага след изтичането на първата. Не можеш да прекъсваш.

Боби, ЧРД!

Абе, мацки, къде изчезна Бебз? Някой знае ли нещо за нея? Оня ден видях една кльощава мацка с породени момиченце и момченце и се сетих за нея.

# 449
Цитат
Абе, мацки, къде изчезна Бебз? Някой знае ли нещо за нея? Оня ден видях една кльощава мацка с породени момиченце и момченце и се сетих за нея.
и аз се канех да ви питам същото Confused
зъби имаме 4

Общи условия

Активация на акаунт