На море в Гърция - 5

• 127 465
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Момичета, имам въпрос. Знае ли някой какво е положението (плажове и хотели) източно от Керамоти - Фанари и нататък до Александруполис. 

Самоцитирам се и си отговарям, може и някой друг да се е запътил натам  Grinning

След като си вързах чревцата на възел през ГКПП Златоград  Mr. Green слязохме към езерото Вестони. Много ми хареса манастира Агиос Николаос (май така насред водата само на Корфу съм виждала църква  newsm78). Плажът между Фанари и Ароги е невероятен, със ситен бял пясък, безплатни чадъри на 50м. един от друг, плавно влизане в морето. Тук-таме се намират кафенета (с шезлонги и хамаци към тях), но с една-единствена таверна, която се наложи да търсим с кола по брега. Следващият път - задължително с хладилна чанта.
Недостатък - местата за настаняване се броят на пръстите на едната ми ръка, и разбира се нямаше места. Или трябва да се резервира от рано, или (който обича) с палатка, но къмпингът на Фанари съвсем не беше в цветущо състояние.
Оставам с впечатлението, че районът е развит по-скоро в посока езерата, природолюбители и орнитолози, което за мен е пълна загадка при наличието на такъв плаж и море. Обаче всички брошури имат и секция на български, както и менюто в таверната, та се чудех къде се настанява народът?
И, както писах, не можахме да си намерим място за спане, поради което не продължихме обхода до Александруполис. Живот и здраве, следващият път.

# 181
" тук, че е на първа линия на плажа (не че ходим по принцип на този плаж, той е с камъчета).

Който пропусне плажовете на западното крайбрежие, жестоко ще се мине Simple Smile "

Здравейте. Бихте ли препоръчали плажове с фин, ситен пясък около Неос Мармарас.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 12:04 от aquanaut

# 182
  • Sofia
и аз имам повод да изразя благодарност за споделената информация тук!   bouquet Благодарение на това сме се запътили от утре на къмпинг на Ситония в thalattacamp.gr, дано да е хубаво  Sunglasses

# 183
аз да попитам за тасос, коя е източна и коя западна част, ферибота къде пристига; мислите ли , че без резервация сега почивните дни ще можем да намерим на място нещо на нормална цена за 1-2 нощувки, благодаря

# 184
Платих през Асет банк, 5 евро е таксата ако си клиент на банката за мен беше 10 евро което пак е добре в сравнение с други, в ОББ например е мин. 35 лв а в Уникредит банк излизаше над 30 евро минимум и това е само за едната страна, честно казано съм изумена колко е скъпо да преведеш пари от каса! Иначе в банката попаднах на момиче което си няма идея и със грешки и сторнирания цял час чакахме но в крайна сметка свършихме работа, извинявам се за спама..

# 185
Аз, капарото го плащамс кредитна карта, или през онлайн букинга или им давам номера да ме чарджнат и готово....а когато щяхме да ходим за първи път, в никоя банка, в която влязох, не се съгласиха да направят превод в гръцка банка...

# 186
  • София

След като си вързах чревцата на възел през ГКПП Златоград  

Никога повече през това ГКПП на Златоград. А и самото градче не ми допадна на мен, може би очаквах повече. След пункта в Гръцко просто какви завои са не е истина. Направо ми настръхна всичко докато минем.

# 187

След като си вързах чревцата на възел през ГКПП Златоград  

Никога повече през това ГКПП на Златоград. А и самото градче не ми допадна на мен, може би очаквах повече. След пункта в Гръцко просто какви завои са не е истина. Направо ми настръхна всичко докато минем.

На мен не ми става лошо от завои /уж/ обаче тоя път ми взе здравето  Shocked Twisted Evil

# 188
  • Пловдив
тодоричка, кое градче не ти допадна?

# 189
  • София
Мога да напиша мнението си за Йерисус.
В момента почивам със семейството си в това селце. Мисля че не бих повторила. Струва ми се доста скучновато и почти няма туристи. Това не ме притеснява, но гърците са доста шумни нощно време и ни пречат на почивката. Цяла нощ се размотават на шумните си моторчта и се провикват разговаряйки един с друг. На плажа на селото сме били само един следобяд за да се изкъпем. Много е стръмен и не става за малки деца според мен. Следобяд обикновено излиза вятър и стават вълнички. На плажа има малко сърби и македонци, и вечер излизат местните.  Посещаваме 2 таверни на принципа - където сядат местните е най-добра кухнята. Цените в таверните ми се струват с една идея по-евтини - стекове, пансети, сувлакита - около 6 евра с много добра гарнитура, бирите - 2,5-3 евра. Селцето сравнявам с Керамоти, Сарти и Амулиани.  Намерили сме хубави плажчета по пътя за Уранополи и ходим там.
С две думи - не ми харесва.

# 190
  • софия
hope1964, а в аквариума ходихте ли? Няма ли екскурзии с корабче около ръкава?

# 191
  • София
Ако за аквариум се има предвид този на входа за плажа - да ходихме. Състои се от 6-7 малки аквариумчета и един доста голям с повечко риби. Може би за деца е интересен. Има и нещо като луна парк за тях.
За да съм обективна ще кажа че на изхода на селото има 2 големи супермаркета - Лидл и един, чието име не мога да кажа, но той повече ми хареса.
За разходка с корабче трябва да се иде до Уранополи, от там може да се наеме  и лодка.
Ще похваля и времето - много е добро за море. Иначе днес за първи път се къпах на селския плаж - наистина е много стръмен - на 2 метра от брега мога се удавя  - става повече от 1.60.

# 192
  • софия
Ако за аквариум се има предвид този на входа за плажа - да ходихме. Състои се от 6-7 малки аквариумчета и един доста голям с повечко риби. Може би за деца е интересен. Има и нещо като луна парк за тях.
За да съм обективна ще кажа че на изхода на селото има 2 големи супермаркета - Лидл и един, чието име не мога да кажа, но той повече ми хареса.
За разходка с корабче трябва да се иде до Уранополи, от там може да се наеме  и лодка.
Ще похваля и времето - много е добро за море. Иначе днес за първи път се къпах на селския плаж - наистина е много стръмен - на 2 метра от брега мога се удавя  - става повече от 1.60.
#Crazy #Crazy Явно няма да се ходи на селския плаж Naughty Ние и без това сме свикнали все с кола на плаж да ходим.
Много полезна информация. Благодаря ти!

# 193
  • София
тодоричка, кое градче не ти допадна?

Златоград. Ще ме прощава някой ако е от там. Нищо лично, просто имах някаква друга представа явно.

# 194
Примирих се, че няма да открия студио с интернет и се насочвам към Сикия, офертата е неустоима, 25 Евра за апартамент Rolling Eyes даже имам оферта ако доведа още хора - подарък, ама това по тел. ми го казаха и ще трябва да се разбера и писмено, как ще стане комуникацията - не знам, майката не говори англ., с някакво малко момиченце се разправям, то превежда.

Но не съм се отказала от интернета де, проучвам възможността с някакви предплатени карти, аз си имам 3G устройство от Виваком, дали ще стане да му се сложи друга карта, как мислите.
Ето от тук почерпих малко инфо по въпроса
http://www.greeklandscapes.com/travel/internet.html
Сложете едно рамо, че не съм много спец по компютрите, да разнищим въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт