На море в Гърция - 5

• 127 446
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте от Никити.

А вие последно къде отседнахте, че това съм пропуснала?

И на нас цените ни се видяха нормални - точно като в малко по-скъп ресторант в София. А в супермаркета почти на едно ниво.

Като се разхождахме по крайбрежната улица на Никити (близо до пристанището) видяхме една къща с апартаменти... много красива, построена навътре от улицата(което е рядко явление), а пред нея отворен зелен двор. Видяхме я на тъмно вечер, в двора бяха сложени множество светещи фенери, детски играчки и украшениея, а самата сграда беше много хубаво осветена. Имаше табела на името, но пусти гръцки не ми е сила... забравих името. Ако някой се сеща за какво говоря, да ме подсети, че искам да я намеря в нета.

# 241
СКО, разказвай, разказвай подробно и за заведенията и за всичко, което ви е било интересно, а не е обсъждано в темата. Чакаме и снимки  Sunglasses

тодоричка, как е плажа точно пред Дафне?
Чакам те и в една друга тема да се изкажеш, може и на лични Wink

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 09:52 от Mur

# 242
СКО, разказвай, разказвай подробно и за заведенията и за всичко, което ви е било интересно, а не е обсъждано в темата. Чакаме и снимки  Sunglasses

тодоричка, как е плажа точно пред Дафне?
Чакам те и в една друга тема да се изкажеш Wink

Плажа пред Дафне и Филипос не е лош. Тесничък е за нашите вкусове и на влизане има малко камъни. После е пясък и е плитко. Ние сутрин ходехме на Йоанис, а след обяд пред студиото. Имайте предвид, че гърците си зрязват чадърите на плажа за целия сезон и се появяват следобяда на петъка та до неделята. През тези дни плажа е фрашкан, но през седмицата ги няма и е много спокойно.

Като гледах сайта на Дафне.... мисля, че Филипос са по-добре обзаведени ( не че съм влизала на живо в Дафне), но не знам дали има разлика в цените?!?

# 243
Bliss, мерси за отговора. А пясъка чист ли е или с камъни? За плажа, и мен ми е таква идеята, че още ни е малка шушулката и няма начин да пътуваме по 2 пъти на ден до хубавите плажове. Информация за цените на тези студиа също ще ми е от полза, въпреки че се интересувам за догодина. Това със зарязаните 4адъри и целия плажен антураж го видяхме на Каламитси, предполагам е си е гръцка практика.

# 244
Bliss, мерси за отговора. А пясъка чист ли е или с камъни? За плажа, и мен ми е таква идеята, че още ни е малка шушулката и няма начин да пътуваме по 2 пъти на ден до хубавите плажове. Информация за цените на тези студиа също ще ми е от полза, въпреки че се интересувам за догодина. Това със зарязаните 4адъри и целия плажен антураж го видяхме на Каламитси, предполагам е си е гръцка практика.

Пясък е, но не очаквай почистен с машини пясък без никакво камъче.  Grinning

Пътуването до Йоани е 5-10 мин., но е много по хубаво от плажа на Никити. Ние си ходехме с дъщеря ни без никакъв проблем.
Цена на Филипос от 21 август - 80 евро за 3-ма (2 годишната ни дъщеря също я броиха, защото им ползвахме креватчето и кърпите), иначе за 2-ма май беше 75 евро.

Питахме за 22.09 - 45 евро за тримата, 40 смо за двамата.
За сега са само студиа, но има опция за догодина някои от тях да ги префасонират на апартаменти (с отделна спалня). Ние май догодина (да чукна на дърво) пак там ще отидем за няколко дни, но искаме нещо малко по-широко.

Нека и Тодоричка е включи, че на мен ми беше любопитна цената на Дафне.

# 245
# 246
  • София
60 евро за двамата. На мен Филипос ми бяха дали цена 70 евро за двама.  На снимките Дафне не изглежда толкова, добре. На живо всичко е много по-хубаво. Сменяха кърпи и чаршафи на всеки три дни. Има чадъри и сгъваеми столчета, които си взимаш за плажа и после си ги оставяш пак. Изключително приятни и отзивчиви собственици. А собственика прави страаашна домашна ракийка. Мъжо е във възторг. Няма търпение догодина пак да сме там. Просто без забележка по моите разибрания. За пясъка  Bliss вече е казала. На влизане има камъни, но не е болка за умиране. А морето е като тепсия.

# 247
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Като се разхождахме по крайбрежната улица на Никити (близо до пристанището) видяхме една къща с апартаменти... много красива, построена навътре от улицата(което е рядко явление), а пред нея отворен зелен двор. Видяхме я на тъмно вечер, в двора бяха сложени множество светещи фенери, детски играчки и украшениея, а самата сграда беше много хубаво осветена. Имаше табела на името, но пусти гръцки не ми е сила... забравих името. Ако някой се сеща за какво говоря, да ме подсети, че искам да я намеря в нета.

И ние я видяхме и много я харесахме. Съжалявам, че не успях да я снимам в тъмното.

# 248
  • с/у ОколоМръсТното
И ние се върнахме...  Hug
Платамон и Нео Пори... 2 курорта един до друг, малко след Лептокария на Олимпийската ривиера.
Чудно беше. И времето и атмосферата.
30Е ни беше нощувката. Прилично студио, хубаво китно дворче. На 5мин. от плажа, който е пясъчен и сравнително плитък.
Обаче много негри, продаващи джунджурии по плажа... Ум да ти зайде от тях.  ooooh!

# 249
Eто ни и нас Simple Smile

По пътя между Лагомандра и Елия

Тристиника

И пак - не съм достатъчно широкообективна, за да го хвана целия... най-големият и пуст плаж евър

Градинката под бора, където се криехме в жегите

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 22:24 от Параход

# 250
Здравейте!
Благодаря за хубавата тема. От скоро ви следя, но сега се включвам за пръв път.
В момента почиваме на Сани хотел и сме очаровани от всичко. Снощи бяхме на разходка до Сани бийч клуб и мястото ни хареса повече от хотела. Разгледахме къщичките отвън, но искам да попитам дали някой има информация как изглеждат стаите отвътре. На сайта на Сани ризорт виждам няколко различни стаи с различни цени. Ще се радвам, ако някой има повече информация в какво се състои разликата в цената и обзавеждането на стаите с гледка към морето и тези с частна градинка.
Благодаря предварително.

В Сани Клуб стаите са почти еднакви, с големи сиво сини спални. МоГат да бъдат с двор или с басейн. Последните са по-широки и се предлагат на семайства с две деца. Бунгалото, в което  бяхме отседнали ние имаше само масичка и две плетени кресла.Бяхме двама възрастни и едно детенце. Най-скъпите са с басейн разбира се.

# 251
Здравейте от Никити.
СКО и аз съм впечатлена от разказа ти!  Hug
Би ли споделила къде нощувахте, че май съм пропуснала. Благодаря предварително и моля за извинение, ако вече си писала. 

# 252
  • София
http://www.halkidiki.com/filianna/index.htm

Ето тук трябва да е СКО. Много приятно местенце изглежда.

# 253
Параход, след такива снимки, едва се сдържам да не стегна багажа  Crossing Arms
Тристиника е голяма дивотия, но там наблизо няма от къде и да дойде навалица. Чак се чудя понякога тези гърци ходят ли на плаж изобщо  Thinking

# 254
Ходят, Мур, в събота и неделя ходят. Но септември не особено, лятото повече. А и толкова на юг им идва далечко от Солун.

На Тристиника специално има един популярен бар - Етник, в по-гадния и стръмен край на плажа, с бая надути цени Grinning Панорамната снимка е правена от него. Там като отидем, сме а)единствените чужденци и б)единствените с дете, всичко друго е гръцки младежи-ергени и моми. Даже мъжът ми се майтапеше, че това е единственото място в Гърция, където гъркините не са дебели и трътлести.

Иначе от Никити до Лагомандра - плаж по плаж, всичко нашего брата балканец, братче. Сърби, македонци и българи. Румънци тая година доста по-малко от обикновено. За Торони, вече казах какъв Несебър е станало. Пред Нестор (Шани го знае) преброих 8 български и 1 сръбска кола!!!

Иначе пътем се отразихме и на езерото Керкини, ми не е лошо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт