На море в Гърция - 5

• 127 343
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте, ние утре пътуваме за хотел Philippion Beach, Psakoudia на Ситония.
Момичета, да препоръчате нещо интересно в околността? Wink
Може малко глупав въпрос да ви се стори, в Гърция има ли винетки и от къде се купуват,защото сме със собствен транспорт? Hug
Пътуваме за Халкидики, трябва да минем през Солун.Влиза ли се в самия център на града за посока Халкидики-Ситония?
Благодаря много! Hug
I see you , Афитос изглежда много добре,може да отидем до там Grinning

# 391
  • Бургас
Непременно отидете в Афитос - на 10-15 мин. от Сани навътре в ръкава и отляво на пътя. Това е един техен малък "Несебър". Има прекрасни кръчмички с изглед към морето от високо.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Много ми хареса снимката, прилича малко на един остров до Венеция...

# 392
Солей, ако сте от София, най-прекият път е през ГКПП Илинден - едната възможност (според мен по-добрата) е до Кавала. Спането може да е в Керамоти или някое друго от съседните курортни селца, както Таня те е посъветвала.

Иначе най-близо до България от морските курорти е районът Аспровалта-Неа Врасна-Орфинио. Само че там сезонът според мен е хлопнал кепенци...

Афитос съм го препоръчвала неколкократно и горещо в този форум, пак ще кажа Simple Smile

Оличка, не се минава през града. Има околовръстно на Солун, което е като магистрала - като се качите, гледате табелите за летище Македония и не слизате никъде към града. Като покарате 20-30 км, ще се появи табела и за Халкидики. А като стигнете Неа Муданя, ще видите и разклонението за Касандра и Ситония.
Винетки за Гърция не трябват, имат тол-пунктове по магистралите, където събират пари, но по пътя за Халкидики платени магистрали няма.

# 393
  • София
Солей,
от Пловдив ли пътувате? През пункт Златоград?

Не, не не не не ... не се подлъгвайте да минавате оттам. Страшни завои са, направо по едно време ми се искаше да обърна и да мина през кулата. Ние бяхме в Златоград и ни казаха, че до плажа са 80 км, е да но тези 80 км са около 2 часа и половина, при все че аз карам като цяло доста бързичко.
Особено вечерно време моя съвет е да се избягва пункта- не е натоварен, но има защо да е така.
Но иначе е много красиво де с тези планините....  Mr. Green

# 394
  • зад парка
Солей,

Не, не не не не ... не се подлъгвайте да минавате оттам. Страшни завои са, направо по едно време ми се искаше да обърна и да мина през кулата. Ние бяхме в Златоград и ни казаха, че до плажа са 80 км, е да но тези 80 км са около 2 часа и половина, при все че аз карам като цяло доста бързичко.
Особено вечерно време моя съвет е да се избягва пункта- не е натоварен, но има защо да е така.

Моят рекорд е Кърджали - Кавала 4 часа и половина  Joy
Толкова бях  изтрещяла, че точно преди да стигнем КПП-то видях на пътя един див заек и отправих следния въпрос към двете ми приятелки , с които пътувах: "Това на пътя, кенгуро ли беше?!"

# 395
времето не е ли студено за плаж в северна Гърция Thinking
Оле кенгуру Laughing

# 396
  • София
Параход, благодаря много!
Приятна почивка на всички! Hug

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 21:58 от oli4ka

# 397
  • София
Здравейте, в края на сезона и аз да споделя , че благодарение на тази тема - по-заден брой си     избрах къде да плажуваме юни месец. След доста четене прецених , че ще си харесаме място за спане когато отидем в Никити -това беше изборът. След няколко неуспешни опита да се настаним на прилична цена и добро място , без да искам се озовахме близо до едно от местата които бях гледала в нета и сега назад в тази тема прочетох , че и други са спали там http://www.halkidiki.com/filianna/index.htm , мога да потвърдя снимките че са едно към едно. Много добре почистено - точно освобождаваха едното студио и докато го изчистят минаха 3-4 часа. Много любезни собственици . Изхранвахме се само на вън като бяхме аз с една приятелка и две деца-едното нейното едното моето и аз бременна в 8-ми месец  Mr. Green . Някой питаше дали е пусто в сезона на предната страница - ами през седмицата беше много спокойно , но не и празно и когато дойде уикенда (така да се каже ) елате да видите  кола до кола няма как да се мине по крайбрежната , пълни ресторанти . Ходихме няколко дни на плажа пред уличката и няколко дни на един плаж надолу по ръкава Манго се казваше . Останахме много доволни . Искам да ви кажа че се наложи да ползваме педиатър, тъй като детето на приятелката го ухапа комар над окото и то се затвори изцяло-някаква алергична реакция. Отидохме и само като я видя докторката я привика преди другите в чакалнята не поиска пари нито здравната застраховка нищооо , а беше много любезна и внимателна Simple Smile Дано да съм била полезна за някои от вас както бяха полезни други за мен в избора ми.

# 398
  • София
Солей,

E, не е толкова страшно, де! Двайсетина километра стръмен и с много завои път, но за сметка на това с идеален асфалт и никакви джигити на пътя. Минавали сме няколко пъти от там и е многократно по-безопасен от мелето в Кресненското дефиле.

А някой минавал ли е скоро през Батак - Доспат? Чух, че май са започнали да ремонтират пътя и търся някой да потвърди информацията  Grinning.

# 399
Andjela81, здравей,ти си  много смела!В 8 месец,да предприемеш пътуване,браво!Разбирам,че сте били в тези розови къщички,можеш ли да ми кажеш цената каква е,на договаряне ли е,каквао ползвате и не обърнах внимание ,има ли телефон?

# 400
Цената от 15 септември е 35 евро за апартамент и 30 евро за студиото.
Не знам обаче дали не са затворили кепенци вече, защото още в средата на месеца взе да оредява.
Най-добре пишете мейл на собствениците, те ще кажат.
Мога да опиша само апартамента, защото ние бяхме в такъв - отделна спалня с голямо легло и, гардероб, дневна с доста голям и удобен диван, на който спокойно спеше възрастен човек без да се разпъва, иначе се разгъва и може да спят 2-ма и кухненски шкафове, напълно оборудвани (тенджери, тигани, тавичка, посуда и пр.), малка печка с фурна и 2 котлона, средно голям хладилник, който ни свърши перфектна работа, защото имаше фризерна част, абсорбатор. Навсякъде има комарници, щори и на терасата огромен сенник. Терасата е огромна.

# 401
Солей,

E, не е толкова страшно, де! Двайсетина километра стръмен и с много завои път, но за сметка на това с идеален асфалт и никакви джигити на пътя. Минавали сме няколко пъти от там и е многократно по-безопасен от мелето в Кресненското дефиле.

А някой минавал ли е скоро през Батак - Доспат? Чух, че май са започнали да ремонтират пътя и търся някой да потвърди информацията  Grinning.

И аз това да питам, минавал ли е някой в близкия месец, че ми се ще да пропуснем златоградските завои. Ще ходим до Кавала и ако  не ми идваше толкова обиколно, без да се замислям бих минала през Кулата.

# 402
Кога отварят Маказа, някой знае ли? Оттам пътят е по-кратък и много по-равен отколкото през Златоград. За нула време си на Комотини и аутобана.

# 403
Кога отварят Маказа, някой знае ли? Оттам пътят е по-кратък и много по-равен отколкото през Златоград. За нула време си на Комотини и аутобана.

ОФФ: Жаве, какво направхите с паспорта на малката госпожица?

Определено като видят дете в колата веднага застават нащрек и проверяват всички документи.

# 404
  • София
IKAFETO, бързо и изчерпателно са ти отговорили, точно такива са условията  ,  има в линка и e-mail и тел.  В студиата има и бърз интернет  Crazy
 На снимките които са показали изглежа по-далече от плажа , а всъщност е точно на 50 м. много близко  Peace
Цените бяха такива и юни месец, като аз незнаех че това се води апартамент мислех че е студио , но явно не е. Ние спахме аз с моята принцеса в спалнята, другата мама с нейното дете на разтегателния в хола, като през деня го събирахме заради децата да могат спокойно да минават .

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 21:13 от Andjela81

Общи условия

Активация на акаунт