На море в Гърция - 5

• 127 383
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И имам въпрос- някой знае ли какъв е адреса на Mediterranean Cosmos , защото ми се иска да минем през него, а ако ще се лутаме да го търсим мъжът ми ще ме отреже. Благодаря ви.

Като се движите по магистралата от Солун към Халкидики е в дясно, малко след града. Вижда се от магистралата, а има и табели. Дано някой има по-точни координати.  Grinning
описанието е доста точно.
 и ние утре потегляме. все още съм в колебание дали да водим бебе или майка ми да лудне с трите. имам още около 12 часа да помисля (багаж съм приготвила само за нас с тати  Twisted Evil).

# 376
Благодаря ви много. Предполагам, че лесно ще го открием. Ние потегляме и четиримата. Малката не обича да пътува, така че мислим през нощта да пътуваме.

# 377
  • Бургас
Здравйте и от мен. На 4 октомври отиваме за 8 нощувки в хотел Сани бийч - Касандра. Какво бихте ни препоръчали да разгледаме в региона /на около 1-2ч максимум разстояние, защото сме с дете на 4г, а с него трудно се пътува/? Ще пътуваме с кола, досега в Гърция не сме ходили.

# 378
Върнахме се от почивката, бяхме в Никити студиа Дафни, много ни хареса, като изключим един кърлеж който намерихме на дечко. Така посетихме и спешния център в съседен град(ще ви кажа името като се сетя), където намерихме един доктор който говори английски и български и свърши чудесна работа. Да кажа и за плажовете, пред хотела наистина имаше много камъни, но няколко метра вдясно нещата стават доста по-добре а и съвсем наблизо има хубав, широк плаж но се ходи с кола. Навсякъде беше много спокойно и чисто, незнам дали е заради края на сезона, след 10-ти започнаха да затварят някой заведения а в Торони си беше направо пусто. Без да искаме отидохме и до Вурвуру, на плажа имаше много дървета които правеха сянка, имаше и страхотни  лодки. За Торони да кажа че плажа е огромен но за нас е много дълбоко, почти нищо не работеше и на мен лично не ми хареса много. Моля някой с повече опит да сподели дали ако отидем в Никити или другите които споменавам през сезона е много по-натоварено или отново е така спокойно?! Разходихме се и до Геракина - хотела голям, големи зелени площи, аз лично съм очарована от малките къщички- хотелчета.

# 379
Здравйте и от мен. На 4 октомври отиваме за 8 нощувки в хотел Сани бийч - Касандра. Какво бихте ни препоръчали да разгледаме в региона /на около 1-2ч максимум разстояние, защото сме с дете на 4г, а с него трудно се пътува/? Ще пътуваме с кола, досега в Гърция не сме ходили.

Върнахме се преди няколко дни от Касандра и сме много доволни. Ние лично обиколихме крайбрежните населени места и разгледахме повечето. По големи градове и такива, които предлагат повече развлечения са Ханиоти и Калитея. В Пефкохори също  не е лошо, въпреки че е селце, но месността Гларокавос ( мисля че се води езеро-море) е невероятна.
До Солун ако решите да отидете имайте предвид, че е голям град и има ужасни задръствания. В централната част на града няма начин да паркирате освен на платен паркинг, но ще трябва да походите и пеша, поне ние не намерихме такъв , който да е близко. Иначе има какво да се види ( е аз лично очаквах да е по уреден град  newsm78 )
Ако нещо по подробно те интересува- питай  Peace

# 380
  • София

Наоколо няма особени забележителности. Може да обиколите Касандра. По-голямата част от пътя е по крайбрежието. Малко по-дълго е, но може и обиколка на Ситония да направите. Забележителностите са главно красиви гледки, заливчета. От Ормос Панагиас (Ситония) има целодневни круизи около Атон. Дали на детето ще му е интересно - вие си решавате. Тръгват в 9 или 9,30 сутрин, но тъй като ще сте извън сезона е добре да се обадите предварително и да питате. Има пещера - Петралона, която е между Солун и Касандра. Ако решите да разглеждате Солун, съветвам да е в неделя, за да е по-лесно паркирането. Има обществени паркинги, които са с вдигнати бариери в неделя  Laughing. Иначе почти навсякъде е нещо като синя зона, но е с апаратчета, които са на гръцки и не се разбира как става плащането. Със СМС не можем да плащаме, защото не сме към техните мобилни оператори. В Бялата кула се влиза до 15 часа. Хубава е гледката от крепостната стена, но от точно определено място, което ми е непосилно да опиша къде е  Embarassed. Близо до Бялата кула има корабчета-кафенета, които обикалят в залива срещу поръчка на кафе или нещо друго, а цените са почти като в обикновеното кафене. Обиколката е 1 час. Зад Бялата кула има градинка с шадраван и до него - много сладко влакче за децата, което се движи по релси. Laughing

# 381
Върнахме се от почивка в Athena Palace на Ситония. Хубаво място, с добра кухня, подходящо за хора с малки деца. Градините и архитектурното оформление в комплекса са чудесни, плажът ужасен, а стаята, в която бяхме настанени в никакъв случай не може да бъде в 5-звезден хотел /каналът вонеше постоянно, а пукнатините по стените бяха грозно замазани с различен по цвят латекс и пр./! Но пък имахме моравка отпред и малката тичаше насам-натам. За много неща в комплекса е помислено, за други хич и не са се сетили /има стая за игра, но няма детска площадка например; няма и рампи за колички, а като се има предвид, че количките с бебета, щурещи се из комплекса бяха постоянна гледка е странно, че не е помислено/. Ама общо взето сме много доволни. За хора с малки деца и за пенсионери е супер!

П.С. Времето беше супер! Не знам само този септември ли е така или по принцип. Но нямаше един лош ден!

# 382
  • София
Aдашке, Гларокавос ли е езерото на около 3-4 км южно от Пефкохори, а на ивицата суша между него и морето има много каравани? Толкова съм скарана с имената  Embarassed! Може би най-хубавата, спокойна и мързелива почивка през последните години ни беше там, в един хотел до пътя, но резервиран през TUI.   Laughing  Басейнът на хотела беше само за нашите деца, защото нямаше други почиващи  Mr. Green. Невероятно спокойствие!

П.П. Чичко Гугъл знае всичко Mr. Green. Точно това е мястото. Дори на снимката се вижда и хотела (в дясно) Laughing

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 00:39 от Тaня67

# 383
Aдашке, Гларокавос ли е езерото на около 3-4 км южно от Пефкохори, а на ивицата суша между него и морето има много каравани? Толкова съм скарана с имената  Embarassed! Може би най-хубавата, спокойна и мързелива почивка през последните години ни беше там, в един хотел до пътя, но резервиран през TUI.   Laughing  Басейнът на хотела беше само за нашите деца, защото нямаше други почиващи  Mr. Green. Невероятно спокойствие!

П.П. Чичко Гугъл знае всичко Mr. Green. Точно това е мястото. Дори на снимката се вижда и хотела (в дясно) Laughing

Да, точно то е! Но нямаше каравани, а и общо взето и хора.
Нашия хотел уж беше пълен, но не сме усетили присъствието на много хора Mr. Green , басейна си беше само за наше ползване  Joy

# 384
Здравейте. Ние утре тръгваме за този хотел Akrogiali Boutique Hotel. Като се върнем ще дам отзиви
....
Ще чакам с нетърпение отзиви за хотела, доста + коментари съм чела из нета, а досега няколко пъти го "отхвърляме" заради друг хотел /и май най-вече затова, че няма гледка към морето/  newsm78 но наистина много му се чудим и ще се радвам да споделиш малко повечко после  Praynig

# 385

Непременно отидете в Афитос - на 10-15 мин. от Сани навътре в ръкава и отляво на пътя. Това е един техен малък "Несебър". Има прекрасни кръчмички с изглед към морето от високо.

# 386
Здравейте!

В последния момент решихме да идем до Гърция за почивните дни. Досега не сме почивали там.
Видях на картата, че Комотини е най-близо до България. Някой ходил ли е там? Дайте някакви отзиви и ако може хотел да ми препоръчате.
Ще бъдем с дете (4г) и собствен транспорт.

# 387
Солей,
от Пловдив ли пътувате? През пункт Златоград?
Комотини не е на морето... нали забеляза? Simple Smile Може би е по-добре да карате още 20-30 км до Кавала, там определено има какво да се види.
Че дори и Ксанти е по-добър избор от Комотини (но също не е на море).

# 388
От София пътуваме. Имах съмнения, че не е на морето, но не се виждаше добре на картата.
Аз не държа да е на морето, но да има за обикаляне някакви забележителности.
Кавалът ли е най-добрият избор в тази част? Иначе 20-30-50км повече не са никакъв проблем.

# 389
  • София
От София пътуваме. Имах съмнения, че не е на морето, но не се виждаше добре на картата.
Аз не държа да е на морето, но да има за обикаляне някакви забележителности.
Кавалът ли е най-добрият избор в тази част? Иначе 20-30-50км повече не са никакъв проблем.

Определено Кавала е по-подходящо, но спането е добре да е в курортните селца около града. В града хотелите са доста по-скъпи и доколкото знам не са добри като условия (изключвам многозвездните  Laughing).

Общи условия

Активация на акаунт