БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 85

• 116 277
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мерси, Деси!   bouquet Върна ли се в София, се запътвам към Люлин  Simple Smile

el_sol , фонът е щампа. Ще те зарадвам - кръстчета са  Wink Щом на мен ми беше първи гоблен и се справих, съм сигурна, че и ти ще успееш. Аз като го взех и хабер си нямах от бодове, фирми, предлагащи комплектовки и т.н. Учих се в движение. Просто този гоблен ми хареса много и желанието ми да го ушия беше голямо.
Сега се поразрових. В сайта на Аxioma го има арабското момиче.

Искам да ви попитам вие как шиете гобленов бод... В началото бях започнала да шия "Трите котета" така, че отзад ми се получаваха чертички. Майка ми като видя ми каза, че не било правилно и че нея едно време са я учили да шие огледално - отзад да е така ///.
Понеже съм виждала указано и по двата начина на различни места в нета, реших, че зависи от решението на дизайнера и панамата, ама това си е моя интерпретация  Laughing

Чудесно, бих си го купила оригинал щом е с кръстчета.
Другия въпрос и аз исках да го задам ама реших, че ще ме помислят за тотално невежа. Аз съм правила 2-3 и отзад са ми чертички, но не съм сигурна, че така трябва. На моя мъж баба му е шила много и нейните отзад са наклонени плътни. Моля ви някой да ни просвети, че ми е голяма мъка като си харесам за шиене нещо с гобленов бод. Ужас, пълен лаик съм, а толкова се увличам по тези неща Embarassed

# 121
Другия въпрос и аз исках да го задам ама реших, че ще ме помислят за тотално невежа. Аз съм правила 2-3 и отзад са ми чертички, но не съм сигурна, че така трябва. На моя мъж баба му е шила много и нейните отзад са наклонени плътни. Моля ви някой да ни просвети, че ми е голяма мъка като си харесам за шиене нещо с гобленов бод. Ужас, пълен лаик съм, а толкова се увличам по тези неща Embarassed

Радвам се, че и аз не съм сама в "невежеството" си  Grinning
Аз вече шия с огледален след забележката от майка, но ако ми е оказано към комплектовката да е по другия начин - шия с чертички отзад.

# 122
  • София
ЕЕеййй момичета златни сте !!!
Благодаря на Финети  love001и на Гуди   love001и на Цанка  love001 и на абе на всички дето ми помогнаха Two Hearts smile3525 newsm51.
Както винаги всеки шие както му харесва.За мен важното е лицето пък гърба.....
Евала на хората с нерви които правят огледални гърбове, но за мен това не е толкоз важно.

Лека вечер мацки

# 123
  • В страната на мечтите
Ето и от мен един часовник Simple Smile, е кога точно ще почне наистина да тиктака не се знае newsm78.

Сега правя последни приготовления и започвам серията готвачи :lol. А иначе аз намерих още един готвач, който го нямаше при тези които вие ми пратихте, може да е нов.Ето тук е за тези които си ги събират Simple Smile http://vfl.ru/i/20110124/36b0da8cf0972d91d2516fb48087ce0a_1.jpg.html

Дали може схемичката на часовника? life_is_love@abv.bg Много ми хареса Simple Smile

# 124
  • София
На Цвети добре дошла и много е красив гоблена Арабското момиче,аз даже не забелязах разликата и чак след като си написала погледнах,Ма за мен и така си е добре   bouquet
Ъук няма невежи,никой не се е родил научен,все пак за това е нашата темичка да си помагаме.Аз доскоро не знаех как се свалят схеми от някой сайтове и пак една съгорумка ми помогна  Hug
Аз какво да кажа като на мен кръстчетата са ми ужасни а  Crossing Arms по принцип гобленови бод е както е отпред така е и отзад ////// лесно е за мен защото съм свикнала,както за вас х ама да си дошия Алегорията и ще се мъча с това чудо че си имам подаръци и да си ги ушия  Hug

# 125
Здравейте момичета!Аз отдавна не съм писала,защото нямам време въобще за бродиране Sad,но от време на време хвърлям по един поглед на темата.
Както винаги е пълна с невероятни красоти Simple Smile
Влизам с една молба Rolling Eyes-Вече ме засърбяха ръцете да боцкам и съм си приготвила  панама и конци за един гоблен,но ми се развали принтера и не  мога да си разпечатам схемата,а тя е в ПМ формат.
Ако някоя от вас бъде така добра би ли ми я разпечатала и изпратила.Гоблена е Golden ice на Kustom Kraft.Може да се доразберем на лични или на скайп-galinna_pj.Благодаря ви предварително   bouquet

# 126
Здравейте момичета, този въпрос за гобленовия бод ме тормозеше и мен преди време.Аз досега с моя скромен опит съм го шила огледално защото така беше показано на схемата,но си мисля,че ако са чертички отзад ще е по-малък разхода на конец,така че  всичко зависи от указанието  в комплекта.
Момичета,като шиете с "мартеничка"-по един конец от два различни цвята(извинете ме ако не се казват точно така),усуквате ли конците като при мартениците или ги долепяте един до друг.Сещам се,че преди време се коментираше този въпрос,но съм забравила и не можах да го намеря.

# 127
Благодаря за топлото посрещане, didolinaa! Радвам се, че ви хареса арабката ми!  Hug
Като каза Алегорията, аз се сетих, че я имам снимана и моята, та ето - да не остана по-назад  Laughing

Интересно ми е в каква цветова гама е оригиналът на този гоблен, тъй като съм виждала различни разработки на различни фирми  Thinking Моят е на "Казанлъшки гоблен".
**DeviL** , аз за жалост не мога да помогна, тъй като още не ми е дошло това до главата и не съм се интересувала. Но както казах - чакат ме Дименшъни, така че и мен ме вълнува въпросът с мартеничките  Wink

# 128
life_is_love пратих ти схемата на часовника Simple Smile

# 129
  • София
Момичета,като шиете с "мартеничка"-по един конец от два различни цвята(извинете ме ако не се казват точно така),усуквате ли конците като при мартениците или ги долепяте един до друг.Сещам се,че преди време се коментираше този въпрос,но съм забравила и не можах да го намеря.

Не, обратното - гледаш да са един до друг двата конеца  Peace Шиеш както с обикновен двоен конец  Hug

# 130
аз не съм сигурна, но мисля, че чертички се получават на гърба, когато се шият кръстчета, а наклонени чертички - когато е гобленов бод. обаче ако панамата е като за кръстчета мисля, че може и по двата начина да се шие. при панамата за гобленов бод мисля, че с чертички отзад не може, защото конеца минава между панамата - не знам как да го обясня. панамата е плетка и за да се получи шева, трябва да са наклонени чертички отзад, иначе конеца се слива с плетката на панамата. поне при мен така се получава. а за конец от два цвята и аз мислех, че трябва да се усукват. добре че го изяснихте  Hug

# 131
Здравейте момичета! Hug
Поздравления за красотите дето сте създали! Heart Eyes
Привет и на новите момичета в темата! Laughing
Ето и моите летни творения

# 132
Да покажа етапче  Heart Eyes

-тук "открий разликите"...

# 133
  • София
На Цвети добре дошла и много е красив гоблена Арабското момиче,аз даже не забелязах разликата и чак след като си написала погледнах,Ма за мен и така си е добре   bouquet
Ъук няма невежи,никой не се е родил научен,все пак за това е нашата темичка да си помагаме.Аз доскоро не знаех как се свалят схеми от някой сайтове и пак една съгорумка ми помогна  Hug
Аз какво да кажа като на мен кръстчетата са ми ужасни а  Crossing Arms по принцип гобленови бод е както е отпред така е и отзад ////// лесно е за мен защото съм свикнала,както за вас х ама да си дошия Алегорията и ще се мъча с това чудо че си имам подаръци и да си ги ушия  Hug

Добре, ама може ли като за нищо неразбиращи да ми обясниш как се получава да са /////// отзад.
Примерно, почвам отдясно наляво и какво се случва? Така както аз ги правя чертички боцкам в горната дупка и завършвам в срещуположната долу и така във всяка следваща - нещо такова /|/|/|(разбрахте ме, нали Whistling). Как става иначе?Ох, много съм зле ама искам да се науча.

# 134
  • София
При мен също не се получава точно така  newsm78

Аз боцкам от долния ляв към горния десен. В едната посока ми се получават прави чертички, като тръгна обратно - наклонени наляво.
Т.е., така: първи ред |||||
                  втори ред \\\\\
                  трети ред  ||||||

При кръстчетата ми се получават само ||||||

Честно казано, изобщо не гледам какво става отзад, важното отпред да е красиво  Peace

Общи условия

Активация на акаунт