БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 85

• 116 268
  • 733
  •   1
Отговори
# 150

Аз нямам опит с новите комплекти на Дименшън,но в руските форуми такива отзиви четох и затова реших да го напиша. Просто ако ти се иска оригинал , трябва да е от по-старите и да няма картонче с конци , а както си бяха преди , на връзка.

Ами аз всъщност имам схемите на гоблена, но май че нещо на легендата нямаше съвпадения и си имаше само номерата на конците на Dimensions и се отказах. Става въпрос за гоблена Sun and Moon Dolphins
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT80xrLeYwTlPsAGKoDZPK7k … mtaVNkunDqe_UqFId

Някой има ли легендата с написани ДМЦ номера за цветовете? Ще съм много благодарна ако някой ми помогне, за да не го купувам.  Praynig

# 151
Аз пък знам, че ако ти се получават чертички отзад не е правилно. Трябва да е огледално, така ми обясниха, като се учех. Аз съм разшивала много на първият ми гоблен, когато видях, че съм правила чертички.

Моля кажете ми- голяма ли е разликата да шиеш 1:1 и 1:4. По- лесно ли е, по- красиво ли става 1:1? Някой по- назад в темата беше писал, че 1:4 е загуба на време- защо?

# 152
  • БГ
di-ni страхотни риби,това на какъв бод е моля би ли ми казала  newsm78
Благодаря ти  Hug
Моделите са на Panna,но тези сама си ги комплектовах - черна Аида 14,конците са ми ДМЦ,но може и Анхор.Йероглифа с бамбука е Здраве,а тези риби са Богатство.Шие се с кръстчета - изцяло.

# 153

Суиити , в ПМ , ако те устройва , ето схема с ДМЦ конци :

http://dump.ru/file/4788138

# 154
С конци на ДМЦ ли е? Някой бродирал ли го е да каже дали съвпадат? Много ти благодаря!  Flutter  bouquet

# 155
  • София
Loshana много са хубави и рамките са оригинални.Точно така трябва да е лице и гръб добре се е получило.   bouquet
life_is_love модела който съм снимала е 1:4 с детайл демек лицата са 1:1.Лично за мен ако този гоблен се шие 1:1 някак си ще се загуби,но това е лично мое мнение.
di_ni много ми харесаха рибите,ама евентуално по натам ще се опитвам да ги шия.Благодаря ти все пак за отговора

# 156
И при вас ли е така или само на мен не ми се отваря  rukodelie.devichnik.ru

# 157
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
rukodelie.devichnik.ru от доста време е в "ремонт" и не се отваря
Що се отнася 1:1 и 1:4 отново всичко е до навик. Първия ми гоблен ми е 1:4 и свикнах на този бод. Когато започнах гоблен 1:1 направо се изнервих. Сестра ми е обратно - предпочита 1:1 и определено не се справя с 1:4.
Но когато открих кръстчетата ги предпочитам пред другия вариант. От време на време започвам някой по елементарен 1:4 с гобленов бод просто така за да не го забравя.
Сега съм решила да експериментирам - да шия схема 1:4 с кръстат бод през нишка на гобленова неразграфена панама т.к съм си купила доста такава панама. 

# 158
Здравейте!
Поздрави на всички за красотите!
Относно бодовете, да попитам и аз: в руските сайтове повечето схеми са за кръстчета, може ли да се уши с обикновен гобленов бод? Харесала съм един часовник (по конкретно), който се надявам да започне да тиктака за рождения ден на приятелката ми Simple Smile
А относно 1:1 и 1:4 - иконите определено не ми стоят много добре 1:4, т.е. според мен си е до гоблен.

# 159
На мен 1:1 ми харесва повече!

# 160
  • Бургас
Аз досега съм си купувала готови гоблени на милена. Каква е разликата с конци дмц,освен в цената? Цветовете по-хубави ли са или конеца не ти се овърта newsm78?

# 161
  • София
Докато слушах "Гласът на България" тази вечер, побоцках малко така, е отзад да става огледално(само фон, че се уморих днес от консервиране на доматки:) и открих, че гобленовият бод може да е лесен, приятен и да изглежда добре. Както казва татко човек се учи докато е жив, ама си трябва питане. Благодаря на всички, които споделиха как става номера:) Hug Hug Hug

# 162
caramellche, аз бях писала, че 1:4 според мен е загуба на време, но това не важи за всички гоблени. когато гоблен е само 1:4, тогава не ми се занимава четворно и го шия 1:1. разликата е в размера - при 1:1 всеки символ го шиеш веднъж, а при 1:4 - го шиеш 4 пъти и съответно гобленът става по-голям и изисква повече материали. аз нямам търпение да шия четворно, затова повечето ги правя 1:1, а не 1:4. изключение прави само Апостолска градина, която в момента е в застой - той не може да се шие 1:1, защото има детайли по хората - това е смесено шиене - има и 1:1 и друг бод. в случая в оригинала не е 1:4, а 1:2, което като големина е същото като 1:4, но е по-различно като метод на шиене. мисля, че гоблените трябва да се шият така, както е указано, но просто не ми се занимава. всеки прави своя избор. естествено, че е и по-добре да се купува готова комплектовка в оригинал, но пък ние тук направо си шарлатанстваме.....
да поясня: при 1:2 символите от схемата се шият 2 пъти - при 1:1 и 1:4 се шие на всеки ред във всяко квадратче, а при 1:2 се шие на 2 реда - примерно от горния десен ъгъл на квадратчето излиза конеца отгоре и влиза в долния ляв ъгъл на долното квадратче, не на същото и това се прави два път за един символ от схемата. надявам се, че обясних добре.

# 163
# 164
Аз досега съм си купувала готови гоблени на милена. Каква е разликата с конци дмц,освен в цената? Цветовете по-хубави ли са или конеца не ти се овърта newsm78?
И цветовете са по-хубави и конеца не се овърта Simple Smile. ДМЦ-то имат много богата палитра на цветове и преливането става много плавно, а иначе самата нишка конец стои малко като лъскава и много хубаво се приплъзва при шиене.
А иначе на въпроса за 1:1 и 1:4 - аз имам ушити долу-горе по равно и от едните и от другите, но 1:1 хем ми е по-лесно, хем става по-хубаво(при 1:4 детайлите стоят насечени). Общо взето за мен сравняването на двете е все едно сравнение на две снимки с по-висока и по-ниска резолюция Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт