Отговори
# 660
  • София
Имената съм ги решила отдавна  и не ги променям! Казаха, че ще ме бият, ала не ми пука особено. Марк ми е от ляво, Август - от дясно.

# 661
Момичета аз чесно казано много се надявам детето да си тръгне на някой ден,че да си дойде с името  Laughing и аз като villygdr не искам да кръщавам детето на свеки  #2gunfire
Та много искам да е на Иванов ден,че и баща ми е Иван и да се пукнат от яд свекитата  #Cussing out
Дъщеря ми по принцип не е кръстена на никой,но понеже майка ми е Анна и сега са се надули защото детето било кръстено на майка ми...та в този ред на мисли дано да е на Ивановден,че да се пръснат..това дете ако е пък на баща ми  Crazy Laughing Laughing Laughing
"Да се пукнат от яд свекитата " това много ми хареса и точно това исках да кажа Simple Smile).То не е хубаво да си използваме децата за такива работи , ама някой хора си го заслужават .
Последната изцепка на свекървата беше " Аз не искам да ставам баба " - на езика ми беше да й кажа " Ми тогава да го върнем като се имаш за млада " ама си замълчах.

# 662
  • София
Аз съм избрала име, съгласувано е с таткото и не мисля да го сменям, независимо кога се роди бебка. Напоследък все повече мисля и чета за раждането, иска ми се да поговоря с док. относно всички подробности- родоразрешение, какво става ако тръгне по празниците, док. смята ли да пътува и ей такива неща, но ми се струва ,че е малко рано. Някой знае ли кога е подходящия момент за този разговор?  Thinking

# 663
Мисля че чак , като наближи 9ти я месец .Аз се опитах миналия път да го подпитам , ама той направо ми каза рано е още .

# 664
Момичета , не мога да ви изчета. Бяхме на почивка 15 дни  и сега чета назад...
 Аз също се колебая за име за момченце... Татито ми даде карт бланш и каза както искаш така  да е , но все пак ще го съгласувам с него. И аз не искам да е на празник, а и Иван , Йордан и т. н. не ми допадат. Така чееее,  друго ще е. Мислех за Валери или Денислав, но има време още.
 С първата бременност и изтръпваха ръцете, а и химоглобина мки беше нисък и пиех хапчета - ферофолгама. А сега махнезий ми изписаха че и по две хапчета 3 пъти на ден... а как не обичам да пия хапчетаа/ че кой ли обича/ .
 Не знам дали ви е се случвало но миналата вечер както си спях се събудих  от болка в прасеца.... беше се схаванал крака ми и направо откачих, а и бях сама... леле ужас.Но след малко ми се рзмина. Но на сутринта пак ми се случи но  на другия крак.... Мъж ми се беше прибрал вече от работа и го размачка та ми мина. Оттогава не ми се е случвало,  и дано няма повече. НЯКОЙ ЗАНАЕ ЛИ КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ?
ЛЕКА НОЩ ОТ МЕН И СПЕТЕ СПОКОЙНО...

# 665
  • На морето!
Влизам само да се отчета, че се завърнах благополучно. Беше изтощително, но неземно красиво- имам и доста снимки на корема, ще покажа после колко е пораснал.

За ангелчето на Карола-  Flowers Rose Flowers Rose Миличка, пращам ти сили и позитивна енергия!

# 666
Обичайте ги и ги ценете,защото загубата на едно същество,което е расло във вас и сте го усещали живо, буйно е все едно да вземат част от вас. Стига съм говорила като мъдрец, просто емоциите са ми малко повече тези дни.
Каролка, невероятна си, прегръщам те. Много силно момиче си.  Hug Hug
Ще мисля за теб, а и ще чакам скоро да се похвалиш с бебешки новини. Hug

Девойки, аз цъфтя и връзвам вече повече от седмица с безсъние. Преди това беше по два-три пъти на седмица. Сега е всяка нощ. В 3 часа съм кукуряк и до 5-6 няма заспиване.  Rolling Eyes После ако заспя, познайте как се става сутрин за работа. Ужас. Не ми е ясно от какво е това, гроги съм и ми се спи, а не става.
Мойте двама бандити сладко спят, завиждам им.

Киара
, Марк и Август - имена на императори. Браво.

И аз би дошла на среща на бременни коремчета, стига да не е в работно време.   bouquet

Изтръпвания на ръцете имам, когато спя на дясно. Явно е вярно онова нещо за притискане на кръвоносни съдове на крайниците.

# 667
  • Across the Multiverse
Добро утро, мамаситас! Simple Smile
Аз пак  съм първа смяна на работа и съответно съм на линия от час и половина вече Simple Smile
bistrica, за схващането на пръсците именно това се обсъжда няколко поста преди твоя, решението- напиши "контрашпиц" в гугъл изображения и виж втората картинка Simple Smile
villygdr, много кофти изказване от страна на свеки, че не искала да става баба, аз ако бях на теб сигурно щях да и го кажа това дето ти тактично само си си го помислила.  Crossing Arms
За имената- женското име, което сме избрали е сред имениците януари, макар и в началото на месеца; останалите януарски имена не ми допадат особено, така че и да не е на тази дата едва ли ще го променим. За мъжкото също има нещо общо с този празник, но не съм сигурна дали празнува тогава.  baby_neutral

# 668
  • София
Ние сме си избрали име и ще е такова независимо кога се роди детето. Ние и двамата сме родени на големи празници, но и двамата сме кръстени различно.  Peace

# 669
Ех, тези имена! Ние с изгората избрахме имената още в седмицата, когато разбрахме, че съм бременна, което, така като гледам, си е чист прецедент.  Намерих списъци с имена в нета, от където  извадих мъжки и женски, които ми допадат, но без да се замислям много, а първосигнално. От моя списък останаха по 1-2 имена, след като го споделих с другия арбитър и така си имахме имена за момиче и момче до края на деня. Естествено  след  това се е случвало да се разколебаваме или  да ни хрумват разни други именни хрумки, но в крайна сметка стигнахме до извода, че първият ни избор е най-необременен и колкото повече го мислим, толкова по-сложен  става изборът.
Що се отнася до църковните празници – най-близката ми приятелка от детинство е родена на Коледа, но не се казва Христина. И напук на всички суеверия за нещастие и бабичките й, които мърморят и до днес:“Грихутъ‘й да‘н я речете Христинка“, Габи е най-щастливият и необременен от лични драми и трагедии човек, който познавам.
Хубав ден на всички мами и буболечета! Hug

# 670
  • Бургас
Добро утро!

Интересна тема за имената сте отворили, обаче аз вече не смея да заявявам категорично нищо, че така бях убедена и разправях наляво и надясно, че бебчето ще е момиче и на мен едва ли ще се падне момченце, пък то друго излиза  Joy
Аз харесвам царски имена от много малка и ще видим какво ще изберем накрая.Само живи и здравички да са ни мъниците.
Дъщеря ни сме я кръстили Мария на моята майка, защото родителите ми са хората, които ни подкрепят във всички трудни моменти, откакто сме заедно с моя мъж.Дай Боже да са живи и здрави и те и на още внуци да се радват!  Praynig
Вили, твоята свекърва голямо "изказване" е направила, пууу, не я срам.Обаче ще бъде здравословно най-добре да не си обръщате внимание на подобен род изкази, че иначе ще настане война.Успех в начинанието!
Менина, добре завърнала се! Hug Чакаме снимчици от хубави моменти.
Хайде, лек ден на всички!А аз продължавам да си правя салатка в буркани за зимата  Simple Smile

# 671
  • София
Добро утро, момичета и бебоци!
Честити розови гащи на Gigito и честити сини на Шоки!

Карола, прегръщам те силно! Бъди все така силна жена!  Hug

Аз два дни бях на село и правих зимнина! Направо бях като пребито куче снощи, но свърших всичко и съм много доволна! Баткото много ми помогна, мля домати и носи торби! Simple Smile
А бебчо рита все по-силно вече! Много му се радваме!  Heart Eyes

Свекитата ги пускайте леко в лево! Аз съм мойта така правя, иначе само се ядосвам.

С баткото отиваме на тренировка, мислех че ще почиват днес понеже е празник ама не!

Хубав ден ви желая!   bouquet

# 672
Добро утро!
Шоки, последен ден, в който се наслаждавам на твоето кафенце, заедно с моето у нас ... от утре - пак на тръстиката (15 дни отпуск ми дойдоха доста добре  Mr. Green ).
За срещата - аз съм ЗА, само дано изберете по-късен час, защото е работен ден. Принципно аз съм чак до 18,30, но в такива дни обикновено приключваме малко по-рано. Ще следя развитието на тази тема в отделната и с радост ще се присъединя Simple Smile.
За имената - аз винаги съм имала име за момиче и винаги съм държала на него без дори да имам идея кога ще се случи това, кой ще е таткото и т.н.  Laughing . За това, след като разбрах че съм бременна веднага го заявих и дадох зелена светлина на таткото да избере мъжкото. Той беше против и двете ми предложения  Twisted Evil - щели сме да мислим като разберем какъв е полът. Аз обаче тайно си съставих лист с мъжки и женски имена и го дебнех в засада Wink. Един ден, така от нищото той каза, че имал име за момче, а то беше второто в списъка с мъжки имена. "Стиснахме си ръцете" за това име, а като се оказа и младеж - вече си му викаме по име дори. То се празнува даже и по януарските празници, така че може да си дойде и на деня, но няма да го променяме така или иначе. То милото, както е за първата половина на януари ще му се съберат всички празници с подаръци в рамките на 15-20 дни  Mr. Green - Коледа, Рожден ден, Имен ден ... ама това да ни е проблемът!
Карола, чакаме те преди да свършат отчетните ни темички в "Бъдещи майки",  да се отчетеш отново с добрата новина ! Мисля те, прегръщам те силно и се моля за теб  Praynig !
Хубав ден на всички   bouquet !

# 673
Здравейте,
за хемоглобина - на мен всеки месец моя док. ми прави пълна кръвна картина и урина /там не знам какво изследват/, но изчаква резултатите от кръвта и тогава отиваме да гледаме бебчо на видеозон.
За имената, аз нищо не си харесвам, моя мъж иска да е Александър /той и баща му са Александър/, в началото се дърпах много, но вече почвам да склонявам. Ами не мога да си харесам име и това е, много си ми харесва Александър за мъжко име, другия ми вариант е Андрей и Адриан, Велизар, ама някак не ме кефят. Велизар няма да е щото не искам буквата на свеки, пък за неутрално име съвсем не си харесвам и това е  Sad Да е живо и здраво, пък ще му мисля като трябва след като се роди.
Аз не успях да си почина тия дни, утре пак на работа ама ще гледам да не ходя по цял ден, че малката още имам да я довършвам за училище, пък и после като почне няма да ходи на занималня /бях я писала, но са много деца 35 и прецених, че е по-добре да се гледаме/, та все пак съм болничен и мога да ходя, когато си поискам, нали  Heart Eyes

# 674
Здравейте,

Мерси на всички за милите коментари.

Относно имената - на мен свекървата и свекъра са ми е с еднакви имена Иван/Иванка. Решила съм да кръстя детето на тях, защото честно казано не ми се влиза в конфронтации относно името. Има хора всякакви и още по-малко искам детето ми да страда от липса на внимание щото не е кръстено на баба си и дядо си. В крайна сметка не името прави човека. Не на последно място аз имам баба Иванка , която ми е като втора майка, така че за мен детето ще е най-вече кръстено на нея. За мъжко име сме избрали Йоан въпреки, че според свеки "Йоан и Иван нямат нищо общо!"  Laughing Наистина много смешно как може на 50 години да не познаваш произхода на собственото си име. А за женско име имаме колебания, но май ще използваме само първата буква Grinning . Аз също не вярвам в тези поверия, че детето си идва с името и не мисля да се съобразявам с това.

Хайде хубав ден от мен!

Общи условия

Активация на акаунт