Отговори
# 675
  • UK

Не знам дали ви е се случвало но миналата вечер както си спях се събудих  от болка в прасеца.... беше се схаванал крака ми и направо откачих, а и бях сама... леле ужас.Но след малко ми се рзмина. Но на сутринта пак ми се случи но  на другия крак.... Мъж ми се беше прибрал вече от работа и го размачка та ми мина. Оттогава не ми се е случвало,  и дано няма повече. НЯКОЙ ЗАНАЕ ЛИ КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ?

[/quote]

Bistrica, това което описваш са т.нар. крампи, за които си говорихме доста обстойно по-назад в темичката. Много от момичетата ги имат, включително и моя милост. Някое от момичетата препоръча контрашпиц в тази ситуация и съм благодарна за идеята, защото снощи преди заспиване усетих началните спазми и веднага изпънах прасеца в контрашпиц и се размина неприятното усещане.

И аз съм се замисляла за големите именни празници през януари, но не съм много склонна да обмислям промяна на избраното име за синчето. Нямам никакъв натиск от страна на родители или свекърва за кръщаване на тяхно име и вече си мисля/говоря на коремчето на име  Blush. Избраното име ми хареса още преди години, таткото ни много го харесва също, така че, без да се заричам разбира се, малко вероятно е да го променяме. Само живот и здраве да е.
Хубав и ползотворен ден, момичета   bouquet

# 676
Здравейте и от нас!!! Аз си имам свекърва и свекър именици януари- Иванка и Боян. По принцип ще е момиченце, но винаги трябва да имаме резервен вариянт и за момче. Ако се роди на Богоявление ще е на дядо си, а ако е на Ивановден ще е на баба си. Държа да е на тях кръстено детето. Бащата няма претенции, каза че аз си го нося и се мъча и ще се мъча аз да предлагам имена , оставил е избора основно на мен. Simple Smile Но разбира се , живи и здрави, двамата ще го изберем

# 677
Здравейте и от мен! Казвам се Ани и съм на 31 години. Очаквам първото си бебче, момченце, термина ми е на 20.01.2012 г.

# 678
Здравейте мами!
За имената и именните дни.. малко се колебая. Честно казано не ми допада идеята детенце да има имен ден и рожден ден в един и същи ден. Все пак това са си два празника, два купона, два подаръка.. А така като са на един ден - само един купон и един подарък. Но пък от друга страна съм отстъпчива по принцип, а пък таткото ни е малко суеверен на тема "идва си с името".. така че предполагам, че като се роди ще се види какво ще стане.
А сега да ви се похваля - вчера ходихме на разходка до връх Гоцев ( старо име Алиботуш) и беше страхотно. Случихме на много хубаво време, прехода не беше труден, а гледката определено си заслужаваше. Бебо се държа много послушно и не ми създава никакви проблеми. Днес си наваксва и от сутринта подскача в корема ми и много ме радва.
Хубав ден на всички!

# 679
  • Китна Тракия
Момичета, имам следното питане - възможно ли е бебето да ме притиска в някаква посока?! Мисля, че все още е мъничко и не би следвало, ама... от снощи ме наболява периодично отпред като започнеш от хълбока и стигнеш до ниско долу. Точно все едно нещо ме натиска.... Sad Не постоянно, а периодично... Пия си но шпа-то заради бъбрека в дясно, но това не се повлиява  Sad Чудя се къде да хващам пътя и кой да търся в почивен ден... оня ден излязох от болницата... имам да си получавам документи от там и ще ходя да ги тормозя надвечер, ама хич не ми се ще да ме преглежда случаен доктор... хм, ще видим...

# 680
Здравейте мами!  Hug
Първо да честитя на тези които са разбрали пола на тяхното бебче  Laughing

Аз в петък бях на ФМ. Много се вълнувах през цялото време на прегледа. Само като гледах бебчето как се върти, и крачетата, и ръчичките.....  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

разбрахме, че ще си имаме госпожица Simple Smile  stork-girl таткото е много щастлив, защото той искаше момиченце. аз да си призная в началото бях разочарована , но сега вече съм много щастлива  Heart Eyes

Но за жалост новините не бяха само хубави  Weary smile3518 . казаха ми че в единото бъбрече на бебка има течност, която трябва да наблюдават вече често . има вероятност да се разминат нещата преди да се роди  Praynig за което се моля всеки ден!!!  Cry да ми е здраво момиченцето. но доктора се съмнява че това са кисти ( не една) и ако е така казаха че бебчето ще се роди само с един работещ бъбрек  newsm45 cry . много сме притеснени!
Мами ако на някоя от вас и се е случило подобно нещо моля споделете! питах докторите аз мога ли да направя нещо за да му помогна - с храна , лекарства или каквото и да е... те казаха "не" Sad
Много сме тъжни.....  Sad

# 681
Bluberry, честито момиченце! Не се притеснявай Аза бъбреците, най - доброто, което можеш да направиш за това дете е да вярваш упорито, че всичко ще е наред!

Гледам, че се върнахте на любимата ми тема - имената Simple Smile Ние май избрахме мъжко, ама няма да го споделям още, другата свдмица сме на ФМ и искам първо да се потвърди пола Simple Smile че парен каша духа!
Аз едно време също имах избрани имена и за момче и за момиче. И исках поне едно дете да кръстя на баща ми - Иван. Първото. Ама ето на, живота така ме изигра, че сега латински имена избирам, дето толкова исках старо българско име Simple Smile
Даже като си мислехме, че чакаме момиче, бях се заинатила на Ивана, макар че мм нещо не го харесваше.

А на мм родителите носят на моите родители имената в латинския им вариант хаха Simple Smile Ама мм не иска момче на баща му, че ще се дублира с бащиното име. Търсим сега и варианти да го запишем без бащино, като татко му...

# 682
Bluberry, кураж, мила.
Невероятно е колко много информация ни дава съвременната техника. Това, което аз бих направила е да разуча абсолютно всичко за диагмозата. Дай боже всичко да се оправи, но е хубаво да се подготвите и за диагнозата. Какво означава тя за дечко, за вас......
Изпращам ти цялата си положителна енергия!

# 683
Благодаря на всички които си изказаха мнението по питането ми за имената и празниците. Аз съм си избрала име преди да забременея и не искам да го сменям,но сега не мога да преценя. Като видя бебка живот и здраве мисля ,че тогава ще е окончателно решено. Ако е на някой празник може да направя компромис,но само ако ми хареса името.      anni79  Добре дошла при нас,лека и безпроблемна  бременност.    Bluberry  .  Стискам палци при теб нещата да се развият в положителна посока.   Аз днес се разходих по магазините подобаващо.......и се поуморих.   Приятен следобед мами и бебчета. Hug

# 684
Лелеееееее, аз докато се накана да пиша темата стигнала 46 страници!!! Немога да смогна да ви изчета бе хора!

Честито на мамите разбрали пола на бебчето!
И добре дошли на новите мамчета!

KaRoLa много съжалявам за случилото се с теб! Стискам палци в скоро време да се похвалиш и да се зарадваш отново!

Blueberry надявам се всичко да се оправи!

При мен нищо ново. Бебка си шава, рита и лудува. Имам си страшен апетит, който и килограмите ми го доказват Embarassed Grinning
С нетърпение вече чакам да дойде 19-ти и да ходим на ФМ. И аз като повечето от вас си имам изтръпване на дланите  от време на време, а и схващането на прасците също. Много е неприятно да се събудиш от тази болка, но аз свикнах да си изпъвам пръстите нагоре и така болката веднага отшумява, и не дава възможност за пълно схващане.
Днес се събудих с херпес на устната. Sad И преди съм имала, но сега повече се притесних. Прочетох няколко статии в интернет и се успокоих. Няма нещо по-специфично в третирането му по време на бременност, просто трябва да се спазва много по-стриктно хигиената.
Относно имената, на нас ни е много трудно да изберем. Ориентирали сме се, но май лесно до решение няма да стигнем  Wink

Приятен следобед !

# 685
BlueBerry  Praynig много често се случва да се резорбират тези кистички.Дано и при вас да изчезнат Praynig
А за име  ooooh!нищо не ни раждат главите ,а на мен ми харесват само мъжки имена  Laughing нали за сега сме мацки,което ще се потвърди на 14.09 Само да сме живи и здрави пък имената все ще ги измислим.Ох толкова ме мързи ,а съм на работа.Ставам ,приятен ден мацки  bouquet

# 686
Абе, мами, има ли някаква спешъл процедура по заявяването на щъркел на първа страница?  newsm78 Доста от похвалилите се след мен с цвета на гащите си имат щъркелчета, пък мойто си липсва.
Възможно е да сте спрягали инфото из темите, а аз да съм чела по диагонал, за което предварително се извинявам.  wavey

# 687
  • На морето!
Блубери, дано не е нищо сериозно и да се окаже напразно притеснение  Praynig

За имената- ние все още си нямаме избрано женско име. Спряла съм се на 3-4 и, тъй като таткото е оставил на мен да реша, чакам знак или прозрение някакво кое от тях да е. Не мисля да се съобразя с имен ден, а и има такива през декември и януари, които просто си нямат женски еквивалент. Може би ако се роди на Коледа (дано не стане така) ще се казва Наталия, иначе другите празници не са ми обвързани с име.
В Белоградчик изкарахме страхотно, посетихме и Магурата, една значително новооткрита пещера Козарника с интересни факти около нея, на връщане Шипка, Етъра... детето се впечатли най-много от оръдията на Шипка, а бебчето се държа много прилично, въпреки че имаше поводи да се сърди и бунтува.
Снимки на коремчето съм качила тук и тук.
Килограми и аз съм качила като се гледам по снимките, ама как няма да кача- толкова невероятно вкусни тестени закуски правят там. Дори си взех няколко рецепти и ще пробвам.
Бебето сега поритва малко, общо взето я усещам само, когато съм в неудобна поза или съм се свила доста (все още имам навика да свивам краката си плътно до тялото, което бебето не одобрява).
Спането ми е както преди- дълбоко и спокойно, събуждам се едва 1-2 пъти на нощ, което по спомени от миналата бременност, а и от ваши разкази си е нищо.
Желая ви хубава вечер и мързелив следобед. Аз имам още багаж за разопаковане и перални за простиране-гладене-зареждане, но преди всичко планирам да си полежа още малко на дивана.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 16:23 от Menina

# 688
Добре дошла на anni79!

BlueBerry, честито момиченце! Не мога да помогна за кистите, но съм чела наистина, че често се резорбират през бременността или че след раждането състоянието се оказва много по-добро, отколкото се е очаквало. Стискам палци да нямате никакви проблеми  fingerscrossed

Момичета, ако забележите, че споделена информация не е отразена на първа страница, пратете ЛС на januarki2012. Така този, който обновява темата, ще може веднага да направи корекции.

Темата е почти към края си. Желаещи да пуснат нова?

# 689
  • Бургас
Еее, Менина, супер мацка си - фина, елегантна! Simple Smile
Блубъри, аз също съм чула от други мами за това, което се е видяло и при вашето бебче, но нямам информация за по-нататъшно развитие по този въпрос.Има възможност и да си изчезнат кистичките, така че предварително не се тормозете и не бъдете тъжни, защото бебче е живо и здраво, фактически е така, нали Simple Smile Много прегръдки и нека бъдем живи и здрави и ние, и нашите малки чудеса!А и честито ви розово щъркелче!  Hug
Костилка, възможно е да са те пропуснали с отбелязване на щъркелчето, но мисля, че като се напомни, който може да поправя темичката и да прави допълнения, ще се постарае да те отбележи Simple Smile
Добре дошла на мама Анни79!

Общи условия

Активация на акаунт