Майчинството счетоводно - 43

• 37 139
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • в 1001-та нощ
а майките с деца до 3г - от какво са защитени  newsm78

аз мислех, че са защитени от съкращаване, но явно бъркам  newsm78

# 496
Здравейте момичета,

не знам въпросите ми дали са за тази тема, но все пак ще ги задам:

На 20.11. ми свършва 1-годишното платено майчинство. От 1.11. започвам нова работа, та въпросите са ми:

1. Какво става с платената ми отпуска за 2011 г., която не съм използвала?
2. Има ли някакво предизвестие, с което да предупредя работодателя ми, че напускам след изтичането на 1-годишното ми майчинство?
3. Искам да прехвърля майчинството до навършване на 2 год. на майка ми, която е на трудов договор. Какво трябва да направи новият ми работодател?

Благодаря предварително.

# 497
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
майки на деца до 3 год. възраст могат да бъдат съкратени само с разрешение на Инспекция по труда - и това се доказва пред Инспекция по труда - защо точно този служител - защо и как е намаляла работата във фирмата
и накрая те дават ОТКАЗ - това е практиката в 98% от случаите

# 498
  • в 1001-та нощ
Благодаря   bouquet

Звезден прах  newsm78 по т.1 трябва да бъде изплатена - при прекратяване на правоотношението; по т.2 - според мен - стандартно както си е редът - ако в договора е указано с предизвестие - го пускаш със срок, колкото е предвидено в договора - не би следвало да има значение,че си в отпуск по майчинство ... все пак сте в правоотношение, осигуряват те ..... ; по т.3 - не мисля, че е ангажимент на работодателя  newsm78

# 499
  • София-Младост
Здравейте момичета,

На 20.11. ми свършва 1-годишното платено майчинство. От 1.11. започвам нова работа, та въпросите са ми:

2. Има ли някакво предизвестие, с което да предупредя работодателя ми, че напускам след изтичането на 1-годишното ми майчинство?
3. Искам да прехвърля майчинството до навършване на 2 год. на майка ми, която е на трудов договор. Какво трябва да направи новият ми работодател?

Благодаря предварително.
Това със смяната на работодател малко преди изтичане на 410-те дни...да не стане така че да останеш без безщетение за тези 20дни.
1. Получаваш парично обезщетение при прекратяване на ТД
2. Да, има.
3. На първа страница мисля, че пише.

# 500
Здравейте!
Искам да попитам живот и здраве след навършване на 6 месеца на детето ми,ако се прехвърли майчинството на таткото,а аз се върна на работа продължава ли да ме защитава закона от уволнение или съкращение без искане на разрешение от Инспекцията по труда?Тоест оставам ли защитена до навършване на 3 годинки на детето или това отпада? И ако отпада за мен важи ли за таткото?
Предварително благодаря!  Hug

# 501
  • София-Младост
Здравейте!
Искам да попитам живот и здраве след навършване на 6 месеца на детето ми,ако се прехвърли майчинството на таткото,а аз се върна на работа продължава ли да ме защитава закона от уволнение или съкращение без искане на разрешение от Инспекцията по труда?Тоест оставам ли защитена до навършване на 3 годинки на детето или това отпада? И ако отпада за мен важи ли за таткото?
За теб важи, бащите не са защитени.

# 502
има графа където пише "да се яви на работа на"- 20 септ./този от болницата/.Самия болничен е написан от пример.11-20септ.

Педиатъра ми дава болничен, който започва също от 20 септ.Това застъпване правилно ли е и не трябва ли на педиатъра да започва на 21-така ще имам повече дни и датата 20 няма да се повтаря при двата болнични?

# 503
Здравейте!
За теб важи, бащите не са защитени.
Значи дори да се "разменим" както се казва,аз оставам защитена. Това е мн хубаво. Благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 504
  • София-Младост
има графа където пише "да се яви на работа на"- 20 септ./този от болницата/.Самия болничен е написан от пример.11-20септ.

Педиатъра ми дава болничен, който започва също от 20 септ.Това застъпване правилно ли е и не трябва ли на педиатъра да започва на 21-така ще имам повече дни и датата 20 няма да се повтаря при двата болнични?
Правилно ти е дал от 20-ти. 20.09. е датата на която трябва да се явиш на работа. Ако педиатъра даде от 21 ще имаш пропуск точно този 20-ти септември.

# 505
Здравейте момичета,

Благодаря предварително.
Това със смяната на работодател малко преди изтичане на 410-те дни...да не стане така че да останеш без безщетение за тези 20дни.
1. Получаваш парично обезщетение при прекратяване на ТД
2. Да, има.
3. На първа страница мисля, че пише.

Благодаря Алена и Ала-Бала,

все пак за прехвърляне на майчинството от новия работодател ли трябват документи или от стария?

А има ли някакъв начин да си получа обезщетението за 20-те дни от ноември?

# 506
Това с прехвърлянето на бащинството по новому само за първата година ли важи? Преди доколктоо си спомням можеше и през втората, или се бъркам? newsm78

# 507
  • В полите на Пирин планина
Това с прехвърлянето на бащинството по новому само за първата година ли важи? Преди доколктоо си спомням можеше и през втората, или се бъркам? newsm78

Може да се прехвърли отпускът за бременност и раждае на бащата, след като детето стане на 6 месеца. Отпускът за гледане на дете - също може да се прехвърли.

# 508
Здравейте на всички в тази тема!
Имам следния въпрос - от 01.08. съм в болничен ,до края на м. юли работех но бременността ми е дълго време чакана и преценихме с мъжа ми че е по-добре да си остана в къщи.Та въпроса ми е следния след като от 01.08. съм в болничен ,първия ми беше за 10 дни ,след това ходя на ЛКК.Знам че при първичния болничен първите три дни са за сметка на работодателя- да се надявам ли на някакви пари за тези 3 дни или нищо няма да ми плати.Имам ли право след като за м.08 нямам нито един работен ден?
Благодаря ви предварително!

# 509
  • Пловдив
Здравейте на всички в тази тема!
Имам следния въпрос - от 01.08. съм в болничен ,до края на м. юли работех но бременността ми е дълго време чакана и преценихме с мъжа ми че е по-добре да си остана в къщи.Та въпроса ми е следния след като от 01.08. съм в болничен ,първия ми беше за 10 дни ,след това ходя на ЛКК.Знам че при първичния болничен първите три дни са за сметка на работодателя- да се надявам ли на някакви пари за тези 3 дни или нищо няма да ми плати.Имам ли право след като за м.08 нямам нито един работен ден?
Благодаря ви предварително!

работодателят ще ти плати първите три работни дни

Общи условия

Активация на акаунт