Майчинството счетоводно - 43

• 37 144
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Across the Multiverse
От датата на термина ако се смята назад- да, 12 месеца на 410 (Иначе преди това- от юни миналата год. до декември вкл. съм била на 375 лв.
Защо ти е тогава тази еднократна помощ за бременост? Осигурена си, имаш 12 месеца осигурителен стаж... ще си получавашщ обезщетение от НОИ.
Или аз не съм разбрала какво питаш?!
Аз мислех, че тази сума се полага на всеки с доход под 350 лева на глава от семейството независимо дали после ще получава обезщетение... Не е ли така?

# 526
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте , днес съм в голяма чуденка .Бременна съм в 7 ми месец.
Когато бях в 4ти месец лежах в болница и имам болничен който изплатиха чак днес.
Изплатени са ми 73.80 стотинки и ми се струват много малко .Предполагам че е само за юли .
Ето и по подробно.
Болничния ми е от 10.07 до 15.08 .Осигурявам се като самоосигуряващо лице на 420 лева.
Може ли някой да ми каже колко трябва да получа Simple Smile

Ако си вземете от НОИ ПИК код ще можете да проверите как е изчислено обезщетението.

Подавана ли е редовно деклр. 1 и ползвала ли сте друг болничен от началото на годината?
Аз изчислих при тези данни дневно обезщетение от 16,26 лв. и обезщетение за 15 работни дни на юли от 243,71 лв.

От датата на термина ако се смята назад- да, 12 месеца на 410 (Иначе преди това- от юни миналата год. до декември вкл. съм била на 375 лв.
Защо ти е тогава тази еднократна помощ за бременост? Осигурена си, имаш 12 месеца осигурителен стаж... ще си получавашщ обезщетение от НОИ.
Аз мислех, че тази сума се полага на всеки с доход под 350 лева на глава от семейството независимо дали после ще получава обезщетение... Не е ли така?

Месечната помощ от Социялната служаба се полага на неосигурени лица с доход под 350 лв. на член от семейството

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 21:24 от Boten Mary

# 527
Когато бях в 4ти месец лежах в болница и имам болничен който изплатиха чак днес.
Изплатени са ми 73.80 стотинки и ми се струват много малко .Предполагам че е само за юли .
Ето и по подробно.
Болничния ми е от 10.07 до 15.08 .Осигурявам се като самоосигуряващо лице на 420 лева.

Ако си вземете от НОИ ПИК код ще можете да проверите как е изчислено обезщетението.

Подавана ли е редовно деклр. 1 и ползвала ли сте друг болничен от началото на годината?
Аз изчислих при тези данни дневно обезщетение от 16,26 лв. и обезщетение за 15 работни дни на юли от 243,71 лв.

Не съм ползвала друг болничен .Самоосигурявам се от Декември 2010 .

# 528
  • в 1001-та нощ
Здравейте момичета, имам 2 въпроса, на единия май се досещам за отговора, но все пак да попитам.

Мога ли да прехвърля втората година от майчинството на сестра ми и при какви условия? Тя в момента работи, но може и да напусне, ако се наложи. Бабите и дядото и таткото не са опция.

Родих на 3 февруари, терминът ми беше 13 февруари, кога трябва да се върна работа? Ще ползвам само първата година.

Благодаря ви много за помощта!   bouquet  bouquet  bouquet

на работа на 13 февруари Wink

на сестра мисля, че не може  Sad  да се прехвърля  Sad

може би с програмите за заетост (все едно е безработна и й намират работа, като детегледачка), но виж процедурите и не знам дали се практикува в момента

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 21:15 от a.l.e.n.a

# 529
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ето и по подробно.

Извадете си ПИК код и докато сте в НОИ можете да си направите справка за полученото обезщетение

# 530
  • Across the Multiverse

Месечната помощ от Социялната служаба се полага на неосигурени лица с доход под 350 лв. на член от семейството
Ставаше въпрос за еднократната помощ при бременност и еднократната помощ при раждане. Мислех, че всеки който отговаря на условието за праг на дохода от 350 лв. може да се възползва. Благодаря за разяснението все пак, заблудила съм се...

# 531
  • Пловдив
Здравейте, искам да ви попитам дали мога да получава еднократната помощ от 2880лв ( от университета) като редовна студентка? Аз съм назначена на трудов договор и съм в болничен. Как стоят нещата с тази еднократна помощ и имам ли право на нея, защото някъде четох, че за работещите студентки не се полага и трябва да се върне с 20% лихва.
Закон за семейните помощи за деца- Чл. 8в. (1) Майка (осиновителка) студентка, учаща в редовна форма на обучение, има право на еднократна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца.

Момичета, а ако майката е докторант /в продължен срок на доктурантурата/ и същевременно специализант как стои въпроса с тази помощ?
И още един въпрос по тази тема - на какви помощи, респ. други плащания има право тя, след като са я осигурявали, но не и за риска бременност и майчинство.
Въпросът касае моя много близка жена и предварително ви благодаря за отговорите  bouquet

# 532
  • Пловдив

Ставаше въпрос за еднократната помощ при бременност и еднократната помощ при раждане. Мислех, че всеки който отговаря на условието за праг на дохода от 350 лв. може да се възползва. Благодаря за разяснението все пак, заблудила съм се...

като работеща имаш право на еднократна за раждане 250 лв за първо дете
детски,ако влизаш в прага 350 лв бруто на човек-тогава ще делиш на две

# 533
  • Across the Multiverse
като работеща имаш право на еднократна за раждане 250 лв за първо дете
детски,ако влизаш в прага 350 лв бруто на човек-тогава ще делиш на две
Благодаря за разяснението, май най-накрая някой ме разбра какво питам. Simple Smile

# 534
  • София
Здравейте момичета, имам 2 въпроса, на единия май се досещам за отговора, но все пак да попитам.

Мога ли да прехвърля втората година от майчинството на сестра ми и при какви условия? Тя в момента работи, но може и да напусне, ако се наложи. Бабите и дядото и таткото не са опция.

Родих на 3 февруари, терминът ми беше 13 февруари, кога трябва да се върна работа? Ще ползвам само първата година.

Благодаря ви много за помощта!   bouquet  bouquet  bouquet

на работа на 13 февруари Wink

на сестра мисля, че не може  Sad  да се прехвърля  Sad

може би с програмите за заетост (все едно е безработна и й намират работа, като детегледачка), но виж процедурите и не знам дали се практикува в момента

Благодаря, и аз така си помислих за сестра ми...Жалко!

# 535
Ето и по подробно.

Извадете си ПИК код и докато сте в НОИ можете да си направите справка за полученото обезщетение

НОИ ми е на 60 километра , затова питам първо тук.Ако се наложи , разбира се ще  отида , но ми се искаше да си спестя едно пътуване с тумпака Simple Smile))

# 536
Здравейте.
Искам да попитам, дали ако запиша дъщеря си на яла от другата седмица за да си пази мястото,
а я пусна да започне да я посещава от декември ще ми бъде спряно майчинството, което е на 90% ?

# 537
  • Sofia
Здравейте! Планирам бременност, като работя и съм осигурена, но реших да запиша магистратура дистанционно обучение, която ще бъде две години, като план е перфектно, тъкмо ще уча докато съм в майчинство. Въпросът ми обаче е следния : когато излезна в майчинство, как ще ми бъде изчислено то, въз основа на осигуровките ми от работодателя, или ще получа тези пари за майки студентки? благодаря предварително за отговорите

# 538
Въпросът ми не е точно за тук,но не можах да намеря по-подходяща тема.Като цяло въпросът ми е на какви финансови помощи имам право,след като съм студентка без почти никакъв трудов стаж?Освен еднократната помощ,някакви социални помощи?Помощи за безработна?Някакъв начин бащата да взима майчинство?Глупавото е,че 2 месеца след термина са ми държавните,няма да мога вероятно и стипендия по майчинство да взимам..
Не искам да звуча алчно,но наистина искам да получа максимум от това,което мога,защото всеки знае-трудно е,аз още повече нямам от какво да пестя,нямам доходи...

1.Ако си редовна студентка имаш право на помощта за студенти - 2880 лева в момента за 2011 г.
2.Месечна помощ за дете - 35 лева
3.Еднократна помощ за бременност -150 лева
4. Еднократна помощ за раждане - 250 лева за първо дете.
5. Месечни помощи до навършване на 1 година от детето -по 100 лева

2., 3 и 5 се полагат, ако доходът на член от семейството не надвишава 350 лева.
Благодаря за информацията,само да попитам тази помощ 150 лева за бременност,тя не е ли за самотни майки или всеки с доход по-нисък от посочения я взима?

# 539
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Планирам бременност, като работя и съм осигурена, но реших да запиша магистратура дистанционно обучение, която ще бъде две години, като план е перфектно, тъкмо ще уча докато съм в майчинство. Въпросът ми обаче е следния : когато излезна в майчинство, как ще ми бъде изчислено то, въз основа на осигуровките ми от работодателя, или ще получа тези пари за майки студентки? благодаря предварително за отговорите

На база осигурителните доходи. Помощта за студентки е за редовно обучение.

desssika важи за всички неосигурени жени, или тези, които нямат право ан обезщетение за бременност и раждане, щом отговарят на изискването за доход.

Общи условия

Активация на акаунт