Майчинството счетоводно - 43

• 37 013
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Момичета, някоя от вас успявала ли е да се свърже на този телефон 926 10 10 ? Аз и цял ден да вися на него, си дава свободно и никой не вдига. Имам болнични от юли, които не са ми изплатили, подозирам защото се налагаше преизчисление на дохода, ама все пак може ли да ме оставят 3 месеца без пари...

пиши мейл-ще ти отговорят и ако има проблем ще го коригират

# 196
Имам сленото питане,
от юни 2010 до октомври 2010 съм осиурявана на 320лв
от ноември 2010 до сега на 2ч. - мисля че беше 78лв
термина ми е през януари
някои може ли да ме ориентира какво майчинтво ще взимам?
благодаря предварително, на отзовалите се

# 197
  • В полите на Пирин планина
Имам сленото питане,
термина ми е през януари

На първа страница има калкулатор - трябва ти размера на брутното и нетното възнаграждение.

# 198
  • Русе
Имам сленото питане,
термина ми е през януари
До колкото виждам, доходът ти пада под минималната работна заплата, затова ще получаваш минималната работна заплата като обезщетение по бременност и раждане.

Здравейте, работя в банка и съм по заместване на колежка която е в отпуск по майчинство. Какво се случва ако и аз забременея и изляза по майчинство, защитена ли съм от закона- не, не си защитена от закона, защото си на временен договор до завръщане на титуляра, какво се случва с мястото ми ако колежката се върне на работа?- Ако колежката се върне на работа, преди ти да излезеш в болничен- 45 дни  бременност и раждане, договорът се прекратява и нямаш право на обезщетение, ако не си осигурена. Ако колежката се върне на работа след като ти си излялза в болничен- 45 дни  бременност и раждане, договорът  пак се прекратява, но имаш  право на обезщетение до 410 дни на детето.Въобще какви са законовите разпоредби, благодаря ви!

silvia1980, много Ви благодаря за отговора, позволявам си да питам още неща които не ми станаха ясни - "договорът се прекратява и нямаш право на обезщетение, ако не си осигурена." - нали аз съм осигурявана през това време  newsm78

А какво би станало ако колежката отиде на друго място, а на мен ми предложат постоянен трудов договор?

Много объркано стана, дано сте ме разбрали.  bouquet

За да имате право на обезщетение по бременност и раждане, трябва да сте осигурена към деня на излизане по бременност и раждане, тоест ако трудовият договор бъде прекратен преди да излезете болничен, нямате право на обезщетение, тъй като няма да сте осигурена към този момент. Чудесно би било, ако Ви предложат постоянен договор, а колежката Ви отиде на друго място- тогава при всички положения ще имате право на обезщетение по бременност и раждане и майчинство.

# 199
Здравейте! Имам следния въпрос. Бременна съм в 5ти месец, термина ми е 17,01,2012г , но към момента не се осигурявам. Имам син на 4г, за който съм си получавала майчинство 2години и преди това имам няколко години стаж. Интересуваме, дали ако започна да се осигурявам на 4 часа от 01,10,2011 ще имам право на 2г. майчинство или ще трябва да взимам социално? Питам понеже ми казаха, че трябвало да имам 1г. непрекъснато осигуряване преди раждането.... Благодаря предварително!

# 200
Здравейте! Имам следния въпрос. Бременна съм в 5ти месец, термина ми е 17,01,2012г , но към момента не се осигурявам. Имам син на 4г, за който съм си получавала майчинство 2години и преди това имам няколко години стаж. Интересуваме, дали ако започна да се осигурявам на 4 часа от 01,10,2011 ще имам право на 2г. майчинство или ще трябва да взимам социално? Питам понеже ми казаха, че трябвало да имам 1г. непрекъснато осигуряване преди раждането.... Благодаря предварително!
Щом имате 12 мес. осигур. стаж през живота си е необходимо поне няколко дни преди започване на 45 дневния болничен да сте осигурена. Не е необходимо стажа да е непосредствено преди излизане в болнични.

# 201
Много благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 202
Здравейте,аз съм управител на ЕТ.Въпроса ми е ако по време на майчинството фирмата бъде закрита ,то моето майчинство ще бъде ли прекратено

# 203
Момичета, някоя от вас успявала ли е да се свърже на този телефон 926 10 10 ? Аз и цял ден да вися на него, си дава свободно и никой не вдига. Имам болнични от юли, които не са ми изплатили, подозирам защото се налагаше преизчисление на дохода, ама все пак може ли да ме оставят 3 месеца без пари...

пиши мейл-ще ти отговорят и ако има проблем ще го коригират

повече от месец се опитвам да се свържа-безуспешно!  Освен да пиша и аз мейл....

# 204
  • Across the Multiverse
Здравейте и от мен!
Искам да попитам дали освен майчинството ни се полагат някакви други парички ако в домакинството (нямаме брак) само аз работя, таткото не е регистриран никъде, внася си само здравни осигуровки ?
Извинявам се ако въпроса е глупав или неясен, но наистина не знам. Мерси предварително.

# 205
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Искам да попитам дали освен майчинството ни се полагат някакви други парички ако в домакинството (нямаме брак) само аз работя, таткото не е регистриран никъде, внася си само здравни осигуровки ?
Извинявам се ако въпроса е глупав или неясен, но наистина не знам. Мерси предварително.

помощи за отопление,ако отговаряте на дохода
детски,пак с изискване за доход
ще имаш и помощ за раждане-250 лв за първо дете

за всичко това се подават документи в социалните

# 206
  • Across the Multiverse
Здравейте и от мен!

помощи за отопление,ако отговаряте на дохода
детски,пак с изискване за доход
ще имаш и помощ за раждане-250 лв за първо дете
за всичко това се подават документи в социалните
Елфита, благодаря ти много за бързия отговор!
Сега се поразрових; за отопление не отговаряме ( намерих информация за 131 лв. макс. доход за лице съжителстващо с др. лице и 119 за бременни жени) Моята заплата е 410 бруто... и нето да се взима пак сме над...
Детски и помощ за раждане на дете- ще подадем декларация януари живот и здраве.
За таткото - как се удостоверява липсата на доход...?

# 207
  • В полите на Пирин планина
Gigito на някои места в Социалните подпомагания изискват нарочна декларация пред нотариус, че лицето за дадения период / или част от него / няма доход.

Шило_в_торба на мейл отговарят доста бързо - посочи трите имена, ЕГН-то си и какъв е проблемът.

# 208
  • Across the Multiverse
Мерси! А тези детски не са ли всъщност ако аз не взимам други обезщетения? В смисъл за безработни, студентки и т.н.

# 209
  • Leeds, UK
Нашият татко също беше безработен, когато подавах декларацията миналата година. Предишният път ми искаха бележка от БТ за периода, в който е бил регистриран и да му впиша доходите в общата декларация - т.е моите + неговото обезщетение за 3-4 месеца, но този път не искаха, защото на него му беше свършила регистрацията и по служебен път щели да си получат инфо, че той не работи и не е осигурен. Така, че си вписах само моите доходи и си взех бележка от службата само аз. Това беше достатъчно.Аз лично като попълвах декларацията предишния път със сигурност сумите ми не бяха суперточни, но те си ги оправят после. То така се смята с ревящо дете на главата.Не знам защо карат хората да попълват и смятат такива суми, след като инфото си пристига и от НОИ и от НАП, даже още на техния компютър може да се види кой кога колко и откъде е получил.

Общи условия

Активация на акаунт