Майчинството счетоводно - 43

• 36 885
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте-искам да попитам-последния ми болничен от личния лекар на детето е от 28.08. до 17.10.,той е представен в нои на 13.09.-кога да чакам превод за тези 3 раб.дни на август и кога за целия септември?И следтова какво следва да се подава до 410 дни  и как се нормализират преводите тогава-в началото или в края на месеца идва майчинството?Досега болничните ми идват на два превода в месеца и само септември е застъпен като цял месец,та се надявам малко да се опарича Simple Smile

# 316
Здравейте-искам да попитам-последния ми болничен от личния лекар на детето е от 28.08. до 17.10.,той е представен в нои на 13.09.-кога да чакам превод за тези 3 раб.дни на август и кога за целия септември?И следтова какво следва да се подава до 410 дни  и как се нормализират преводите тогава-в началото или в края на месеца идва майчинството?Досега болничните ми идват на два превода в месеца и само септември е застъпен като цял месец,та се надявам малко да се опарича Simple Smile
Плащането - до 15 раб. дни частта за август. После като се подадат данни за септември ще се изпалти тази част и след това и за октомври.
Документи от 136-я до 410-я ден ги има посочени на първа страница.
Като подадете заявление-декларация до 410-я ден ще си получавате парите в началото на месеца за предходния.

# 317
Здравейте момичета ,искам да споделя ситуацията в която се намирам и да ви помоля за съвет какво да направя,за да се оправят нещата.На кратко в момента съм в майчинство -втората година вече,остават ми още около 10 месеца,работодателят ми не плаща осигуровки,счетоводството го крият и не подават на време данните след което аз си получавам парите след многократно звънене да се пуснат документите и разбира се се получава голямо закъснение.Вече ми писна и се чудя какво да правя,за да си влязат нещата в ред и да си получавам парите на време.

# 318
  • Пловдив
Здравейте момичета ,искам да споделя ситуацията в която се намирам и да ви помоля за съвет какво да направя,за да се оправят нещата.На кратко в момента съм в майчинство -втората година вече,остават ми още около 10 месеца,работодателят ми не плаща осигуровки,счетоводството го крият и не подават на време данните след което аз си получавам парите след многократно звънене да се пуснат документите и разбира се се получава голямо закъснение.Вече ми писна и се чудя какво да правя,за да си влязат нещата в ред и да си получавам парите на време.

жалба в НАП

# 319
Какво става след като се подаде такава жалба ?Имам в предвид вече служебно започват да ми изплащат и си търсят работодателя или нещо друго се случва?

# 320
  • В полите на Пирин планина
Какво става след като се подаде такава жалба ?Имам в предвид вече служебно започват да ми изплащат и си търсят работодателя или нещо друго се случва?

Правят проверка на работодателя и евентуално го глобяват, ако наистина бави осигурителните вноски. Но за жалост няма как да го накарат на сила да ги внася на време.

# 321
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
искам да попитам, в момента съм в майчинство втора година, от април месец насам, този месец се забави превода на майчинството, но сега е постъпило и гледам, че е 240 лв., нали се говореше, че ще бъде 270 лв., или е останало неприето вдигането на минималната работна заплата?

# 322
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
искам да попитам, в момента съм в майчинство втора година, от април месец насам, този месец се забави превода на майчинството, но сега е постъпило и гледам, че е 240 лв., нали се говореше, че ще бъде 270 лв., или е останало неприето вдигането на минималната работна заплата?

Размера на обезщетението се гласува с бюджета на НОИ. До преди няколко години беше обвързано с МРЗ, но последните 2-3 години си остана постоянно. Последно го промениха до размера на МРЗ, но сега тя се промени през годината и според мен няма да коригират размера на обезщетението. В най-добрия случай ще променят размера на обезщетението от 2012 г.

# 323
Здравейте на всички.
Термина ми е на 14.09.11г.
Осигоряват ме на минималната работна заплата.
Искам да попитам какви документи трябва да подготвя и кога по-точно..абе с две думи нищичко не ми е ясно,ако може да ми обясните.

# 324
  • Leeds, UK
Нещо си объркала термина, ми се струва  Rolling Eyes

# 325
Здравейте,
В момента съм в 6ти месец и съм в болничен от 4ти месец.
Искам да попитам как се смятат осигуровките, когато съм постоянно в болничен заради бременността и кой ги плаща –  работодателя, държавата или и двете страни.
Пример:
Брутна заплата 600 лв
Внесени осигуровки за 1ви месец в болничен от работодател - 117лв
Това нормално ли е ?

# 326
  • В полите на Пирин планина
Здравейте на всички.
Термина ми е на 14.09.11г.
Осигоряват ме на минималната работна заплата.
Искам да попитам какви документи трябва да подготвя и кога по-точно..абе с две думи нищичко не ми е ясно,ако може да ми обясните.

Нещо си объркала термина, ми се струва  Rolling Eyes

Peace

Иначе можеш да прочетеш много подробна информация на 1-ва страница на темата и тогава, ако нещо не ти е ясно да ти помогнем.

Здравейте,
В момента съм в 6ти месец и съм в болничен от 4ти месец.
Искам да попитам как се смятат осигуровките, когато съм постоянно в болничен заради бременността и кой ги плаща –  работодателя, държавата или и двете страни.
Пример:
Брутна заплата 600 лв
Внесени осигуровки за 1ви месец в болничен от работодател - 117лв
Това нормално ли е ?

Даваш много обща информация, за да отговоря точно. Най-вероятно първият път, когато ти е издаден болничен лист той не  е бил от началото / т.е. от 01 число / на съответния месец, за да има и дължими осигуровки за него. Ако цялия месец си в болничен, то се внася само здравна вноска 20.16 лева / 480 лева*4.8% /. Тя се дължи от работодателя, а ти не дължиш нищо.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 21:52 от Boten Mary

# 327
Здравейте, последния ми болничен издаден от педиатъра на бебето ми беше до 16.08.11. От нои на 1.09.са ми изплатли за месец 08.11г част от парите-предполагам сумата която ми се полага от 01.08 до 16.08.От работата ми са ми подали документите след изтичане на 410 дни,но в нои няма мищо отбелязано.Знаете ли до колко време ще стане това и кога мога да си очаквам парите занапред?

# 328
  • Пловдив
Здравейте, последния ми болничен издаден от педиатъра на бебето ми беше до 16.08.11. От нои на 1.09.са ми изплатли за месец 08.11г част от парите-предполагам сумата която ми се полага от 01.08 до 16.08.От работата ми са ми подали документите след изтичане на 410 дни,но в нои няма мищо отбелязано.Знаете ли до колко време ще стане това и кога мога да си очаквам парите занапред?
сигурна ли си,че са подали декларацията 135-410 дни?тя се отбелязва на сайта и може да я видиш с пик код
срока за превод е 15 работни дни от подаването на декларацията,но обикновено по-рано

# 329
  • гр. София
моя случай е аналогичен на lizi_beti. Моите документи са предадени в НОИ на 03.09.2011 и по правило би трябвало да ми изплатят парите до 18.09.2011. Да, ама не. Сроковете са затова, за да не се спазват - писах на benefits <benefits@sofia.nssi.bg> (отговориха ми много бързо и точно) и ми написаха да не разчитам да си спазят срока.
Към днешна дата - 18.09.2011 моята деклараация все още не е въведена, камо ли да очаквам плащане по нея. Ето какво ми отговориха:

"Здравейте отново,
Аз не бих разчитал на това. По вероятно е да се случи в предпоследната или последната седмица на месеца.Ако го въведат до края на тази седмица е възможно да се класира за 21 септември, но това е много относително.

Дойчин Дочев
Финансов ревизор
Дирекция "Краткосрочни плащания и контрол"
Столично управление "Социално осигуряване"
сл. тел. 02/9261909

На 13.9.2011 г. 13:09, Evgeniya Simeonova написа:
Благодаря за бързия отговор. Означава ли, че ако всичко е наред с документите ми, би трябвало да си получа обезщетението до 18.09.2011 ? "

Общи условия

Активация на акаунт