Кухните - 39 тема

• 77 867
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
Бамбарадамбара, моята фурна и тя е в такава колона, а аспиратора е на 90градуса /над котлоните/. Използвам я често, не ми е само за красота Peace
Ето я на снимка

# 706
  • Горна Оряховица
mama Tin ,каква е мощноста на аспиратора ви?
(кухнята ви е прекрасна  Heart Eyes)

# 707
  • Варна
И аз не мисля, че фурната трябва да се съобрязява с местоположението на аспиратора, тъй като през цялото време на готвенето парата от фурната излиза напред, така или иначе си мирише на манджа. А излизането на парата при отварянето й е нещо кратковременно. По същата логика трябва да имате и аспиратор над мивката - когато изливате нещо горещо, което е било досега на котлона, се вдига страшна пара.  Peace

# 708
Аман от тия лайсни!
Аз също не харесвам лайсни, но повечето майстори с човешки цени още не са толкова добри на безлайсването.

Мебелиста /майстора/ или МОЖЕ или НЕ може!   Mr. Green
..........
http://forum.dibla.com/index.php?topic=8165.0

HPL е това. Освен до можене на майстора, опира и до възможностите за плащане на клиента.

# 709
mama Tin ,каква е мощноста на аспиратора ви?
(кухнята ви е прекрасна  Heart Eyes)

Mimozka, аспиратора ни е 800 куб м/за час Peace

# 710
То зависи и какъв е обема на помещението, не е само до мощността на аспиратора.
Ако трябва и аз да повторя - фурната ни е вградена в колона и е встрани от аспиратора - няма проблем.

# 711
Да, права е Пина, нашето помещение е 25 кв м.

# 712
  • София
Нещо като на mama Tin обмислях да се получи. Само трябва да е малко по-нагоре фурната, за да излезе над плота, че ми се застъпва иначе и няма как да се отваря.
Убеждаваха ме в разни магазини, как ще сменям шкафове редовно, защото била много опасна тая пара дето излиза, че и решетки трябвало да слагам отдолу  на шкафа ooooh!

# 713
Пара толкова много не излиза де, да не би да варим макарони вътре Naughty
Иначе лекичко ми се затопля горния шкаф, ще видим шкафовете след няколко години, не сме слагали някакви решетки върху долния шкаф, все пак фурната е за вграждане и си е предвидена топлоизолация. Ние затова и взехме Бош фурна, за да сме по спокойни, че изискванията за безопасна експлоатация ще са спазени.

# 714
Дали фурната ще ти е вградена долу или горе - все тая, ако ще слагаш решетки, все трябва да слагаш. Не, че схващам за какви решетки става въпрос.
За шкафа над фурната да се повреди от парата  Thinking не знам, може и да има резон в това твърдение, но сякаш не ми се вярва. Ако е производствен цех и всеки ден по 12 часа на ден фурната работи на пълни обороти - може и да се повреди, то ще е много пара непрестанно по този шкаф. Предполагам, че зависи и от какъв материал е. Все пак шкафчета за баня се правят от МДФ, а там има доста пара, повече от една фурна и повече пъти на ден - поне у нас.
Относно какво можеш да чуеш в магазин - когато гледахме уреди във Вето и си харесах малко корито за мивка продавачката така се амбицира да ми продаде двойно по- голямо, че започна да ме убеждава, че тавите на фурната нямало да влязат в мивката, как съм щяла да ги мия? Аз ѝ отговорих, че ще ги мия в съдомиялната. Тя ме контрира, че нямало да влязат в съдомиялната, но аз отговорих, че в 60см миялна, как няма не да влязат? Тя вече в чуденето си измисли, че щели да ми се повредят от миялната, трябвало да ги мия на ръка. Тогава ѝ рекох, че ако ще мия тави на ръка, хич да не купувам миялна, защото чиниите не са ми проблем, точно за тави и тенджери я искам. И понеже съдомиялната беше избрана вече от техния магазин и излезе, че тя ме отказва от покупка за 1000лв, за да направя покупка за 400лв и направо зениците ѝ се разшириха... Не знам кому е нужно да се говорят глупости, обидно е и за клиента да го смятат за толкова елементарен, но е факт - в магазина можеш да чуеш всичко!

Допълвам, че горния шкаф не ми се загрява, защото над фурната ми е вградена микровълнова.

# 715
А какво се случва с шкафа под фурната?Аз имам чекмедже и държа малко неща и рядко поглеждам вътре.Оказва се че изпадат трохи и подобни.Чудя се какво може да се направи,погрешно ли е вградена и т.н.?

# 716
А какво се случва с шкафа под фурната?Аз имам чекмедже и държа малко неща и рядко поглеждам вътре.Оказва се че изпадат трохи и подобни.Чудя се какво може да се направи,погрешно ли е вградена и т.н.?

Как така ще изпадат трохи?
Фурната не може да има дупки отдолу.

# 717
Ами как точно не ми е ясно.То трохи падат (между вратата и фурната)като правим принцеси и при чистене.Аз обикновено свалям и стъклата като я чистя и ако нещо падне го почиствам,но впоследствие откривам и вътре в шкафа.Не са много,но е неприятно.

# 718
  • Балчик
нищо му няма на шкафа над фурната, моето е обикновено ПДЧ и нищо не му е станало за 5 години. Peace

# 719
  • Стара Загора
И моята фурна ще е на високо,аспиратора не е много близо ,не мисля че ще има някакъв проблем,но така или иначе на тавана над фурната ще има допълнителна  вентилация

Общи условия

Активация на акаунт