Кухните - 39 тема

• 77 833
  • 795
  •   1
Отговори
# 735
Искам да се посъветвам нещо с Вас. Добър вариант ли е кухня, която е с тъмен корпус от ПДЧ - удлайн мока или нещо подобно, светли вратички крем гланц от МДФ, светъл плот от технически камък в подобен на вратичките цвят и гръб от ПДЧ - тъмният цвят? И изобщо функционален ли е вариантът технически камък плот и гръб ПДЧ, а и как биха се свързали - с лайсна или по друг начин? Много ми се иска и гърбът да е от камък, ама нещо цената ми идва в повечко. Другият ми вариант е гърбът да е от тъмни /като корпуса/ стъклокерамични малки плочици, но едва ли ще намеря такива, които да са в максимално подобен нюанс на корпуса, за да не стане прекалено шарено. Не искам и лакобел - да красив е, но ми казаха, че не бил особено удароустойчив.
Та такава е моята дилема и нещо не мога да я реша сама.  newsm12 newsm12 newsm12

Имам лакобел от около 4-5 месеца. Не го удрям, но не виждам какво толкова. Няма да чукаш с чук по него. Внимаваш както за всяко друго нещо.

# 736
Момичета, някоя от вас има ли фурна с телескопични водачи? Днес гледах една в техномаркет и ми се сториха много тънки ламаринки и страшно нестабилни. Могат ли да си закупя фурна без такива  водачи и да ги сложа в последствие или обратното, да си купя с такива водачи и ако не са ми удобни да ги махна без да губя нивото? Въобще струват ли си тези водачи и пречат ли по някакъв начин на почистването?

# 737
  • Варна
Inessita, стой далеч от телескопичните водачи. Аз днес тъкмо разказвах на мъжа ми, че като ходих в сервиза на Мулинекс да си купя бъркалки за пекарната, имаше едни хора, които се разправяха със сервизника за техните телескопи- нещо се били спекли и не се издърпват.
Според мен от мазнтия много спичат.

# 738
Еми то тия сигурно изобщо не си почистват фурната, затова така е станало с водачите. Иначе са си много удобни и ако редовно се почистват, няма как да се спекат.

# 739
  • София
Мдаммм, за да се отблагодаряват с удобство, телескопичните водачи искат поняяяякаго да бъдтат почиствани може би Wink Моята фурна не е с телескопични за съжаление и ако имах опция щях да взема с такива - много е удобно според всички, които имат.

Иначе утре е Големият Ден за моята кухня. Стискайте палци всичко да е наред и да стане добре  Praynig Имам хубаво предчувствие, дано не ме излъже.

# 740
Inessita, стой далеч от телескопичните водачи.

А ти ползвала ли си, че даваш такива съвети?

Фурната ми е с такива и смятам, че няма по уобно нещо. Ако не се чисти естествено че ще се спече. А и не виждам как точно ще ми се излее там такова количество манджа, че да е спече.

# 741
  • В най - голямото село
Таря стискаме палци и чакаме снимки

# 742
  • Варна
От прочетеното тук и в предните теми бях останала с впечатление,
че фурните с пиролиза не могат да имат телескопични водачи.
Така ли е или бъркам?

И още нещо,фурна с колко литра обем е най-добре да взема,
като за средностатистическа домакиня,не кой знае каква готвачка.

# 743
От прочетеното тук и в предните теми бях останала с впечатление,
че фурните с пиролиза не могат да имат телескопични водачи.
Така ли е или бъркам?
...

Моята фурна е с пиролиза и имам телескопични водачи. Когато пускам пиролизата ги свалям. Свалят се изключително лесно и се поставят изключително лесно. Самите водачи ги мия в миялната.
Телескопични водачи могат да се поставят на всяка фурна. Могат да се купуват допълнително. Може в една фурна да се сложат водачи на всеки ред, ако искате и имате пари.  Laughing

# 744
  • Варна
Bliss, да ползвала съм. Не е нужно да ти се излива манджата отгоре им- дори самите изпарения съдържат мазнотии. Да, трябва да се почиства, но в момента, в който ще вземе да ми писва- започват проблемите.

Все пак Inessita ще си вземе това, което й харесва с нашите мнения или без.

# 745
Моята фурна е с пиролиза и има телескопични водачи. Мисля, че може на първа страница да се напише - фурните с пиролиза могат да имат телескопични водачи, защото това се пита постоянно. Ама какви митове витаят само... и предполагам най- вече продавачите ги разпространяват измисляйки врели- некипели, за да те убедят да купиш това, което имат.  Laughing

Тъй като не съм си мила телескопичните водачи, все още, кажете ми на какъв период от време е хубаво да става това? Добре, че става в съдомиялна - никак не ми се мият на ръка. А на каква програма ги пускате на автоматична или за силно замърсяване?

# 746
Bliss, да ползвала съм. Не е нужно да ти се излива манджата отгоре им- дори самите изпарения съдържат мазнотии. Да, трябва да се почиства, но в момента, в който ще вземе да ми писва- започват проблемите.

Все пак Inessita ще си вземе това, което й харесва с нашите мнения или без.

Е и какво. От изпарения няма как да ти се спекат водачите. Трябва да си голям мърляч и да не си ги мил с години за да се случи. Няма от какво да ми писне. Пускам ги в миялната и толкова.

Това са просто пълни глупости. Наистина всеки си купува каквото му харесва, ама хайде да мислим малко. Магазинерите говорят каквото им изнася за да продават залежала стока. А ние сме тези, които вземаме решенията.

И моята фурна е с телескопични водачи и пиролиза.

# 747
Ама за съдомиялна кажи, за съдомиялната?!  Laughing На какъв период от време и на каква програма?

# 748
Ама за съдомиялна кажи, за съдомиялната?!  Laughing На какъв период от време и на каква програма?

Абе нищо особено. Като видиш, че са мръсни пускаш и толкова. Пускала съм и на висока и на нормална температура. Всичко зависи от степента на "спеченост".  Peace Пускай, не се бой.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 09:16 от Анонимен

# 749
Мерси! Трябва да ги погледна, че изобщо не съм ги поглеждала.

Общи условия

Активация на акаунт