Кухните - 39 тема

• 77 949
  • 795
  •   1
Отговори
# 525
Продават се разклонители или се слагат тройни, четворни контакти.

# 526
Аз имам 3 единични, защото не исках целия гръб да ми е осеян в контакти. Кафемашина не ползваме, нямаме и постоянно инсталиран на плота тостер или друга подобна дреболия. Само за миксер или машина за хляб, но ги вадя и прибирам - смятам, че ще ми стигат контактите. Е, аз ползвам кухнята от 2 седмици, трудно мога да направя кардинален извод.

# 527
  • гр.Пловдив
Пускам проектче, което shadowman ми направи. Сега очакваме вашите мнения, по-добри идеи и варианти. Благодаря предварително.

http://1239.snimka.bg/architecture/idei-za-kuhnya.619340.25064748

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 11:31 от smarfietka_

# 528
Smarfietka_ ,

Функционална не е добре организирана тази кухня.
Много тичане ще види домакинята докато сготви Simple Smile
Правилният поход е : Хладилник --> Мивка --> Печка/Фурна.
Това правило произлиза от "пътя на продуктите" Simple Smile
Може да се направи къде къде по правилно и по-красиво.
Дайте повече въображение и в дизайна Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 12:13 от p.yanev

# 529
  • Пловдив
Аз имам 3 единични, защото не исках целия гръб да ми е осеян в контакти. Кафемашина не ползваме, нямаме и постоянно инсталиран на плота тостер или друга подобна дреболия. Само за миксер или машина за хляб, но ги вадя и прибирам - смятам, че ще ми стигат контактите. Е, аз ползвам кухнята от 2 седмици, трудно мога да направя кардинален извод.

Аз също мисля да държа всички уреди прибрани и да ги вадя при необходимост, дори и да ми работи машината за хляб в това време едва ли ще се наложи да ползвам повече от един уред едновременно. Май ще си остана на един двоен, не ми харесва идеята да има много дупки по гърба.

# 530
Smarfietka_ ,

Тук съм съгласна, при мен в момента е почти същото разположението, но е далечко хладилника. Не може ли да мине най- в ляво твоя  newsm78

# 531
Вероятно, ако мине хладилника най- вляво, ще стане идеално - хладилник - плот, мивка- плот, печка - плот, като накрая ще има голям плот за повечко неща  Thinking 
Не мога да преценя дали това е сянка или на дългата страна са навсякъде по едно плитко чекмедже и отдолу две дълбоки? Ако е така, стават 4 плитки чекмеджета в кухнята, които мисля, че са излишни - в едното да има прибори и толкова, плитките чекмеджета за друго не стават, май  Thinking
Ако дългата страна остане без хладилник и цялата е в шкафове, може горния ред да се направи нещо интересно - шахматно разположение, някакви отворени долапчета за саксии с цветя или кани, чаши - нещо си. Ако го позволява стила, от този проект не разбирам дали се търси някаква модернистична визия или нещо по- класическо или ретро, рустик или каквото и да било.

# 532
Вероятно, ако мине хладилника най- вляво, ще стане идеално - хладилник - плот, мивка- плот, печка - плот, като накрая ще има голям плот за повечко неща  Thinking 
Не мога да преценя дали това е сянка или на дългата страна са навсякъде по едно плитко чекмедже и отдолу две дълбоки? Ако е така, стават 4 плитки чекмеджета в кухнята, които мисля, че са излишни - в едното да има прибори и толкова, плитките чекмеджета за друго не стават, май  Thinking
Ако дългата страна остане без хладилник и цялата е в шкафове, може горния ред да се направи нещо интересно - шахматно разположение, някакви отворени долапчета за саксии с цветя или кани, чаши - нещо си. Ако го позволява стила, от този проект не разбирам дали се търси някаква модернистична визия или нещо по- класическо или ретро, рустик или каквото и да било.

И аз си го помислих това, аз държа най- много на дълбоките чекмеджета за тави, тенджери, всичко. Плитките за мен са нефункционални, а и много дръжки стават  Mr. Green

При мен дългата страна е такава, но аспиратора ми е в средата, точно за да раздвижим  малко, отстрани са два шкафа със стъклени вратички, над тях има място и отгоре лунички, което раздвижва малко тази голяма стена.

# 533
Smarfietka_ ,

О, Янев...  той е дизайнер и знае ... слушайте го! Simple Smile

# 534
И моето мнение е че повече от 2 плитки чекмеджета не са нужни. В едното си държа вилици, лъжици и т.н., а в другото са ми големите черпаци и всичко останало, защото нямам тръба на която да ги окача.

Тъй като имам и един шкаф с рафтове за робота ми (чекмеджетата малко отнемат повече от пространството и прецених, че за робота си е ок рафт) и за да не нарушавам визията ... дълбоките чекмеджета ги направихме едно в друго (долното е с един голям фронт, отваря се то, след което се отваря горното дълбоко чекмедже)

https://picasaweb.google.com/116459163547056372764/14042011?auth … 95326584275168882

# 535
Не мисля, че винаги трябва да се търси така наречената линия хладилник->мивка->печка. В крайна сметка понякога няма как да се спази това и не винаги кухнята ще е красива и функционална ако е така. В случая има възможност за такова нещо и съм съгласна , че може да се помисли за такъв вариант, но съм забелязала, че тук винаги като се покаже кухня и се започва защо не било спазено правилото.

# 536
Не мисля, че винаги трябва да се търси така наречената линия хладилник->мивка->печка. В крайна сметка понякога няма как да се спази това и не винаги кухнята ще е красива и функционална ако е така. В случая има възможност за такова нещо и съм съгласна , че може да се помисли за такъв вариант, но съм забелязала, че тук винаги като се покаже кухня и се започва защо не било спазено правилото.

Ако тази кухня ще е ползва активно, действително първата цел е да се намалят километрите, които домакинята ще навърта в този триъгълник.

# 537
СоВ, така е, но тук може са спази, при това ще стане по- добре  Peace Трудно или въобще неприложимо е при малки помещения, или там където изводите задължават. Тук май го няма този проблем

# 538
Да, съгласна съм, че в тази кухня може да се постигне този ефект.  Peace
Иначе, не мисля, че се навъртат много километри ако не е спазена линията. Пет години живея в апартамент, където кухнята е с разположение хладилник -> печка -> мивка и никога не ми е било неудобно.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 14:31 от Анонимен

# 539
СоВ, така е, но тук може са спази, при това ще стане по- добре  Peace Трудно или въобще неприложимо е при малки помещения, или там където изводите задължават. Тук май го няма този проблем

Не е само заради квадратурата.
Т.е. незнам в този случай кое е било водещо, но и при мен има място, а не е спазено това правило съвсем умишлено.
Исках абсорбатора да е близо до фурната и микровълновата, за да върши някаква работа.
Те пък от своя страна са в колона до хладилника.
Затова сложихме и плота там, а мивката е на другата страна.
Не мисля, че е голяма драма.
17 години готвя по този начин, не съм се вталила от разкарване Laughing

Общи условия

Активация на акаунт