Кухните - 39 тема

• 77 908
  • 795
  •   1
Отговори
# 615
Ами, някой четох наскоро, дето я пускал веднъж месечно  Thinking Аз категорично не бих я пускала веднъж месечно, като гледам и нужда не би имало, не се цапа чак толкова. Тя в момента ми е почти съвсем чиста - имам две капки на пода. Не ги чистя, щото ги пазя за пиролизата. Ама на 3-4 месеца поне?  Thinking Три пъти годишно, за 5 години 15 пиролизи - ако толкова не може да изкара, за какво ги правят въобще?  Thinking

# 616
  • Русе
Тук съм абсолютно съгласна с Пина, едва ли не са тествани и то многократно за тази висока температура, просто няма логика. Според мен 3-4 пъти годишно е съвсем нормално все едно да си измиеш фурната.

Pina, забравих да те питам дали фурната има отделно за пускане на долен, горен реотан, вентилатора видях?

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 14:57 от Meggysan

# 617
Щом са ги направили с пиролиза фурните, трябва да издържат. Ако са монтирани според инструкциите, не би трябвало да има никакъв проблем. Единствения недостатък е, че нямат телескопични водачи.

# 618
Как да няма телескопични водачи - има! Само на едно ниво, но има.

Има само долен реотан със и без вентилатор, има само горен реотан, но + грил нагревател. Има долен и горен заедно. Това, което няма е само горен реотан със или без вентилатор. Аз по принцип готвя на долен + вентилатор с топъл въздух и ми се изпича идеално отгоре. Само за запичане отгоре на сандвичи, например и на старата фурна съм ползвала с грил нагревателя. Но само горен реотан нямах и на старата и сега нямам. Като купихме старата ме беше яд, но с годините установих, че не ми трябва и затова сега не ми липсва. Но, наистина го няма като опция.

# 619
  • Русе
Тази има, макар че аз не съм го включила в задължителните опции. Май ще си остане тази, утре ще отида да я видя и на живо, ще огледам и другите набелязани, и ако ми хареса я вземам, че е на промоция до четвъртък. Сега остава да измисля и миялната. Плота и аспиратора вече са ясни.

Едновременно сме писали.
Мерси много за разясненията. Този горен + грил не става ли за сандвичи? Май е това, повече да не питам, че ставам нахална.

# 620
  • Балчик
Момичета, забравих колко цикъла на пиролиза даваха за целия живот на фурната, не помня къде го четох- ако не бъркам бяха 60.  newsm78 някой ако е срещал това инфо да сподели, ще потърся и аз. Определено няма нужда от пускане всеки месец, освен ако стопанката не е съвсем голяма мърла. Моята я пускам на около 3-4 месеца веднъж, зависи от замърсяванията. А те мис е получават най-вече от печене на меса, което е рядко при мен. От тестени и сладкарски изделия няма как да се изцапа. Евентуално да ми поизкипи малко от мусаката, когато сложа заливката, ако е по-плитка тавичка. Ей такива неща. И когато пека пиперки за зимата- около 20 кг все се случва да капане и да замърси покритието.
Чак толкова не и се втелявайте на тая пиролиза, ползвайте си я с удоволствие, когато има нужда. Hug

Колкото до само горния реотан- аз имам 2 програми.Едната е горен с вентилатор,а другата е горен + грил, градусите могат да се нагласят. Имам и само долен без вентилатор и с вентилатор. Само горен обаче не ми се е налагало да ползвам,освен грила за сандвичи.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 18:12 от Джемма

# 621
Аз благодаря за така създалата се дискусия за пиролизата  Laughing Значи намерението ми да я пускам на 3-4 месеца си остава, ако ме домързи може и на по- рядко да е.

# 622
  • Русе
Аз благодаря за така създалата се дискусия за пиролизата  Laughing Значи намерението ми да я пускам на 3-4 месеца си остава, ако ме домързи може и на по- рядко да е.

Напълно подкрепям, и аз така живот и здраве, мисля да я ползвам, макар че готвя доста месце Wink.

# 623
  • София
Еххх, най-късно другата седмица ще си имаме кухняяяяяяя  newsm44 Мъничка, но наша си и мисля удобна - невероятно, но побрахме всичко в нея.

Гледам, че сте обсъждали фурните - моята няма пиролиза и гледахме да е максимално опростена откъм електроника, push-pull бутони и дисплей, защото това е непреодолим магнит за дребния. И при мен няма независим горен реотан - или е с грил, или с грил и вентилатор, но не смятам, че това ще е проблем.

# 624
А грилът всъщност не играе ли ролята на горен реотан  newsm78. Аз например като правя сандвичи ги пека на грил- супер си стават, с коричка....

# 625
Не, грилът не може да замести горен реотан, поне според мен.
Макар че ако имаш вентилатор и грил според мен е ок.

# 626
Грила доста силно препърля. За сандвичи е идеален, но да готвиш на него, не става, според мен. И с вентиалтор пак не става.

# 627
Не грил и вентилатор едновременно Peace

# 628
Защо е тази "мода" с тези печки да нямат "само горен"?
Аз съм свикнала - отгоре/ отдолу/ отгоре и отдолу - според зависи как върви печенето ...

# 629
Грила доста силно препърля. За сандвичи е идеален, но да готвиш на него, не става, според мен. И с вентиалтор пак не става.

Може би сте прави, аз почти винаги пека на вентилатор, много рядко ми се налага да дозапека отгоре, тогава пускам точно за минути грила. Наденички също пека само на грил

Общи условия

Активация на акаунт