Бургаски мами:) - 2 част

• 28 893
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Добро утро и от мен  Hug

Шоколадово бонбонче, взел ти е проба за цитонамазка- тя се носи в лабораторията на Републиканска- намира се в една кооперация с много лекарски кабинети, малко след светофара на "Кирил и Методий" и "Републиканска". Неможеш да я объркаш. Ако някой може да обясни по-хубаво, да се включи /че мен хич ме няма  Embarassed/ Друга проба е микробиология и тя се прави в обикновенна лаборатория, затова те праща в Лина  Peace
Цитонамазката без направление ще ти струва 15лв. /поне преди година беше толкова/- можеш да вземеш направление от личната или гинеколога, и да си ги спестиш  Peace
Твоя наблюдаващ досега не ти ли е пуснал цитонамазката и микробиологията  newsm78

# 676
  • Бургас
Добро утро и от мен  Hug

Шоколадово бонбонче, взел ти е проба за цитонамазка- тя се носи в лабораторията на Републиканска- намира се в една кооперация с много лекарски кабинети, малко след светофара на "Кирил и Методий" и "Републиканска". Неможеш да я объркаш. Ако някой може да обясни по-хубаво, да се включи /че мен хич ме няма  Embarassed/ Друга проба е микробиология и тя се прави в обикновенна лаборатория, затова те праща в Лина  Peace
Цитонамазката без направление ще ти струва 15лв. /поне преди година беше толкова/- можеш да вземеш направление от личната или гинеколога, и да си ги спестиш  Peace
Твоя наблюдаващ досега не ти ли е пуснал цитонамазката и микробиологията  newsm78
Не, не ми е пускал и аз чакам всеки път и изобщо си чаках някой да ме пита имам ли правени такива изследвания, какви са резултатите, но не...
Мерси, ще я намерим  Simple Smile

# 677
Добро утро! А как ми се спииииии...снощи играхме карти с приятели до 1часа, а после като освирепяла мечка хапнах или май си се наядох Twisted Evil
Сякаш мъжа ми гладна ме държи по цяд ден напоследък ooooh!
Ама все се заричам тая седмица, че в ритъм ще влизам - и хранителен, и съновен...и ще го направя - въпрос на време е! Outta Joint

Alexa_,   bouquet  bouquet  bouquet изкефих се напостъпката ти спрямо Бобнончето!
Момичета, радвам се, че за сега нещата и при двете изглеждат о'кей. Дано и изследванията това покажат, но Бонбонче, защо тогава такива зацапвания, а всичко е наред и обяснение няма - това си остава с етикет "притеснително"... newsm78

Танче,   bouquet за анкетката - гледам вече цели два гласа сме събрали Mr. Green, ама има време -още две седмици.
Аз след малко отивам с кумата на кафе, че отдавна не сме се виждали/чак от събота/, а ако някой го вълнува - оная вечер като бях на кино - в outlet-a срещу киното има намаления на остатъци от стара колекция - дрешки по 5, 7 и т.н. до 19лв - не знам какви са, че беше затворено, но цените са Peace

# 678
Добро утро на всички мами и от мен Simple SmileПожелавам ви усмихнат и хубав ден Sunglasses

# 679
  • На морето!
Добро утро и от мен!
Шоки, радвам се, че всичко е наред с вас! Дано сега да се успокоиш и психически и част от проблемите да отпаднат  Hug
Изненадах се, че сама си носиш пробите в лабораторията, досега не ми се е случвало. Някой знае ли дали и Миринчев така процедира?
А д-р Илиев на мястото на Гамишев ли ще е или това не се знае?
Хубав ден на всички!  Hug

# 680
  • Бургас
Добро утро и от мен!
Шоки, радвам се, че всичко е наред с вас! Дано сега да се успокоиш и психически и част от проблемите да отпаднат  Hug
Изненадах се, че сама си носиш пробите в лабораторията, досега не ми се е случвало. Някой знае ли дали и Миринчев така процедира?
Хубав ден на всички!  Hug

Пробата за микробиология сама си я носих  Peace
Също и пробите за цитонамазка винаги сама си ги нося, като досега са вземани от Георгиев. Миринчев не ми взе, тъй като имах правена преди по-малко от година  Peace

# 681
Добро утро и от мен  Hug

Шоки, , благодаря за комплимента, но аз съм висока и затова изглежам финна, иначе съм качила 5 килограма.. много ми се иска да съм от онези мами, които качват по 11-12кг. докрая  newsm17
Ти при кой лекар си по ЗК ? Моята още първия път ми даде направление за тези изследвания. Сега можеш да използваш момента да си ги поискаш сама и без това ти се полагат.

Януари,    love001 само се моля  Шоки да остане доволна от Попов. Той й е назначил изследванията, за да може да направи някакво заключение какви са причините за течението, само с прегледа не е станало ясно.. така, че да се надяваме резултатите да са добри при нея.

Сега се сетих какво ми каза той вчера, мисля че и на вас ще ви е полезно. Как да даваме проба за урина - ами задължително си правим тоалет на гениталиите непосредствено преди пробата. Ако не е възможно това да стане у нас, си носим мокри кърпички, за да го направим в тоалетната на място. След това първата струя от урината я изпишкваме в тоалетната, спираме и чак тогава си довършваме работата в чашката  Peace

А за хемоглобина (пиша ви, защото четох, че доста от вас също имат нисък хемоглобин) - каза, че нито само хапчетата са достатъчно, нито само с храните бих го вдигнала. Трябва да хапвам задължително червени меса - те съдържат най-много желязо, а феро фолгама се усвоява най-добре на гладно, но тъй като задължително дразни стомаха, каза след хапване по-добре.

# 682

Ееееее, аз тъкмо щях да ви питам за Гамишев мнения, нали е от Дева Мария...

Менина, ти си подочула, че ще се маха ли или че отива на специализация само? Едно момиче писа в темата на ДМ, че от другата година й казали, ще има вана с вода и Гамишев ще се обучава да изражда по този начин, но от болницата нищо пак не коментираха !! Възможно е да са сложили Илиев да замества Гамишев докато го няма..

А в Дева Мария ли си се ориентирала и избрала ли си лекар оттам или който се падне? Прочетох по-напред в темата, че си раждала веднъж с епидурална и искаш пак така. Може ли да ни разкажеш подробно как минава раждането (ако си го писала вече дай само линк   bouquet )

# 683
jeni_r - включих те в групата ни във фейсбука, както пожела:)

Влади - приятно ти кафенце с кумата:). Моята не е в Бургас, а в Ямбол:(. Да се разберем ти ли ще отвориш следващата темичка или аз да се заема. Ама не мога да я правя толкова красива като на януарките  newsm78

Бонбонче - да ни пишеш какви са ти резултатите. Стискам палци всичко да е ОК.  Praynig

MrTNa - добре дошла сред нас:)Simple SmileSimple Smile. Ще се радваме да напишеш нещо за себе си - в коя седмица си( не видях дали имаш лентичка), при кой лекар си следиш ЖК, от кой комплекс си? Ще е хубаво и ако дойдеш на следващата ни срещичка да се запознаем на живо:)

МОМИЧЕТА ЧАКАМЕ ВАШИТЕ ГЛАСОВЕ ЗА СРЕЩИЧКАТА

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 10:59 от tania_burgas

# 684
  • Across the Multiverse
Твоя наблюдаващ досега не ти ли е пуснал цитонамазката и микробиологията  newsm78
Не, не ми е пускал и аз чакам всеки път и изобщо си чаках някой да ме пита имам ли правени такива изследвания, какви са резултатите, но не...
Мерси, ще я намерим  Simple Smile
Ами да "нормално" да не ти е, защото и твоят наблюдаващ, както и моя, е Люцканов... Аз мисля сега, началото на месеца, като отида направо да го попитам- първо за ПКК и урина (за втори път) и отделно за микробиология и цитонамазка. Сори за може би тъпия въпрос, но някой ще ми каже ли каква точно е разликата между двете изследвания?
За Менинка знам, че е твърд поддръжник на МБАЛ Бургас, понеже alexa беше питала. За това как се дава пробата за урина и на мен така са ми казвали, че първите и последните "капки" така да се каже се изпишкват извън чашката.
Иначе при мен ритниците са вече ежедневни и кажи-речи постоянни Simple Smile Странното е обаче, че се вижда корема ми как се движи когато са по-силни, а не се усеща с ръка нищо (от таткото имам предвид Simple Smile ). Сигурно съм с предна плацента и затова.
Аз на първи пак съм при Хубчев, че преди 2 седмици каза, че пак иска да ме види. Дано всичко е ок и дано сме в кабинета с двата монитора, защото искам да я видя вече!
Хубав ден всички!   bouquet

# 685
  • На морето!
Първо - за Гамишев, знам, че ще ходи на специализация. Не знам колко време ще продължи, но със сигурност ще се върне след моя термин /разбирай началото на януари/.
Първият път раждах в МБАЛ Б-с, сега пак натам съм се ориентирала. Аз, за себе си и останалите 3-4 момичета, с които бяхме заедно мога категорично да кажа, че всички чудовищни неща, които съм чувала за болницата са мит. И това преди 4 години и 4 месеца, тогава нямаше никакви подобрения. За мен е по-важно какви ще са условията за бебето - то ми е приоритет, а в Девата акцентът е в-у майката. Това са си мои впечатления. Държа на няколко д-ра- Миринчев, Иванов, Душепеев и Ковачева, на тях имам доверие в родилна зала. В Девата харесвам Гамишев и Георгиев /за секцио/,  тъй като Гамишев няма да е там, а и съм по-спокойна в МБАЛ Б-с, засега клоня натам.
За епидуралната- когато аз раждах беше новост в Бургас. Имаше 2-3 анестезиолога, които я поставяха. Аз родих на 24ти май, падаха се 4-5 почивни дни, първите наистина топли и всичко живо се беше изнесло извън града. Приеха ме да раждам в 5ч. Сутринта, имах контракции от 3ч., т.е. 2 часа. На смяна беше един отвратителен д-р Кавукджиан или нещо такова, никога не успях да запомня името му точно. Но той, за мое щастие спеше, и д-р Добрин Иванов, нает за израждане ме пое, докато неговата пациентка почиваше. После ме оставиха да чакам за разкритие и в 8ч. Дойде Гамишев на работа и ми включиха окситоцин. Акушерката, чието име също не помня, беше през цялото време до мен, не се отдели жената. Говореше ми, обясняваше ми за тоновете, разсейваше ме, успокояваше, въобще си ме гледаше като нейна близка. Не съм ѝ плащала. Накрая, когато мъжът ми дойде и поиска да ги почерпи тя дори се сопна, че на нея това ѝ е работата и призвание и не е направила нищо за пари или бонбони. Чак неудобно ми стана.
Та за упойката, д-р Гамишев се обади на Люцканова, тя беше дежурен анестезиолог, който беше на смяна и я изчакахме докато приключи една операция. Дойде си със сестрата и ми постави упойката. За целта, трябваше да се свия настрани като ембрион, за да изпъна гръбнака като котка, разкритието ми вече беше около 7-8см. И бях изтърпяла голяма част от болките, самото поставяне на катетъра за у-ка не боли въобще или, може би заради силните контракции не го усетих въобще. Но в момента, в който започна да действа упойката все едно ми просветна - странно е, защото не игнорира напълно болката, но я притъпява до нивото на слаба менструална болка - съвсем търпима, тялото ми се отпусна и си стигнах неусетно до 10см. Разкритие за няколко минути. После ме качиха на магарето и пак без грам болка, но вече отпусната и изморена родих Симеон с точно 4 напъна, без епизотомия, без разкъсвания или каквото и да е, като по учебник или като ромка, която ражда за 6ти път поне. Аз смятам, че за всичко това допринесоха невероятният екип на МБАЛ Бургас- д-р Люцканова, д-р Гамишев и акушерките, както и епидуралната упойка, която този път отново ще искам, стига да ми разрешат да родя нормално.
Когато аз раждах у-ката струваше 150лв. В МБАЛ, изненадах се, че в Девата е 300лв., но може и в МБАЛ да се е увеличила, знам ли. Ако успееш да прочетеш дългия постинг и имаш някакви въпроси- питай ще отговарям.
Гигито, при Микробиологията изследват съдържанието на влагалищния секрет, за да се открият, предотвратят или отхвърлят инфекции. Цитонамазката изследва пак секрет от влагалището, но там се прави проверка за начална фаза на развитие на болестотворни клетки, които могат да бъдат причина за патологични изменения или на по-късен етап до злокачествени заболявания. Цитонамазка се прави задължително веднъж в годината и ако преди да забременееш ти е правена - не се налага да се прави и в момента. МБ се прави при поява на съмнително течение или при профилактичния АГ преглед.

# 686
Gigito:
Микробиологията - взема се влагалищен секрет с  тампонче, което е подобно на тези с които си почистваме ушите. Изселдва се дали нямаш някакви бактерии и т.н.

Цитонамазка - от шийката на матката се вземат малко клетки с нещо като четка. Изследва се стемен на влагалищна чистота и вероятно наличие на патологични клетки. Само да ти кажа, че моя гинеколог ме предопреди, че при вземане на цитонамазка може да се получи леко кървене. Затова твое право е да откажеш това изследване. Аз например го отказах, защото си бях правила преди няколко месеца преди да забременея.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 11:14 от tania_burgas

# 687
Момичета моля за малко помощ,ако е възможно:)на рожден ден на бебе на 2 годинки сме и се чудим какво да вземем Thinking дайте някой идейка  Simple Smile

# 688
  • Across the Multiverse
Благодаря много на Менина и на Таня за инфото за изследванията!    bouquet (имах някаква идея в главата си кое какво е, но друго си е да ти го обяснят черно на бяло)

# 689
MrTNa - зависи за колко парички т.е. каква възможност имате. Може да е дрешка, някаква игра например която да развива някакви умения в детето - има едни дъски с буквички и цифрички. Незнам какви интереси има детето?

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 11:57 от tania_burgas

Общи условия

Активация на акаунт